Sinirden kopma noktasi!!!

dik başlılık ve dik durmak kavramları karıştırılır oldu günümüzde...bu kadar sinir ne için??cidden merak ettim kıyamet koparacak ne var?? emrivaki hoş bişey değil evet ama herşeyi söylemenin bir yolu adabi vardır ki insanlar sizi anlasınlar....

E="okypete, post: 39117370, member: 412920"]ama saygıdır bu. kardeşin yaşgünü kutlamak istiyorlarsa sabah gelini ararsın sorarsın. yani orada kızı yoksaymazsın.
tepkisi buna konu sahibinin.
hiçe sayılmak,yok sayılmak.
bunu yapsalardı,bu tepkide olmazdı.[/QUOTE]

sadece bu konuyla,yok sayıldığını düşünemeyiz ki okypete...:KK68:
başkaca bir olay yaşamışlar mı?evet görümce haksız,düşüncesizlik etmiş diyelim.(ki öyle)bu kadar fevri olunması doğru mu?bence konu sahibi,eşinin ailesiyle mesafeli olmayı,saygısız olmakla karıştırıyor.

Hepinizin atladığı birşey var iste hakli bulan arkadaşlar..

Evet konu sahibi emrivaki konusunda hakli ama, oyle tepkiler vermiş ki asiri gereksiz ve abartı. Haksiz duruma kendi kendini düşürmüş.

Ve birşey daha var aslında.. Elysionigt ve görümcesi arasinda iletisim 0. Neden, kendisi söylüyor zaten ben soğuk nevaleyim arkadaşım olmasını istemem, sadece esimle takiliriz bu da bize yeter. Var mi boyle bir dünya?

Gorumcenin yerinde olsaydınız,Elysionight'i arama cesareti gösterebilir miydiniz bu durumda?

Kocada da suç yok aslinda. Bir anda aşırı abarti tepkiyle karşılaşınca, adam ne yapacağını ne cevap vereceğini bilememis.
Kısacası dogumgunu güme gitmiş.

Arkadaşlar işin rengi ferklı malesef ben 5 yıllık evliyim halen eşimi arar görümcem size geleceğiz çocukların canı sıkıldı diye ee bende görümceyim ama ben yengemi ararım özledim sizleri görüşelim ne zaman müsaitsen diye ve şubatta yiğenimin doğum günü.. ee seviyoruzda keratayı babaanne halalar dedeler amcalar istiyoruzki hep beraber kutlayalım..alalım pastamızı gidelim ama işin iç yüzü öyle değil aradım yengemi dedim abdul keremin doğum günü geliyor hep beraber bişiymi yapalım yoksa aile olarak bir planınız varmı dedim ve anlaştık belki planları olur 10 senelik evli bunlar çocuklarını alıp bir yere gitmek isterler belki ..ben konu sahibini haklı buluyorum.
benim yiğeniminde doğum günü yaklaşıyor.ilk torun olduğu için aklımızı oynatıyoruz, ona çok düşkünüz.yengemde farkında sevdiğimizi.kendi teklif etmiş anneme.sizde kutlayalım halalları amcası da olsun.zaten yengem ismini farklı koyacaktı.biz demedik ama babamın aklında başka isim olduğunu duymuş.dedesi ne derse o dedi ve babamın istediği ismi koydu.bazende iyi niyetli olmak lazım.biz çok severiz yengemi oda sürekli dua eder sizede sizin gibi insanlar denk gelsin der.konu sahibi çok çok çok abartıyor bence.

konu sahibi cezamı yedi

Hepinizin atladığı birşey var iste hakli bulan arkadaşlar..

Evet konu sahibi emrivaki konusunda hakli ama, oyle tepkiler vermiş ki asiri gereksiz ve abartı. Haksiz duruma kendi kendini düşürmüş.

Ve birşey daha var aslında.. Elysionigt ve görümcesi arasinda iletisim 0. Neden, kendisi söylüyor zaten ben soğuk nevaleyim arkadaşım olmasını istemem, sadece esimle takiliriz bu da bize yeter. Var mi boyle bir dünya?

Gorumcenin yerinde olsaydınız,Elysionight'i arama cesareti gösterebilir miydiniz bu durumda?

Kocada da suç yok aslinda. Bir anda aşırı abarti tepkiyle karşılaşınca, adam ne yapacağını ne cevap vereceğini bilememis.
Kısacası dogumgunu güme gitmiş.
hadi konu sahibi öyle olsun.iletişim olmasın
ama şu mesaja bakalım.
Hersene oyle kutluyorlarmiş ,bir yirtttim bende, sen evlendin ne demek oluyor toplanip gelmek belki ben baska plan yaptim soran bile olmadi emrivaki toplanip gelicekmiş insan bi der biyere cikcak miydiniz musait misiniz han mi burasi ya dedim kabul etmiyorum gelirlerse kendi kendinize kutlayin ...
ne diyor,bir sormaz mı insan ,bir yere çıkacak mısınız , müsait misiniz diye diyor.
kocaya bu sorulmalıydı. olay bu. emrivaki yapmak bu çünkü. kızdığıda bu konu sahibinin

