Sinirlerime hakim olamiyorum ;((

maria65

No pain , no gain
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2013
121
48
Merhaba Ablalarim ben 15 yasindayim.5 yasinda bir kardeşim var .Bazen beni kizdiriyorama yaptiklari da az değil .Ben sinirleniyorum ve ona vuruyorum .Hemen sonrada pişman oluyor ve vicdan azabi çekiyorum.Kardeşimin büyüyünce hep onu dovdugumu hatirlamasini istemiyorum.Birde benden nefret ediyor :KK43:(.kisaca sinirlerime hakim olmak için ne yapmaliyim ??

Şiddete hayır o küçük daha bi daha vurma. Sinirlendiğinde dışarı çık hava al.

Kardesin bunlari hatirlicak, ve en önemlisi o daha 5 yasinda ! Neden ona vurma geregi duyuyorsun, sen ona vururken annen baban nerde oluyor acaba ? Annenler devamli sana mi baktiriyorlar ? yani bakimindan mi bunaliyorsun ? Bence sinirlerine hakim olmayi ögren,cik temiz hava al sinirlenme cocuk sonucta.Bak üzülüyorsun sonucta, 5 yasinda ki bi cocuk mantikli düsünemez.Ama ileride ablam bana hep vururdu beni sevmezdi der,ve senden nefret etmesi gayet normal canim

Merhaba Ablalarim ben 15 yasindayim.5 yasinda bir kardeşim var .Bazen beni kizdiriyorama yaptiklari da az değil .Ben sinirleniyorum ve ona vuruyorum .Hemen sonrada pişman oluyor ve vicdan azabi çekiyorum.Kardeşimin büyüyünce hep onu dovdugumu hatirlamasini istemiyorum.Birde benden nefret ediyor :KK43:(.kisaca sinirlerime hakim olmak için ne yapmaliyim ??

şiddet dişi yollara başvur. Sen ergenliktesin hormonların dengesiz. Üstelik 5 yaşındaki cocuk sana ne zarar verebilirki.

Kardeşini sevdiğine emin ol

Ona nasıl vurabilirsin ki o daha kendini savunamıyor. Kendini nasıl çaresiz hissediyordur için için nasıl kızıyordur sana bi düşün...

Cocuga dayak atmakta bir tacizdir ! o cocugun evinde siddetden uzak yasamaya hakki var, bak bi daha okuyunca sinirlendim.Kardesin kendini koruyamiyor,bunu ona nasil yaparsin ? Annen baban nerde ?

Gerçekten birden dayanamıyorum ve vuruyorum sonunda da çok aci cekiyorum.Barismaya calisiyorum ama iste kotu bir ablayim. Cevap yazdiginiz için tesekkur ederim.

Biz beş kardeşiz bu en sonuncusu. .Ailevi sorunlar basindan sakin .Baba tarafı yüzünden rahat görmedik.Annem de napsin ev isleri onun bunun derdi

Son düzenleme:
Biz beş kardeşiz bu en sonuncusu zaten kaza ile oldu .Ailevi sorunlar basindan sakin .Baba tarafı yüzünden rahat görmedik.Annem de napsin ev isleri onun bunun derdi

Kaza ile olup olmadığını ortalıkta mı söylüyorlar ki haberiniz var? Annenize ev işlerinde yardım edin sinirlendiğinizde, o da kardeşinizle ilgilensin, o zaman tahammül sınırlarınız gerilmez o kadar. Anneniz onun bunun derdi yerine çocuklarıyla vakit geçirsin, nasıl olsa kötülermiş işte, dert ettikçe daha iyiye dönüşmeyecekler.

Lütfen kendine hakim olmaya çalış.
Ben de kardeşim ortaokula giderken ders çalıştırırdım ve anlamayınca kızıp hakaret ederdim. Şimdi aklıma geldikçe o kadar vicdan azabı ve pişmanlık duyuyorum ki anlatamam. Kaldı ki siz vuruyormuşsunuz aman ha sakın.
Allaha şükür kardeşim ile aramız çok iyi ama bazen aklıma geliyor çok üzülüyorum. Benim aklıma geldiğine göre onun da geliyordur ama hiç dillendirmedi canım kardeşim.

şimdi sen ona şiddet uyguluyorsun ya
onun pskolojısını alt ust edıyorsun
sen de daha bı cocuksun
kardeşinin zihnine dayak normal bir şeymiş düşüncesini yerleştirme !

Ü

Vurmak hırpalamak çok yanlış,sen ablasın aranızda epey yaş farkı var anne Yarısı sayılırsın ... O sizi örnek alacak ,hani diyorsun ya o da az değil neler yapıyor diye,aileni bilmiyorum ama senin ona gösterdiğin bu sert tavırlar onu daha Hırçın yapıyordur muhtemelen ... Vurmak hırpalamak yerine Konuş güzel güzel anlat bir hata yaptığında ... Mesela zaman geçiriyor musun kardeşinle bu da çok önemli ;al parka götür mesela ne bileyim birlikte resim yapın yeni birşey öğrenmesine yardım et Sayı saymak,yabancı dil vs gibi .... Emin ol böyle yaparsan çok büyük değişiklik olacaktır :KK66:

Biz beş kardeşiz bu en sonuncusu. .Ailevi sorunlar basindan sakin .Baba tarafı yüzünden rahat görmedik.Annem de napsin ev isleri onun bunun derdi

Diğer Kardeşler'in evde mi yoksa evliler mi ? Kız -erkek ? Şu yüzden soruyorum anneniz çok yoruluyorsa siz kardeşler kendi aranızda konuşup iş bölümü yapın annenize yardımcı olun böylece hepiniz daha az yorulursunuz ...

İki tane kedim var sevip öperken bile o kadar dikkat ediyorum ki sert olmasın diye... Sadece sen değilsin sokağa çıktığımda çocuğunu kolundan havaya kaldırıp eve sürükleyenler hakaret edenler kafasına taş atanlar... Bunu yapan anne. Ve böyle insanların yetiştirdiği çocuklardan ne bekleyebiliriz? Belki sinirlenip annen de vuruyordur. Büyük ihtimalle. Daha derdini anlatamayan bir varlık... Çok üzülüyorum. Keşke çocuk yapmadan önce insanlara test gibi bir şey yapılsa, herkes çocuk sahibi olamasa.

abla kardes arasında oluyor o kadar bızde oyle buyuduk ama yınede sen sıddet gostermemeye calıs

Senin için nasıl alıyor 5 yaşındaki bebeye şiddet uygulamayı?
Biz kadınlar bu konuda daha dikkatli olmalıyız.
Sen şimdi ona şiddet uygularsın o da büyüyünce sevgilisine ya da eşine şiddet uygular.
Yapma sevgi ve anlayışla çöz sorunlarını şiddetle değil.

O yaşta ne siniri? Daha dur. Ders Çalış yazık anne baban oku diye gözüne bakıyordurlar.anne babanı üzme,kardeşini sev:) sana verilmiş en büyük hediye o.

Şiddet dongusunu anlatan bir resim vardı. Herkes bi küçüge bağırıyor muhtemelen. Tam bir hiyerarsik düzen. Tatlım bak kardeşine vurdugunda onun fiziki acisindan çok ruhsal şiddeti düşün. Oda büyüyünce saldırgan olacaktır bunu kardeşine yapma. Rahatsız olduğuna göre iyi bi ablasin o daha küçük vurucagin zaman hemen nefes al 1 kere dur. Yoksa buyudugunde ruhsal anlamda çok yaralı saldırgan bir çocuk olucaktir. Kardeşinin böyle olmasını ister misin ?

X