• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirlerim Bozuldu Ya...

Evet yemeği evinde vermek zorunda değil orada hemfikir ama vermek durumunda kaldıysa ona göre muhamele etmesi gerekli diye düşünüyorum.
Evinde vermek istemiyorsa söylemesi lazım dı yukarı çıkarıcam yemeği diye.
Kaynının evinin badanası yani eşinin kardeşi. İlgilenmesi gayet normal bence. Kayınvalide yaşlı. yengenin gelini alakasız, yenge olmaz e kim kalıyor...
Kaldıki sevaptır herşeyden öte.

arkadaş hatayı açık konuşmamakta yapmış orda aynı düşünüyoruz
ıcın ıcını yıyıp uzulcegıne keske deseymıs

Ya çoğu kişi işçilere yemek vermiyor bile çay yapıyor yanına Allah ne verdiyse tepsiye koyup çıkarıyor.
Benim yemek yapmam lazımmış.

İlk günlerinden kalan yemekleri ikinci gün de vermek istedim kayınvalidem ayıp olur sakın ha olmaz şimdi değişik yap dedi sinirden içim içimi yedi.

Yemek yaptığım yetmiyomuş gibi bir de hergün değişik yapmam gerekiyomuş yoksa elin adamına ayıp olurmuş bir de tanımam etmem adamları tanısam gam yemicem .

Ben de mi sorun onlarda mı anlamıyorum ya

Vallaha arkadasim kaynanani taktir etmedim desem yalan olur.....helal olsun.

Bu zamanda hala daha bu tür seylere dikkat eden önem veren insanlari görmek inanki hicte kolay degil.

O adamlari tanisan ne olur tanimasan ne olur, neticede bir kap yemek koyacaksin önlerine...bunu bu kadar sorun etmene hic gerek yok bence.
Hem kayinvalidesi ile iyi anlasan seven sayan biri icin bu tür seyler sorun olmamali.

Bencede ayip olurdu, sadece dünki yemegi tekrar al köpek gibi o insanlarin önüne koyman güzel bir düsünce degildi bana göre! Evine kimin geldigi önemli degil, senin o kisi nasil agirladigin önemlidir. O insanlarin sana Allah razi olsun Yenge eline saglik demesi önemlidir.

Kaynanan biliyorki, yüz yüze bakmak zorunda olan insanlarin arasinda fazla küslük olmaz, kirk yillik yabanci gibi davranamiyorsun iste...o yüzden yenge ile barismani istiyor.
Kücük oldugun icinde ilk adimin senden gelmesini bekliyor.:hulya:

Ha barisirsin barismazsin buna birsey diyemem, önceki konunu bilmiyorum ama sunu cok iyi biliyorumki orda oturdugun müddetce her zaman bu tür seylere maruz kalacaksin, ya kaynananin isi düsecek, ya yengenin, ya kayninin, yada bilemem kimin.....lakin gün gelir seninde isin düsebilir, bunuda unutmamani tavsiye ederim.a.s

Ben kafami dinlemek istiyorum diyorsan, hepsinden uzak olacaksin.
Beraber oturuyorsan, bazi seyleri kabulleneceksin.:kahve:

Cok samimi söylüyorum ben bunu oturupta derdim var kösesine yazmaya üsenirdim.. halledilmicek bisey degil.. ya yapmiyorum okadar der kestirip atarsin, ki gercekten onlara ihtiyacin olabilir ailen onlar senin.. yabanci degil.

Yada eyvallah der üstesinden gelirsin.

kayınvaliden de çok şeye karışmış
anne kusura bakma evde eşim yokken yabancı erkeklere evde yemek veremem diyecektin
neden söylemiyorsun ki hiçbir şey diyemez kalırdı
üstelik eşin de söylemeliydi bunu annesine
eşin nasıl izin verdi ona şaşırdım doğrusu

eşimle bu konuyu konuştuk o da vermek zorunda değilsin yemek felan dedi
bu zamanda çoğu insan vermiyor bile artık eskide kaldı onlar dedi.
baştan beri eşim evde yemek verilmesine karşıydı
ama babası çok ısrar ettiği için kıramadı

valla bunlar hep senin pasifligin canim

kaynananla 24 saat telde görüsmek zorundamisin ya da telefonlarina cikmak zorundamisin

ya da onun dedigi yeemegi yapip cikartmak zorundamisin tutup ustalara bugun ne yediniz mi dicek ?

dese bile bu onun ayibi cok biliyosa yapip kendisi getirsin ne kadar ayip ,bu kadar ailenize karistirtmayin herkesi

şuna pasiflik demeyelim canım
24 saat telde görüşmüyoruz zaten
bugün eşim istemedi mesela yemek vermemi ve vermicem de nitekim

Bana kalırsa sizde de hafif cadı gelinlik var. :jeyyar:
Evet yenge konusunda haklısın. Kırılmışsın ve affetmek yada affetmemek, özür dilemek yada dilememek senin tercihin olmalı. Kimse karışmamalı.

