Sinirlerim bozuldu, yeğen sevgisi de bir yere kadar!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen öyle. Ya biraz kaynana faktörü de var, sürekli her ay arayıp onlardan da alın deyip duruyor. 🙄😂 Öyle işte. İnşallah sağlıklı ve normal bir şekilde sağlıklı bir evlat dünyaya getiririm. 😊
Aminn inşallah önemli hiç bişey yoktur bence🙏🏻 Kıyafet konusuna gelince de iyisimi siz kimseden kabul etmeyin derim madem sorun yaşayacaksınız

Benim ablam da sikayetçiydi bu konudan eşine demiş ki ben kıskanıyorum sevmeyeceksin onları bebek doğunca da böyle yaparsan hiç iyi şeyler olmaz dediş eniştem şuan onlara mesafeli ablam daha cuma günü doğum yaptı kızı oldu eniştem şuan çok iyi bebeğine çok ilgili yegenlerine olan sevgisine mesafe koydu
Sevgiye mesafe olmaz ama isteklere olabılır. Böyle gercek bır sevgı olabılır mı hıc? Kımse sevmesın demıyor tepesıne cıkarıp kendı cocugunun önüne koymasın yeterdi aslında. Adamlar dengeyi saglayamıyor

Ya zaten benim için silmesi önemli değildi ama benimkini değil de eltimin ultrason görüntüsünü saklaması sinir bozucu olan. Yoksa ben ona birşey demezdim. Diyelim eltimin çocuğunun ismi Esra olsun benimki de Ayşe olsun diyelim, Esra Ayşe diye albüm oluşturup oraya fotoları tek tek seçip atıp yeğeninin ultrason görüntüsünü orada saklaması tuhaf geldi, o ultrason görüntüsünü görünce tuhaf oldum, telefonu iyice karıştırdım, eltimin ultrason görüntüsünü tutup benimkini silmiş. Sinirlerim bozuldu öyle olunca. Eltinin ultrason görüntüsünğ saklamak ne oluyor dedim kendi kendime.
Belki tek tek eklemedi ultrason goruntusunun farkinda bile degil belki de

Sordum, farkında olmasa farkında değildim der. Gayette farkında.
Kimse yegenini evladindan cok sevmez.Yegenleri kac yasinda bilmiyrm ama bebek degillerdir konusuyo bir takim sirinlikler yapiyorlardir mutlaka.Bebeginiz dogunca da muhtemelen hala videolarina vs.bakip edecektir ama "baba" demeye baslayinca siz bi gorun yegen falan aklina gelmez.Bence kiyaslamayin esinize karsi iyice ters tepebilir.Cunku kiyaslanacak bir sey yok biri kizi digeri yegeni.Benim kardesim bekar ama yegenlerini hergun goruntulu arar ekran goruntusu alir konusmalarindan telefonunun duvar kagidi kizimin fotografi mesela.Ama kendi cocugu olunca sanmiyorum ki hala duvar kagidi kizimin fotografi olsun.Rahat olun.

Sevgiye mesafe olmaz ama isteklere olabılır. Böyle gercek bır sevgı olabılır mı hıc? Kımse sevmesın demıyor tepesıne cıkarıp kendı cocugunun önüne koymasın yeterdi aslında. Adamlar dengeyi saglayamıyor
Sevmeyeceksin demek de ne kotu ya cidden var mi bu cumleyi kuran birileri

Belki tek tek eklemedi ultrason goruntusunun farkinda bile degil belki de
Ne dedi peki.Belki de nasilsa siz sakliyorsunuz sizden ister bakar ama yegenlerinin goruntusu sadece kendisinde var diye saklamak istemistir.Bilmiyorum ki ozellikle silmedigine eminim.Niye bir insan dur yegeniminkini sakliyim da kiziminkini sil gitsin desin.Bosuna kendisinizi uzmeyin

Sevmeyeceksin demek de ne kotu ya cidden var mi bu cumleyi kuran birileri
Varmış demekki. Sevgiye ket vurulabılır mı? Yada biri istemiyor dıye bırını sevmekten vazgecebılır mıyız? Sanırım o dert sahıbı kadın fiziki sevmekten bahsedıyordur (kucaga alma, öpme, sarılma vs) içten sevmeye de engel olacak hali yok.

