• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SIR..

Üzerinize düşeni yapmışsiniz ama malesef çoğu kadın böyle şeyler duydugunda inanmaz iftira der üstünü kapatır klasik "benim kocam yapmaz" mantığı:KK12:

Ne is yaptığınızı merak ettim. Muazzam muhakeme yeteneğiniz var.

QUOTE="safkelebek, post: 37278147, member: 515083"]Abiniz bu sırrı mezara falan götürememiş, siz de, o bana güvenerek anlattı diye vicdan muhasebesine girmeyin. Abiniz çocuğa bu olayı anlatıp anlatmadığını sorar, o da anlattım derse sorun yok, böyle bir şey nasıl anlatılır derse, kızın hayatının mahvolması durumunda sadece nişanlısının ve ailesinin olayı saklaması değil, akrabadır bir şey olmaz diye düşünen ailesinin de sorumluluğu olduğunu bilin, 18 yaşındaki bir genç kız sadece kendi akılsızlığı yüzünden değil, bir sürü sebep yüzünden yıkıma uğruyor.

İnsanlara güvenmek için öncelikle dava dosyalarını araştırmayız ama güvendiğimiz insanın başına böyle bir olay gelirse gerçek mi, iftira mı olduğunu anlayamıyorsak, o aradaki güven yerin dibine batsın. Ben olsam, eski nişanlıyı bilmediğini abimle teyid ettirdikten sonra kıza "umarım, bu sefer x seninle mutlu olur derdim." gerisine karışmazdım, bana biri böyle bir şey söylese, günlerce her yolu deneyip gereken her bir bilgiyi bir araya getirip öyle karar verirdim, 18 yaşında evlendirilmemiş olmamın etkisi var bunda. Bu aklımla bunu yapardım çünkü ancak böyle bir şeyi. Kevaşeymiş zaten yalan söylemiş, tecavüzcüymüş zaten beter olsun cümleleriyle karar veremem.

Ben eski nişanlının iftiracı veya mağdur olup olmadığını bilemem, ailesine tecavüzü söyleyebildikten sonra ikinci kere (erkeklerle olan fotografın? ortaya atılıp ikinci defa hakkını savunamaması da muhtemel) artık yüzüm kalmadı diye kaderine boyun eğmiş olabilir. İlk olayın utancıyla, aile yeter artık bitsin bu huzursuzluk diye sessiz kalma yolunu seçmiş olabilir. Varolan sinirlerini kızdan çıkarıp, susturmuş da olabilirler.

Kızın bu aileye ne yapıp edip gelin olayım durumu varsa kendi ve bu sefer onun ailesinin vebali, her insan yalan söyleyebilir, o geceyi her ikisi de farklı anlatabilir. Kimseyi yerin dibine sokmaya veya haddinden fazla yüceltmeye gerek yok, bekaret korumak için bu yolu tercih edenler de var ise, yapılandan faydalanmaya çalışanlar da olur, bundan mağdur olanlar da. Oğulları suçlu ve üstünü kapatarak korudularsa kendilerini bir şekilde, akrabalarını kandırarak yine kendi kendilerine zarar verenler onlar en başta, cinsiyetçi atasözü olarak gelsin, akıl bişey değil ki millete sokasın. Ben bir şey öğrendim, araştırdım bu yüzden nişanı atıyorum kararlılığındaki insan yetiştirmek için uğraşmayan ailenin kızına ben üzülsem de bir şey değişmeyecek sonuçta.[/QUOTE]

söylemekle çok doğru bir karar vermişsiniz. eğer gerçekten tecavüzcü ise umarım hayatının hiçbir döneminde,mutlu olamaz ve acı eker diyeceğim ama muhtemelen öyle olmayacak. aileye bunu söylemenize rağmen daha araştırmadan yalanlamaları aptalca ve acınası.
hoş, inansalar bile zaten tecavüz denen şey bu halk için gayet olağan bir durum, erkeğe tanınan bir hak.
yazık.

sadece tiksindim ... Şahsen nişanlı iken bana bu şekilde bi şeyler söylense iftira deyip kestirip atmazdım yapıp yapmamasını bırakın bu şekilde bi söylenti bile olmuş olması benim yeterince midemi bulandırır zaten.. Acımıştım nişanlısına ama artık acımıyorum kendi düşen ağlamaz!!!

