• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sırasıyla Tüp Bebek Tedavi Aşamaları

garemis

Alpim Mucizem
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
173
226
303
Arkadaşlar dr tüp bebek önerdi.İlk deneme olacak.Tedavi aşamaları sırasıyla neler? Aşağı yukarı kaç aylık bir süreci kapsıyor?Deneyimi olanlar paylaşabilir mi? Teşekkürler

canım tedavinin şekline göre değişiyor
bir uzun protokol var bir kısa protokol var ilaçsız tüp bebek var
uzun protokol (ben yaptırmadım onun için pek bilmiyorum) bir adet döneminin 21. günü galiba koldan iğne var onunla başlanıyor diye biliyorum
kısa protokol (ben 5 kez denedim ama bebeğim olmadı maalesef)adetin 3. günü göbekten ve gerekiyorsa kalçadan iğnelerle başlanıyor iki üç gün aralıklarla kontrole gidiliyor yumurtaların büyümesi takip ediliyor yumurtalar kendileri çatlamasın diye koldan bir iğneye başlanıyor yeterli olguluğa geldiğinde bu sefer çatlatma iğnesi oluyor o iğneden 36saat sonra yumurtalar toplanıyor. senden yumurta toplanırken eşinde sperm veriyor. döllenme olursada artık yumurtanın durumuna göre 3. 4. 5. günler transfere çağırıyorlar
transferden sonrada 12 gün bekliyorsun 12. gün teste çağırıyorlar
yani kısa protokol 1 ayda bitiyor
ilaçsız tüp bebeğin ayrıntılarını da pek bilmiyorum
ama zaten gittiğin merkez yada doktor durumuna göre hangi protokol uygulanacağını tedavinin şeklini sana detaylarıyla anlatır
Rabbim dileyen isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah....
emeklerimizi boşa çıkarmaz inşallah...

öncelikle hayırlısı olsun canım önünde uzun ve sabır isteyen bir yolun var tedavi yaklaşık 15-20 gün sürüyor ve 12 günlük transfer sonrası var senden ve eşinden testler istenecek bu testler genetiğinize bile varan testler olabilir.sorun ve tedavi planı oluştuktan sonra adetinle birlikte iğnelerin başlıyor (göbekten,kalçadan,koldan) bunun amacı yumurtalarını büyütmek normalde kadın bir ay solundan bir ay sağından tek yumurta atar senden tek seferde en fazla yumurtayı almak için vurulacaksın bu iğneleri
yumişlerin yeterli sayı ve büyüklüğe ulaştığı zaman yumurta toplama günü verilecek sana eşinde aynı gün hastaneye gideceksiniz senin narkoz altında yumişlerin toplanırken eşindende spermleri alıcaklar onlar labr. 3 gün boyunca büyütülecekler ve sana tekrar geri konulacak bu sefer narkozsuz olacaksın ağrısız bir işlem zaten sonra 12 gün bekleyip kan verip kanda gebelik testini yaptıracaksın kısaca özetledim sana

arkadaşlar açıklamalarınız için teşekkür ediyorum.inşallah herşey yolunda gider

Back
X