Sıradışı kayınvalide-kayınpederler...

Ben evli değilim ama benim arkadaşım çok şanslı bu konuda, kayınvalidesi ve kayınpederi çok modern insanlar geçen ay hep birlikte dans kursuna yazılmışlar :1: Gelinlerinin bir dediklerini iki etmiyorlar maşallah :D geçen sene de araba alacaklardı maddi durumları yeterli olmadı kayınvalidesi ben alırım param var demiş gitmişler istediği arabayı almışlar onuda arkadaşımın üstüne yapmışlar :52: kayınpederide seni daha çok sevecek şimdi diye kıskanmış oda ev almış yok artık dedim :53: pek inanası gelmiyor insanın şimdi çocuk bekliyorlar bütün aile toz pembe bulutlarda geziyor ohh :51: Allah bozmasın :nazar:

Not: Çocuk ailenin tek çocuğu bu arada :D

Son düzenleme:
Ben evli değilim ama benim arkadaşım çok şanslı bu konuda, kayınvalidesi ve kayınpederi çok modern insanlar geçen ay hep birlikte dans kursuna yazılmışlar :1: Gelinlerinin bir dediklerini iki etmiyorlar maşallah :D geçen sene de araba alacaklardı maddi durumları yeterli olmadı kayınvalidesi ben alırım param var demiş gitmişler istediği arabayı almışlar onuda arkadaşımın üstüne yapmışlar :52: kayınpederide seni daha çok sevecek şimdi diye kıskanmış oda ev almış yok artık dedim :53: pek inanası gelmiyor insanın şimdi çocuk bekliyorlar bütün aile toz pembe bulutlarda geziyor ohh :51: Allah bozmasın :nazar:

Gerçek olamaz bunlar :D

Düşünüyorum da benim için yaptıkları iyi hiçbişey gelmiyor aklıma.:14:

Ama kötüleri yazabilirim.

Yukaruda bahsedilen kaynana kayınpederin dünyalı olmadığını düşünüyorum.Marslı olabilirler mi acep:27:

daha bunlar ne ki :D ben bebek haberini alalı yaklaşık 1 hafta oldu kayınvalidesi tutmuş yoga hocası çağıralım bize ders versin doğumun kolay olur diye :51: aslında kısa ve öz birşey yazayım "para var huzur var.. " :64:

İnşAllah hep böyle devam diyelim o zaman :) kocasıyla arası nasıl acaba arkadaşının :D

daha bunlar ne ki :D ben bebek haberini alalı yaklaşık 1 hafta oldu kayınvalidesi tutmuş yoga hocası çağıralım bize ders versin doğumun kolay olur diye :51: aslında kısa ve öz birşey yazayım "para var huzur var.. " :64:

Ben karun kadar zengin olup parasını kıskanan gördüm. Bu serveti biz yaptık, elin kızı iki günde üstüne oturamaz diyenleri... Para + cömertlik işte o zaman huzur var :ssz:

Ben de kaynana adayımla ilgili yazayım :) Erkek arkadaşımın annesinin telefonunda fotoğraflarım var bakın oğlumun arkadaşı diye gösteriyormuş :) Beni kahvaltıya davet etmişti bi kere çok çekinmiştim ya davet ediyor ama evlerine gitsem ayıp olmaz mı ne bileyim başkaları ne der yanlış anlaşılır mı gibisinden ama daveti reddetmek ayıp olur diye düşünerek gitmiştim ve baya güzel bir kahvaltı sofrası hazırlamıştı sevinmiştim.. Bir de bana sık sık hediye alır parfüm, saat, kolye, küpe vs. Ramazan ayında beraber teravihe gitmiştik bu en sıradışı olanı sanırım :D Kendi kızı gitmiyormuş o da beni çağırdı ben de tamam dedim gittik :)

İnşAllah hep böyle devam diyelim o zaman :) kocasıyla arası nasıl acaba arkadaşının :D

