Sinirden kopma noktasi!!!

Vazgecmesinler tabi ama ailesine esinede gerekli saygıyı ve ilgiyi gostersinler.
Ben konu sahibi kardeşimi cok iyi anlıyorum.
Emin olun aynı durumda siz olsanız sizde sitem ederdiniz.
Yahut aman ugrasmayım deyip sineye cekerdiniz.
ben daha hoşgörülü yaklaşıyorum sanırım bu konularda..
bizimkinin ailesi bize geleceklerinde onu ararlar müsaitsen oğlum sana gelcez derlerdi..
hiç gocunmadım yok sayıldığımı da düşünmedim.
birlikte zaman geçirdiğimiz de bana olan tavır davranışları mühim benim için.
zati birini seviyorsan ona ait olan herşeyi seversin.

Ben bu evet çok haklısıncılarıda anlamıyorum. Empati kuramıyorsunuz belliki. Sakın kalkıpta banada yapılsa kızardım havalarına girmeyin çünkü yapmazsınız. Siz sadece eşlerinize eziyet edersiniz. Neden ? Çünkü sizin sözünüz kanundur. Sizin kırmızı dediğiniz birşeye eşinizin annesi mavi dese ve eskaza adamda onaylasa aman Allahım siz dar ağacına asarsınız insanları. Bencilsiniz...

Orada önemli olan EŞİN mutluluğu çünkü doğum günü.

Ama ailesi reddedilmek zorunda kaldığı için çok mutlu olabildiğini sanmıyorum. Konu sahibesininde, 2 mesajından birinde benim varlığıma alışmaları lazım sözleri geçiyor. Yani sorun emrivaki değil bence istenmeyen belkide görüşülmeyen gelin modunda olmak. Ama oda sizin elinizde. Eğer sizi değilde eşinizi aramışlarsa bir düşünseydiniz neden beni aramadılar ? diye. Bence sizi yok saydıkları için değil size laf anlatamadıkları için.

Eşinizin doğum günüde maalesef üzgün geçmiş. Sizi üzülmesi mutlu ettiyse devam edin derim. Nasılsa bu tavırla gittiğinizde görebileceğiniz çok uzun doğum günleri olduğunu sanmıyorum...

Not: Sanırım son cümlem için ne yapayım giderse gitsin diyeceksiniz çünkü siz evliliğin olgunluğuna ulaşamamış bir karaktersiniz. Ne diyeyim umarım düzelirsiniz.

herkesin ayrı bi ailesi özeli var artık. habersiz bişi yapmak çok yanlış.hiçe sayılmak rahatsız edici
çat kapı gelmemişler ki,
arayıp size geleceğiz demişler.
belki ablasının uslubu bu..
ben ablamı aradığımda ablacım müsaitmisiniz size geleceğiz demek yerine abla size gelmeyi düşünüyoruz ne diyon derim..
bence söyleyiş biçimi kişilerin arasında ki diyologlara göre şekillenir.

Ben bu evet çok haklısıncılarıda anlamıyorum. Empati kuramıyorsunuz belliki. Sakın kalkıpta banada yapılsa kızardım havalarına girmeyin çünkü yapmazsınız. Siz sadece eşlerinize eziyet edersiniz. Neden ? Çünkü sizin sözünüz kanundur. Sizin kırmızı dediğiniz birşeye eşinizin annesi mavi dese ve eskaza adamda onaylasa aman Allahım siz dar ağacına asarsınız insanları. Bencilsiniz...

Ama ailesi reddedilmek zorunda kaldığı için çok mutlu olabildiğini sanmıyorum. Konu sahibesininde, 2 mesajından birinde benim varlığıma alışmaları lazım sözleri geçiyor. Yani sorun emrivaki değil bence istenmeyen belkide görüşülmeyen gelin modunda olmak. Ama oda sizin elinizde. Eğer sizi değilde eşinizi aramışlarsa bir düşünseydiniz neden beni aramadılar ? diye. Bence sizi yok saydıkları için değil size laf anlatamadıkları için.

Eşinizin doğum günüde maalesef üzgün geçmiş. Sizi üzülmesi mutlu ettiyse devam edin derim. Nasılsa bu tavırla gittiğinizde görebileceğiniz çok uzun doğum günleri olduğunu sanmıyorum...

Not: Sanırım son cümlem için ne yapayım giderse gitsin diyeceksiniz çünkü siz evliliğin olgunluğuna ulaşamamış bir karaktersiniz. Ne diyeyim umarım düzelirsiniz.

aynen katılıyorum arkadaşım..
adamları zorlayıp mecbur bırakıyorlar ailelerine karşı.
halbu ki daha ılımlı ve yapıcı olunabilinse herkes çok daha huzurla devam eder hayatına..

