Sinirden Uyuyamıyorum

alakasız örnekler vermişsin bir kere. ambulansı çağırma örneği nedense çok moda sanırım. Bir kere TV de çıkmıştı "halkın ambulans çağırma nedenleri" diye. HAtta adam hastaneye yatacakmış ambulans çağırmış elinde valizi aşağıda bekliyormuş falan filan...
Gelelim muhteşem apartmanınıza.. hayatımda ilk kez duyuyorum böyle bir şey, ayakkabıların çıktığını kapıda... Gelen misafirler bu kuralı bilmek zorunda mı? paldır küldür çıkan yok mu? Alla alla çok şaşırdım.
Genel bir ayakkabılığınız mı var yoksa herkes koltuğunun altında mı evine çıkarıyor ayakkabılarını?

Neee apartmana ayakkabıyla mı girdiler? Bahaneye bak, hastaymış, bak sen... :37:

Diyorum ki, dua edin de Allah düşürmesin...

ay size ne ki isteyen ambulans çağırır çağırır?bir daha gelip size sorarlar artık ambulans çağıralım mı gerek var mı diye.

ambulans çağırılmasını gereksiz gören insanlar (çok şükür) hiç idrar yolu enfeksiyonu geçirmemişler.. şöyle özetleyeyim; allah düşmanımın başına vermesin.. ambulans da çağırırsın, devlet erkanını da toplarsın başına :27:

apartmanda halı mı olur yahu.. hiç mi dışarıdan su, yemek söylemiyorsunuz.. hepsi ayakkabısını mı çıkarıyor.. halı zaten üzerinde pislik tutan bir eşya, kaldı ki 5 katlı apartmanda hergün onlarca insanın üzerine bastığı şey zaten temiz olamaz.. kaldır halıları, tutun bir görevli temizlesin gün aşırı vileda ile..
aynen office geçen sene babam evde yoktu idrar yolu enfeksiyonu geçiriyormuşum meğer ateşler içinde zorladım kendimi iyi hissettim biraz ayaklandım sağlık ocağına gittik minübüse atlayıp.sonuç ne mi oldu eczaneden ilaçları alırken fenalaştım bayıldım .Eğer yürüyeceğim diye ısrarı bırakıp ambulans çağırsaydım sokaklarda fenalaşıp bayılmazdım.Çekmeyen bilemez Allah kimseye vermesin.Dönerken eve annem ne yapacağını şaşırdı kıyamam.apartmanı çıkamadım.Ağlayıp zorladım kendimi.

Hastalık bu ötesi var mı?
Biraz vicdan biraz merhametle inanın birşey kaybetmezsiniz.

Kim kime vicdan gösterecek true anlamadım şimdi?
Komşu hastaysa eğer müstakil ev falan tutsun yani ömrü hayatımda ilk kez bir apartmanda halı olduğunu duydum.

Nedir bu insanların vurdum duymazlığından çektiğim.buğün üst komşum idrar yolları enfeksiyonu olduğu için çok sancılanmış neymiş araba yok diye tutup ambulans çağırmışlar olacak iş değil rahmetli kaynatam ölüm döşeğindeyken dahi 4katı sırtında eşim indirdi genede bu binaya ambulans gelmedi neyse sorun ettiğim şey bu binaya ayakkabılı girilmiyor dışarda ayakkabı çıkarılıyor yani halı var ben bu olayı akşam 7duyuyorum oysa olay3olmuş bizim ev sahibinin tiribinden temyizimde temizimdesinden geçilmiyor olaya bakki ne bina silinmiş ne halılar.ben dedim silelim tamam dediler fakat icraat yok bende 5kat binayı sildim:(
Halılarıda topladım attım silsinler diye.sildiler silmeyede kardeşim böyle titizlikmi olur bir kere eve girdi bizim ahali .kurdeşen oldum bikere
Eşim bayağı kızdı elin kapısını ne siliyon diye fakat silmesem onlar hala kıçını kaldırmadı:(
Birde bu adamlar bina temizlik gününe tam olarak riayet etmiyor günü gününe tek silen benim diyorum temizlikçi tutalım beyenmezlermiş of ya ne zormuş aile binasında oturmak

bencede. dünyada 7 milyar insan yaşıyor. Türkiyede 80 milyon.. Sizin gibi olanlar sayiyla.. Bu kadar titizlik iyi degil...Sağlıgınıza zarar ayrıca bilimsel olarak temizlik malzemeleri daha zararlı..
Bunu geçtim. Ambulansta gelir kamyonda yanaşır sonuçta sağlık memurları eve girerken destur alacak halleri yok..Zorsa kaldırın halı kilim ne varsa...
Sinirden uyuyamıyorum demişsiniz pes.. Bende kocanız dövdü sövdü ihanet falan düşündüm..
Bu kadar olmayın yahu.Koyverin gitsin. Ruh sağlıgınıza yazık
:ssz:

Bu ülkede zora düşen insana hiç bir şey yok. Bu ülke hep gördü bunları, depremler gördü , yırtık çadırların insanlara gönderildiği, kazalar gördü ambulansların yetişmediği, yangınlar gördü itfaiyenin dar sokaklardan geçemediği için yetişemediği.