benim yiğeniminde doğum günü yaklaşıyor.ilk torun olduğu için aklımızı oynatıyoruz, ona çok düşkünüz.yengemde farkında sevdiğimizi.kendi teklif etmiş anneme.sizde kutlayalım halalları amcası da olsun.zaten yengem ismini farklı koyacaktı.biz demedik ama babamın aklında başka isim olduğunu duymuş.dedesi ne derse o dedi ve babamın istediği ismi koydu.bazende iyi niyetli olmak lazım.biz çok severiz yengemi oda sürekli dua eder sizede sizin gibi insanlar denk gelsin der.konu sahibi çok çok çok abartıyor bence.
Hayatım senin yengen incelik göstermiş düşünkü bebeğin olacak ve çok sevdiğin bir isim var kocanın babası başka istiyor kii.. burasıda bana göre saçma..zamanında kendi çocuklarına koysaymış o ismi büyüklerin isim koyma bu ne yaaa. bide bu sıkıntılar var evlenen çiftlerde..

bu biraz fazla iyi niyet. ben çocuğumun ismini kendim seçerim.

hadi konu sahibi öyle olsun.iletişim olmasın
ama şu mesaja bakalım.
Hersene oyle kutluyorlarmiş ,bir yirtttim bende, sen evlendin ne demek oluyor toplanip gelmek belki ben baska plan yaptim soran bile olmadi emrivaki toplanip gelicekmiş insan bi der biyere cikcak miydiniz musait misiniz han mi burasi ya dedim kabul etmiyorum gelirlerse kendi kendinize kutlayin ...
ne diyor,bir sormaz mı insan ,bir yere çıkacak mısınız , müsait misiniz diye diyor.
kocaya bu sorulmalıydı. olay bu. emrivaki yapmak bu çünkü. kızdığıda bu konu sahibinin
Ayni şeyi düşünüyoruz, konu sahibi hakli bi konuda zaten lakin öyle can alıcı iki nokta var ki, önceki mesajimda da söyledim. Haksiz duruma düşmüş. Koca şaşkına dönmüş bence, bir anda evi terkederimler falan, bir yanda ablasını kırmak istememiş.
Adamcagizin psikolojisini anlayabiliyorum.

artık kimsenin birbirine tahammülü kalmadı. özelliklede erkek tarafının ailesi olunca -- benim dediğim olacak durumlarına giriyoruz malesef.
tamam belki geçireceğiniz ilk doğum günü , özel bir gündü fakat şuanda ailesiyle geçireceğinden daha güzelmi oldu?
bazen ılımlı olmak gerekir. eğer siz daha en başta bu şekilde araya set koyarsanız ,yarın o duvarlar dahada yükselmiş olarak karşınıza çıkar.
zaten pilanınız yokmuş. keşke gelselerdi ve geldiğinde -- abla bir daha kine direk beni ara ,ben özel bir plan yapsaydım sen boşuna uğraşmış olcaktın. derdin ve hem rahatsızlığını anlardı hemde sen boşuna bu kadar strese girmemiş olurdun.
yarın öbür gün ihtiyacın olduğunda hangi yüzle çağırcaksın. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır unutma, böyle kırıp dökmek yerine konuşarak çözersen sorunların azalır.

bu biraz fazla iyi niyet. ben çocuğumun ismini kendim seçerim.
orasını bilemem ama sevdiriyor kendini yengem.bende kendim koymak isterim tabiki.babamın dediği isimde güzel ama :).kimlikte iki ismini birden yazdırdık ama dedesinin koyduğu isimle hitap ederiz.ben sadece konu sahibinin evi terketmelere varack tepkilerini saçma buldum.

artık kimsenin birbirine tahammülü kalmadı. özelliklede erkek tarafının ailesi olunca -- benim dediğim olacak durumlarına giriyoruz malesef.
tamam belki geçireceğiniz ilk doğum günü , özel bir gündü fakat şuanda ailesiyle geçireceğinden daha güzelmi oldu?
bazen ılımlı olmak gerekir. eğer siz daha en başta bu şekilde araya set koyarsanız ,yarın o duvarlar dahada yükselmiş olarak karşınıza çıkar.
zaten pilanınız yokmuş. keşke gelselerdi ve geldiğinde -- abla bir daha kine direk beni ara ,ben özel bir plan yapsaydım sen boşuna uğraşmış olcaktın. derdin ve hem rahatsızlığını anlardı hemde sen boşuna bu kadar strese girmemiş olurdun.
yarın öbür gün ihtiyacın olduğunda hangi yüzle çağırcaksın. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır unutma, böyle kırıp dökmek yerine konuşarak çözersen sorunların azalır.
tam olarak bu düşünceye katılıyorum.daha nişan takılır takılmaz karşı taraf düşman cephesi olarak görülüyor.ben hep diyorum valla,kaynanam,görümcem ,eltim bana kötü davranmadıkları yanlış yapmadıkları takdirde eşimin ailesi öz ailem olcak inşallah.