çat kapı gelmemişler ki,
arayıp size geleceğiz demişler.
belki ablasının uslubu bu..
ben ablamı aradığımda ablacım müsaitmisiniz size geleceğiz demek yerine abla size gelmeyi düşünüyoruz ne diyon derim..
bence söyleyiş biçimi kişilerin arasında ki diyologlara göre şekillenir.
bence bir evin hanımı kimse onunla temasa gecilmeli...
belki arkadası arayarak söyleselerdi. bu kadar tepkili olmazdı.
kendini hiçe sayılmıs hissetti. ondan bu tepkisi bence

böyle tepki verdiği müddetçe kendini hiçe sayılmış hissetmeye devam eder..
tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır demişler.
bişeyi istemekle istemeyi bilmek arasında ki çizgi çok ince diye düşünüyorum..
istediğini yaptırdığını sanarken kendinden uzaklaştırmakta var.

ben size katılmıyorum.
evli bir erkek o.
onların evinde bişey yapılacaksa ikisinin de fikri sorulacak.
özel alan sonuçta.

Boyle duvarlar orerseniz ne bir aile dostunuz ne cevreniz kalir ozelim diye diye asosyal kimse gelmesin gitmesine dogru gidiyor is

o özel günü hep birlikte geçirmek istemişler.
oğullarını evlendirdiler diye oğullarından vazmı geçecekler?
o özel günü oğullarıyla geçirmek istemiş olabilirler ama unutulan o oğulun artık başka bir hayatı ve ailesi var.
belki karı koca başbaşa,romantik mumlar eşliğinde kutlayacak,
belki dışarda yemek yiyecekler. ilk özel günleri bu.
ha,konu sahibinini arayıp bir sorulur plan varmı yokmu,
ona göre düşünceler söylenebilir.
ama geline sormadan planını uygulamak art niyettir

Ne ilginc adam onca yasini ailesiyle kutlarken 5 aylik karisi olunca o dunyanin merkezi mi olmali? Simdi bir kizim var hayatimi adamisim gelse 25 30 yasina ve bes aylik esinden izin almadan dogumgununu kutlamaya gidemesem ölürdum kahrimdan. Empati yapin lutfen kendimize gelelim.

Evin hanimi derken digeride beyi sanki devletler atasi iletisime geciliyor basbakan aranmali sonra bakan ne protokol bu

Valla ben kardeşimin eşini sevmesem bile kafama göre plan yapmam, kendisi o kadınla mutluysa ben neden huzur bozayım. Yine kardeşimle dışarıda görüşürüm çok istiyorsam arar sorarım. Eşine söyleyemiyorum diye böyle davranmam yani. Kardeşim veya ailem beni arayıp hazırlan biz geliyoruz demezler. Huyumu bilirler. Derlerse bile bizim planımız var deme ihtimalini göze alarak derler. Olmasa bile kendi ailemin bile bana emrivaki yapmasını sevmem, daha önce başka konularda ama benzer olaylarda 'hayır' demişliğim vardır. Yani demem o ki, kimseyi tanımadan böyle yorumları yapmamak gerekli. Kendi kendine kabarmaktan başka bir şey değil çünkü.

o özel günü oğullarıyla geçirmek istemiş olabilirler ama unutulan o oğulun artık başka bir hayatı ve ailesi var.
belki karı koca başbaşa,romantik mumlar eşliğinde kutlayacak,
belki dışarda yemek yiyecekler. ilk özel günleri bu.
ha,konu sahibinini arayıp bir sorulur plan varmı yokmu,
ona göre düşünceler söylenebilir.
ama geline sormadan planını uygulamak art niyettir
ben bu illaki gelin aranacak fikrine katılmıyorum malesef.
oğullarına yazmışlar yani pek büyütülecek birşey görmüyorum..
henüz yeni evlilermiş eğer eşinin aranmasından rahatsızsa bunu daha uygun bi dille izzah edebilir.
ben tavrını yanlış buldum.

Aslında görümcen çok iyi niyetli konu sahibi.. fesat biri olsaydı bu olayın üzerine kardeşini hafta sonu bir şeyi bahane ederek tek çağırır, doğum gününü kutlar, fotoğrafları çeker, onu da sosyal ağlarda paylaşırdı :) sen de evde kendini yediğinle kalırdın.. savaş başlatırsan elindeki tek kozun "giderim" olur..

ben bu illaki gelin aranacak fikrine katılmıyorum malesef.
oğullarına yazmışlar yani pek büyütülecek birşey görmüyorum..
henüz yeni evlilermiş eğer eşinin aranmasından rahatsızsa bunu daha uygun bi dille izzah edebilir.
ben tavrını yanlış buldum.
ama saygıdır bu. kardeşin yaşgünü kutlamak istiyorlarsa sabah gelini ararsın sorarsın. yani orada kızı yoksaymazsın.
tepkisi buna konu sahibinin.
hiçe sayılmak,yok sayılmak.
bunu yapsalardı,bu tepkide olmazdı.

ama saygıdır bu. kardeşin yaşgünü kutlamak istiyorlarsa sabah gelini ararsın sorarsın. yani orada kızı yoksaymazsın.
tepkisi buna konu sahibinin.
hiçe sayılmak,yok sayılmak.
bunu yapsalardı,bu tepkide olmazdı.

Canım şöyle de bir şey var...Her konuda iki lafından biri ''kendimi ezdirmem,ben mesafeliyim,ben soğuğum,ben dik başlıyım.''vs...Eğer hayatında da gerçekten böyleyse,bu kadar sivriyse insanların muhattap olmak istememesi çok normal...Hep kendi dediği olsun istiyor.

Back
X