Ama ne tuhaf yine bu insanlar, içtiği sudan aldığı havaya, evine götürdüğü kuru ekmeğe kadar inanılmaz vergiler ödüyorlar. Sonuç mu? Yaşarken hiç bir şeyi tam yapmayan devlet, çok şükür ki 2 metrekare mezarı veriyor.

insanlarda bunun suçlusu yine bizi görüyor ya, yapacak bişi yok.
köylere ambulans vermişlerdi ne güzel, şimdi onları da geri almaları gündemde:26:

Kim kime vicdan gösterecek true anlamadım şimdi?
Komşu hastaysa eğer müstakil ev falan tutsun yani ömrü hayatımda ilk kez bir apartmanda halı olduğunu duydum.

komşu hasta olduğundan mı apartmana halı serilmiş, konu yavaş yavaş içinden çıkılmaz bir hal alıyor:27:

Sırf bu yüzden müstakil evde oturuyoruz hemşire..:27::27:

İşte ben de bunu anlamıyorum. Bir akıllı apartman sakini çıkar tüm apartmanı kendi kurallarınca yönetir. Ya benim binada olacaktı da buna benzer biri de.. yani anlayış da bir yere kadar. Bir de merak ettiğim saplantılı kadın tüm apartmanı merdiven boyunca tam ölçüsüne göre mi halıyla kaplattı acaba?:9:

komşu hasta olduğundan mı apartmana halı serilmiş, konu yavaş yavaş içinden çıkılmaz bir hal alıyor:27:

Tam anlamadım ki birkaç şey anlatmış aynı yazı içinde.
Sanırım hasta olan komşu aynı zamanda titiz hastalık derecesinde yoksa kimin aklına gelir apartmana halı sermek.
Madem hasta ve titiz temizlese bari temizlemiyormuş da, konu sahibi silmiş falan.. titiz olan kadın neden silmez ki?

İşte ben de bunu anlamıyorum. Bir akıllı apartman sakini çıkar tüm apartmanı kendi kurallarınca yönetir. Ya benim binada olacaktı da buna benzer biri de.. yani anlayış da bir yere kadar. Bir de merak ettiğim saplantılı kadın tüm apartmanı merdiven boyunca tam ölçüsüne göre mi halıyla kaplattı acaba?:9:

Sormak lazım:26:
Valla konu sahibesini komşuları iyi insanlarmış yine.:31:

Alemsiniz bayanlar, ben ülke de yaşıyorum vergimi veriyorum, kendi olanaklarım ile hastaneye gitme şansım yoksa o ambulans bana hizmet etmek zorunda. Hiç düşündünüz mü acaba, belki hastalanan kişi çok yaşlı, belki onca katı inecek durumda değil, belki indirecek kimse yok. Türkiye'nin bu içler acısı halinden yakınmak yerine, kalkmış ambulans çağıran insanlara laf ediyorsunuz. Yeterli sayıda ambulans sağlasın devlet o zaman onu da ben mi düşünücem. Ben vatandaş olarak üstüme düşeni yapıyor, aldığım havaya bile neredeyse vergi veriyorsam o ambulans bana hizmet edecek tabi.

Ayrıca konu sahibinin ne demek istediğini de tam anlayamadım ama asıl anlamadığım apartman boşluğundaki serili olan halılar. ????

aynen tansiyonu düşen bayılana bile ambulans geliyor degıl mı??.
En ufak trafık kazasında bile...
eee kusura bakmayın da idrar yolu enfeksiyonu oldugundan emin misiniz? teşhisi kim koydu??
Belki adamda taş var belki idrar yollarını tıkadı... Kim bilebilir...
Yaşlı biri kaldı ki ağrısını sancısını da tam ifade edememiş olabilir.. O mantıkla yola çıkarsak ölmeden de hastaneye gitmeyelim değil mi...Doktor neden mesgul edilsin...

Tam anlamadım ki birkaç şey anlatmış aynı yazı içinde.
Sanırım hasta olan komşu aynı zamanda titiz hastalık derecesinde yoksa kimin aklına gelir apartmana halı sermek.
Madem hasta ve titiz temizlese bari temizlemiyormuş da, konu sahibi silmiş falan.. titiz olan kadın neden silmez ki?
Bence titiz olan konu sahibesi..:31:
Edit:titiz olan apartman sahibiymiş sanırım,tekrar okudum ama yanılıyorda olabilirim.

Son düzenleme:
İdrar yolu enfeksiyonu için ambulans çağırılmasını normal karşılayan arkadaşlar
Yarın öbür gün bir yakınları kalp krizi geçirdiğinde geç gelen ambulanstan yakınmayacaklar
Bizzat 112 de çalışmış biri olarak söylüyorum:31:

arkadaşım adamların arabası yoksa ateşi yüksekse ve taksiye binip gidecek parası yoksa ne yapsın ölsün mü hastalık bu yani

kayınpederini eşin sırtında taşıyarak indirdiği için iyimi yapmışınız dieyceğiz ne kadar takıntılısınız ? ne var yani içerileride bir silseydin 5 kat merdivenleri silmişin zaten

sizin gibi insanlar etraflarına bu yüzden mutluluk veremiyor

Back
X