- 17 Şubat 2016
- 1.201
- 240
- 123
- 34
- Konu Sahibi eliffdiyebiri
-
Özel okul.Çok bilindik değilOkul nasil bir okul, iyi mi , bilindik okullar arasinda mi?
Evet özel üniversite.Devlete geçsem mi diye düşündüm.Maddi olarak normalde sıkıntımız yok.Ama okul taklidi zorladı bizi.Ve okul olunca çalışamıyorum bu zorluyor.Okul değiştirince ne olacak ki gideceğiniz okulda da aynısı olursa yine okul mu değiştireceksiniz ayrıca kayıt olduğunuz okul özel okul değil mi maddi olarak zaten sıkıntınız var diye biliyorum verdiğiniz parayı yakmaya değer mi.
Birileriyle kıyaslamadan, çokta şey yapmadan yola devam etmek lazım bazen.Tezli yüksek lisansa yeni başladım.Benden önceki dönem devam eden bir öğrenci var.Hocamız vize için belirli bir konuda sunum ödevi verdi bize.Diğer öğrenci direk kopyala yapıştır yapmış.Ben her slayta 3 4cümle yazdım.Her slayt için kendi cümlelerimi oluşturdum.Saatlerce çalıştım.Bana o kadar çok soru sorduki.Çok ayrıntı şeyler sordu.Digerine 1 soru öylesine sordu.Digerine 1 2cümle söyle geç dedi.Slaytın aynısını bildiğiniz okudu.Bana ezberlemişsin dedi.Diger öğrenci sunum sonrası aradı.Ben bildiğim için bana sormadı dedi.Ama yeni bir ders sonuçta bu.Geçen dönem sözde ona da yapmış.Acayip sinir oldum.Haksızlik olduğunu ve hocanin taraflı olduğunu düşünüyorum.Sanki bana daha sert ona daha yumuşak.Bana akıl verin.Sonraki sunum için.
Ve okul mu değiştireyim napayım.Tez hocam bu hoca.Ama ikinci danışman seçebiliyorum.İkinci danışman seçmeyi düşünüyorum.
Özel okul.Çok bilindik değil
Burası çokomelli.iyi bir devlet okuluna
Burası çokomelli.
Keşke zamanında biri de bana bu tavsiyede bulunsaydı diyorumEğer YL diploması sonraki işinizde ciddi bir fark yaratmayacaksa boşuna zaman ve para harcamayın. Ben bilgisayar müh okudum, yüksek de yaptım ama şimdiki aklım olsa ASLA yapmazdım. Akademide şansınız yoksa ya da işinizde dediğim gibi ciddi fark yaratmayacaksa (maaşsa 50k falan ya da güzel bir title) yapmayın. Zaten kötülemek için demiyorum ama adı çok bilinmeyen, özel (ya da devlet) bir ünide yapılan YL'ın da çok bir prestiji olmaz.
Öylede.Sanki tarafsızlık yok gibi hissediyorumBirileriyle kıyaslamadan, çokta şey yapmadan yola devam etmek lazım bazen.
Ama şu var.Bölümun ataması var.Yıl kaybeder miyim geçiş yaparsamDimdirekt kac o zaman, o tip okullarda akademisyen kalitesi berbat oluyor. Ne bir sey ogrenirsin, ne yaptigin tez bir ise yarar ustune yasadigin stres de cabasi olur. Soyle yaparsin bu donemi tamamla, iyi calis, yayin yapmaya calis daha iyi bir devlet okuluna kapak at.
Ataması var.Hemde düşük puanlarla.O yüzden yapiyorum.Yoksa hiç uğraşmam.Zaten bu bölüm her üniversitede yok.Belirli okullarda varEğer YL diploması sonraki işinizde ciddi bir fark yaratmayacaksa boşuna zaman ve para harcamayın. Ben bilgisayar müh okudum, yüksek de yaptım ama şimdiki aklım olsa ASLA yapmazdım. Akademide şansınız yoksa ya da işinizde dediğim gibi ciddi fark yaratmayacaksa (maaşsa 50k falan ya da güzel bir title) yapmayın. Zaten kötülemek için demiyorum ama adı çok bilinmeyen, özel (ya da devlet) bir ünide yapılan YL'ın da çok bir prestiji olmaz.
Yok kimseye anlatmıyorum.O arkadaşa da söylemedim.O arkadaşın söylediği şey ben yeniyim diye bu şekilde yapmış.Seni aşırı sıkıştırdı farkettim dedi.O arkadaş benden önce başladı.O biliyor diye sormamış ona.Ama şu var.Ona 1 2cümle söyle geç demek ne kadar doğru.2.danışman seçeceğim zaten. Onun alanında degil başka alanda tez yazmayı düşünüyorum.Neden böyle yapti anlam veriyorum.Keşke daha tatlı dille hatalarımı söyleseydi.Türkiye'nin en bilindik devlet üniversitelerinden birinde yüksek lisans yaptım aynı tip hocalar bizde de vardı. Maalesef akademik hayatta bu tarz hocalarla çok karşılaşılıyor. Üstelik danışman hocanızmış tavsiyem hiç boşuna ortalığı bulandırmayın hocanın gözüne batmayın. Hocanız hakkındaki kişisel düşüncelerinizi de öyle herkese açık açık anlatmayın. Yoksa bu dönem sizin için çok daha zorlu geçebilir
Akademi dedigin yerde adalet pek olmaz elifcim. Bu yolda ilerleyeceksen derinin kalin olmasi laziM.Tezli yüksek lisansa yeni başladım.Benden önceki dönem devam eden bir öğrenci var.Hocamız vize için belirli bir konuda sunum ödevi verdi bize.Diğer öğrenci direk kopyala yapıştır yapmış.Ben her slayta 3 4cümle yazdım.Her slayt için kendi cümlelerimi oluşturdum.Saatlerce çalıştım.Bana o kadar çok soru sorduki.Çok ayrıntı şeyler sordu.Digerine 1 soru öylesine sordu.Digerine 1 2cümle söyle geç dedi.Slaytın aynısını bildiğiniz okudu.Bana ezberlemişsin dedi.Diger öğrenci sunum sonrası aradı.Ben bildiğim için bana sormadı dedi.Ama yeni bir ders sonuçta bu.Geçen dönem sözde ona da yapmış.Acayip sinir oldum.Haksızlik olduğunu ve hocanin taraflı olduğunu düşünüyorum.Sanki bana daha sert ona daha yumuşak.Bana akıl verin.Sonraki sunum için.
Ve okul mu değiştireyim napayım.Tez hocam bu hoca.Ama ikinci danışman seçebiliyorum.İkinci danışman seçmeyi düşünüyorum.
Ben başlar başlamaz danışman atandı banaYüksek lisansa yeni başladıysanız tez hocanız nasıl bu kadar çabuk belli oldu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?