• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

burun eti yakma

mesude12

sineksavar
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
6
Puanlar
621
Yer
Diğer
Merhaba kızımın burnu devamlı tıkalı otrivine tutkunu oldu maalesef. Kuluk burun boğaz doktoru burun etlerini lazerle yakma ve burun kıkırdağı düzeltme (kıkırdak sağa doğruymuş) yapılmalı dedi. Bu işlemleri yaptıran var mı?
Sadece lazerle yakma işlemi olsa, bu şekilde de fayda gören var mı

Merhaba kızımın burnu devamlı tıkalı otrivine tutkunu oldu maalesef. Kuluk burun boğaz doktoru burun etlerini lazerle yakma ve burun kıkırdağı düzeltme (kıkırdak sağa doğruymuş) yapılmalı dedi. Bu işlemleri yaptıran var mı?
Sadece lazerle yakma işlemi olsa, bu şekilde de fayda gören var mı
Lazerle değil Radyofrekansla yakıyorlar. Yanılabilirim ama Lazerde ısı Radyofrekansa göre daha fazla diye biliyorum sanırım o yüzden radyofrekansı tercih ediyorlar.
Benim de burnumun ortasındaki kıkırdak sağa doğru kıvrılıp eğilmiş sağdan nefes almamı engelliyordu. Eğilmesinin nedeni önceki ameliyatlarımda yapılan yanlışla kıkırdağımın çok inceltilmesiydi. Kalınlığı azalan kıkırdak burun ucunu taşıyamıyor ve bir tarafa eğriliyor. Kızınızın kıkırdak eğrilmesi neden oldu acaba. Son ameliyatımla soldaki burun etim(konkam) radyofrekansla yakıldı. Kıkırdağıma da kıkırdak eklenip kalınlaştırıldı ve dik hale getirildi. Böylece sağdan da nefes problemim çözüldü.

Lazerle değil Radyofrekansla yakıyorlar. Yanılabilirim ama Lazerde ısı Radyofrekansa göre daha fazla diye biliyorum sanırım o yüzden radyofrekansı tercih ediyorlar.
Benim de burnumun ortasındaki kıkırdak sağa doğru kıvrılıp eğilmiş sağdan nefes almamı engelliyordu. Eğilmesinin nedeni önceki ameliyatlarımda yapılan yanlışla kıkırdağımın çok inceltilmesiydi. Kalınlığı azalan kıkırdak burun ucunu taşıyamıyor ve bir tarafa eğriliyor. Kızınızın kıkırdak eğrilmesi neden oldu acaba. Son ameliyatımla soldaki burun etim(konkam) radyofrekansla yakıldı. Kıkırdağıma da kıkırdak eklenip kalınlaştırıldı ve dik hale getirildi. Böylece sağdan da nefes problemim çözüldü.
doktor demişti lazer diye. eğrilik doğuştan dendi. iyileşme süreci ne kadar sürüyor

doktor demişti lazer diye. eğrilik doğuştan dendi. iyileşme süreci ne kadar sürüyor
Lazer konusunu iyi araştırın. Çünkü ben burun eti küçüktmede lazer hiç duymadım. Hep radyofrekansla yakılıyor burun etleri. Lazeri varis ameliyatlarında da tercih etmiyorlar.
Ben varis ameliyatı da olduğum için ordan biliyorum. Varis ameliyatımı yapan Dr radyofrekans veya ilaçla yapıştırma önermişti. Lazerde ısı yüksek etraftan geçen sinirlere zarar verebilir demişti.

Burun kıkırdağını düzeltmeyi nasıl yapacak bilmiyorum. Eğer kıkırdağı kalınlaştırarak yapacaksa ona kıkırdak eklemesi gerekir o da ya burun içinden ya da kaburgadan alınıyor. Ben de burun içinden bulundu alındı ve kıkırdağım kalınlaştırıldı. Sol konkam da radyofrekansla küçültüldü. Burun kemiğime dokunulmadı. Bir gece hastanede yattım. Üç gün evde uzandım. Ayağa kalkınca kan sızıntısı oluyordu. Bir ay sık sık Dr um kontrole çağırdı burun içinde oluşan kan birikintileri kabukları sürekli temizledi. Kıkırdakların birbirine kaynaması 4-5 ayı buluyormuş. 4-5 ay burnunuza darbe almayın dedi.

