• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinir ve vicdan

Powerfull

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
2.582
4.362
358
merhaba hanımlar... Derdim sinirimi frenleyememek, kızım bu sene 1 e başladı ve ben okul açıldı açılalı küp şekildeyim.. Kızıma anlatıyorum anlamamakta direniyor yazamıyor yap dediğimin tersini yapıyor ve ben patlıyorum sonunda kızıyorum asla vurmam ama çok kızıyorum hatta bazen bağırıyorum sonrada o uyuyunca vicdan yapıyorum . Bi yandan ev işleri diğer yanda 1.5 yaşındaki bebeğim ve kendi derslerim derken sanırım doluyorum akşama kadar .. Sizce ne yapmalıyım korkuyorum geride kalacak öğrenemeyecek ve dışlanacak diye yatarken özür diledim kızım sana kızdığım için özür dilerim diye anneciğim sen öğrenmem için kızdın ben sana küsmedim ki dedi yavrum:KK42:

Kiyamamo_OYazik yapmayin oyle elbette ogrenir,telaslanmayin..
İnanki kendi egom için falan değil tek derdim sınıfında tembel öğrenci olmasın arkadaşları tarafından dışlanmasın diye o kadar da kibar ve uyumlu bir çocuk ki ama işte öğleden akşama kadar tek başıma ders yaptırdığım için benim sinirlerde yıpranıyor sanırım bugün mesela bir "l" harfini yazamadı kaç saat uğraştık :KK43: belki sınıf öğr vardır forumda yardımcı olurlar normal mi bu kadar uğraştırması ne yapmalıyım Nasıl öğretmeliyim

canım yaaa allah esırgesın
sabırlı olun azcık
yarın bıgun unıversıtelı yıllarından gurur duycaksınız zaman cabuk akıp gecıyor sakın olmaya calısın :)

İnanki kendi egom için falan değil tek derdim sınıfında tembel öğrenci olmasın arkadaşları tarafından dışlanmasın diye o kadar da kibar ve uyumlu bir çocuk ki ama işte öğleden akşama kadar tek başıma ders yaptırdığım için benim sinirlerde yıpranıyor sanırım bugün mesela bir "l" harfini yazamadı kaç saat uğraştık :KK43: belki sınıf öğr vardır forumda yardımcı olurlar normal mi bu kadar uğraştırması ne yapmalıyım Nasıl öğretmeliyim

Konsantre mi olamiyor acaba ?

merhaba hanımlar... Derdim sinirimi frenleyememek, kızım bu sene 1 e başladı ve ben okul açıldı açılalı küp şekildeyim.. Kızıma anlatıyorum anlamamakta direniyor yazamıyor yap dediğimin tersini yapıyor ve ben patlıyorum sonunda kızıyorum asla vurmam ama çok kızıyorum hatta bazen bağırıyorum sonrada o uyuyunca vicdan yapıyorum . Bi yandan ev işleri diğer yanda 1.5 yaşındaki bebeğim ve kendi derslerim derken sanırım doluyorum akşama kadar .. Sizce ne yapmalıyım korkuyorum geride kalacak öğrenemeyecek ve dışlanacak diye yatarken özür diledim kızım sana kızdığım için özür dilerim diye anneciğim sen öğrenmem için kızdın ben sana küsmedim ki dedi yavrum:KK42:
Elbette zorlanıyorsunuzdur ama lütfen kuzucuğa kızmayın öğrenir oda zamanla boll sabır diliyorum

Her cocuğun bi kişiliği bi anlama şekli bi kapasitesi vardır.
Bunlardan önce sınıfına uyum sağladımı bunu bi araştırın bence bi cizgiyi bile bütün bir öğleden sonraya yayıyorsa sınıfıyla uyumuna bakın derim.
Sevdiği yerde olunca herkes fark edilir.
Gerekirse kızınızın onayını alarak sınıf değilikliği öğretmen değişikliği yspabilirsiniz ve öğretebilcek farklı metodlar deneyin

Siz boyle yapmaya devam ettikce ogrenme guclugu cekecek.
Egitimde bireysel farkliliklar vardir.kimi hizli ogrenir kimi yavas ogrenir...

Daha okul acilali ne kadar oldu ki..lutfen okuldan sogutmayin onu

Farzedin Çince öğreniyorsunuz. Herşeyi hemencecik kapabilir misiniz? Kızınız da bu durumda. Tamamen yabancı olduğu bir durum bu. Elbet öğrenecek herkes gibi. Lütfen kızıp,bağırıp daha çok strese sokmayın. Daha çok hata yapar bu durumda. Kızmak yerine motive edin.

onun yaşındayken sen nasıldın, ufacık bi çocuk o ya lütfen bu şekilde strese sokma onu yazık yani

Okulun stresli ve zor olduğu algısı oluşabilir böyle yaparsınız. Bu seferde korkar ve asıl o zaman geri kalır.
Stres, kaygı başarı getirmiyor hiç bir zaman. Saatlerce başında beklemek yerine biraz rahat bırakın kendi kendine kavrayarak, deneyerek öğrensin.

Bir çocuğun kendini en güvende hissettiği yer annesinin yanıdır.

Çocuğunuzun özrünüze karşılığı ne kadar duyarlı bir evlat yetiştirdiğinizin göstergesi. Sizde hassas bir dönemden geçiyorsunuz gibi. Eşinizden destek almanızı ve kendinizi gün içinde az da olsa mutlu etmenizi öneririm.