Aslında olay nasıl gelişti yazayım hemen :D Bizim çok sevdiğimiz bir akrabamız vefad etmişti hepimiz ordayız tabii arkadaşımda orda hepimiz salya sümük ağlarken arkadaşımı görmüş kayınvalidesi "ay yazıık nasılda içli içli ağlıyor" demiş kanı ısınmış anlattığına göre :1: sonra oğluna demiş oğluda tanışalım demiş daha birbirlerini tam tanıyamadan evlendiler nasıl olduysa. Çocuk tam bir anneci evin tek oğlu olduğundanmıdır nedir :1: bizimkide çözmüş bu durumu politik yaklaşmış hayatlarında bir kez kavga etmişti eşiyle ondada "çözdüm işi bu çocuk anakuzusu dedim" dedi bana :D sonrasında birgün arkadaşım kayınvalidesiyle bir konuda ters düşmüşler eşide bu durumu öğrenince arkadaşıma yüklenmiş arkadaşımda "sen karışamazsın onlar benimde annem babam ana-kızız biz yarın öpüşür barışırız sanane" demiş :1: buda kayınvalidesinin kulağına gitmiş "doğru demiş o benim kızım kimse aramıza girmesin demiş" o gün bugündür hem kocasıyla arası iyi hemde ailesiyle :51:

Aslında olay nasıl gelişti yazayım hemen :D Bizim çok sevdiğimiz bir akrabamız vefad etmişti hepimiz ordayız tabii arkadaşımda orda hepimiz salya sümük ağlarken arkadaşımı görmüş kayınvalidesi "ay yazıık nasılda içli içli ağlıyor" demiş kanı ısınmış anlattığına göre :1: sonra oğluna demiş oğluda tanışalım demiş daha birbirlerini tam tanıyamadan evlendiler nasıl olduysa. Çocuk tam bir anneci evin tek oğlu olduğundanmıdır nedir :1: bizimkide çözmüş bu durumu politik yaklaşmış hayatlarında bir kez kavga etmişti eşiyle ondada "çözdüm işi bu çocuk anakuzusu dedim" dedi bana :D sonrasında birgün arkadaşım kayınvalidesiyle bir konuda ters düşmüşler eşide bu durumu öğrenince arkadaşıma yüklenmiş arkadaşımda "sen karışamazsın onlar benimde annem babam ana-kızız biz yarın öpüşür barışırız sanane" demiş :1: buda kayınvalidesinin kulağına gitmiş "doğru demiş o benim kızım kimse aramıza girmesin demiş" o gün bugündür hem kocasıyla arası iyi hemde ailesiyle :51:

Kıza bak yaaa.

AKILLI KIZMIŞ

bAKtı tersini yapsa yıpranıcak boşu boşuna.

vay be
çak akılıca:51:

Helal olsun kız işini biliyor.

Benim kaynana adayım da erkek arkadaşımın eşşekliklerini ağzından kaçırır mesela ben de hiç erkek arkadaşıma mesela annenden duydum hani sigarayı bırakmıştın???? demiyorum. Yoksa erkek arkadaşım gider annesine kızar ben de annesinden bir daha laf alamam :D O yüzden mesela sigara bıraktım demesine rağmen içtiğini öğrendiysem bunu bilerek onu yakalıyorum bildiğim için yakalayabiliyorum yani böylece kendim öğrenmiş gibi oluyorum :) Güzel taktik bence.

bir çok arkadaşım kayınvalidesiyle ana kız gibidir
beraber alışverş yaparlar
sabaha kadar sohbet edip gülüp eğlenirler
bu bana çok garip geliyor
benimkinin benle olan tek sohbeti başkalarının gelinleri hakkındaki kanuşmaları,
şunun gelini kaynanasının bayram temizliğin i yapmış
filanın gelini kaynanasının camlarını silmiş
filanın gelini ilk aydan hamile kalmış
filanın evi mis gibi eeee gelini var tabi
vsvsvsvsvsvs.......
anlayacağınız çok hoş sohbet biri yani
benimle farklı konularda konuşup fikir alabileceğim bir insan olsaydı
yeri gelip dertleştiğim yeri gelip gülüp eğlenebildiğim
sohbet edebileceğim biri olsaydı ....
bu bana sıradışı geliyor.....
19saatlik yoldan yorgun gelirim daha oturmadan kalk yemeği hazırla kalk çay koy vsvsvs...
yaparım elime yapışmaz ama insan şunu bekliyor
kızım biraz dinlen sen yorgunsun.
ne kayınvalideler var gelinlerini el üstünde tutan ahh ahhh
şansıma böyle biri çıkmış işte...

