Sinirden delirtecek bu adam beni

mihrmh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
113
1
46
Antalya
6 yıllık evliyiz.4 yaşında kızımız var.bütün gün çalışıyorum evden 7 de çıkıp eve 4 te geliyorumçkızımı annemden alıyorum.evin alış verişini yapıyorum.kızımız yemeğini yapıyorum.sonra beyefendinin yemeğini yapıyorum.kızımı yediriyorum.ortalığı topluyorum.beyefendi vardiyalı çalıştığı için eve anca 10:30 da gelebiliyor.onu da doyuruyorum.bilgisayarının başına geçmiş az önce bana 6 yıldır bir kez bile ayağına içecek bir şey götürmemişim kahve yapmamışım.hayret ya şu dediğine bak.ben eşşekler gibi çalışıyorum.hafta tatilini bile bizle geçirmez tek başına gezmeye gider.ben hastayken neyin var demez beyim ayağına servis istiyor.

ben kimdenisteyim kimeyorgunum diyeyim her evde hizmetçi gibi çalış ham dışarda çalış hemde hiç kıymetimiz yok dahada benden hizmet bekliyor.o kadar sinirliyim ki

üzülme arkadaşım bazı erkekler takdir etmeyi bilmezhem evde hem işte çalışmak zor gerçekten
tartışma sakin olmaya çalış benim takdiğim dargın durmak o neyin var diyene kadar....

cevabını aldı ama ee herşey karşılıklı dedim sen benim için ne yapıyorsun ki ne istiyorsun dedim haklısın dedi kalkrı kahvesini kendi aldı yeter artık ama alttan al al nereye kadar

benim eşimde akşam eve gelir ve beğenmediği şeyleri sıralamaya başlar
burası süpürülmemiş
ütü yapmadınmı yine çocuğu öğlen uyutmadın dimi
yine aynı yemekmi var:27:

siz dolmuşsunuz sanırım yoksa bir kahve yapmak bu kadarda zor olmasa gerek.. bugün siz yapın yarında ondan isteyin bakalım ne diyecek :68::68:

eskiden bende surat yapıyodum bu erkekler kıt beyinli lodukları için anlamıyolar bu sefer sebepsiz yere surat asıyo oluyodu veiş iyice büyüyordu şimdi susmuyorum şaka yollu herşeyi yüzüne vuruyorum oda neye kızdığımı biliyo ve bende içimdekileri söylediğim için rahat ediyorum

Hep böylemiydi..Yoksa sizmi şımarttınız..Ne alayışsız oluyorlar öyleee..Sinir oluyorummm vallaa...Bende sabah 06:40 da çıkıp akşam 19:30 da geliyorum. Eşimde haftanın 3-4 günü 22:30 da geliyor..Yemeğini yapıp masayı hazırlıyorum..Sonra topla..H.sonu o işte ben evde çalışırım....Zaten bir pazar günüm var..Yeni evliyiz ama ben çok sıkıldım..Bebek olunca vay halime..Senden farkım kalmaz sanırım..Ne zor kadın olmakk

aman sakin olun the shiningin rolleri yer değiştimiş versiyonunu yaşamayalım

siz dolmuşsunuz sanırım yoksa bir kahve yapmak bu kadarda zor olmasa gerek.. bugün siz yapın yarında ondan isteyin bakalım ne diyecek :68::68:

aynen doldum.ondan isteyemem çünkü işi gereği eve ancak 11 de falan gelebiliyor.8 saat ayakta çalıştığı için hep yorgun tatillerinde kafasına göre çıkar gezer.evdeykende bilgisayarıyla bütündür.

birde arkadaşım nedemek ayrı gezmek ya illa bir şey yapmışitır demiyorum ama eşim ayrı çıksa ben şüphe duyarım biz pazar günleri oğlum eşim ben birlikte gezeriz ayrı gayrı yok bizde....

Allah kocanın içine merhamet ,vicdan versin.Bir deneme yapmış verseydin kahvesini hep ister başka taleplerdede bulunurdu.Hatasını anlamışki kalkıp kendisi almış.Tartışmadan eleştirmeden karşına alıp.Seninde yorulduğunu anlat.Hislerinden kırıldığından bahset. Bir yerde okumuştum Sen beni kırıyorsun demeyin.Ben kırılıyorum,sen beni üzüyorsun değil ben üzülüyorum diye kendinizi ifade edin diyordu.
Ağır ev işleriniz için temizliğe yardımcı hanım alıyormusunuz bilmiyorum ama çalıştığınıza göre almanız gerekir.Oda sizi rahatlatır.Kolay gelsın.

Derdi kahve yapamamak değil ki , tüm yorgunluğuna karşı fedakarlıklarını görmeyip bir kahve konusunu genelleştirip tüm yılları hiçe saymak. Eşinin yaptığı haksızlık ve kabalık.

