sinkinezi:((

scaarlet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2008
223
3
116
Tekirdağ
Merhaba arkadaşlar. Aranızda sinkenize'ye yakalanan var mı? Bu ismi duymadıysanız zaten yoktur. Varsa tedavi oldunuz mu? Çok teşekkürler

Merhaba arkadaşlar. Aranızda sinkenize'ye yakalanan var mı? Bu ismi duymadıysanız zaten yoktur. Varsa tedavi oldunuz mu? Çok teşekkürler

Merhaba, malesef ki var... Ben 4 yıldır bununla yaşıyorum. Tedavi için fazla seçeneğimiz yok... Sadece botox un kayda değer derecede işe yaradığını söyleyebilirim. Etkisi 4-5 ay kadar devam ediyor. Geçici yani. Etkisi geçtiğinde tekrarlatırsınız. Ama şunu da söylemeliyim ki tamamen düzelmiyor. Gözünüzdeki kasılmanın şiddetini %30 -%40 oranında azaltabilir ya da şöyle söyliyim, konuşurken göz kapağınızdaki hareketlilik ortadan kalkar ama gülerken yine küçülür gözünüz... Sonradan yapılan hiçbir şey Allah ın yarattığı gibi olmuyor ne yazık ki. Eğer sinkineziniz yeniyse yani yüz felci geçireli 1 yıl olmadıysa geçicidir muhtemelen sıkıntı yapmayın. Mümkün olduğunca mimik kaslarınızı ayrı hareket ettirmeye çalışın, bu etkili. Egzersize mutlaka devam edilmeli. Ben devam etmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Çok mu iyi yüzüm, değil... Ama yapmadığım, ihmal ettiğim zamanlarda çok çok kötü... Dediğim gibi şimdilik benim bildiğim tek tedavi yöntemi botox, bunu önerebilirim size. Eğer 'synkinesis' olarak aratırsanız arama motorunda yurtdışında farklı tedavi yöntemlerinin de uygulandığını öğrenebilirsiniz. İngiltere de Linden Clinic isminde bir fizik tedavi merkezi biofeedback yöntemiyle tedavi edebildiklerini söylemiş mesela... Hasta fotoğrafları da var web sitelerinde. Fark etmiş gerçekten uygulanan tedaviyle ama yine de gayet belirgin bir asimetri var hepsinde. Sanırım bununla yaşamayı kabullenmek kendimize yapabileceğimiz en büyük iyilik. Hala ben de kabullenememiş olsam da... Umarım yardımcı olabilmişimdir. (unutmadan ekliyim botox için plastik cerrahiye filan değil, bu konuda deneyimli bir nöroloji uzmanına gidin.) Hoşçakalın...

teşekkür ederim cevap için. Ben öncesinde geçirdiğim ağır bir nörolojik hastalık yüzünden komple heryerim felç olmuştu fakat yüzümün sol tarafındaki çok ağır iyileşşti ve sinkinezi gelişti. BU konuda gitmediğim prof kalmadı. En son ist.da Yeşim Parman'a gittim. BAna Botox uyguladı zaten. Aslında deneme amaçlı önce çok az bir doz yaptı. Aradan 3 hafta geçti, hiçbir değişiklik yok. Haftaya tekrar gideceğim, dozu arttıracak sanırım. Aslında geçirdiğim ağır hastalıktan sonra bu hale gelmem bile çok mucize ama insan daha iyi olmak istiyor. En iyisi dediğiniz gibi böyle yaşamayı kabullenmek. Bu hastalığa 7 ay önce yakalandım daha taze aslında ama dr.ların söylediği artık botoks hariç geriye dönüş yok dediler. Botoks da Allah yarattığı gibi olmaz dediler. Buna da şükür diyelim. Size de tekrar geçmiş olsun.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Benim dr.um da yeşim hoca. Maksimum etki bir ayda ortaya çıkıyor demişlerdi bana ama 3. haftanızda da etkinin görülmesi gerekirdi aslında. Yeşim hoca bu konuda en iyilerden bir bildiği vardır tabi. İnşallah fayda görürsünüz. Moralinizi yüksek tutmaya çalışın. Konuşmak paylaşmak istediğiniz bir şey olursa ben ara ara bakıyorum buraya:40: Kendinize iyi bakın:)

merhaba tekrar. teşekkür ederim. ben de yeşim hanımı bayağı bir araştırdıktan sonra buldum ama gerçekten en iyisi. geçtiğimiz hafta kontole gittim. 4 hafta geçmişti botoks üzerinden. bence bir fark yoktu ama botoks yapmadan önce beni videoya almıştı. o zamanki ve şuanki halimi karşılaştırınca %30 iyileşme var dedi. bunu eşim de teyit etti. eşim de hep yanımdaydı zaten. şu anda tekrar botoks uygulamak istemedi. üst üste fazla vakit geçmeden yapılırsa antikor oluşturur dedi. 40 gün sonra tekrar botoks yapacak ve bu sefer %80 iyileşme bekleyeceğim dedi. inşallah. yeşim hanıma güveniyorum. ilgilenip cevap yazdığınız için teşekkür ederim. sizin son durumunuz nedir? iyi günler

çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun tez zamanda

Arkadaslar merhaba,
Ekim 2014 te gecirdigim yuz felci sonrasi haziran 2015 te iyilesme asamasinin belki son safhasinda sinkinezi denen illet beni de vurdu. Sol taraftan gecirdigim yuz felci sonrasi gelisen sinkinezide bastirarak gozumu kirptigimda dudagimin hafif sola cekmesi, yine gozumu bastirarak kapattigimda kulagimin icine vuren ruzgar sesine benziyen ses, ve en onemlisi de gülerken, yemek yerken, esnerken, yanaklarimi sisirirken, ve üflerken sol gozumun cekilmesi ve kuculmesi en buyuk sikayetlerim. Sizlerin de tavsiyesi uzerine kalkip istanbul' a Yesim hocaya gittim. Sinkinezi oldugumu soyledm o da anlasildigi uzere botoks uyguladi.Agustos ayinda basladik ve 3 hafta sonra kontrole gittim. Yanak ve dudak kismi biraz topladi. Konusurken istemsiz olusan kasilmalar gitti fakat gözumun kuculmesine bi faydasi olmadi, simetriyi yakalayamadik. 20 gun sonra kontrole gittigimde doktor hanim uzun bir surece girdigimizi, bir ay sonra video cekip gondermemi istedi. Suban botoksa ragmen cok olumlu bir sonuc alamadigimdan psikolojikmen kendimi hic iyi hissetmiyorum, acikcasi iş hayatimi da olumsuz etkiledi.
Merak ettigim bu dertten herhangi bir sekilde kurtulan var mi? Cerrahi operasyon gecirip pozitif sonuc alan kimse var mi?
Acil şifalar dilerim.

Arkedaşlar hepinize çok geçmiş olsun. Aradan baya zaman geçmiş ama sormak isterim, nasılsınız. Bende yüz felci sonrası sinkinezi oluştu. Tüm bir yıl oldu yüz felci geçireli. %15 lik felç kaldı. Durumunuz nasıl acaba

Ben yaklaşık 8 ay önce yüz felci geçirdim ve maalesef sinkinezi oluştu, sizleri seneler geçti biliyorum ama merak ediyorum iyileşen var mı, çok çok üzgünüm :(

Arkadaslar merhaba,
Ekim 2014 te gecirdigim yuz felci sonrasi haziran 2015 te iyilesme asamasinin belki son safhasinda sinkinezi denen illet beni de vurdu. Sol taraftan gecirdigim yuz felci sonrasi gelisen sinkinezide bastirarak gozumu kirptigimda dudagimin hafif sola cekmesi, yine gozumu bastirarak kapattigimda kulagimin icine vuren ruzgar sesine benziyen ses, ve en onemlisi de gülerken, yemek yerken, esnerken, yanaklarimi sisirirken, ve üflerken sol gozumun cekilmesi ve kuculmesi en buyuk sikayetlerim. Sizlerin de tavsiyesi uzerine kalkip istanbul' a Yesim hocaya gittim. Sinkinezi oldugumu soyledm o da anlasildigi uzere botoks uyguladi.Agustos ayinda basladik ve 3 hafta sonra kontrole gittim. Yanak ve dudak kismi biraz topladi. Konusurken istemsiz olusan kasilmalar gitti fakat gözumun kuculmesine bi faydasi olmadi, simetriyi yakalayamadik. 20 gun sonra kontrole gittigimde doktor hanim uzun bir surece girdigimizi, bir ay sonra video cekip gondermemi istedi. Suban botoksa ragmen cok olumlu bir sonuc alamadigimdan psikolojikmen kendimi hic iyi hissetmiyorum, acikcasi iş hayatimi da olumsuz etkiledi.
Merak ettigim bu dertten herhangi bir sekilde kurtulan var mi? Cerrahi operasyon gecirip pozitif sonuc alan kimse var mi?
Acil şifalar dilerim.
Merhaba şimdi sürümünüz nasıl acaba yanıtlarsanız minnettar olurum botoks çözm oldumu

Back
X