Sinir ve vicdan

Böyle yaparak okuldan soğutuyorsun. Kuzenimde gecen sene başladı ve ilk 3-4 hafta okula bile gitmek istemiyordu, ağlıyordu resmen. Dersler desen zaten hak getire. Ama şimdi ikinci sınıfa geçti, tatilde hep okulu sayıkladı, ben bu kadar uzun süre tatil istemiyorum dedi durdu. 2-3 tane kitap okudu tatilde. Yani sevdiği arkadaşlar edinirse hemen alışıyorlar merak etme

2. sayfanın sonuna kadar okudum
şimdi sebebini detaylı yazamayacağım ama
tutumunuz gerçekten yanlış
ödüllendirme sisteminiz de yanlış
ödüllendirme sistemi güzeldir ama onun da bazı kuralları var
bence mutlaka bir uzmana akıl danışıp, çocuğunuza nasıl bir yöntemle ders çalıştırmanız gerekir bunu öğrenip o yöntemi uygulamalısınız
kafanıza göre yol seçmemelisiniz
okulunuzdaki rehberlik öğretmeni bile size yardımcı olabilir

böyle devam ederseniz
çocuğunuzda gerçekten öğrenme güçlüğü yoksa bile siz yaratacaksınız
lafın gelişi değil, gerçekten
çocuğunuz bunları baskı olarak algılarsa "takılır"

bence kendi uygun gördüklerinizi uygulamaktan vazgeçin
rehberlikle veya ilçenizdeki RAM'daki uzmanlarla görüşün
seve seve yardım ediyorlar...

Biraz sabırlı olmak lazım el yazısı çocuklar için işkence resmen..Bana bu durum normal geldi sonuçta daha yolun başında.Size önerim kızarak korkusunu değil aferinlerle cesaretini artırın ve bunu da istikrarlı bir şekilde yapın..Kolaylıklar dilerim.

Sızde farkındasınız cok yanlış . Sız dogrusunu tahammul edecegınız kadar anlatın gerısını ona bırakın. Pardonsuz bır hayat istıyorsunuz. Hata yapacak basarısız olacak . Okula gıdıyor evde gerektıgı kadar sız destek oluyorsunuz tamam gerısı cocuga kalmış. Sızın bu tavrınız onda öğrenme gucluğu yaratıyor zaten. Cunku cocuk dersıyle bas edecek konsantreyı dıkkatı sızın agrasıflığınız ve asagılık duygusuna yogunlastırıyor. Sız ona kızıp bagırarak özguvenını alıyorsunuz zaten . Önce sz dıslıyorsunuz. Bır öğretmenolarak yaptıgınız basıt bır anne mudahalesı gıbı gorunsede sonucları cocuk için agıır.

Hafifçe uyarın bende uyarıyorum bazen , ayrıca öğrensinler diye gidiyorlar bilse yapabilse zaten göndermezdik okula.
Yapmayın ya bende çok korkuyordum kendimden bir kaç yazı okudum netten onlar beni çok motivasyon etti.
İlk iki hafta öğretmen isteksiz diye söylendi , evde sevdiği eşyaları elinden aldım istekli çocuk istiyorum dedim , sürekli telkinde bulunuyorum .
Güzel yaptığın da hattat gibisin diyorum , eve geldiğinde kontrol ediyorum defterlerini güzelse istediklerini belli sınırda veriyorum artık.
Bilgisayar telefon bunlarla vakit geçiriyorsa işin çok zor bunlar beyinin yapısını değiştiriyor .
Hızlı uyaranlara alışan çocuk derslerle vakit harcamak istemezmiş.
Bende müsade etmiyorum artık inşallah böyle gideriz.Yapamaması normal zaman tanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…