Evet kızlar ben geldiiim :) ayrıntılar hemen yazıyorum... Öncelikle doktorla konuştuğumuza göre ilk başta yapacakları iğne ile ilk 10 dk tamamen uykuya dalacaktım ve böylece iğne acısınıda hissetmeyeektim ve kalan zaman içinde de yarı uykula sarhoş gibi olacaktım yani ve zaman nası geçecek anlamayacaksın 2 dk öncesini sürekli unutacaksın ve ameliyat 5 dk gibi gelecek dedi. Ama ben antideprasan kullanıyordum ve sakinleştirici bir ilaç var 1 haftadırda onu alıyordum o nedenle anestezi uzmanı kullandığım ilaçlardan dolayı anestezi seni uyutmaya bilir ve yaptığımız sakinleştiriciler sende etki etmeyebilir yani yarı sarhoş halin olmayabilir o nedenle istersen ameliyatı erteleyelim dedi ilaçların bitince yapalım , onların bitmesinede 3 ay olduğu içindaha fazla ertelemek istemediğimi ve hemen olmaya karar verdiğimi söyledim oda sen bilirsin kara senin dedi. Bunu anlattım çünkü dediği gibi oldu sedasyon bana etki etmedi hiç uyumadım ve yarı sarhoş hali de olmadı şuan nasılsam bilincim açıksa ameliyat esnasında da öyledim. Masaya yatana kadar çok heyeanlıydım ama sakinleştirici yapılınca hi heycan kalma sanki hergün ameliyat oluyoruşum gibi :) burna yapılan iğneler çok ince ve minik zaten nerdeyse hissetmiyorsun zaten ilk iğnede uyuşuyo diğer iğneleri hiç hissetmedim iğne acısı kalçadan vurulan iğneden çok çok daha az acıdı zaten nerdeyse acımadı diyebilirim. Evet gözlerim açıktı arada kapattım arada açtım zaten bir şey görmüyorsunuz kapalı burun ameliyatı oldum içerden küçük kesiler var,ameliyatım tahminimizden daha fazla sürdü 1.5 saat ama muhabbet ede ede zaten zaman geçiyor dişçi koltuğundan daha rahat çünkü konuşabiliyorsunuz hatta ben kulaklım bile getirdim müzik dinliyeyim sesleri duymuyayım diye ama anestezi uzmanı kulaklık takma bari aç ta hep beraber dinleyelim dedi bende sesi dışarı verdim rahatsız olursam söylerim kulağıma takarsınız dedim ama acı duymayınca sestende rahatsız olmuyorsun zaten çok ta ses olmadı benim burnumun hafif kemeri vardı hatta kemer değil bir yer de çıkıntı gibiyidi resimlerde görürsünüz zaten o nedenle kırılmadı burnum sadece törpülendi ve ucu düzeltildi törpü sesi de rahatsız etmedi hiç zaten aşırı sakin oluyorsun... ben sadece sona doğru kemikler alındı o zaman biraz acı hissettim ama kesinlikle dayanılmayacak gibi değil iğne batırılıyor gibi oda 3 sn lik bişiy zaten. amekiyat masasından kaltım hemen ömre beyin odasına geçtik bana küçük bir kutlama hazırlamışlar sağolsunlar o gün doğum günüydü :) pasta kestik felan eve geldim hemen. uyuşma 1 saat sonra geçmeye başlıyor o zaman hafif ağrın oluyor baş ağrısı gibi benim burnumun ucu ağrıda en fazla ameliyattan 2 saat sonra ağrı kesivini alıyorsun zaten hemen etki ediyor ondan sonrada hiç ağrım olmadı sanki ameiyat olmamış gibiydim gece felanda sızlama bile olmadı çok rahat bir şekilde uyudum 2.gün de tamponlarım alındı oda hiiç acımadı zaten eskisi gibi çek çek gelen tampon koymuyorlar ufacı bişiy hemen çıktı. perşembe günüde bandaj çıkacak bitti :) bu arada morlukta yok denecek kadar az sadece göz altında hafif bir renk değişikliği oldu o kadar ama şişim var doğal olarak... aklıma gelenler bu kadar sizin sormak istediklerinşz varsa yanıtlarım arkadaşlar...