Sinirli eşler...

Benim eşim nişanlılık zamanımızda çok sinirliydi.Her şeye sinirleniyordu.Kesinlikle alttan almadım.O bağırdı ben bağırdım.Baktım düzelmiyor o bağırdığı zaman hiç oralı olmamaya başladım,sanki konuşmuyormuş gibi davranıyordum.Baktıki bağırması çağırması bir işe yaramıyor,şimdi hiç bağırma çağırma ve sinirlenmesi kalmadı.
Sizin hatanız alttan almanız,rica minnet konuşmanız.Lütfen doktora git yerine,doktoru ayarlayın,kalk gidiyoruz diyip doktora götürün.Bağırdığı zaman umursamıyormuş gibi davranın.
1Sen'inde dediği gibi bitkiler sinirleri çok güzel yatıştırıyor(melissa ve papatya özellikle).Akşamları demleyip hadi bitki çayı keyfi yapalım diyerek içirebilirsiniz.
İnşallah biran önce düzelir eşiniz.

Bende aynen öyle yapıyordum. O bağırdıkça bağırıyordum. Sus dedikçe susmazdım bir yerleri kırar kendne zarar verirdi o zaman aman aşkım tamam sakin ol tamam felan diyordum. Baktım bu sefer hep aynısını yapıyor. Şimdi birşey olduğu zaman git diyorum kır bir yerleri alışkınız nasılsa.. Takmıyorum hiç :)

mazeretim var asabiyim bende....... ama mutlaka bir nedeni vardır eşinizin bu kadar çabuk sinirlendigine göre.. haklıdır demiyorum ama nedeni varmı? bi ara bende ne vari neye yok sinirleniyordum çünkü ama oysaki çok farklı sebeplerim vardı...deşarj oluyordum resmen

sinrlendğini ve kavga çıkaracağını anladığın anda yüzüne karşı 21 besleme oku ve üfle allahın zniyle saknlik gelecektir

ben de eşiniz gibiyim. öfkemi sinirimi kontrol edemiyorum. dışarıya çıkmaya bile korkuyorum bu yüzden. dışarıda da sinirlenecek öfkelenecek bişeyleri illa ki buluyorum. benim mizacım böyle hep böyleydim ama eşinizin bir derdi sıkıntısı olabilir.

sana şöyle söyleyeyım benım eşimde iyi bir insan fakat aşırı sinirli yolda arabada her yerde yüreğim azımda geziyordum resmen...
en son 2 hafta önce yine bir tartışma çıktı ve bende bağrındım öyle böyle dgl nerdeyse apartman ayaga kalktı hakaret etti ilk defa cok agırdı ama ....
ve ben 11 aylık oğlumuda alıp anneme geldim facede bnı acık gördü başladı yazmaya sankı bn suçlyum anlayamadım ble kapatıp cıktım...
şimdi bnden oğlunu istıyo tehdıt edıyo yanı resmen...kısacası boşanıcam başka türlü çocuk bizim yanımızda dengesiz büyüyecek....
sana söyleyebilecegim ise ya katlancan ya ayrılcan baska bi yol gercekten yok bnde cok üzgünüm şuanda napcamı bilmez durumdayım 2 gündür de yalvarma modunda ...
kafam cok karışık...seninde Allah yardımcın olsun........

öfkesini kontrol edememe benim eşimde de var.en bastan da bılıyodum cok sevıyorum onu ama bazen öyle bı hal alıyo kı durum basına bısey gelıcek dıye korkuyorum. Bı kere bı taksıcının ustune saldırdı tabı adam sucluydu ama öfkesını kontrol etseydı karakollarda gezmıycektı.haklıyken haksız duruma dusuyo bıde. ama bu konuda bana ezıyetı cok oluyo. 1 yıllık Evlılıgım boyunca tek uzuntum bu konuda.Allah baska dert vermesın umarım birgün cinnet geçirmez !!!
ozellikle bu yaziyi alinti yaptim cunku benim esimde ofkesini kontrol edemiyor ve bu durum onu tanidigimdan beri var
bazen diyorum git ofkeni kontrol etmeyi ogren sizindedediginiz gibi kendi zararli cikiyor hep vicdan azabi cekiyor
artik ben alistim gecen gun tezgahin uzerinde karincalar varmid diye aman Allahim konu nerelere geldi ben hic birsey deiyorum kendi soyleyip cevapliyor ben cevap vermedikce iyice cildiriyor :-))) sonucunu bildigim icin hic cevap vermiyorum soylenip soylenip sonra pisman oluyor
askim benim yaa pisman oluncada pek bi mahcup bakiyor

saka bir yana onlarinda isi zor biz bir ise yetisemeyince annemizdenarkadasimizdan vs.yardim istiyoruz onlar oylemi ben faturami zor oduyorum,kirami vermekte zorlaniyorum deyip kimseden yardim isteyemiyorlar bu yuzden bizden biraz daha fazla stresli,sinirliler galiba

Boşanmak ne yazıkki kadını erkekten çok daha fazla etkiliyor. O yüzden olmuyo çabuk karar verilmiyo. Artısını eksisini düşünmek gerekiyor. O sinir harbini yaşarken yürütemiyorsak ayrılalım dediğimizde eşim tamam ayrılalım diyo. Onun kaybedeceği çok fazla bişey yok. Bıraktığı yerden devam eder hayatına.. Ama kadın devam etmek istesede çok zorlanıyo .. Çocuğun sorumluluğu hayat mücadelesi, maddi konular, çocuğumun geleceği vs.. Bunları düşünmek zorundayım. Sürekli alttan alıp ortamı yumuşatma çabam bu yüzden. Ona karşı sevgim öyle büyüktiki.. Çok hoyrat kullandı herşeyi.. Sevgiyle aşkla başladığım ilişkimi şimdi mantığımla devam ettirmeye çalışıyorum....

