• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirimden ağlayacağım.

Eşimin yl macerası aklıma geldi.üç hocası vardi her hafta Dünya kadar ödev verirlerdi eşim hepsini yapardı.gayet olumlu dönüş yaparlardı sonra sınav dönemi bırakırlardi.neymis çalışmaya daha istekli olacakmış.esim baktı ki olmuyor yarıda bıraktı.
Derslerde benimde sikinti yok.Ama sınav gerçekten kötüydü.Arkadasimla konustum.Her okul böyle zorluyor dedi

Lisans öğrencisiyken Java programlama dersine giren hoca hem yabancı olduğum için, hem de atıştığımız için beni hiç sevmiyordu. Hatta sınavında 'kopya çekeceğimi' düşündüğü için anfide en ön sıraya, masasının karşısına falan oturtmustu 🤣🤣🤣 tüm olaylara rağmen dersi gectim ve olay bitti diye dusunurken tezim Java dilinde yazıldığı için son dakika olaya dahil olup, notumun bir tık düşük olmasına sebep olmuştu 🤣

Hayatta her şey olabilir, en ufak şeyde motivasyonunu kaybedeceksen işin zor.
Bazen hoca sebepsiz bile takabilir, bazen farkında olmadan farklı davranabilir vs vs...

Tezli yüksek lisansa yeni başladım.Benden önceki dönem devam eden bir öğrenci var.Hocamız vize için belirli bir konuda sunum ödevi verdi bize.Diğer öğrenci direk kopyala yapıştır yapmış.Ben her slayta 3 4cümle yazdım.Her slayt için kendi cümlelerimi oluşturdum.Saatlerce çalıştım.Bana o kadar çok soru sorduki.Çok ayrıntı şeyler sordu.Digerine 1 soru öylesine sordu.Digerine 1 2cümle söyle geç dedi.Slaytın aynısını bildiğiniz okudu.Bana ezberlemişsin dedi.Diger öğrenci sunum sonrası aradı.Ben bildiğim için bana sormadı dedi.Ama yeni bir ders sonuçta bu.Geçen dönem sözde ona da yapmış.Acayip sinir oldum.Haksızlik olduğunu ve hocanin taraflı olduğunu düşünüyorum.Sanki bana daha sert ona daha yumuşak.Bana akıl verin.Sonraki sunum için.
Ve okul mu değiştireyim napayım.Tez hocam bu hoca.Ama ikinci danışman seçebiliyorum.İkinci danışman seçmeyi düşünüyorum.
Gerçekten haksızlık olmuş, ama bence moralini bozma. Bu tarz hocalar her yerde var. Sen yine aynı şekilde kendi emeğinle hazırla, çizgini bozma. İkinci danışman seçmen çok mantıklı olur, en azından denge sağlar. Okul değiştirmek içinse erken, önce bu yolu dene derim.💐

Ben başlar başlamaz danışman atandı bana
Bir de başlarken atanan danışman devlet ünilerinde genelde tez dönemine geçerken değiştirilmek üzere atanıyor. Çünkü ders döneminde öğrencinin ne çalışmak istediği netleşmemiş olabiliyor. Bu nedenle öğrencilere aslında süre tanınmış oluyor ki bu süre içinde öğrenciler hocalarla da tanışmış oluyorlar ve çalışmak istedikleri konuyla ilgilenen hocaları tercih ediyorlar veya hocalar öğrenci seçiyorlar. Bence ilk olarak bu konuyu öğrenmeniz gerekiyor. İkinci danışman falan daha karmaşık konular.

İkinci danışmanı hocanız size teklif etmediyse kesinlikle önermem, bu okulda aynı hocayla devam edecekseniz hocanın gözüne batmaya gerek yok, o zaman daha çok üzülürsünüz.
Eğer gerçekten haksızlığa uğradığını düşünüyorsa ikinci danışman şart. Çünkü bazı hocaların tutumu baştan belli olur ve genelde de değişmez. En azından ikinci danışman olursa onu dengeleyecek biri olur, her şey tek taraflı ilerlemez. Boşuna umut edip zaman kaybetmeye değmez.

Gerçekten haksızlık olmuş, ama bence moralini bozma. Bu tarz hocalar her yerde var. Sen yine aynı şekilde kendi emeğinle hazırla, çizgini bozma. İkinci danışman seçmen çok mantıklı olur, en azından denge sağlar. Okul değiştirmek içinse erken, önce bu yolu dene derim.💐
Ben vereceği notu merak ediyorum. Sözde ben yeniyim diye beni sıkıştırmış.Ama çok üstüme geldi.

