Sinirden catlayacağım!!!

Nil11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
370
3
26
Almanya
Günaydın arkadaşlar...

Günlerdir sinirden uyuyamıyorum.. Coktandır kafama takılıyordu ama şu son iki gündür uykularımı bile alıyor...

Sorun tabi ki her zaman ki gibi kv ve kp.. 22 aylık kızım var... Ona sacma sapan şeyler öğretiyorlar.. Vurmak gibi, küfürlü konuşmak gibi.. Öğretmeyin diyorum, istemiyorum diyorum.. Beni dinleyen yok.. Hoşlarına gidiyormuş, sanki marifetmiş gibi.. Kızım 2 haftadır önüne gelene vuruyor, büyük kücük demeden, durduk yerde.. Arkadaşlarımla görüşmeyi bu yüzden canım istemiyor, onların cocuklarınada vuruyor, ağlatıyor.. Sinirlerim geriliyor bu yüzden...
Cikolata vermeyin, bugün yeterince yedi diyorum, yine veriyorlar.. Yaa ben neyim burda?!
Haftada bir annem gelir bize, kızımı görmeye, yanındada cikolata getirir ama önce bana sorar vereyim mi diye.. Ben cevap vermeden kp hemen, hayır verme bugün cok yedi, diyor, her seferinde... Ama kendilerine gelince habire veriyorlar... Bende onun inadına, ver anne diyorum, normalde o gün cok yediyse, annemede hayır derim ve o beni dinler.. Her konuda dinler...
Beni dinlemedikleri icin eşime anlatıyorum, o konuşuyor.. Bir süre gidiyor, sonra yeniden başlıyorlar.. Tabi eşime anlatığım icinde bana surat asıyorlar, laf sokuyorlar...

İyice gerildim artık.. Carşamba günü gidecekler ama günler saatler gecmiyor bir türlü..

Cehaletle mücadele edilmez canım ya.. küçücük çocuğa küfür öğretilir mi!! :19:

en iyisi uzak durmak, bayramdan bayrama yeter :ssz: bıkmadan usanmadan uyar, tatlı dille çocuğunu nasıl eğiteceğini söyle.. karıştıklarında duymazlıktan gel mesela..
Neyse ki az kalmış gidiyorlar..

Kimsenin çocugunla arasına ne şekilde olursa olsun arana girmene ikilik çıkarmasına izin verme..

Şu an çok küçük anlamaz ama ilerde kötü oldugu için kızına yapmak istemediğin şeyler için babaanne dede diye aglamaya başlar.

Bence tedbirini al gerekirse kavga et herkes duracagı yeri bilsin..

Cehaletle mücadele edilmez canım ya.. küçücük çocuğa küfür öğretilir mi!! :19:

en iyisi uzak durmak, bayramdan bayrama yeter :ssz: bıkmadan usanmadan uyar, tatlı dille çocuğunu nasıl eğiteceğini söyle.. karıştıklarında duymazlıktan gel mesela..
Neyse ki az kalmış gidiyorlar..

Ben uzak duracağımda, onlar uzak durmuyorlar.. 2-3 ayda bi gelip 4-6 hafta kalıyorlar bizde...
Tatlı dille diyorum zaten ama sabrım kalmadı artık, bir gün patlaklık vereceğim bu gidişle..
Carşamba gününü iple cekiyorum vallaha... Ama bunlara belli olmuyorki bakarsın 1 ay sonra yine gelirler :(

Ben uzak duracağımda, onlar uzak durmuyorlar.. 2-3 ayda bi gelip 4-6 hafta kalıyorlar bizde...
Tatlı dille diyorum zaten ama sabrım kalmadı artık, bir gün patlaklık vereceğim bu gidişle..
Carşamba gününü iple cekiyorum vallaha... Ama bunlara belli olmuyorki bakarsın 1 ay sonra yine gelirler :(

Amaann dillendirme de kalmasınlar :1: misafir dediğin en fazla 1hafta kalacak arkadaş bu ne ya! :20:

şimdi fazla dolu olduğun için sakin olmaya çalış ama normal zamanda tavrını koy madem.. öfkeyle hareket edince haklıyken haksız olmak da var.
Gitmekten vazgeçerlerse saygısızlaşmadan tavrını koyarsın canım.. Allah yardımcın olsun.

senin kp ve kv daha yeni gitmediler mi senden ya
ne çabuk geldiler gene:1:
geçen konunu okumuştum kp ve kv gittin sevincini paylaştın benmi yanlış hatırlıyorum?
ilginç niye geliyorlar sürekli evleri başka çocukları yokmu?
sinir oldum herşey neysede çocuga müdahale eden insanlara sinir oluyorumm:36::47:
onlar verince sen elinden al at çöpe tavan yaptı gene benimkiler:47:

Okurken sinirlendim inan insanın sinir sistemini çökertmeyi çok iyi biliyorlar..Rabbime haval et ve bu sorunu eşin ile konuş..