Benim kayınvalidemin en büyük jesti ev terliği almış.Gerçi terliği ben ona elektrik süpürgesi almıştım ona karşılık almış.:9: Başkada birşey yok:9: Kayınpederim günahını bile vermez kimseye. Gelir günlerce yemeğini yaparım , her akşam çayını yaparım.Bir akşam çayı unuttuysam bunu memlekette bile söyler , gidelim diye öyle yaptı , diye. Buraya yazınca fark ettim kayınpederim bana düğünde bile birşey takmamıştı.Kayınvalidem kolundaki bileziği bozdurup bana yeni bilezik almıştı.Kısacası kayınpederimin bizde bir iğnesi bile yok..

ımmm benim kayınpederim melek gibidir. evi ayırdık diye surat asıyordu eşim evde yokken çıktım yanına kızım muz ye kızım sunu ye kızım aşagı kızım yukarı. kaynanamın kızım dedigine pek şahit olmam. çokta önemli değil

bir çok arkadaşım kayınvalidesiyle ana kız gibidir
beraber alışverş yaparlar
sabaha kadar sohbet edip gülüp eğlenirler
bu bana çok garip geliyor
benimkinin benle olan tek sohbeti başkalarının gelinleri hakkındaki kanuşmaları,
şunun gelini kaynanasının bayram temizliğin i yapmış
filanın gelini kaynanasının camlarını silmiş
filanın gelini ilk aydan hamile kalmış
filanın evi mis gibi eeee gelini var tabi

vsvsvsvsvsvs.......
anlayacağınız çok hoş sohbet biri yani
benimle farklı konularda konuşup fikir alabileceğim bir insan olsaydı
yeri gelip dertleştiğim yeri gelip gülüp eğlenebildiğim
sohbet edebileceğim biri olsaydı ....
bu bana sıradışı geliyor.....
19saatlik yoldan yorgun gelirim daha oturmadan kalk yemeği hazırla kalk çay koy vsvsvs...
yaparım elime yapışmaz ama insan şunu bekliyor
kızım biraz dinlen sen yorgunsun.
ne kayınvalideler var gelinlerini el üstünde tutan ahh ahhh
şansıma böyle biri çıkmış işte...

gelinim sana söylüyorum, gelinim yine sen anla diye ,direk sana söylüyor demek..:1::52:

Benim kayınpeder de kaynanam memlekete gittiğinde çok asabi oluyor.

Bir gün gittim evlerine.
Temizliklerini yaptım, çamaşırlarını attım makineye.
Yemek yaptım özene özene.
Akşam yemek yerken sen annenin evinde de böyle mi yemek yapıyordun dedi.
Nasıl bozulmuştum anlatamam.
Geçtim diğer odaya hüngür hüngür ağladım.
Eşim hadi eve gidelim dedi. baktı ağladığıma.
Nerye gidiyorsunuz çay içmeden diyor.
Gerek yok baba gidiyoruz dedi.
Hee bir de k.pedder bana o cümlei söylediğinde elimden geleni yapıyorum demiştim sadece.
Amma saygılıymışım hee.
Şimdi olsa daha farklı olurdu.
Halbuki kaynanam da hiç beceremez yemeği.
Tuzsuz yapar pilavı mutlaka.Tadı bir tuhaf olur.Elime su dökemez yemek konusunda.
K.peder pilav için etmişti o lakırdıyı:ssz:

Benim kayınvalidem tam bir melek yaptıkları anlatmakla bitmez onu çok seviyorum oda beni çok seviyor Allah herkeze benimki gibi kayınvalide versin arkadasım gibi herseyi konuşabiliyorum bitek büyük gorumcemi sevmiyorum Allah yukarda onunlada denk gelmediğim sürece görüşmüyorum sorun olmuyor

vayyyy beeee olaya bak:))))))

Eşim ben ve görümcem köye gitmeden önce canımız ne istiyorsa onu sıraladık kv.ye.
Sormuştu akşama ne pişireyim,canınız ne istiyor diye.
Üçümüzün istediği farklıydı ve benim istediğim zor(tek başına yapması çok uzun) olan
bir hamur işiydi.
Akşam gittik bir baktık,benim istediğim.Sevinmiştim benim istediğimi yaptı diye ama
bir yandan da yalnız yaptığı için üzülmüştüm.Bize özellikle oğluma çok düşkün.
Çocuk canını istese hiç düşünmeden verir heralde.Ağzıyla diyor zaten eşime
senden daha çok seviyorum diye.

Back
X