sırf erkek arkadaşın yaşı geçiyor diye evlenilir mi hemde hazır değilken :(

arhez35

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
172
27
318
İzmir
kızlar merhaba, ilk defa konu açıyorum aslında açıp açmama konusunda cok düşündüm ama tek başıma işin içinden çıkamıyorum. 25 yaşındayım erkek arkadaşım30 2 senedir birlikteyiz bu şubat nişan istiyoruz aslında bende istiyorum ama sanki bişeyler eksik yada ben gene dengesizliğimden öyle diyorum daha doğrusu içimde büyümek bilmeyen bir çocuk ruhu var ve kendimi hiç evli düşünemiyorum yemek yaparken temizlik yaparken hiç. yadırgayacaksınız ama bu yaşıma kadar mutfaga gecipte tek basıma yemek dahi yapmadım Allaha şükür melek gibi annem babam var biraz rahat büyüdüm yani, ee şimdi yemek yapmayı bile bilmiyorum bir evi nasıl gecindiricem :( Erkek arkadasım bunlar bahane dio ama değil evet onu sviyorum ama evliliğe hazır olma durumunu anlatamıyorum onuda anlıyorum yaşı geçiyor ki ben hemen çocuk istemiyorum adamı 40 yasında mı baba yapıcam :( Öte yandan evlenirsem sanki artık hiç rahat olamıcakmısım gibi hissediyorum baba evinden kopamıcakmısım gibi. pofff ben öleyim yaa :)

seni köle olarak görecek bir adam demek ki yani direkt yemekdir temizliktir düşünüyorsan evlendin diye bunları yapmak zorunda değilsin burada sana ahkam keseceklere bakma kendileri hizmetçiliğe alıştığı için sana da öyle yaptırmak istiyorlar.. ev işleri yapmak ne demek sen zaten yapacağını yaparsın bunları geç... evlenmeye hazır değilsen evlenme sakın. yaşı geçiyorsa bu zamana kadar beklemeseydi.

işte bende ondan korkuyorum ya evde paşa gibi yetişmiş her istediği önünde, ben bunları söylüyorum ikimizde çalışıyoruz tabiki herşeyi birlikte yapıcaz dio ev işidir yemektir. ama bir erkeğe bu konuda ne kadar güvenilebilir ki :) burda arkadaşlarım bile 9 senelik ilişki sonunda sonra evlilik ve değişen eşlerden şikayet ederken. herhalde biraz daha pozitif düşünmem lazım yada evlenmemem :)

işte bende ondan korkuyorum ya evde paşa gibi yetişmiş her istediği önünde, ben bunları söylüyorum ikimizde çalışıyoruz tabiki herşeyi birlikte yapıcaz dio ev işidir yemektir. ama bir erkeğe bu konuda ne kadar güvenilebilir ki :) burda arkadaşlarım bile 9 senelik ilişki sonunda sonra evlilik ve değişen eşlerden şikayet ederken. herhalde biraz daha pozitif düşünmem lazım yada evlenmemem :)

Ee sen de oyle yetismissin
Ne farkiniz var ki? :)

kızlar merhaba, ilk defa konu açıyorum aslında açıp açmama konusunda cok düşündüm ama tek başıma işin içinden çıkamıyorum. 25 yaşındayım erkek arkadaşım30 2 senedir birlikteyiz bu şubat nişan istiyoruz aslında bende istiyorum ama sanki bişeyler eksik yada ben gene dengesizliğimden öyle diyorum daha doğrusu içimde büyümek bilmeyen bir çocuk ruhu var ve kendimi hiç evli düşünemiyorum yemek yaparken temizlik yaparken hiç. yadırgayacaksınız ama bu yaşıma kadar mutfaga gecipte tek basıma yemek dahi yapmadım Allaha şükür melek gibi annem babam var biraz rahat büyüdüm yani, ee şimdi yemek yapmayı bile bilmiyorum bir evi nasıl gecindiricem :( Erkek arkadasım bunlar bahane dio ama değil evet onu sviyorum ama evliliğe hazır olma durumunu anlatamıyorum onuda anlıyorum yaşı geçiyor ki ben hemen çocuk istemiyorum adamı 40 yasında mı baba yapıcam :( Öte yandan evlenirsem sanki artık hiç rahat olamıcakmısım gibi hissediyorum baba evinden kopamıcakmısım gibi. pofff ben öleyim yaa :)

ayrıl o zaman silah mı dayadılar kafana evlen diye

25 yaşında hala çocuk gibi hissediyorsunuz
Hazır hisetmiyorsaniz 30 yanınıza gelincede belki yine aynı şeyi hissedeceksindir.
Bende 27 yaşında evlendim, bir salata birde makarna bilirdim. Aynı senin gibi büyüdüm.
Evlendigimde eşim işten gelir yardım ederdi. Bir sene oldu şimdi yapmadığım yemek yok, lezet olarak harika oluyor, aksi takdirde eşim hemen yüzüme çarpar olmuş yada olmamış diye.