Boşanmak ne yazıkki kadını erkekten çok daha fazla etkiliyor. O yüzden olmuyo çabuk karar verilmiyo. Artısını eksisini düşünmek gerekiyor. O sinir harbini yaşarken yürütemiyorsak ayrılalım dediğimizde eşim tamam ayrılalım diyo. Onun kaybedeceği çok fazla bişey yok. Bıraktığı yerden devam eder hayatına.. Ama kadın devam etmek istesede çok zorlanıyo .. Çocuğun sorumluluğu hayat mücadelesi, maddi konular, çocuğumun geleceği vs.. Bunları düşünmek zorundayım. Sürekli alttan alıp ortamı yumuşatma çabam bu yüzden. Ona karşı sevgim öyle büyüktiki.. Çok hoyrat kullandı herşeyi.. Sevgiyle aşkla başladığım ilişkimi şimdi mantığımla devam ettirmeye çalışıyorum....

şeker hastalığı varsa veya troid hormonları fazla çalışıyorsa o zaman da aşırı sinirli olunuyor.

bilgin olsun.

benim başımda da sinirli bir koca var efen püften herşeye kızar ağzını bozar beni deli eder:47:bende doktora gidelim dedim ama hiç oralı değil normal olduğunu düşünüyor galiba ama insanın ömrünü çürütüyor böyle tipler:23:alttan almak idare etmek hep kadına düşüyor Allah yardımcımız olsun :31:

Ya doktora gitmez ya susman için gider ama ilacını içmez yada doktora gider ilaçlarıda içer ama uykumu getirdi sarhoş gibi yaptı falan deyip bırakmaya kalkar üstüne bide sana patlar.
Benim aklıma gelen en mantıklı şey ilaç alıp gizliden vermen evet kandırmak oluyo ama bence günahı olmaz sonuçta hepinizin iyiliği için yoksa yuvan dağılır sabır sabır nereye kadar çocuğunda onu örnek alcak.

yapı meselesi ne kadar doktora gidip tedavi olsada huyundan vazgecmez zaten su durumda doktor desen eminim ben delimiyim diyecek ....nişanlıyken bu kadar degılse evlilik ve cocuk sorumlulugu ağır gelmıs olabılr konusarak çözmeye calıs bakalım ne söyleyecek..

Bu konudan dolayı bende çok muzdaribim banada bir şeyi yanlış yapsam kötü yapsam hemen kızıyor ama asıl tepkisi dışarıda oluyor biri bir şey desin baksın bir şeyi yanlış görsün hemen millete saldırıyor ağız dalaşına ve ileriside fiziki müdahaleye gidiyor saçlarıda zaten dimdik kendinden öyleymiş ve çok sinirli bu durumda hoşuma gitmiyor ama hayatımı o kadar da olumsuz etkilimiyor burada anladığım sizede çok fazla sinirlendiği ve üzerinize geldiği bu nokta biraz bunaltıcı olabilir Allah sabır versin .

Öncelikle Allah sabır versin diyorum gerçekten sinirli bir eşe sabretmek tahammül etmek cok zor benim eşimde sık sık öfke patlaması yaşar bende sinirli bir yapıya sahip olduğum için gırtlak gırtlağa geleceğiz diye çok korkuyorum ben eşimi dr. konusunda ikna ettim sakin bir anını kollayıp mevzuya girdim şimdi sakinleştirici bir ilaç kullanıyor daha yeni başladı sayılır ilaca ayrıca ilacını aksatmasın diye ben veriyorum ilacını umarım bir çözümü olur inşallah sizde eşinizi ikna edip daha sağlıklı ve huzurlu yıllar geçirirsiniz..:16:

Bizde ''sinirli eş'' ben oluyorum.Sinirli olmak karşında ki kişiye özel bir durum değil ama eşin sadece sana sinirliyse bence ortada evliliğinizle ilgili bir sorun vardır...Çünkü sinirli insan herkese sinirlidir.Bizim sülalede herkes benden çekinir.Kardesim bile annemden babamdan cok benden cekinir,arkadaslarım da cekinir benden.Yani sinirli insan herkese sinirlidir.

Ama benim sinirli olmam eşimle aramda büyük problem yaratmıyor.Eşim böylesin napalım diyor. Ki bastan tüm sülalem ayrı ayrı uyardıydı eşimi böyledir bu kız diye.

Bence eşin gercekten sinirliyse halini anlarsın.Ama sinirliyim diye yaptığı seyler sımarıklık ya da kaprisse o zaman iş değişir.O durumun düzeltilip eşinin aşagıya cekilmesi lazım canım.

Back
X