Merak eden varmi bilmiyorum.
Ben cesaretimi toplayıp aradım kızın ailesini,sonuç;ş.. biri iftira atıyor denildi,emniyete gidip arastirmadilar bile okadar güveniyorlar yani,güya saygın zengin bilmem ne bilmem ne aile,böyle bişey olurmu ,iftira attılar oğlana oldu ama ben Allah içimi biliyor nişan bozulsun diye yapmadim kadınlık duygummudur empatimidir bilemiyorum tutamadım kendimi ve söyledim gizli olarak tabi.
Ve yine sonuç;abim güvenimi sarstin dedi,daha yüzyüze gelmedik abimle,abimle yüzyüze gelince ona geçerli karsimda güven mevzusunu acamadan öyle bir cümle söylemek istiyorum ki anlatabilim yani neden yaptığımı ki cevap veremesin.Offf off..

Yarın bir gün aynı şey nişanlısının başına geldiğinde görürüm ben o güveni.

o kızcağızın bir şekilde bilmesi gerekir. Siz bu iğrenç olayı şuanda biliyorsunuz. Sizde sorumlu olursunuz o kız evlenir ve kotu şeyler yaşarsa hem buda bir sınavdır hayatta..Diğerleri gibi susup bişey yapmamak hiçde adil değil..o kızın yerinde sizde,kız kardeşinizde,akrabanızda olabilirdi? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır denilir..Mutlaka oğrenmeli o kızcağız..mutlaka...

niye durdun bu kadar ustunde bi yuvayi yikinca iyimi olacak.sonra sana kinlesip olmadik sey yapcaklar

Adam bildiğin tecavüzcü! Sen olsan bilmek istemezmiydin nişanlınla ilgili bu durumu?
Ben olsam kesin bilmek ister ve öğrenince anında ayrılırdım.
Gençlik hatasından öte bir şey bu. Kız öğrenmeli bunu. Ama sende başını yakma.
Kızın ailesinin midesini bulandırın biraz. Araştırmadan kız verilmez filan deyin...
O kadar davalık olmuşlar nişanlanmışlar, nasıl sır olarak kalmış bu anlamadım.

Bir de utanmadan tecavüze uğrayan kızın başkasıyla fotosunu bulup nişanı atmışlar. Başkasıyla çıktı diye haysiyetsiz oluyor ve tecavüzü hakediyor sanki! Olan hep kadına oluyor zaten. Şimdi bu sır olarak kalsa olan şu an nişanlı kıza olacak. Evlendikten sonra öğrense yıkım. Boşansa dul damgası vurur toplum, hayatı zorlaşır. Boşanmasa sapıkla yaşamak zorunda kalacak. Sonuçta erkeğe hiç birşey olmayacak!
Tecavüz eden adamın evlenip kurtulduğu, tecavüze uğrayanın ise o iğrenç adamın soyadını taşıdığı ve her gün bir kez daha tecavüze uğradığı bir ülkede yaşıyoruz ya ötesi var mı!!

Kızın bunu öğrenmesini sağla ve bu vicdan azabından kurtul!

"ya o kızın yerinde ben olsaydım abi" de bakalım ne diyecek.
güven sadece iki kişi arasında olmaz. birinin hayatını etkileyecek bir durumu saklayan adama ne güvenilir?

Merak eden varmi bilmiyorum.
Ben cesaretimi toplayıp aradım kızın ailesini,sonuç;ş.. biri iftira atıyor denildi,emniyete gidip arastirmadilar bile okadar güveniyorlar yani,güya saygın zengin bilmem ne bilmem ne aile,böyle bişey olurmu ,iftira attılar oğlana oldu ama ben Allah içimi biliyor nişan bozulsun diye yapmadim kadınlık duygummudur empatimidir bilemiyorum tutamadım kendimi ve söyledim gizli olarak tabi.
Ve yine sonuç;abim güvenimi sarstin dedi,daha yüzyüze gelmedik abimle,abimle yüzyüze gelince ona geçerli karsimda güven mevzusunu acamadan öyle bir cümle söylemek istiyorum ki anlatabilim yani neden yaptığımı ki cevap veremesin.Offf off..

Çok iyi yapmışısınız siz üstünüze düşeni yaptınız gerisi o aileye kalmış mideleri geniş demek ki!!