Kimse yegenini evladindan cok sevmez.Yegenleri kac yasinda bilmiyrm ama bebek degillerdir konusuyo bir takim sirinlikler yapiyorlardir mutlaka.Bebeginiz dogunca da muhtemelen hala videolarina vs.bakip edecektir ama "baba" demeye baslayinca siz bi gorun yegen falan aklina gelmez.Bence kiyaslamayin esinize karsi iyice ters tepebilir.Cunku kiyaslanacak bir sey yok biri kizi digeri yegeni.Benim kardesim bekar ama yegenlerini hergun goruntulu arar ekran goruntusu alir konusmalarindan telefonunun duvar kagidi kizimin fotografi mesela.Ama kendi cocugu olunca sanmiyorum ki hala duvar kagidi kizimin fotografi olsun.Rahat olun.
Kıyaslama değil ki bu, eşimin ki abartı, eşinin bile ultrason görüntüsü telefonunda yokken eltimin ultrason görüntüsü ne arıyor telefonunda, onu silmiyor da benimkileri siliyor. Hee bunu böyle burda yazdığım gibi sinirli bir şekilde dile getirmedim yumuşak dille şirinlik yaparak bizim kızımızın ultrason görüntüsü yok telefonunda ama yeğeninin var, benim attıklarımı silmişsin filan dedim. O da senin attıkların WhatsApp konuşmamızı sildiğim için silindi, ben kızımızın adıyla albüm açtığımın farkında değilim oldu. Sonra da dedim ama onların konuşmasını da siliyorsun onlar silinmememiş özel albüm oluşturmuşsun, birde ultrason görüntüsünü görünce açıkçası kızımın görüntüsü telefonunda duruyor mu diye baktım yoktu dedim, sana fotoğraflaeı yeniden attım ama durmasını isteseydin silmezdin ki zaten dedim, o an sarıldı ben kızımızıda seni de çok seviyorum o benim herşeyi yeniden gönder o görüntüleri dedi bugün baktığımda albümün ismini düzeltmiş ama yinede yeğeninin ultrason görüntüsünü silmemiş. Ama ben birini sildim 🙈 diğer ultrason görüntüsünü de sonra silicem.

Kıyaslama değil ki bu, eşimin ki abartı, eşinin bile ultrason görüntüsü telefonunda yokken eltimin ultrason görüntüsü ne arıyor telefonunda, onu silmiyor da benimkileri siliyor. Hee bunu böyle burda yazdığım gibi sinirli bir şekilde dile getirmedim yumuşak dille şirinlik yaparak bizim kızımızın ultrason görüntüsü yok telefonunda ama yeğeninin var, benim attıklarımı silmişsin filan dedim. O da senin attıkların WhatsApp konuşmamızı sildiğim için silindi, ben kızımızın adıyla albüm açtığımın farkında değilim oldu. Sonra da dedim ama onların konuşmasını da siliyorsun onlar silinmememiş özel albüm oluşturmuşsun, birde ultrason görüntüsünü görünce açıkçası kızımın görüntüsü telefonunda duruyor mu diye baktım yoktu dedim, sana fotoğraflaeı yeniden attım ama durmasını isteseydin silmezdin ki zaten dedim, o an sarıldı ben kızımızıda seni de çok seviyorum o benim herşeyi yeniden gönder o görüntüleri dedi bugün baktığımda albümün ismini düzeltmiş ama yinede yeğeninin ultrason görüntüsünü silmemiş. Ama ben birini sildim 🙈 diğer ultrason görüntüsünü de sonra silicem.
Bilmiyorum bakin ne guzel anlasmissiniz esiniz de size hak vermis duzenlemis tekrar fotograflarini bence silmeyin.Ne bileyim uzucu siz kardesinize fotograf atsaniz esi silse ya da sizin kardesiniz size fotograf atsa esiniz silse ne gerek var ki

Ne dedi peki.Belki de nasilsa siz sakliyorsunuz sizden ister bakar ama yegenlerinin goruntusu sadece kendisinde var diye saklamak istemistir.Bilmiyorum ki ozellikle silmedigine eminim.Niye bir insan dur yegeniminkini sakliyim da kiziminkini sil gitsin desin.Bosuna kendisinizi uzmeyin
Yeğenleri in görüntüsü kardeşinde de var ve her fırsatta arayıp veya istediğinde gidip görüşüyoruz zaten, isterse orda alır bakar ama yeğeninin 20+3 haftalıkken ki ultrason görüntüsünü silmeyip saklaması sinir bozucu. Ya eşim sürekli telefonunu düzenleyen bir insan, iş ile ilgili whatsappten gelenler ayrı klasöründe olur, fotoğrafları albümler, yeğenleri in fotoğraflarını seçip ayırır ayrı albüme koyar. Ama biz nişanlıyken de öyleydi, benim attığım fotoğrafları veya birlikte çekildillerimizi bazen siliyordu. Bazen hiç fotoğraflarımızı telefonda tutmuyordu ama yeğenleri hiçbir zaman telefonundan eksik olmazdı. İnsan ister istemez kendi değerini sorguluyor böyle olunca.