Ben bu konu yüzünden çok ciddi şeyler yaşadım artık geri adım atmayı öğrendiler ama eşimle de yüz göz oldum onlarla da oluyorum da olurum da..Benim oğlum 25 aylık ve bunlarda sınır diye bir şey yok 1 tane pingui yer 2. neden yemesin diye sorarlar günde 1 tane hakkı var..Kraker vs. de aynı şekilde..Muzlu süt çok sever bir de ayran kendimi parçaladım bunları alın diye meyve alın diye şükürler olsun alıştılar gibi ama bu yaz ne yaparım nasıl önüne geçerim bilmiyorum..

Oğlum 3,5 aylıkken kayınvlade bal verdi verme dediğim halde gözümün içine baka baka verdi ve alerji kaldırdı doktor öldürmeye mi çalışıyorsunuz bu ne cahilllik dedi eşim annem verdi eşime inat dedi doktor ağzını açtı yumdu gözünü bereket eşim yanımda idi o zamandan beri onlar karışırlar ben onlara dilim papuç gibi valla..

Ama gerçekten çooooook zor hele de benim gibi eşin ne var sanki diyor ise cidden zor..Rabbim yardımcın olsun hepimizin yardımcısı olsun inşallah..

hiç çekinme canım yine böyle bişey yaptıkalrında biha kızıma böyle yapmayın diye sertçe uyar bu ne ya terbiyesziler

ay Allahım en sınır olduğum seyler,okurken sınırlerım zıpladı resmen.sen hayır dedığın halde hala nasıl devam edebılıyolar yaa.sen annesısın onun o kadar onun ıcın enıyısını sen bılırsın.nıye karısırlar okadar anlamam.cıkolata gıbı ıvır zıvır seyler sankı cokmu yararlı cocuklara.dr vermeyın dedı de alerjısı var de kusuyor fazla yedğı zaman de.zaten su buyuklerın cocukjlara cıkolata yedırme merakınıda anlamıs değilim.Allah sabır versın canım sana sık dısını gıdıyolarmıs bak.ama burda senın destekcın esın olmalıkı yapamasınlar ama esınde umursamıyo pek heralde

Benim de hiç sevmediğim şeydir büyüklerin çikolata vb. zararlı şeyleri annesine sormadan vermeleri. İnsnaın kendi annesi bile olsa kendinize ait kurallarınızın olduunu bilmesi idrak etmesi lazım siz bir annesiniz ve çocuğunuz için en iyisini siz bilirsiniz onlar kaç tane çocuk büyütmüş olaiblir biz verdik hiçte brşey olmadı da diyebilirler ama herkesin bakması başkadır. Benim çocuğum yok ama çevrede çok görüyorum gerek kendi annesi gerek kaynanası ballar, çikolatalar, kolalar ne oluyor yahu bu karışmak nedir ben büyük konuşmayayımda asla izin vermem. Gerekirse kızarım da. Benim de annem yapmaz öyle birşey zararlı zararsızı bilir ben bebekkende vermemiş öyle şeyler bana çocuğuma da yapmaz kaynanamlardan da sanmyorum öyle birşey olacağını ama olsa müdahele ederim ancak öyle anneler var ki zaten kendileri veriyorlar zararlı ürünleri kola, cips, hamburger yetişkinler için bile zararları kanıtlanmış şeyleri yeni yeni gıdalarla tanışan bir çocua verp alıştırmak ne kadar mantıklı bağımlılık yapan şeyler bunlar hepsi katkı maddeli mümkün olduğu kadar müdahele edin eşinizi araya sokun.

kv ve kp'e söylüyor musun peki canım anne-baba yapmayın böyle çocuk şiddete alışıyor arkadaşlarımın içinde de onların çocuklarına vuruyor falan diye. biliyorum söylemesi zordur ve belki de anlamayacaklardır ama sen yine de söylemekten çekinme. bu arada eşine de sürekli bu konuda bilgi ver-uyar. geçici çözümler üretiyor gibi eşin de. annesi ve babasıyla kesin bi dille konuşsun. umarım düzelir canım.