Ama şu ustaya yemek verme olayında hatalısın. Yani hata derken bana göre zaten yapılması gereken şeyler zoruna gitmiş.
Adam alçı ustası e haliyle üzerinden yere çiçek yaprakları dökülecek değil. Yerdeki halıyı kaldırman yine bana göre büyük saygısızlık adama. Ne olacak yani halıya dökülse bir insanı incitmeye değer mi ki. Süpürürsün geçer. Geçmedi diyelim yenisine sağlık. Hadi yine de halın çok değerli en azından yer örtüsü sermen uygun olurdu.
İkincisi adama yemek yaparken mecburmuyum elin ustasının yemeğine et koymaya vs demişsin. Elin ustası ama insan sonuçta değil mi. Hemde senin evinde yemek yiecek bir misafir. Kayınvaliden koy demesi yanlış ama demekki kadın senin bu düşüncelerini biliyor ki uyarmış.
Bir evde usta çalışırken ustayı geç temizlikçi bile geldiğinde bizde misafir hizmeti görür. Sizde uygulama değişik demekki. Parasını alıyor evet birde emek var işin içinde.

İnsan ilişkileri konusunda bence zayıflıklarınız var. Küçükmsemek hoş değil.

İnsan ilişkileri konusunda zayıflıklarım yok canım benim gayet iyi olduğumu düşünüyorum
ayrıca o işçidir o benden küçüktür yoksektir diye de bir düşüncem olmadı asla
sadece evimde yemek vermek istemedim
düşün adamın üstü başı alçılı,ilk gün zaten evimde vermiştim yemeği
adam oturduğu her yeri alçı kırıntılarıyla kapladı resmen
e hoş bi dürüm değil yani benim adıma
eşim baştan beri karşıydı yemek verilmesine,sonuçta patronlarının görevi
hem parasını alıyor hem de yemek yiyor
daha önceleri de ustalık işlerimiz çıktı evde vs,
ama gelenler hiç yemeği kabul etmedi
patron gelip götürcek abla hiç yemek getirme sen dediler

Cok samimi söylüyorum ben bunu oturupta derdim var kösesine yazmaya üsenirdim.. halledilmicek bisey degil.. ya yapmiyorum okadar der kestirip atarsin, ki gercekten onlara ihtiyacin olabilir ailen onlar senin.. yabanci degil.

Yada eyvallah der üstesinden gelirsin.

Ya tamam belki halledilmicek birşey değil ama o an hatanın bende mi karşıda mı olduğunu merak ettim arkadaşım

eşimle bu konuyu konuştuk o da vermek zorunda değilsin yemek felan dedi
bu zamanda çoğu insan vermiyor bile artık eskide kaldı onlar dedi.
baştan beri eşim evde yemek verilmesine karşıydı
ama babası çok ısrar ettiği için kıramadı

şuna pasiflik demeyelim canım
24 saat telde görüşmüyoruz zaten
bugün eşim istemedi mesela yemek vermemi ve vermicem de nitekim

İnsan ilişkileri konusunda zayıflıklarım yok canım benim gayet iyi olduğumu düşünüyorum
ayrıca o işçidir o benden küçüktür yoksektir diye de bir düşüncem olmadı asla
sadece evimde yemek vermek istemedim
düşün adamın üstü başı alçılı,ilk gün zaten evimde vermiştim yemeği
adam oturduğu her yeri alçı kırıntılarıyla kapladı resmen
e hoş bi dürüm değil yani benim adıma
eşim baştan beri karşıydı yemek verilmesine,sonuçta patronlarının görevi
hem parasını alıyor hem de yemek yiyor
daha önceleri de ustalık işlerimiz çıktı evde vs,
ama gelenler hiç yemeği kabul etmedi
patron gelip götürcek abla hiç yemek getirme sen dediler

