Sinsi görümce

Hicte art niyetli degilim.
Hic bir kadin siddeti hak etmez,fakat gorumceden mi medet umuluyor,hani su oturup kalkip kotuluklerinden bahsettigimiz esimizin kardesinden?

Ablaysa esinizin ablasi,ha siz abla kardes iliskisi kurabildiyseniz sizi tebrik ederim,o zaman beklentinizde haklisiniz.
Ha ben hic kimsenin tirnagina zarar verilmesine razi olmam,fakat saniyormusunuz ki herkes boyle düşünüyor?
Gecinemiyorlarsa ayrilsinlar der,gecer yani...
Görümceden medet ummak bayanın hatası. Ama dayagı hakettigini ima eden görümceyi masum yapmıyor bu. Bir de bu görümceye hak veriyorsunuz.

Görümceden medet ummak bayanın hatası. Ama dayagı hakettigini ima eden görümceyi masum yapmıyor bu. Bir de bu görümceye hak veriyorsunuz.
Hak vermek mi,tam olarak nerede bu?
Ne yapsa suclu olacakti evet,cunki gorumceler genelde sevilmez bir takim yasanmisliklardan dolayi...

Evet haklısınız acizlik dizboyu bendeki napcaksınız. Belki insan olurlar da çeki düzen verirler kardeşlerine diye sadece derdimi yanmıştım. He bu arada ben zaten boşandım da ben şöle olsa boşarım böle olsa kapının önüne koyarım diyenlere cidden çok hayran kalırım. Size de saygılar
Size de saygilar efendim. İnsallah bundan sonraki hayatinizda size saygi duyan bir esiniz olur. Hicbir kadinin goz gore gore erkek siddetine maruz kalmasi hak reva degildir. Hayran kalinacak bir sey soylemedim olmasi gerekeni soyledim. Bosanmayan bosanmaz,ama kalkip da ucuncu kisilere pislik atmak hos degildir

Yani cidden hayyrettlle okyuyorum demek görümcenin unutup hırsızlık yapma lüksü var peki. Bu arada ben eşimin unutma luksu var demedim. Neyse bu da sizin görüşünüz, dileyecek bir şey yok k
Malimiza sahip cikmak hepimizin gorevi. Siz boyle kendinizi yipratmayin diyoruz sadece, gorumceniz harika bir insan olmayabilir,gormezsiniz olur biter valla ben gormuyorum kafam rahat. Esim isterse ek kredi karti cikarttirsin bacisina bana ne,isterse tum gecimini saglasin.

Size de saygilar efendim. İnsallah bundan sonraki hayatinizda size saygi duyan bir esiniz olur. Hicbir kadinin goz gore gore erkek siddetine maruz kalmasi hak reva degildir. Hayran kalinacak bir sey soylemedim olmasi gerekeni soyledim. Bosanmayan bosanmaz,ama kalkip da ucuncu kisilere pislik atmak hos degildir
Yalnız kim kime nerede pislik atmış hanımefendi, pislik atmak derken.o kadar yazdığınızın altına bu olmamış. Eleştiri farklı düşünceleri ortaya atmak başka, ama itham başka bişiydir. Pislik atmak lafı çok nahoş

Hak vermek mi,tam olarak nerede bu?
Ne yapsa suclu olacakti evet,cunki gorumceler genelde sevilmez bir takim yasanmisliklardan dolayi...
Aynısını arkadasın söylese normal karşılasın, kadının söylediklerinde ne var, tarzı bir mesajınız var. Orada alenen görümcenin söylediklerini onaylamıssınız

Malimiza sahip cikmak hepimizin gorevi. Siz boyle kendinizi yipratmayin diyoruz sadece, gorumceniz harika bir insan olmayabilir,gormezsiniz olur biter valla ben gormuyorum kafam rahat. Esim isterse ek kredi karti cikarttirsin bacisina bana ne,isterse tum gecimini saglasin.
Tekrar söylüyorum ben zaten eşim haklı demiyorum. Ama kardeşin kardeşe bunu yapması bana rahatsızlık veriyor. Görümceyi de sonuna kadar haksız buluyorum. Zaten kendimi bu kadar yıpratıp olayı takmamam gerektiğini de yine kendim söylüyorum