Tabii her şeyi onlar bilirler siz bilmezsiniz. Siz nereden bileceksiniz ki çocuk yetiştirmeyi ne de olsa gelinsiniz. Gelin demek susup oturan demek Türk toplumunda. Ona hürmet buna saygı olan gelinlere oluyor. Onlara hiç bir şey olmuyor.

senin kp ve kv daha yeni gitmediler mi senden ya
ne çabuk geldiler gene:1:
geçen konunu okumuştum kp ve kv gittin sevincini paylaştın benmi yanlış hatırlıyorum?
ilginç niye geliyorlar sürekli evleri başka çocukları yokmu?
sinir oldum herşey neysede çocuga müdahale eden insanlara sinir oluyorumm:36::47:
onlar verince sen elinden al at çöpe tavan yaptı gene benimkiler:47:

Yanlış hatırlamıyorsun tatlım.. Gitmişlerdi 3 haftanın üzerine tekrar geldiler, hata onuda konu olarak acmıştım, kacırmışsın demek ki :)..
Onu bunu bahane edip geliyorlar işte.. Bu seferde cok öksürüyormuş kp, dr. bakılmaya geldi.. Tr deki dr.lar birşey anlamıyormuşta falan filan.. dr. verdiği ilacları kullanmıyorki, nasıl iyileşsin...
Evleri yok, 3 tane kızları var ama orda rahat edemiyorlarmış!!!

ay Allahım en sınır olduğum seyler,okurken sınırlerım zıpladı resmen.sen hayır dedığın halde hala nasıl devam edebılıyolar yaa.sen annesısın onun o kadar onun ıcın enıyısını sen bılırsın.nıye karısırlar okadar anlamam.cıkolata gıbı ıvır zıvır seyler sankı cokmu yararlı cocuklara.dr vermeyın dedı de alerjısı var de kusuyor fazla yedğı zaman de.zaten su buyuklerın cocukjlara cıkolata yedırme merakınıda anlamıs değilim.Allah sabır versın canım sana sık dısını gıdıyolarmıs bak.ama burda senın destekcın esın olmalıkı yapamasınlar ama esınde umursamıyo pek heralde

Aynen öyle, eşimide pek takmazlar...

kv ve kp'e söylüyor musun peki canım anne-baba yapmayın böyle çocuk şiddete alışıyor arkadaşlarımın içinde de onların çocuklarına vuruyor falan diye. biliyorum söylemesi zordur ve belki de anlamayacaklardır ama sen yine de söylemekten çekinme. bu arada eşine de sürekli bu konuda bilgi ver-uyar. geçici çözümler üretiyor gibi eşin de. annesi ve babasıyla kesin bi dille konuşsun. umarım düzelir canım.

Söyledim defalarca.. Biz zaten gideceğiz vursun dedesine/nenesine gibi cvplar alıyorum.. Ama başka cocuklarada vuruyor dediğim zaman, vursun ne güzel işte, dövülmesin diyorlar... Sinir sistemlerim bozuluyor bu cvp duyduğumda..
Eşime anlatığım zaman o da konuşuyor ailesiyle, aynı cvpları duyuyor tabi.. Eşim kızıyor ne bicim konuşuyorsunuz siz diye..
Kv ve kp trip yapıyorlar ondan sonra... Surat asmalar, duygu sömrüsü yapmalar, laf sokmalar... Aklıma geldikce geriliyorum yaa..

VURMA VE KÖFÜR konusunda sana tavsiyemm şu ;

benim de kayınbiraderler aynısını yapardı kayınpeder manyak deli dedirtmeye çalışırdı en son sinir sisteminin çöktüğü bir anda önce kayınbiraderlere güzel güzel ve gergin gergin anlattım..Şimdi küçük söylemesi hoşunuza gidiyor demi dedim eveeet çok güzel söylüyor dediler seneye de hoşunuza gidecek ama 5 6 yaşına geldiğe sana dönüp salak manyak dediğinde bağıracaksın sonra elini kaldıracaksın bak o zaman ben ne yapıyorum o elini benim oğluma indirebiliyor musun bir bakalım dedim sesleri kesildi küçük kayınbirader 17 yaşında doğru söylüyorsun yenge dedi..Benim oğlum ne dedesine ne amcasına saygısızlık yapmamalı dedim siz böyle öğretseniz bile ben istemem size salak manyak diye konuşmasını dedim kayınbirader özür diledi..