Tabi sen de kendine göre haklısın ama daha. 1.sinifta okulun başında böyle tepkiler verirsen işin çok zor olur :( o daha bi çocuk unutma. İlk defa yeni bi ortamda hiç bilmediği bi şeyi öğrenmeye çalışıyo. Tabi ki yapamadigi şeyler de olacak çok normal. Belki dersleri çok iyi belki çok zayıf olacak. Senin her halükarda sabırlı olman gerekiyo. Sen eminim bunları biliyosun zaten ama dışarıdan duymak belki telkin eder diye yazıyorum. Tabi bi de bi buçuk yaşında ufaklık olunca evde adapte olamiyo mu acaba? Bi süre geçsin okulda ki durumuna göre rehber yardımı alabilirsin belki. Allah kolaylık versin :)

Her cocuğun bi kişiliği bi anlama şekli bi kapasitesi vardır.
Bunlardan önce sınıfına uyum sağladımı bunu bi araştırın bence bi cizgiyi bile bütün bir öğleden sonraya yayıyorsa sınıfıyla uyumuna bakın derim.
Sevdiği yerde olunca herkes fark edilir.
Gerekirse kızınızın onayını alarak sınıf değilikliği öğretmen değişikliği yspabilirsiniz ve öğretebilcek farklı metodlar deneyin
Uyumlu bir çocuk zaten ilk günden arkadaş edindi öğretmeni ile arası çok iyi çok seviyor öğretmenini arkadaşları ile de iyi sadece yanında oturduğu çocuk ile anlaşamadı tanışmak istemiş mesela ismini sormuş söylemeyeceğim demiş çocuk yanlış yapıyorsun diye uyarmış derste kafasını sıraya bastırmış bende bi daha karışma o zmn kızım dedim şimdi karışmıyorum anne diyor

Canim cok uzuldum kizina.tatlim benim sen benim ogrenmem icin yapiyosun anne deyisi .
Onlar ogrenir gider sen hic uzme kendini kizinida
Butun cocuklar yeni ogreniyor geri kalmaz korkma.ama anneler hep telaslaniyor.
Kucuk olunca kollari yoruluyordur annesi .
Matematik ogretmeni benim kizima hic yapamiyo filan derdi.kizim universite sinavinda matematikten ful cekti.
Kucukken zorlaniyorlar sonra onlar zeka kupu olur.

Amaan yaptığınız çok yanlış

Önce bi sakin olun anne ne kadar sakin olursa çocukta öyle kendini kasmaz
Öncelikle cocunuzla güzelce konuşun
Neden ders yapmaktan sıkıldığını sorun ders yapmayı eğlenceli hale getirin
Mesela çocuğa ilk başlarda 15 dk da bir mola verdirin ders yaptığında ödül olarak çizgi film seyretsin

Tabikide çocuğunuzu siz daha iyi yanılırsınız

Farzedin Çince öğreniyorsunuz. Herşeyi hemencecik kapabilir misiniz? Kızınız da bu durumda. Tamamen yabancı olduğu bir durum bu. Elbet öğrenecek herkes gibi. Lütfen kızıp,bağırıp daha çok strese sokmayın. Daha çok hata yapar bu durumda. Kızmak yerine motive edin.
Zaten normalde çok kızmam ödül sistemimiz var mesela her yaptığı ödev için istediği renk balon alıyor benden ve çok mutlu oluyor her ders saatimiz stresli değil bazen keyiflide geçiyor ama basende patlıyorum :(
onun yaşındayken sen nasıldın, ufacık bi çocuk o ya lütfen bu şekilde strese sokma onu yazık yani
Canım işte sorun burda ben 4.Haftada okumayı sökmüştüm sanırım oda benim gibi olsun istiyorum
Bir çocuğun kendini en güvende hissettiği yer annesinin yanıdır.

Çocuğunuzun özrünüze karşılığı ne kadar duyarlı bir evlat yetiştirdiğinizin göstergesi. Sizde hassas bir dönemden geçiyorsunuz gibi. Eşinizden destek almanızı ve kendinizi gün içinde az da olsa mutlu etmenizi.
Eşim hiç çalıştırmıyor maalesef arada o da el atsa dediğiniz gibi yük hafiflemiş olur üstümden ama maalesef
Tabi sen de kendine göre haklısın ama daha. 1.sinifta okulun başında böyle tepkiler verirsen işin çok zor olur :KK43: o daha bi çocuk unutma. İlk defa yeni bi ortamda hiç bilmediği bi şeyi öğrenmeye çalışıyo. Tabi ki yapamadigi şeyler de olacak çok normal. Belki dersleri çok iyi belki çok zayıf olacak. Senin her halükarda sabırlı olman gerekiyo. Sen eminim bunları biliyosun zaten ama dışarıdan duymak belki telkin eder diye yazıyorum. Tabi bi de bi buçuk yaşında ufaklık olunca evde adapte olamiyo mu acaba? Bi süre geçsin okulda ki durumuna göre rehber yardımı alabilirsin belki. Allah kolaylık versin :)
Teşekkür ederim cnm her akşam kendime söz veriyorum yarın daha sakin olacağım diye bazen başarsam da bazen patlıyorum maalesef

Amaan yaptığınız çok yanlış

Önce bi sakin olun anne ne kadar sakin olursa çocukta öyle kendini kasmaz
Öncelikle cocunuzla güzelce konuşun
Neden ders yapmaktan sıkıldığını sorun ders yapmayı eğlenceli hale getirin
Mesela çocuğa ilk başlarda 15 dk da bir mola verdirin ders yaptığında ödül olarak çizgi film seyretsin

Tabikide çocuğunuzu siz daha iyi yanılırsınız
Zaten yapıyoruz cnm her sayfa bitişinde 1 çizgi film izliyor yada gündüzse dışarı çıkıyor 1 saat oynuyor ders yapmayı sevmediğini bunu yapmayı başaramayacağını söylüyor bende yapacağım dersen yaparsın diyorum diyorum ama olmuyor diyor

Back
X