Bilmiyorum bakin ne guzel anlasmissiniz esiniz de size hak vermis duzenlemis tekrar fotograflarini bence silmeyin.Ne bileyim uzucu siz kardesinize fotograf atsaniz esi silse ya da sizin kardesiniz size fotograf atsa esiniz silse ne gerek var ki
Ama ultrason görüntüsü bu ultrason. Ne alaka ya, kendi çocuğumu bu ultrason görüntüsünün eşimde ne işi var. O normal bir fotoğraf değil ki, yeğenleri in normal fotosunu silmedim, ultrason görüntüsünü sildim. Benim attıklarımı sildiğinde ben çok üzülüyorum ama. Benden daha mı önemliler?

Ama ultrason görüntüsü bu ultrason. Ne alaka ya, kendi çocuğumu bu ultrason görüntüsünün eşimde ne işi var. O normal bir fotoğraf değil ki, yeğenleri in normal fotosunu silmedim, ultrason görüntüsünü sildim. Benim attıklarımı sildiğinde ben çok üzülüyorum ama. Benden daha mı önemliler?
Hamilelik ekstra bir hassasiyet veriyor tabi ama ultrason goruntusuyle normal bir fotografin farki yok bence.Diyelim ki var burada asil olay esinizin rizasi disinda kardesinden gelen ve esinizin silinmesini istemedigi bir goruntuyu silmis olmaniz.Ne gerek var ki.Kiyas yapmıyorum diyorsunuz ama benden daha mi onemliler diyerek kiyas yapiyorsunuz.Neden sizden onemli olsunlar neden boyle bir onem siralamasina tabi tutayim ki mesela ben kendimi.Hayat memat meselesi degil bir sey degil.Bir iki seneye bu duygusalliginizi gulerek hatirlayacaksiniz

Hamilelik ekstra bir hassasiyet veriyor tabi ama ultrason goruntusuyle normal bir fotografin farki yok bence.Diyelim ki var burada asil olay esinizin rizasi disinda kardesinden gelen ve esinizin silinmesini istemedigi bir goruntuyu silmis olmaniz.Ne gerek var ki.Kiyas yapmıyorum diyorsunuz ama benden daha mi onemliler diyerek kiyas yapiyorsunuz.Neden sizden onemli olsunlar neden boyle bir onem siralamasina tabi tutayim ki mesela ben kendimi.Hayat memat meselesi degil bir sey degil.Bir iki seneye bu duygusalliginizi gulerek hatirlayacaksiniz
Eee benim gönderdiklerini silip onların gönderdiklerini silmiyorsa ben önemimi değerimi sorgularım. Hamilelik hassasiyeti tabii var ama normal bir fotoğraf ile ultrason arasında fark var tabii. Aynısı başka bir tanıdığımı veya başkasının başına gelse onu da tuhaf karşılarım. Eşimle ilgili daha önceki konularımı pek okumamışsınız anlaşılan. Ben kayınvalidemlerdeyken eltimde yemek pişirmedim eltim kendi yemeğini kendi pişirdim diye hamile halimle burnumdan getirip her gittiğimiz yere yanımızda eltim de yük etmeye çalışıp, sanki kendi karısı oymuş gibi hamile karısını önemsemeyin eltime hizmet etmemi bekleyip etmiyorum diye sinirlenen, birlikte kayınvalidem şerde kahvaltı yaparken benim eltimden bebeği alıp eltim kahvaltı yaparken eltimin bebeğine bakmamı benim hamile olarak eltimden sonra kahvaltı yapmamı bekleyen birinin kime daha çok önem ve değer verdiğini sorgularım. Yani eltimin attığı birşeyi saklayıp karısının attığını silmesini tuhaf karşılarım. Sizin için belki önemsiz takılacak birşey olmayabilir ama ben nişanlandığım zamandan beri herşeye eltimi de karıştırıyor. Yani çok ama çok fazla düşünüyor onu.

Son düzenleme:
Eee benim gönderdiklerini silip onların gönderdiklerini silmiyorsa ben önemimi değerimi sorgularım. Hamilelik hassasiyeti tabii var ama normal bir fotoğraf ile ultrason arasında fark var tabii. Aynısı başka bir tanıdığımı veya başkasının başına gelse onu da tuhaf karşılarım. Eşimle ilgili daha önceki konularımı pek okumamışsınız anlaşılan. Ben kayınvalidemlerdeyken eltimde yemek pişirmedim eltim kendi yemeğini kendi pişirdim diye hamile halimle burnumdan getirip her gittiğimiz yere yanımızda eltim de yük etmeye çalışıp, sanki kendi karısı oymuş gibi hamile karısını önemsemeyin eltime hizmet etmemi bekleyip etmiyorum diye sinirlenen, birlikte kayınvalidem şerde kahvaltı yaparken benim eltimden bebeği alıp eltim kahvaltı yaparken eltimin bebeğine bakmamı benim hamile olarak eltimden sonra kahvaltı yapmamı bekleyen birinin kime daha çok önem ve değer verdiğini sorgularım.
Ben bu konulari bilmiyordum.Esinizle fotograftan daha buyuk sorunlariniz var.Allah yardim etsin.Uzuldum bunlari duyunca.