Bir de başlarken atanan danışman devlet ünilerinde genelde tez dönemine geçerken değiştirilmek üzere atanıyor. Çünkü ders döneminde öğrencinin ne çalışmak istediği netleşmemiş olabiliyor. Bu nedenle öğrencilere aslında süre tanınmış oluyor ki bu süre içinde öğrenciler hocalarla da tanışmış oluyorlar ve çalışmak istedikleri konuyla ilgilenen hocaları tercih ediyorlar veya hocalar öğrenci seçiyorlar. Bence ilk olarak bu konuyu öğrenmeniz gerekiyor. İkinci danışman falan daha karmaşık konular.
Evet ama benim bildiğim hangi danışman atanırsa onunla tezi yazıyoruz.Literatür taraması yapıp hocanin yanına gidecegim.Sonrasinda ikinci danışmanı düşünüyorum.Arkadaş danışmanı değiştirirsen hoş olmaz dedi

Tezli yüksek lisansa yeni başladım.Benden önceki dönem devam eden bir öğrenci var.Hocamız vize için belirli bir konuda sunum ödevi verdi bize.Diğer öğrenci direk kopyala yapıştır yapmış.Ben her slayta 3 4cümle yazdım.Her slayt için kendi cümlelerimi oluşturdum.Saatlerce çalıştım.Bana o kadar çok soru sorduki.Çok ayrıntı şeyler sordu.Digerine 1 soru öylesine sordu.Digerine 1 2cümle söyle geç dedi.Slaytın aynısını bildiğiniz okudu.Bana ezberlemişsin dedi.Diger öğrenci sunum sonrası aradı.Ben bildiğim için bana sormadı dedi.Ama yeni bir ders sonuçta bu.Geçen dönem sözde ona da yapmış.Acayip sinir oldum.Haksızlik olduğunu ve hocanin taraflı olduğunu düşünüyorum.Sanki bana daha sert ona daha yumuşak.Bana akıl verin.Sonraki sunum için.
Ve okul mu değiştireyim napayım.Tez hocam bu hoca.Ama ikinci danışman seçebiliyorum.İkinci danışman seçmeyi düşünüyorum.

Bu kadar hassaslikla yüksek lisans tezini teslim edene kadar çok yipranirsiniz siz.

Acilen kabuğunuzu sertleştirme üzerinde çalışmalısınız.

Eğer gerçekten haksızlığa uğradığını düşünüyorsa ikinci danışman şart. Çünkü bazı hocaların tutumu baştan belli olur ve genelde de değişmez. En azından ikinci danışman olursa onu dengeleyecek biri olur, her şey tek taraflı ilerlemez. Boşuna umut edip zaman kaybetmeye değmez.
İkinci danışman düşünüyorum.Digeri kopyala yapıştır yapti.Ve direk okudu.Hoca tek laf etmedi.Ben kendi cümlelerimle anlattım.Ezberlemissin dedi

Nasıl yapicam bunu. Yani hiç takmayarak mi
Takmayarak değil.tamam bukadar hassas olmayın ama kurcalayın savunun kendinizi.nerde hata yaptınız yada karşıdaki neye göre bu puanı verdi neden yenisin diye bu muameleyi gördün gerekirse konuş.ama bu hasaslık ile hep ezilirsiniz.

Nasıl yapicam bunu. Yani hiç takmayarak mi
'Hiç' iddialı olur ama genellikle pek umursamamalisiniz. Yani bir hocanin bazı öğrencilere daha toleranslı davranması dünyanın her yerinde hep var oldu ve ve hep olacak. Bu sizinle alakalı değil.
Siz sadece kendi işinize odaklanin. Ayrıca okul değiştirmek sadece söylerken kolay. Başvuru süreci sonuçların açıklanması bı sonraki döneme kayıt vs derken bir seneniz gider. Eğer bunu göze alıyorsanız üniversite değiştirmeyi düşünün tabi.
Eğer hocanızı hiç sevmiyorsanız tez hocanizi değiştirin.
Eğer bu da mümkün değilse zaten çok uzun değil ders dönemi. Dersleri bi an evvel verip tez yazma işine yogunlasin.
Hayatin normal akışında hep denk gelinen adaletsizliklerin varlığını önce kabullenip sonra da umursamadan geçin.
Eğer daha somut ve eğitim hayatınızı doğrudan etkileyecek haksızlıklara uğrarsanız da hocayla açık şekilde konusun ve hakkınızi asla istismar ettirmeyin.

Takmayarak değil.tamam bukadar hassas olmayın ama kurcalayın savunun kendinizi.nerde hata yaptınız yada karşıdaki neye göre bu puanı verdi neden yenisin diye bu muameleyi gördün gerekirse konuş.ama bu hasaslık ile hep ezilirsiniz.
4 derse giriyor ya bırakırsa beni

Back
X