Her konuda şu an yazacaklarımın aksi yorum yapıyorum, çünkü normalde ailelerin neredeyse her konuda sıfır etkisi olması gerektiğini düşünüyorum.

Ancak
1. Siz eşiniz için özel bir şey hazırlamamışsınız.
2. Hayır bir şey yapmayalım diyen doğumgünü sahipleri, genelde sen hazırla da yapalım demeye çalışıyordur.
3. Doğumgünlerinde, ama özellikle doğumgünlerinde, toplu kutlama yapmaya alışılmıştır. O nedenle arayıp bugün bizim planımız var sizinle de şu gün kutlayalım demeniz daha normal. Aileyi bırakın, arkadaşlar için de bu böyle. En yakın arkadaşına da pasta alıp gitmek isteyebilir insan.
4. Eşinizin doğumgününü sıradan bir gün gibi geçirmesini umursamamışsınız. Ailesini ya da arkadaşlarını görmek isteyebileceğini düşünüp önceden araması gereken de bence sizsiniz.
5. Eşiniz doğumgününü televizyon izleyerek geçirmeyi gerçekten istese ablasının ilk teklifinde kararsız kalmazdı.

Bakın aileyi hiç katmadım. Ama siz bence sizin göstermediğiniz özeni göstermelerine sinirlenmişsiniz. Adam yerine konulmadığınız kısım da burası.

tam olarak bu düşünceye katılıyorum.daha nişan takılır takılmaz karşı taraf düşman cephesi olarak görülüyor.ben hep diyorum valla,kaynanam,görümcem ,eltim bana kötü davranmadıkları yanlış yapmadıkları takdirde eşimin ailesi öz ailem olcak inşallah.
İnşallahh mevlam gönlüne göre versin amaa. sana gelen yanlış onlara doğru gelebilir..

zaten nişan. vs zamanında ön yargıyla başladığımız için oluyor bütün bunlar. benim kv de ilk zamanlar biraz tersti haliyle bende cephe aldım ama sonra baktımki arada eşim üzülüyor. bidaha hep olumlu yaklaştım. artık tatlı dille yaklaşıyorum hem istediğim oluyor , hem eşim mutlu oluyor. daha ne isteyeyimki :)

Canım bi kere eşlerin aileleri bizleri her zaman yok sayıyorlar sen daha 5 aylık evlisin zamanla alışırsın.
Biz gelinler kaynanalara ve görümcelere göre dış kapının dış mandallarıyız.
Aynı sorunu hemen hemen her gelin yaşıyor.
Ben bu durumda sizin yerinizde olsam ya kabul ederdim ya da yarın hep berbaer kutlayalım bugün karı koca kutlayacağız derdim kibarca kimseyi kırmadan ;)
emin ol ki karşı tarafın kötü bir niyeti yoktur düşünememiştir özel bir gece yaşamak istiyeceğinizi sonuçta bu sizin evlenme yıl dönümü değil bişi değil kardeşinin doğum günü ne var ki hep beraber olunsa?

Bence de çok abartmışsınız herkes sizin kadar düşünceli olmak zorunda değil sinirlendiğiniz konuda..Benim eşiminde ablası arayıp evde olduğumuzu öğrenince geliyoruz derler arada, ve işiniz var mı yok mu diye sormazlar zaten gelmelerini istemesek evde değiliz der geçeriz yani bu kadar büyütülmesi bana çok saçma geldi kardeş sonuçta o..sizi samimi görmüş çıkıp gelmek istemiş..bence karşıdakinin niyeti gayet düzgün ama sizin öyle olmamış..bi de üstüne hazırlıkta yapmış ben olsam mutlu ola ola karşılardım ama işte evliliğin başında ipleri elde tutma telaşı olunca bunların hepsi gözden kaçıyor..

bu gelinler veya damatlar yani evlenilen kişiler . eşlerinin aileleri ile aralarını bozan olduklarına artık eminim o kadar örnek gördüm ki
benim amcam da evlenince tamamen değişti nedeni de eşinin kimseyi istememesi
tek istediği kendi ve cocukları ile ilgilensin
ne bencilce :KK43:
kendi ailesi gelse aynısını asla yapmaz
eminim

Çok benzerini dün ve bugün yaşadım ben. Görümcelerimle aramız iyidir, severiz birbirimizi. Küçük görümcemin ve benim ablamın doğum günü çok yakın, her sene birlikte kutlarız ikisini. Bu hafta sonu yine kutlama yapılacak. Büyük görümcem dün akşam eşimi aramış ne yapalım diye konuşmuşlar, ben aranmadım. Ama kırılmadım da. Benim de aklımda başka bir plan vardı. Bugün aradım görümcemi " ablacım böyle böyle düşünmüştüm ben, sen ne dersin" dedim, hop benim plana dönüverdik. Bana da sorulmadı, aranmadım. Ne oldu ben arayıp anlattım derdimi. İletişim, iletişim, iletişim...
Burda konu sahibi yok sayılmasına kızmış ama karşındaki insanı yok sayarsan sen de o şekilde muamele görürsün. Bu kadar basit.

Back
X