Öncelikle hepinize günaydın. Sabah sabah sinirlerim bozuldu. Eşimin telefonundaki fotoğraf albümünde eltimin kızı yani yeğeni ve doğacak kızımızın adına bir fotoğraf albümü açıldığını gördüm bakayım dedim, eşimin iki yeğeni var ikisinin de fotoğrafları videoları, yeğenlerinden küçük olanın ultrason görüntüsü varken benim bebeğime dair tek bir ultrason görüntüsü bile yok, ona koronadan dolayı doktor odaya almadı diye kalp atışlarının videosunu atmış, renkli ultrason görüntülerini atmıştım ama bir tanesini bile telefonda tutmayıp silmiş ve ne diğer fotoğraf albümlerinde ne de o isimlendirdiği albümde kızımıza dair hiçbir şey yok. Görünce açıkçası çok üzüldüm. Ben bunları gördüğümde eşim uyuyordu. Dışarıya hava almaya çıkacaktım çıkmadan önce eşime bununla ilgili mesaj attım "Sanırım yanlışlıkla o albüme kızımızın adını yazdın telefonunda KIZIMIZA dair tek bir görüntü video yok diye." eşimin bu aşırı yeğen sevgisinden ve eltimlere olan düşkünlüğünden bıktım artık, ben de yeğenlerimi seviyorum ama eşim kadar abartmıyorum. Sanki kendi evladıymış gibi davranıyor ama doğacak evladının tek kalp atışı sesinin olduğu video veya renkli ultrason fotoğrafı telefonunda yok.
Yiğenin sevgisine duyduğunuz tepkiyi fazla buldum. Bebeğinizle ilgili kısımda bende aynı tepkiyi verirdim. Yiğenlerden bağımsız olarak.

Eee benim gönderdiklerini silip onların gönderdiklerini silmiyorsa ben önemimi değerimi sorgularım. Hamilelik hassasiyeti tabii var ama normal bir fotoğraf ile ultrason arasında fark var tabii. Aynısı başka bir tanıdığımı veya başkasının başına gelse onu da tuhaf karşılarım. Eşimle ilgili daha önceki konularımı pek okumamışsınız anlaşılan. Ben kayınvalidemlerdeyken eltimde yemek pişirmedim eltim kendi yemeğini kendi pişirdim diye hamile halimle burnumdan getirip her gittiğimiz yere yanımızda eltim de yük etmeye çalışıp, sanki kendi karısı oymuş gibi hamile karısını önemsemeyin eltime hizmet etmemi bekleyip etmiyorum diye sinirlenen, birlikte kayınvalidem şerde kahvaltı yaparken benim eltimden bebeği alıp eltim kahvaltı yaparken eltimin bebeğine bakmamı benim hamile olarak eltimden sonra kahvaltı yapmamı bekleyen birinin kime daha çok önem ve değer verdiğini sorgularım. Yani eltimin attığı birşeyi saklayıp karısının attığını silmesini tuhaf karşılarım. Sizin için belki önemsiz takılacak birşey olmayabilir ama ben nişanlandığım zamandan beri herşeye eltimi de karıştırıyor. Yani çok ama çok fazla düşünüyor onu.
Bunlar gerçekten oldu mu ne yenge sevgisi var bende de kayın var çokta severler beni de sanmıyorum ki eşinden üstün tutsun.

Yiğenin sevgisine duyduğunuz tepkiyi fazla buldum. Bebeğinizle ilgili kısımda bende aynı tepkiyi verirdim. Yiğenlerden bağımsız olarak.
Kendi kardeşinden bile daha çok düşünüyor yeğenini, yani kaynım eşim kadar ince düşünmüyor. Eşim sevgisini çok ama çok abartıyor. Sevmesine sevgisine lafım yok ama herşeyin bir dozu var. Sanki kendi çocuğu kendi kızı gibi davranıyor. Her gün misafirlikte bile onlara görüntülü konuşma gönderiyor. Bazen düşünüyorum kendi çocuğumuza karşı böyle olacak mı diye, çünkü hamileliği in ilk başlarındayken en dikkat etmem gereken zamanlarımda bana karşı çok hor davrandı, kayınvalidemlere gittiğimizde eltime hizmet etmemi bekledi, ona hizmet etmiyorum eltim kendi yemeğini kendi pişiriyor diye bana etmediği lafı kötülüğü bırakmadı. Eltim gösterdiği önemi bana göstermedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X