Kimse benim kocam benim oğlum vs. yapmaz dememeli herkes yapabilir

Haksızlığa susan dilsiz şeytandır( Hz Ali) siz susmadınız, abinizede o kızın yerinde senin kızın benim kızım ya da ben olabilirdim abi o zaman bilenlerin susmasını hazmedermiydin dersiniz!

bir uye konu sahibine en cok ilgilendigi alandan bir soru soruyor bir uye bu durumun iyice farkina variyor hakli veya haksiz guzel bi cvp yaziyor diger kk uyeleri de bu cvp verenin cumlelerin aynilarini benzerlerini kurup kurup yas takintili arkadasa bi satasma haline giriyolar.Arkadas soylemese o uyenin yas sordugunu surekli farkinda bile degildiniz yada farkindaydiniz laf soylemeye cesaretiniz yoktu hayir simdi noldu??Boyle ozentili bos kadinlari gordukce gercekten bu siteye niye girip cikiyorum diye kulturumden egitumimden suphe ediyorum.

Bu sır nasil ortaya çıkmiyor yaw. Sabikasina da işlenmemiş mi? Sabika kaydi istesinler o kadar

Normalde karismayin derdim de bu adam bir kadina tecavuz etmis. Ben bir kadinin boyle bir durumda hicbir sekilde yalan soyleyecegini dusunmuyorum. Ki kucuk cocuklari istismar edenler bile aninda saliveriliyor. Bu adam iceri atildigina gore sucu kesin. Siz bi tecavuzcuyle evlenmek ister miydiniz ? Ama bu durumu soylerseniz kiz tarafi sizden duydugunu soyleyecektir her turlu. Bence siz oldugunuzu anlamayacaklari bir sekilde karsi tarafa bildirin. Zaten duyarlarsa arastiracaklardir ve ortaya çıkacaktır. Sana verilen sirri soylememelisin diyen arkadaslara katilmiyorum. Normal durumda elbette soylenmez ama su durumda soylenmeli. Birine tecavuz eden neden o kiza da etmesin ? Ki evlenecekler, karisina yaptiklarini tecavuz olarak da gormez bu zihniyetteki adamlar. Evet hatta birine tecavuz etmis olan adamlar toplumdan dislanmalilar ve kimse onlarla evlenmemeli. Omur boyu hapis yatsalar keske igrenc yaratiklar.

En dogrusunu yaptiniz bence, insanlarla kotu olm aahasina dogru olani sectiginiz icin sizi tebrik ederim.
Bu yoruma katılıyorum. Tebrikler. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın tutumunda bir toplum olduk çıktık zaten. Beni ilgilendirmez deyip, kafayı çevirmek en kolayı...Hala vicdan sahibi insanların olduğunu görmek beni sevindiriyor.

hemen bir şekilde bu konuyu kız tarafına ilet. bir aracı bul. çünkü evlenip çoluk çocuk olduktan sonra öğrenirse bu forumda derdini çok dinleriz bu kızın. en azından Kabul edecekse de öyle Kabul etsin. kıza bir şekilde ulaş. bu durum sır olamaz.

Hemen konuya girmek istiyorum. Ben bir sır biliyorum,yakın bi akrabamizin oğlunun sırrı;bu genç suan nişanlı,iki tarafta birbirlerini çok sevip sayıyor kız temiz aile kızı tabiri caizse,bu sırrı bu gencin annesi babası üç kardeşi abim ve karşı taraf biliyor,bahsettiğim genç offf söylemesi çok zor ama bi kıza tokat atarak zorla ters iliskide bulunuyor,kız şikayet ediyor oğlanı nezarete atıp nöbetçi mahkemeye çıkarıyorlar yada önce mahkeme sonra nezaret tam bilemiyorum, erkeğin ailesi kızın ailesiyle ikna yollarına giriyor şikayetçi olmasın diye nisan yapıyorlar mahkeme üç ay erteleniyor,altı ay nişanlı kalıyorlar fakat yakın akraba olmasına rağmen abimden başka kimse bilmiyor,sonra kızın başka erkeklerle samimi fotoğraf larını buluyorlar kız evine gösterip nişanı bozuyorlar!bi süre sonra bu erkek temiz görgülü yani iyi bir ailenin kızıyla nisanlaniyor kız tarafı uzaktan akraba ,akrabalarda temiz olduğundan hiç araştırmaya girmeden anlisanli nisan oluyor,herkes herşey tam yolunda,erkeğin anne babası hacda haftaya gelecekler,amaaa ben çok zor durumdayim.
Bana göre ne olursa olsun ,bu bi şekilde kız tarafina bildirilmeli,yazık kız tarafı hiç birşey bilmiyor,ilerde bi sorun olsa bilipte susan Allah ından bulsun deyip beddua etse haklı!!ama ilerde belkide kusursuz bi evlilikleri olacak bi ihtimal!Abimse bunu akrabalardan bir ben biliyorum sana sır olarak soyledim vebali büyük bir nevi yuva yikacaksin diyor ,nisandan önce gelip te sormadı kimse diyor sorsalardi su şahıs nasıl diye tamam ama şimdi olmaz asla asla diyor,inanin midem bulanıyor elimtitriyor,yazım imla hatalarimi affedin lütfen, eşim içerde o yanıma gelmeden alelacele yazdım , sizce nasıl davranmaliyim??:-(( abim de haklı kendince bende haklıyım kendimce:-(

