Sinirlerim yıprandı, lütfen akıl verin bana. Sorun kardeşlerim.

sen bu zamana kadar onları eğitmek için çabalamışsın ama malesef onlar şımarık. böyle gelmiş böyle gider demek istemiyorum ama ev temizliği, tertip düzen olayları belirli bir yaşa kadar kazanılmazsa sonradan kazanılması imkansıza yakın :50: zaten durum da onu gösteriyor. sen payına düşeni yap onların işlerini de yapma. burada hatalı olan annen aslında. halinden memnunsa bırak o yapsın onların işini :45:

evet bunları düşünüyorum, sonrada anneme üzülüyorum. boşver onlardan adam olmayacak sen bari yardımcı ol diyorum. inşallah yanıltırlar beni de ben hatalı olurum. sağol arkadaşım 🙏

En sinir olduğum konulardan biri benimde..yeni yetişen çocuklardaki bu sorumsuzluğu anlamış değilim ama hata daha çok büyüklerde aman dersini çalışsında ne yaparsa yapsın modunda anne babalar.halbuki çocuklarına bilmeden okadar büyük kötülük yapıyorlarki..ileride zorluk çekecekler uyum problemleri olacak.benimde kız kardeşimle hep bu yüzden kavgam olmuştu zamanında..ve bu huy malesef değişmiyor sorumluluk küçük yaşta edinilmesi gereken bir davranış.

evet tam da dediğin gibi, dersini çalışsın sınıfını geçsin, sınav kazansın gerisi boş.

ama hayata hazırlamıyorlar çocukları... haklısın.

cnm senin demen onlar üzerinde bir etki oluşturmazz o disiplini annenin getirmesi gerek
sen kendini boşuna yıpratma
ya sessiz sakin annene yardım etmeye devam et
ya da sende vurdumduymaz olup , hiç bi işe elini sürmeden keyfini çıkar

Her şeyin hazırına alışmışlar canım ağaç yaşken eğilir. Zamanında annen kuralları koyacaktı. şimdi yapan var temizleyen var kendilerini kasmaslar alışmışlar çünkü. annenle ortak karar verin bir süre hiç bir şeylerine karışmayın. elbet gözüne batar yaparlar.
tuvalet konusunda bir şey diyemiyorum kişisel temizlik insanın içinden gelir :50:

evet ya. mesela diyorum ki kız kardeşime, birtanem bak havuza giriyorsun, o ıslak bikiniyle saatlerce oturuyorsun, çıkar temizlen, bir sürü mikrop ürüyor; bana sesini yükseltiyor abla yaaa tamam yaaa of yaa...

evet temizlik içten gelir doğru, onlarda bu da yok.

annemi aradım şimdi akşam konuşalım diye. galiba o bir sorun olduğunun farkında değil. sizlere anlattığım gibi ona da anlatacağım, bir yol bulalım... sağol canım fikrin için, umarım düzelir.

Resmen kendimi gordum yazdigin cumlelerde kardesim 18 yasinda kiz biraz once yatak kapatmak oda toplamak yuzunden kavga ettik katil olucam az kaldi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Seni o kadar iyi anlıyorumki ben 24 yaşındayım erkek kardeşim 23 ve her hafta pazar günü bizim temizlik gunümüzdür.evin heryeri temizlenir. Oturma odası hariç.kardeşim orda yatiyor benim kendi odam var.ama odayı temizlememize izin vermiyor.

Gelen misafiri bile mutfakta ağırlıyoruz.aynı senin kardeşlerin gibi şımarık ve senin anlattiğın gibi dağınıktır.az önce bende çikıştım anneme bu senin eşşek kadar oğlunun arkasinı toplamaya mecbur degiliz diye annemde sen git ben yaparım dedi bana...

Okadar sorumsuzki ve sorumsuzluğunun ceremesinide ben çekiyorum.sen sanmaki kardeşlerin evlenemez falan.evlenecekler ama karılarına kiyamayacaklar bizde öyle uzaktan izleyecez zamanında az çekmedim şimdi sefasını sürene bak diye.

yemin ederim doğru, biz cefasını çekeriz eller sefasını sürer... kaç yaşına gelmişler birey olmayı, arkalarını toplamayı öğrenemiyorlar...

cnm senin demen onlar üzerinde bir etki oluşturmazz o disiplini annenin getirmesi gerek
sen kendini boşuna yıpratma
ya sessiz sakin annene yardım etmeye devam et
ya da sende vurdumduymaz olup , hiç bi işe elini sürmeden keyfini çıkar

annemi karşıma alıp bir bir anlatıp konuşmayı planlıyorum, bu da işe yaramazsa sadece genel işlere anneme yardım edeceğim canım.sağol 🙏

Resmen kendimi gordum yazdigin cumlelerde kardesim 18 yasinda kiz biraz once yatak kapatmak oda toplamak yuzunden kavga ettik katil olucam az kaldi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

oooff off. ben allahtan kış zamanı onlarla yaşamıyorum, haftasonları eve gidiyorum. orda da odalar herkesin ayrı. o zaman düşünmüyorum. elimizden ne gelirki, inşallah düzelirler canım, sakin olmamızda lazım

yemin ederim doğru, biz cefasını çekeriz eller sefasını sürer... kaç yaşına gelmişler birey olmayı, arkalarını toplamayı öğrenemiyorlar...

Bu gidişlede öğrenemeyecekler zaten.annem sürekli sabır cekiyor banada sabret diyor.artık iyice sinirlendim neyine sabretcem yaa benim oğlum degil kardesim ben onun ablasıyım sabredemem artık dedim.

Kendi evim olsun diye sabrediyorum sadece.bazı aileler kızlarına okadar çok yükleniyorlar ve erkek çocuklarını öyle çok kayırıyorlarki sonra kızlar neden kocaya kaçıyor neden koca meraklısı oluyor deniyor.

Çok şükür Allahıma okadarda kötü durumda değilim ama gerçektende kendi evim olsunda keyfime bakayım istiyorum.

Kardeşimde eli maşalı bir kızla evlensinde göreyim gene donunu havlusunu yerde.

Back
X