• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınırsız internet ?

Meelekk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
202
0
46
İzmir
Merhaba, komik gelebilir ama bişey sorucaktım arkadaşımla konuşuyoduk internetini kota sınırını aştığı için kapattırdıklarını söyledi bende sınırsız alsaydınız keşke dedim bana sınırsızdı zaten sınırsızdada kota aşılıyor dedi aklıma takıldı ben bu bişeyler indircektim internetim sınırsız kotayı aşma durumu olabilirmi ?

Yok canım. Benim nice arkadaşlarım var sınırsızı 60-70 GB sömüren. :31:
Faturada gecikme falan olmuştur belki.. Adı üzerinde sınırsız. Sanmam :27:
Ama sanki duymuştum. Bi bakayım.

Son düzenleme:
Yok canım. Benim nice arkadaşlarım var sınırsızı 60-70 GB sömüren. :31:
Faturada gecikme falan olmuştur belki.. Adı üzerinde sınırsız. Sanmam :27:

Evdeyim havalarda sıcak canım çok sıkılıyor oyun indireyim dedim bende, partlar halinde 29 part 14 partını indirmiştim ki arkadaşım bunu söyledi içimi bi korku kapladı kotayı aştıysam çok kabarık gelirse fatura diye yaa :/

Onun sanırım bahsettiği ve yanlış anladığı AKK uygulaması yani adil kota kullanımı belli bir kullanımdan sonra hızı düşürüyorlar.

Onun sanırım bahsettiği ve yanlış anladığı AKK uygulaması yani adil kota kullanımı belli bir kullanımdan sonra hızı düşürüyorlar.

Bana sınırsızdı internetim fatura çok pahalı geldi kapattırdık dedi bende olurmu öyle falan dedim o da çok film izledim oyun müzik indirdim çok kabarık geldi işte kapattırdık dedi inanasım gelmedi ama içimede bi kurt düştü

Benim bir kaç kişiden duyduğum kadarıyla telekom sömürebildiğine böyle ücretler yansıtıyor. Yani herkste görülen bir olay değil.
Hatta bu yansıtma hataları da 1-2 sene öncesine kadardı.
Hatta kotayı uçarcasına kullanan (70-80 GB) kişilerin hızı düşürülüyor diye biliyorum. Ama ek bir ücret yansıtamazlar.

Bu tür kampanyalarda genellikle mantık şudur. İnterneti sınırsız yapan kişinin kullanabileceği en yüksek kota hesaplanır. (atıyorum 40 GB )
Zaten sınırsız interneti belli bir ücretle verme nedenleri de bu. Bir insan ne kadar kullanabilir ki mantığı.
Vergilerdi şuysuydu buysuydu zaten senden ondan bundan bu sınırsızın parasını çok rahat çıkarıyorlar.
Ha Şu 40 GB lik olağan kotanın üstüne çıkılırsa da kullanıcının hızı düşürülür, kullanım azaltılır.

Benim 70-80 GB kullanan arkadaşlarım var. Hızları bi zamandan sonra düşüyor. Ama şimdiye kadar hiç bir fatura yansıdığı söylenmedi.
Bir oyun ne kadar tutabilir ki en fazla 7-8 GB. Sende sorun oluşturacağını sanmıyorum. :10:
Arkadaşının kotayı aşma gibi bir olayı olduğunu da düşünmüyorum. :)

Son düzenleme:
Benim bir kaç kişiden duyduğum kadarıyla telekom sömürebildiğine böyle ücretler yansıtıyor. Yani herkste görülen bir olay değil.
Arkadaşın gidip telekoma itiraz etseydi keşke.
Hatta kotayı uçarcasına kullanan (70-80 GB) kişilerin hızı düşürülüyor diye biliyorum. Ama ek bir ücret yansıtamazlar.