Yalnız kim kime nerede pislik atmış hanımefendi, pislik atmak derken.o kadar yazdığınızın altına bu olmamış. Eleştiri farklı düşünceleri ortaya atmak başka, ama itham başka bişiydir. Pislik atmak lafı çok nahoş
Ayrıca hayran kalıyorum diyerek "kinaye" yapmıştım ben ama...

Tekrar söylüyorum ben zaten eşim haklı demiyorum. Ama kardeşin kardeşe bunu yapması bana rahatsızlık veriyor. Görümceyi de sonuna kadar haksız buluyorum. Zaten kendimi bu kadar yıpratıp olayı takmamam gerektiğini de yine kendim söylüyorum
Kardeş kurban olıyım tekrar tekrar söyleyip canını sıkma. Ben anladım eminim anlayan arkadaşlar da vardır. Buraya insanlar kendini biraz da olsa rahatlatmak için yazıyorlar ama insanın iyice canı sıkılıyor. Gerçekten her evlilik başka ve ben tüm samimiyetimle sana şunu söylüyorum. Görümceyi değiştiremezsin ablan, kardeşin de asla olamaz(bu kart olayından dolayı söylüyorum.) ama eğer evliliğinde sorun olmuyorsa görümceye mesafeli olmak mesafe koy arana. Ben kendim yapamadım çünkü nasıl diyim benim evde 2 akşamda bir kavga çıkıyordu ablamları yemeğe çağırıcaksın ablamları kahvaltıya almadın diye ki ben çalışıyorum. Sen kendine düşeni yapmışın onu ayırmamış onu da davet etmişsin. Tercih meselesi çağıran olur cagırmayan olur sen ayırmamakla çok kibar naif Bi hareket yapmışsın. Ama dediğim gibi kocanla aranda sorun olmuyorsa mesafe koy. Ben koyamadım zıkkım olsun koymaya çalıştıkça kocam tarafından hakaret edildim. Öyle böle değil ama. Bizim töbe aramız, peygamberimiz gibiydi görümce bende ölE Bi koca vardı. Ablası yüzünden çıkan kavgada adam bana vurdu. Ben o görümceyi de ondan aradım zaten. Senin yüzünden bna vurdu bişiy yapmıcam mısın diye. He şimdiki aklım olsa asla arayıp Bi yerlerini kaldırmam da. Ama sen bnmle aynı değilsin bak ne güzel bebişin de olacakmış. Düşünme ya boşver. Vllahi boşver umrun olmasın. Ve sen sonuna kadar da haklusın

Aynısını arkadasın söylese normal karşılasın, kadının söylediklerinde ne var, tarzı bir mesajınız var. Orada alenen görümcenin söylediklerini onaylamıssınız
Evet,söz dogru bir söz,neresi yanlis?
Sadece eksik,birseylere cabaladiktan sonra soylenmeliydi,bastan degil.

Burada da hep boyle soylenmiyor mu,batan görümce kisisinin soylemesi,kendimi ayirdetmiyorum bana da batardi ben yasasaydim,cunki gorumceler kendilerini mimliyor genelde,ölçüsü yanlis olanin tum olcumleri de yanlis olur derim ve ne dese guvenmem gecmise dayanarak...

Ama gercekten de gezerek yemesi dogru mu,evet anneler ogretmeli,yere temiz bir örtü serilir,cocuk uzerine oturtulur,bir taraftan ilgilenilir ki sıkılmasın,yiyecegini yer,sonra gezinir oynar.
Örtü de toplanip silkelenir uygun yere.
Gerçekten mi? Haklisiniz ben oturarak yemesini öğretmeye calismadim kendisi oturdu ama ben gezerek yemesi icin zorla ayaga kaldırdım. Örtüyü seriyorum oturtuyorum zaten ama orda asla oturup yemiyor. Ya cizgi film acmak zorundayim ya da gezerek yemesine göz yummak zorundayim. Cocuklar 2 yasindan once kurallara uymazlar sizi anlasalar da dinlemezler.

