Sinir sistemim alt üst oldu ..

sirenamelita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2010
262
2
46
İstanbul
ben 3 aylık evliyim eşim de ben de çalışıyoruz ve her hafta sonu c.tesi günleri kayınvalidemlere gidiyoruz 1 kere bile c.tesi pazarımı evde geçiremedim:43: 2.sorunum kayınpederim sorumsuz bi adam sürekli para istiyo evleneli 3 ay oldu ama hemen hemen 6,500 tl para gitti ona geri dönmemek üzere ödeyeceğim diyo ama ödemeyecek biliyorum kayınvalidemin bu paradan haberi yok işler çok karışık içinden çıkamıyorum çıkamadığım gibi git gide de batıyorum 3 ayda sinir sistemim alt üst oldu resmen of allahım yardım et bana :(

canım sakin ol, haftanın birgünü gitmekten birşey olmaz.. ilk zamanlar öyle olur, sonra 2 haftada 1 olur, sonra ayda 1 e kadar uzar..

k.pederin düğününüz için çok masraf ettiyse, oğlu da ona yardım edecektir. takma kafana..

zamanla oturacak bazı şeyler.. küçük şeyleri kafanda büyütme..

canım sakin ol, haftanın birgünü gitmekten birşey olmaz.. ilk zamanlar öyle olur, sonra 2 haftada 1 olur, sonra ayda 1 e kadar uzar..

k.pederin düğününüz için çok masraf ettiyse, oğlu da ona yardım edecektir. takma kafana..

zamanla oturacak bazı şeyler.. küçük şeyleri kafanda büyütme..

keşke öyle bişey olsaydı..düğün yapıcam yapıcam dedi nikahtan evlendim hiç bir masraf etmedi bana taktığı bileziklerin parasını da eşim ödedi o elini hiç birşeye sürmedi ki :43:

gitme konusunu çözebilirsin zamanla azaltabilirsin ama bu 3 ayda 6500 lira para neden veriliyor onu anlayamadım:26:
canım eğer acil bir durum söz konusu değilse bunun önüne mutlaka geçmelisin
ister iyilikle olmadı sert çık eşini engelle yoksa bu düzen böyle sürer ve sen daha çok sinir olursun:23:

Eşiniz size mahçup olmakla bu iş bitmiyor, müdahele etsin, ne bekliyor ki..
Vermeyin para, zorla mı alıyor.
Her hafta sonu da gitmeyin, yeni evliymişsiniz ne gereği var, eşiniz mahçup olacağına size gerekeni yapsın bence.

sen çalışıyor musun?eğer çalışıyorsan kendi alnının terini veremyeceğini eşine söyle.onunda bu kadar büyük meblağ vermemesini söyle.bir baba evladından nasıl bu kadar kolay para ister anlayamıyorum.hiç mi gurur yok yahu.bi de hafta sonu gitmelerinizi işimiz var markete gitcez vs diyerek azaltmanızı tavsiye ederim.karşı tarafa bağımlılık yaparsınız bi daha zor kurtulursunuz.
onlar da ne tuhaf yeni evli çiftin her hafta ne işi var orada.ben olsam gelmeyin çıkın gezin derdim.evde kalın koklaşın kumrular gibi.aaah gençlik neredesin??:54:

ben 3 aylık evliyim eşim de ben de çalışıyoruz ve her hafta sonu c.tesi günleri kayınvalidemlere gidiyoruz 1 kere bile c.tesi pazarımı evde geçiremedim:43: 2.sorunum kayınpederim sorumsuz bi adam sürekli para istiyo evleneli 3 ay oldu ama hemen hemen 6,500 tl para gitti ona geri dönmemek üzere ödeyeceğim diyo ama ödemeyecek biliyorum kayınvalidemin bu paradan haberi yok işler çok karışık içinden çıkamıyorum çıkamadığım gibi git gide de batıyorum 3 ayda sinir sistemim alt üst oldu resmen of allahım yardım et bana :(

sorunlarinizin cozumu bu kadar basitken bu kadar zor bir hale getirmenizin nedenini soylemek istiyorum once: herseyin ipini esinizin eline vermeniz...