Bu tür kampanyalarda genellikle mantık şudur. İnterneti sınırsız yapan kişinin kullanabileceği en yüksek kota hesaplanır. (atıyorum 40 GB )
Zaten sınırsız interneti belli bir ücretle verme nedenleri de bu. Bir insan ne kadar kullanabilir ki mantığı.
Vergilerdi şuysuydu buysuydu zaten senden ondan bundan bu sınırsızın parasını çok rahat çıkarıyorlar.
Ha Şu 40 GB lik olağan kotanın üstüne çıkılırsa da kullanıcının hızı düşürülür, kullanım azaltılır.

Benim 70-80 GB kullanan arkadaşlarım var. Hızları bi zamandan sonra düşüyor. Ama şimdiye kadar hiç bir fatura yansıdığı söylenmedi.
Bir oyun ne kadar tutabilir ki en fazla 7-8 GB. Sende sorun oluşturacağını sanmıyorum. :10:

İndirdiğim partlar 200.00 MB 14 tane falan indirdim daha tamamlamadım bi sorun olurmu sence şimdi indirdiğime bakarsak 200.00 MB den 14 tane falan

İndirdiğim partlar 200.00 MB 14 tane falan indirdim daha tamamlamadım bi sorun olurmu sence şimdi indirdiğime bakarsak 200.00 MB den 14 tane falan

1Gb = 1024 MB dir. Bu da 3 Gb'ye falan denk gelir.

Dediğim gibi sınırsızda kota aşım olayı olacağını hiç zannetmiyorum.
70-80 GB kullananlar var ki onlrın bile sadece hızı düşürülüyor. Senin kullanacağın 10 GB bile kuş kadar kalır. :27:

Sınırsız internette kota aşımı olmaz, arkadaşın yanlış biliyodur interneti sınırlıdır büyük bir ihtimal

1Gb = 1024 MB dir. Bu da 3 Gb'ye falan denk gelir.

Dediğim gibi sınırsızda kota aşım olayı olacağını hiç zannetmiyorum.
70-80 GB kullananlar var ki onlrın bile sadece hızı düşürülüyor. Senin kullanacağın 10 GB bile kuş kadar kalır. :27:

İçimi rahatlattınız teşekkür ederim :)

Merhaba, komik gelebilir ama bişey sorucaktım arkadaşımla konuşuyoduk internetini kota sınırını aştığı için kapattırdıklarını söyledi bende sınırsız alsaydınız keşke dedim bana sınırsızdı zaten sınırsızdada kota aşılıyor dedi aklıma takıldı ben bu bişeyler indircektim internetim sınırsız kotayı aşma durumu olabilirmi ?

Bir bakıma dogru söylüyor aslında

Mesela TTnetin sınırsızı 24 gb
Turkcell Vınn sınırsızı 15 gb
Uydu net ve süper onlinekini tam bilemiyorum

Fakat bu gb'ları geçince sadece netin hızı düşer, yavaşlar, yoksa faturaya ekstra bir ücret yansımaz...

evet sınırsızda da bir kota var ama arkadaşların dedikleri gibi bu kota aşılınca hız düşer.

film indirdiğiniz programdan 'çıkış' yapmayı unutmayın. sadece çarpı işaretiyle kapatmakla olmuyor bazıları. özellikle çıkış tuşuna basın. bu programlar -utorrent gibi mesela- paylaşım programıysa, sizin program açıksa karşıdan birisi yüklediğinde upload kotası doluyor. benim öyle oldu superonlineda. ttnette upload kotası olmayabilir.

Yaklaşık 6-7 yıldır sınırsız internet kullanıyorum, oğlumun indirdiği oyunların filmlerin haddi hesabı yok. Bir tek ay bile fazladan para ödemedim.
Adı üstünde sınırsız, istediğiniz kadar indirebilirsiniz.
Fark ödeseydim ben öderdim.

Biz abimle beraber kullanıyoruz ve belki de 100-200 gb kullanıyoruzdur en az:1: Bu kadar sömürmemizin karşılığı ise internetin kaplumbağa gibi çalışması fatura aynı:1:

Back
X