Sen bir tanesini kurtardın.. Ama inan onlar başka bir kızın canını daha yakacaklar suçlu sen olacaksın.

Bir kişi sayesinde bir işe başladım. Bu kişi ile şirkette çok acayip söylentiler vardı. Öyle böyle değil. Bana resmen git eşine söyle bu adam eşini aldatıyorlar bile dediler. Adam ile bir bayanı bir yerde basmışlar. Bu sayede bütün şirket öğrenmiş ilişkilerini. ben çalışan bayanlarla yemekteyim bana işe giriş yaptığım adamı anlatıyorlar tanıyorum diye. Güyya adamın karısını kurtacaklar. Ben duymazlıktan geldim. Gaza gelmem imajı verdim. Ben de görsem söylerim diye o şekilde gaza gelecektim sanki :). sonra vazgeçtim. Çünkü böyle bir şeyi söylersem adam kendini temize çıkartır suç üzerime kalır dedim. o derece pislik biriydi. şirkette zaten öyle böyle değil kimin eli kimin cebinde belli değil. dışardan görsen köklü bir kuruluş ama iş ortamına en fazla bir hafta dayandım.

Dedikodu,yalan vs. değil kız resmen adamın eşinden boşanmasını istiyordu. Çok garip bir olay oldu şirket bana bu adamın telefonunu verdi. Bu kızda beni o adam anıp msj attı.
Ben sadece o aileyi tanıyan birine söyledim adam eşini aldatıyor bütün şirket çalkalanıyor ve bana sözlü baskı yapıyorlar git eşini uyar diye dedim. Dediler ki biz zaten oğlandan şüphenilirdik işe yaramaz dediler.
Sonuçta bir sene sonra duyuldu ama aileler devreye girip barıştırmışlar...

Kısaca her kişi aslında kendini belli eder. Herkes de yaşayacağı şeyi yaşar. O bahsettiğin kız Allahın sevgili kuluysa bir şekilde öğrenir. Şayet bu da onun sınavıysa yaşaması gerekeni yaşar.

Sessiz kalmadın bizimle paylaştın. Unut gitsin. Sen kıza acıyorsun ama bilmiyorsun ki kız nasıl biri?

Son düzenleme:
herhangı bırsey savunmuıyorum
fakat emınmısınız tecavuz ettıgıne
tecavuze ugradıysa karsı taraf herhangı yasal bır gırısımı nasıl olduda olmadı,
zıra bızım turk kızları bazılarını tenzıh ederım sureklı zorla ılıskı yasadıklarını veyahut kandırıldıgını soylerler,
bır alalhın kuluda sevıstım dıyemez

herhangı bırsey savunmuıyorum
fakat emınmısınız tecavuz ettıgıne
tecavuze ugradıysa karsı taraf herhangı yasal bır gırısımı nasıl olduda olmadı,
zıra bızım turk kızları bazılarını tenzıh ederım sureklı zorla ılıskı yasadıklarını veyahut kandırıldıgını soylerler,
bır alalhın kuluda sevıstım dıyemez
bu da bir görüş ve haklı olabilirsin. kız ailesine kendini namuslu olduğunu ispat etmek için böyle bir işe girişmiş olabilir. ayrıca bir gece nezarette kalması önemli değil. tecavüzde şikayet bir şey ifade etmiyor. savcılık kamu davası olarak devam ederki polise giden bir iş mutlaka savcılığa ulaşır. hadise farklı bir boyuta ulaştı şimdi bak.

OLAYLARI tam anlamıyla bilmiyorsunuz .muallakta kalmışsınız.bence unuttun bu sırrı .sorumlulukta hissetmeyin .

Back
X