Buda birikime neden oluyor işte.

Çalışan bayanlara da çalışmayanlarada her ikisinede aynı tavırlar sergileniyor.Tek çalışan onlar, tek yorulan onlar gibi.. Üstelik ilgisizliklerini ve kabalıklarını görmeyip yoğun ilgi bekleyen yine onlar..

...

Yarın bir kahve yapıp götürün bence, bir dahakine en azından bir kez olsun kelimesini kullanmaz. :1: Hemde bir jest yaparak utandırmış olursunuz eşinizi..

Niye evliliğe önceden belirlenmiş rollerle başlıyoruz ki?
Ben de bunu anlamıyorum.
Niçin ev işi, yemek, ütü vs. kadının görevi?
Sanırım hanımlar baştan erkekleri rahata alıştırıyor.
Erkekler hanımların yaptığı işleri onların boynunun borcuymuş gibi görüyor.
Tembelliğe alışıyorlar.
Birazcık işlerin ucundan tutsalar adı yardım oluyor.
En başta tüm sorumlulukları yüklenmemek lazım sanırım.

erkekler işte canım hep hizmet beklerler ALLAH tan benim kocişim öledeğil :19:

Canım niyetim tartışma çıkartmak değil yanlış anlama.
Ama sen niye bunu yapıyorsun çok merak ediyorum.
Yani niye derdini paylaşan bir arkadaşın konusunun altına "kociş"inden ne kadar memnun olduğunu yazıyorsun?
Sen böyle yapınca inan benim bile sinirlerim bozuluyor. Kaldı ki konu sahibi ne hisseder...
Kadının kocası yardım etmiyormuş ve bu durumdan çok rahatsız.
Eşinin ettiği laf da sinirlerini bozmuş burada derdini paylaşmış, içini dökmüş.
Konunun başlığı "sinirden delirtecek bu adam beni".
Düşün yani kadının içinde bulunduğu durumu...
Senin eşin hizmet beklemiyorsa, sen bu kadının çektiklerini çekmiyorsan bundan konu sahibine ne Allah aşkına?
Nisbet verir gibi...

İyi niyetli birine benziyorsun. Belki bilmeden yapıyorsun ama bu tavrın hoş değil bence.
Bir düşünsene senin bir derdin var gidip bir arkadaşına içini döküyorsun o da sana
"evet çok kötü durumdasın ama neyse ki ben senin durumunda değilim" diyor.
Ne hissedersin?
Kızmazdım diyorsan kabul ben hatalıyım, yanlış düşünüyorum.

Son düzenleme:
canım haftasonu nasıl tek gıdıyo gezmeyı olur mu canım oyle sey

Al benden de o kadar.Yalnız değilmişim yani.Buna "evlilik çukuru" diyorlar.Bill cosby diyor daha doğrusu.Biz de düşmüş bulunduk.:)))

Niye evliliğe önceden belirlenmiş rollerle başlıyoruz ki?
Ben de bunu anlamıyorum.
Niçin ev işi, yemek, ütü vs. kadının görevi?
Sanırım hanımlar baştan erkekleri rahata alıştırıyor.
Erkekler hanımların yaptığı işleri onların boynunun borcuymuş gibi görüyor.
Tembelliğe alışıyorlar.
Birazcık işlerin ucundan tutsalar adı yardım oluyor.
En başta tüm sorumlulukları yüklenmemek lazım sanırım.

Aynen öyle kadın da tıpkı erkek gibi neredeyse 12 saatini dışarıda işinde yollarda sürünerek geçiriyor günün. Neden eve geldiğimde yemeği her gün ben yapayım bir gün de beyefendi yapsın yani. Bu dönemde kadınların işi daha zor eskiden gene sadece ev işi falan şimdi hem ev hem iş. Erkeklerin keyfne diyecek yok maşllah kadın hem dışarda pesitli çıkana kadar çalışsın para getirsin evin geçimini sağlasın hem de gelsin bir de evde eşşek gibi çalışsın yok ya. Ben şimdiden erkek arkadaşıma söylüyorum valla evlenince öyle yardım etmek lafı filan yok yardım nedir çünkü ben bütün yemeği yaparım beyfendi bir sofra kurar onun adı ben karıma yardım ediyorum olur . Artık yardım değil iş bölümü lazım ben çamaşırları astıp topladıysam o da ütüleyecek . Bir gün yemeği ben yapıyorsam o da yapcak eli ayağı tutuyor çok şükür herkesin beyni de kıt değil herhalde okuduğu tarifi anlayabilir ve yapabilir, temizlik beraber yapılmalı hafta sonları iki kişi de evdeyse hem böylece çabuk biter ve kendimize daha çok zaman ayırırız dedim.:20:

Back
X