Tabi ki bu konuşmayı belki abartısız 50 defa yapmışımdır..Her defasında aynı tepkiyi verdim eşimle de yüz göz oldum bağırdı kavga ettik sırf bu konuşma ve yemek yüzünden defalarca ciddi anlamda birbirimizi yedik..Yeri gelince yine yiyoruz inan..Öyle kolay kolay akıllanmıyorlar :47::47::47:

benim de en sinir olduğum konudur küfür ve şiddetin çocuğa marifetmiş gibi öğretilmesi:23:yukarda arkadaş çok güzel yazmış sende kaynana ve kayınbabanla arkadaşın konuştuğu gibi ciddi ciddi konuş canım gerekirse sert çıkış suratını as ama asla bunlara izin verme gerekirse yüz kere söyle maalesef bazı insanlara tatlı dil iyilik yaramıyor:19:

bugün bende bir kv zede olarak direk merakımı cekti bu konu

neden bu kadar sık geliyorlar yanınıza
ayrıca 4-6 hafta ne yapıolar offf dip dibe

benim kv kp ikiside kendi oldukları yerde asla doktora gitmezler
herseyi cok bilirler ama doktora cıkmayı bilemezler
mutlaka yanımıza gelinir 1 hafta kalınır doktora gidilir
özelllikle kvim hiçbirseyi cıkmaz ama nasıl oluyorsa hastalığı da bitmez
geldimi de her işime karısır ne yaparsam yapayım begenmez
mutlaka şöyle yap böyle yap der
dün bizdeydi aksam üstü yeni gitti de biraz dertliyim

durum sınır bozucu ama yapma dedıkçede ınat edıyorlar keskın bır dılle söylemek lazım kızarlarsada bıkere kızsınlar sonuçta çocuk söz konusu

Merhaba canim,hadi gozun aydin gidiyolarmis.cocugun terbiyesine karismalari tabii ki cok kotu oyle yapdiklari zaman cocuk da yuz buluyo ,simariyo nasilsa beni koruyan var annem kizsa da olur der gibi seni dinlemiyoo.benimkiler de hala bizde her yil bu zaman giderlerdi ama bu yil gitmeyi dusuuyolar.benim kv-nin derdi ev nasil bu yeni evi geline versin de gitsin.neyse gecen de anneme gittim aksam dokkuz bile olmamisdi eve geldiyimizde "bu vakit eve mi gelinir,nerdeydin diye kabardi bana"haftada,on gunde bi annemlere gidiyorum cok diyo.neyse aldirmamaya calisiyorum Allah buyuk.neyse.

bugün bende bir kv zede olarak direk merakımı cekti bu konu

neden bu kadar sık geliyorlar yanınıza
ayrıca 4-6 hafta ne yapıolar offf dip dibe

benim kv kp ikiside kendi oldukları yerde asla doktora gitmezler
herseyi cok bilirler ama doktora cıkmayı bilemezler
mutlaka yanımıza gelinir 1 hafta kalınır doktora gidilir
özelllikle kvim hiçbirseyi cıkmaz ama nasıl oluyorsa hastalığı da bitmez
geldimi de her işime karısır ne yaparsam yapayım begenmez
mutlaka şöyle yap böyle yap der
dün bizdeydi aksam üstü yeni gitti de biraz dertliyim

Bu sorunun cevabını bilsem söylerdim.. Dediğim gibi işte onu bunu bahane edip geliyorlar.. Yok düğün, yok bayram, yok yılbaşı, yok doktor... Bu 4-6 hafta en cok yaptıkları sinir bozmak, başka birşey yaptıkları yok!!!

Bu sorunun cevabını bilsem söylerdim.. Dediğim gibi işte onu bunu bahane edip geliyorlar.. Yok düğün, yok bayram, yok yılbaşı, yok doktor... Bu 4-6 hafta en cok yaptıkları sinir bozmak, başka birşey yaptıkları yok!!!

size tasınsınlar yazık git gel zor oluyordur:47::47:

Allah kolaylık versin sana ikisine birden tahammül ediyorsun
gelceklerinde bahane bulsan

Back
X