-haftasonunuzu farkli sekilde mi gecirmek istiyorsunuz? o zaman gitmek istemediginizi soyleyin gitmeyin...
-esinizin ailesine surekli para yardimi yapmak istemiyor musunuz? esinizi alin karsiniza fikirlerinizi soyleyin tavrinizi koyun, gerekiyorsa(ki eminim) iki surat yapin...o da yetmiyorsa esiniz anlayana kadar daha sert yonlere basvurun...

yani demek istedigim cozumu o kadar basit seyler ki bunlar(sorunlariniza yazdigim cevaplarda goruldugu uzere :27: ), cozmeyi zorlastirdiginizi anlatmak istedim...
bu tur seylerin sizi bu denli zora sokmasinin nedeni hayatiniz ve kararlariniz hakkindaki bir cok ya da tum ipin esinizin elinde olmasi...
bunu ortadan kaldirip iki ayri birey oldugunuzu esinize kabul ettirirseniz ayrica verdiginiz kararlarin ortak alinmasi gerektigini onu yonta yonta ogretirseniz hic bir sorununuz kalmaz...

Son düzenleme:
Henüz çok yeni evlisin,eşinle açık konuşamıyor olabilirsin.Kibarca "gitmesek olmaz mı" dersen anlamayacaktır.En iyisi açıkça gitmek istememe sebeplerini söylemen :

İkimiz de çalışıyoruz,bir haftasonumuz var,onu da annenlerde geçirmek istemiyorum.Seninle başbaşa bir yerlere gitmek veya evde oturmak istiyorum.Evime bile ısınamadım,evimde zaman geçirmek istiyorum...Her haftasonu annenlere gitmek istemiyorum."

İstiyorum ve istemiyorum şeklinde kendini net ifade edersen daha iyi anlar.

Para konusunda,maaşının bir bölümünü geleceğiniz ve çocuklarınız için biriktireceğini söyleyebilirsin.

Çok basit bir konu yüzünden sinir sisteminizi alt üst etmişsiniz boşuna
Eşinizle konuşun evimde oturmak keyif yapmak istiyorum gitmek istemiyorum deyin
Para içinde bu kadar verdik artık yeter daha fazla vermeyelim diyebilirsiniz

Çok ciddi bir rakam 6500 TL, yazık bir de altınlarınızmış bu giden.
Zaten genellikle evliliğin ilk yıllarında sömürür aileler eğer sömürecekleri varsa..
Sonra çiftlerin toleransı azalır, gözü açılır çünkü..

Eşinizle konuşarak, uyararak yol katedemiyorsanız eğer, bir borca girin.
Ev, arsa, araba.. Neye gücünüz yetiyorsa.
Borcumuz var dersiniz, bahaneniz olur.

Her h.sonu ziyaret konusu tamamen sizin elinizde, gitmek konusunda o kadar da bunalmış değilsiniz anlaşılan. Yoksa zorla mı götürüyor eşiniz? Tam eşinize nazınızın geçeceği zaman, seninle kalmak istiyorum deyin.

Fazla yüz verirsen yetime...!

Çok fazla içli dışlı olmak bunları doğurur..Evleneli ne kadar olmuş ki zaten..6.500 lira veriyorsunuz.Daha doğrusu erkek tarafını besliyorsunuz..Ne kadar yiyici insanlar mış yani..
Siz çalışın debelenin neden kayınpeder için mi?
İnsanlar en büyük kötülüğü kendine yapar mış.
Sizin yapacaklarınız,tavırlarınız çok önemli..Daha yeni olduğunuz için basiretiniz bağlı..
Biraz daha geçsin,kolay tavır alacaksınız:68:

1. Bir ailenin icinde SAKIN AMA SAKIN gizli isler yapilmasin.
Kayinvalidene söylemen lazim, cünkü bir gün gelir kayinvalidede derki neden bana söylemediniz?

2. kayinpederin ne icin sizden o parayi aldi???Neden esin ve sen hemen verdiniz?

3. yeni evlisiniz söyle kocana, ikimizde calisiyoruz," ben seninle zaman gecirmek istiyorum " söyle.
Hafta sonunu ufak cocuklar gibi annenizin yaninda olmaniz sart degil.
Bak canim madem evlenmeyi biliyorsunuz, o zaman cocuk gibi davranmayi birakin, akilli olun, olgun davranin. Hafta sonu evini temizle, misafirinizi agirlayin, sevdiginiz insanlarla bulusun birseyler yapin.
Evinde ol, esinle beraber yemek yapin. Bu ne yaaa???
Bu kayinvaideye gitmekde ne oluyor her hafta sonu???Normal degil yani. madem esin ailesini cok seviyordu, bence daha büyüseydi sonra evlenseydiniz. Ayip ya. Ne bicim erkekler var bu zamanda.
Gencsiniz, gezion, tozun. kafayimi yediniz siz???