Bana yazdıklarına ztn cvp yazmıştım üst tarafta yine tekrarlıyorum.
Ne olmuş üstü başı alçıysa süpüreceksin geçecek arkadaşım.
Dert mi bu yahu. Takmışsın da takmışsın.
Eşin karşıysa buna çıkacak anasının babasının karşısına benim karım yemek vermeyecek diyecek olay bitecek. Ama sanırım mümkün gibi durmuyor.
Sizi bilmem de bizde eve temizlikçi gelse bile yemek verilir.
İşçilik parası, malzeme parası ve yemek...
Hadi öyle anlaşmadınız diyelim dedim ya sevaptır hanfendi sevap.

sen kaynının ustasına yemek vermek zorunda deilsinki üstelik bide evinde yani hem kayınvalidene ne o nekarışıyor yok yemeğe kıyma koy yok evinde yemek ver aynı apartmanda oturuyorsun diyede eşinin yengesiyle konuşmak zorunda deilsin ne yapmak istiyosan onu yap kayınvalidenide takma çok saçma bence söyledikleri herşeyi onlar biliyolarya illa ki karışacaklar bence hiç önemseme

valla aynen katılıyorum bunaşakkıdı

ya niye bizim toplumumuzda iliskiler bu kadar karmasik, ic ice? surda okudugum konularin sebebi hep ayni. aile,akraba vs kiliflari altinda herkes birbirine hukum surme yarisinda. simdi size yuz vermeyin, dedigini yapmayin desem, kotu kadin olucaksiniz. ama ben olsam cok bozulur ve bir an once ordan uzaklasmaya bakardim. cunku dogru da soyleseniz sizden beklenen rol belli...gelinsiniz denileni yapicaksin. ben kendi ailemde bile o kadar lafa soze gelemem...ya yuz goz olucaksin,ya da uzaklasicaksin.

Elimden geldiğince uzak olmaya çalışıyorum...

Denilen eğer bana uymuyorsa yapmıyorum ,bu sefer surat asılıyor.Yapsam bana ters yapmasam suratlarını çekicem.Ben de yapmıyorum .

Napabilirim ki...Yaptığım zaman daha fazlasını bekliyor insan doğal olarak

ya niye bizim toplumumuzda iliskiler bu kadar karmasik, ic ice? surda okudugum konularin sebebi hep ayni. aile,akraba vs kiliflari altinda herkes birbirine hukum surme yarisinda. simdi size yuz vermeyin, dedigini yapmayin desem, kotu kadin olucaksiniz. ama ben olsam cok bozulur ve bir an once ordan uzaklasmaya bakardim. cunku dogru da soyleseniz sizden beklenen rol belli...gelinsiniz denileni yapicaksin. ben kendi ailemde bile o kadar lafa soze gelemem...ya yuz goz olucaksin,ya da uzaklasicaksin.

aynen katılıyorum canımvereliniortak
maalesef bizim toplumumuzda herkes biibiri üstünde söz sahibi olma hüküm sürme arzusunda.kimse kimsenin düşüncelerine saygı duymuyo.özellikle büyükler hep benim dediğim olsun istiyolar.en ufacık konulara bile karışılıyo yemeğe et konması gibi
şahsen ben kaynana olsam kırk yıl düşünsem aklıma böyle bişey gelmez:bbo:
bu nedenle en güzeli her iki tarafdanda yani kendi ailenden bile biraz uzakta oturmak.
en azından göz görmeyince herşeye karışma durumu olmuyo pek
bekarlara tavsiyemdiryerimseniben

Benim kendi ailem kayseri de...

Ben buraya gelin geldim severek evlendik opuyorumnanaktan

Herzaman çıkıyor gelin kaynana sorunları bizde de var işte bazen

bence kayınvalden onları mahçup etmeyecek bir yemek yapabileceğin konusunda sana güvenmiyor.bundan bu çıkıyor.ayrıca renk beğenme konusuda senin onlarla konuşmanı sağlamak için bahane.sorunlarını hatırlayamıyorum ama çok büyük değilse küslüğünü sürdürme bari.çok samimi olmazsın.mesafeli olursun.sırf kayınvaldenlerin hatırı için konuştuğunu aslında kendinin istemediğini belli edersin

Ben sanmam o konuda bana güvenmediğini.

Gerek ramazan aylarında olsun gerekse diğer davetlerimde olsun çok güzel ağırlamışımdır misafirlerimi elimden geldiğince.

Bunu gören biri olarak kayınvalidem sanmam ki yemek yapamıyo nasılsa desin :delphin:

canım yanlış anlama sen mutlaka yapıyorsundur ama demekki o bunu görememişki uyarma ihtiyacı duyuyor kendince.bunları görebilmiş olsa şunu şöyle yap bunu böyle yap diye karışıp durmazdı

Back
X