Merhaba, size bir sey sormak istiyorum. Ben daha önce estetik ameliyat oldum ama sol tarafım 11 sene kadar sonra tıkandı, kıkırdak eğriliği olmuş iç kısimda. 3 ay kadar once etlerimi radyofrekans ile yaktırdım devlet hastanesinde. Kıkırdak icin riskli dediler yapmadılar bile. Ama özel bir hastaneye gittiğimde yapacaklarını söylediler. Sizde daha önce ameliyat oldum demissiniz, benim gibi estetik mi olmuştunuz? Etleri yaktırdıktan sonra sprey vs sağdan en azından nefes alıyordum ama bir haftadır bir yara oluştu kanama oluyor. Doktor randevumda geldi bakalım ameliyat derse korkuyorum, her ameliyatın riski oldugu icin. Seklinde bozulma olur mu bu sefer diye.

Merhaba, size bir sey sormak istiyorum. Ben daha önce estetik ameliyat oldum ama sol tarafım 11 sene kadar sonra tıkandı, kıkırdak eğriliği olmuş iç kısimda. 3 ay kadar once etlerimi radyofrekans ile yaktırdım devlet hastanesinde. Kıkırdak icin riskli dediler yapmadılar bile. Ama özel bir hastaneye gittiğimde yapacaklarını söylediler. Sizde daha önce ameliyat oldum demissiniz, benim gibi estetik mi olmuştunuz? Etleri yaktırdıktan sonra sprey vs sağdan en azından nefes alıyordum ama bir haftadır bir yara oluştu kanama oluyor. Doktor randevumda geldi bakalım ameliyat derse korkuyorum, her ameliyatın riski oldugu icin. Seklinde bozulma olur mu bu sefer diye.
Evet ben yıllar önce; burnumdaki kemer, önden fazla genişlik ve burun ucu inikliği nedeniyle estetik ameliyat olmuştum bir plastik cerraha. Daha önce çirkin bir burnum vardı ama hiç nefes alamama sorunum yoktu. Bu ameliyattan sonra başladı. Aynı Dr a revizyon oldum nefes alışım biraz açıldı ama tam açılmadı. Yıllar geçtikçe nefes yolum daha da kapandı. Meğer iki burun deliğini ayıran septum kıkırdağını çok inceltmiş. Kıkırdak içerde kıvrılmış bir tarafa yatmış öyle olunca bir burun deliğimden nefes alışım kapanmış. Öbür burun deliğinin olduğu mısın da genişleyince orayı burun eti (konka) rahatça büyüyerek doldurmuş. Yani oradan hava akışını da et engellemiş. Böylece ben iki taraftan da doğru dürüst nefes alamaz olmuşum. Son ameliyatımda bunların hepsi düzeltildi. Şimdi çok rahatım.
Sizin etleri yakarken yanlış bir damarıma mı hasar verdiler bilemiyorum. Etraftan araştırın devlette veya özelde; hakkında şikayet olmayan, hastalarıyla görüştüğünüz ve onların ameliyatlarından memnun oldukları iyi KBB cileri listeleyin. Ve hepsine gidin. Hem kanamanızı hem Dr kıkırdak eklemenizi nasıl yapacaklarını sorun. Sinüs tomografisi çektirip önceki ameliyatınızda neler yapılmış, burun içi ne durumda, hangi noktalara kıkırdak eklenecek ameliyat öncesi hazırlık yapmaları lazım. Kıkırdak eklemesi için ya burun içinden bulunacak ya da kaburganızdan alınacak. Kulak kılırdağı olmaz.

Eğer nefes almanız için burnunuza kıkırdak eklemesi gerekiyorsa ameliyat olmanız gerekiyor. Ama ameliyata acele etmeyin. Bütün Dr ların görüşünü alıp en doğru Dr a karar verin ondan sonra ameliyat olun. Çünkü acele karar verirseniz 2.ci ameliyattan sonra bir 3.cü ameliyat işi çıkmasın başınıza.

Back
X