4. Kayinpedere söyleyin su tarihte o parayi geri istiyoruz cünkü su isimizi yapmamiz lazim diye.
Ona göre kayinpederde o vakte kadar toplasin ve size geri ödesin. Acik acik isteyeceksiniz paranizi...
Miymiylik yok. O kadar suspus olmayin ya.

gitme konusunu çözebilirsin zamanla azaltabilirsin ama bu 3 ayda 6500 lira para neden veriliyor onu anlayamadım:26:
canım eğer acil bir durum söz konusu değilse bunun önüne mutlaka geçmelisin
ister iyilikle olmadı sert çık eşini engelle yoksa bu düzen böyle sürer ve sen daha çok sinir olursun:23:[/QUOTE

bana bikeresinde naptınız kızım borçlarınız ne alemde altınları bozdurup borçlarınızı kapatsaydınız dedi ben de altınlara dokunmuyoruz borçları bi şekilde kapatıcaz onlar birikimimiz olarak kalsın dedim adam meğer ağzımı arıyomuş :(altınların elimizde olduğunu öğrenince yüklenmeye başladı bize aldığı mobilyaların yarı parasını ödedik,kendi borçları varmış onlar için ona para verdik daha ufak tefek şeyleri saymıyorum bile :(

1. Bir ailenin icinde SAKIN AMA SAKIN gizli isler yapilmasin.
Kayinvalidene söylemen lazim, cünkü bir gün gelir kayinvalidede derki neden bana söylemediniz?

2. kayinpederin ne icin sizden o parayi aldi???Neden esin ve sen hemen verdiniz?

3. yeni evlisiniz söyle kocana, ikimizde calisiyoruz," ben seninle zaman gecirmek istiyorum " söyle.
Hafta sonunu ufak cocuklar gibi annenizin yaninda olmaniz sart degil.
Bak canim madem evlenmeyi biliyorsunuz, o zaman cocuk gibi davranmayi birakin, akilli olun, olgun davranin. Hafta sonu evini temizle, misafirinizi agirlayin, sevdiginiz insanlarla bulusun birseyler yapin.
Evinde ol, esinle beraber yemek yapin. Bu ne yaaa???
Bu kayinvaideye gitmekde ne oluyor her hafta sonu???Normal degil yani. madem esin ailesini cok seviyordu, bence daha büyüseydi sonra evlenseydiniz. Ayip ya. Ne bicim erkekler var bu zamanda.
Gencsiniz, gezion, tozun. kafayimi yediniz siz???

4. Kayinpedere söyleyin su tarihte o parayi geri istiyoruz cünkü su isimizi yapmamiz lazim diye.
Ona göre kayinpederde o vakte kadar toplasin ve size geri ödesin. Acik acik isteyeceksiniz paranizi...
Miymiylik yok. O kadar suspus olmayin ya.

soylediklerinizde okadar haklısınız ki..eşim çok iyi ve yumuşak yüzlü bi insan ama artık onun bu hallerine katlanamıyorum,annesi inanılmaz derecede babasından ve tüm sülaleden çile çekmiş bi kadın olduğu için ben de eşim de kıramıyoruz,çok iyi bi insan kadının kötü bi niyeti yok ve kendisi aşk evliliği nasıl bişeydir nasıl yaşanır bilmediği için gayet normal karşılıyo hafta sonu onlarda olmamızı bi şekilde onu kırmadan bi yolunu bulup bu ziyaretleri azaltmanın bi yolunu bulucam eşime açık açık söyledim gitmek istemediğimi evde vakit geçirmek istediğimi çünkü onun annesini kırmayayım diye ben ruh sağlığımdan olucam

yeni evli biri olarak canım sana tavsiyem baştan nasıl alıştırırsan öyle gider. o yüzden ipleri sağlam tutmaya çalış. baştan koyacaksın tavrını, "ben senin ailene para yedirmek için çalışmıyorum" bu mesajı vereceksin eşine canım. seni baban onları doyur diye okutmadı. bu bir.
ikincisi yeni evlisini ve niye her haftasonu gidiyorsunuz ki, ne var onların evinde yani? eşin bu kadar düşkün mü ailesine yoksa onlar mı baskı yapıyor?
bu konuda da açık konuşmandan yanayım çünkü erkekler imadan anlamıyor. "ben haftasonumu seninle başbaşa geçirmek istiyorum kocişim " diyebilirsin.
evlenme süreciniz nedir bilemiyorum, filört ettiniz mi görücü usulü mü, eşinle ilişkiniz nasıl, başka sorunlarınız var mı? başbaşa kalmayı o istemiyor mu mesela? :44:

Back
X