Kaldi ki kendileri gel kal diye zamk gibi yapışıp israr ediyolar zaten orda kalmak istemiyorum. Sonra gidince de cocugumdan rahatsiz oluyolar. Kusura bakmasinlar rahatsjz oluyolarsa cagirmayacaklar ben merakli degilim onlarin evinde yiyip icmeye.

Evet,söz dogru bir söz,neresi yanlis?
Sadece eksik,birseylere cabaladiktan sonra soylenmeliydi,bastan degil.

Burada da hep boyle soylenmiyor mu,batan görümce kisisinin soylemesi,kendimi ayirdetmiyorum bana da batardi ben yasasaydim,cunki gorumceler kendilerini mimliyor genelde,ölçüsü yanlis olanin tum olcumleri de yanlis olur derim ve ne dese guvenmem gecmise dayanarak...
Hanımefendi son kez belirtiyorum, görümce remsen kadının dayağı hakettiğini ima etmiş . Siz de bu içerikli mesajın tamamında bu görümceyi haklı buldunuz. Neyse ya

Nasıl bir kıskançlık olabilir. Böyle düşündüğünüze göre kıskandığım bir noktayı yakalamış olmanız lazım. Paylaşın da ithamınızın içini doldurun lütfen

Verdiginiz ornek bi cumlenin kelimelerindeki vurgudan, kelimelerin cumlelerdeki yerinden ve bide sizin on yarginizdan ibaret bence.
Bi kuzenim var, harfleri bastira bastira konusur, bi digerinin Turkcesi zayif mesela ve yanlis anlasilmaya musait. Ben istesem cokta rahat bu kisilerin fesatligini dile getiririm buna dayanaraktan. Ama niyetler fesatlik degilken, amaci bu degilken bu kisilerin, bu yaptigim adil olmaz. O fesatligini ilan ettigim kisiler her neyse ama kendimide hirpalarim detaylara takilip.
" eltim/ gorumcem soyledigi icin ondan hazetmiyorum" demek yerine bari kendinize durust olunda ne zamandir beri o kisinin agzinda kus tutsa bile size yaranamayacagi vakti, donum noktasini soyleyin. Bu dugun arefesinde elbiseniz hakkinda kotu bi yorum yaptiginda olabilir, yada gecen sene eve cagirdginizda yaptigin yemekleri begenmedigi gunden itibaren baslamis olabilir.

Verdiginiz ornek bi cumlenin kelimelerindeki vurgudan, kelimelerin cumlelerdeki yerinden ve bide sizin on yarginizdan ibaret bence.
Bi kuzenim var, harfleri bastira bastira konusur, bi digerinin Turkcesi zayif mesela ve yanlis anlasilmaya musait. Ben istesem cokta rahat bu kisilerin fesatligini dile getiririm buna dayanaraktan. Ama niyetler fesatlik degilken, amaci bu degilken bu kisilerin, bu yaptigim adil olmaz. O fesatligini ilan ettigim kisiler her neyse ama kendimide hirpalarim detaylara takilip.
" eltim/ gorumcem soyledigi icin ondan hazetmiyorum" demek yerine bari kendinize durust olunda ne zamandir beri o kisinin agzinda kus tutsa bile size yaranamayacagi vakti, donum noktasini soyleyin. Bu dugun arefesinde elbiseniz hakkinda kotu bi yorum yaptiginda olabilir, yada gecen sene eve cagirdginizda yaptigin yemekleri begenmedigi gunden itibaren baslamis olabilir.
Yalniz ben açık bi örnek istedim, siz baya kurgu yapmışsınız, resmen uydurulmuş şeyler. Allah şifa versin:)

Back
X