Sevgilin bunlari bilerek evlenmek istiyorsa, çok takma derim.
Ben güzel yemek yaparım diyorum ama daha yarisini bile kafadan öğrenmedim. Bütün tarifler telefonumda kayıtlı:9:
Hala inanamıyorum evlendigime, şartlar uygun olsaydı daha erken evlenirdim :ssz:

Sorun yemek, temizlik değil,
İnsanın kendi evi, kendine ayit bir şeyi olunca bütün dünyası değişiyor.
Herşeyin kıymetli ve üstüne titriyorsun. İşte asıl bizim gibi insanlar tam tersine evine bakıp herşeye ozeniyor.

Sorun ne biliyormusun?
Kasasız belasiz evlenmek.
Aileler arasinda, senin erkek tarafı ile iyi olman.
Evlilik için mati olarak hazır olmanız.
Bunlar en büyük sorun işte.

Gerisi zaten bir düzene giriyo

Son düzenleyen: Moderatör:

kendini evliliğe hazır hissetmiyorsan acele etme
çünkü evlilik aceleye gelmez
sadece erkek arkadaşını mutlu etmek için acele edip evlenirsen kendi mutsuzluğunla onu da boğarsın
erkek arkadaşın şu an 30 sen de 25 yaşındasın
yani bir kaç sene daha birbirinizi tanıyın
evliliğe hazır olup olmadığına bak
hazırım dediğin anda nişan düğün işleri kolay.
6 içinde evlenirsin
evliliğe hazır olmak derken yemek yapmaktan ve ev işlerinden bahsetmiyorum:)

Son düzenleme:
Bir arkadaş yapmış 1 senede yapamadığım yemek yok diye .
Yemek yapmayı temizliği gözünde büyütme sen eğer onu seviyor, onunla yuva kurmak istiyorsan evlen aksi takdirde yemek temizlik falan bahanen olur .

Canım önce şunu söyleyeyim bu yaşa kadar mutfağa girmediysen 30unda da girmemiş olarak evleniyorsun tecrübeyle sabittir. Ağaç cidden yaşken eğiliyor. 5 yıl sonra evleneceksin deseler bu seferde şu son zamanlarımda yapmayım bari nasıl olsa evlenince her iş bana bakacak diyebiliyorsun :)
Yemek yapmak zaten yağını soğanını kavur malzemeyi at pişir, 5-10 kere kötü olur ama sonra toparlar. Mühim olan bunun içinden gelmesi. 1 yıldır evliyim hala içimden gelmiyor :)
Ev temizliğine gelince kadın tutarsın. Ama gene de bir evin idaresi sana bakıyor.

Şimd bana sorarsan yemektir temizliktir bir şekil halloluyor. Aileden ayrılmaya da bir süre sonra alışıyorsun. Evlenmeme sebebin bu olmasın. Ama başka bir açıdan emin değilsen onu bilemeyeceğim. Ben 29 yaşında evlendim ama bazı şeylere geç kalmış hissediyorum. 25 yaşında evlenmiş bir arkadaşım var. Bana daha çok küçük gelmişti. Ama şimdi çok tatlı geliyorlar bana. Ben daha compact yaşıyorum hayatı. Bebek olayını daha fazla ertelemeden şurayı da gezeyim buraya da gideyim şu ülkeyi de göreyim derdindeyim. Ama onlar yavaş yavaş acele etmeden yapıyorlar bazı şeyleri. Birbirlerine daha çok doyduktan sonra çocuk yapacaklar belki de :)

kafan bu kadar karışıksa evlenme..
henüz bekârlığa doymamışsın,bence kendıne 1 sene daha ızın ver..

vede erkek arkadasın erken yasta baba olsun dıye,
sen kendını annelıge hazır hıssetmıyrken sakın evlenip çocuk yapma..

benim en yakın arkadaşlarımdan biri de aynı senin durumunda :) 25 yaşında 5 6 senedir beraberler ama ben evlenemem ne biliyim seviyorum ama hazır değilim içimde büyümek bilmeyen çocuk var diyor sevgilisi evlenmek istiyor ama bizimki hep bir bahane bulup erteliyor :) çok seviyor ama ben nasıl ev kadını olucam diyor sonunda karar verdi 2014 sonbaharda evlencekmiş:) yoksa ben evlenemicem uzatıcam diyor eğer sende böyle düşünüyosan yani 1 2 sene sonrada böyle düşünceksen erkek arkadaşını da seviyorsan kendini alıştırmaya başla :) gözünü bişey mi korkuttu ev işleri mi gözünde büyüyor yapamam diye mi düşünüyorsun? hayat müşterek yardım edicek eşin onu konuş evlenmeden:) 22 yaşındayım ben de senin gibi çok rahat büyüdüm evde çalışan var ben yerim o kaldırır elimi kolay kolay bişeye sürmem,elimden gelir yaptığım zaman yaparım ama pek bana kalmaz o işler o yüzden rahatlığa alıştım bende evleneceğim zaman senin korkularını yaşayacağım sanırım:)

Saolun kızlar ya valla içime su serpttiniz rahatladım yemin ederim :) Öyle bir psikolojiye bürünmüşüm ki evlilik lafı gecse korkuyorum , belkide cevrede ki kötü örnekler beni korkutuo aldatma yalan. şimdi diyeceksiniz hayatınızdaki insana güvenmio musunuz güveniyorum tabii ama herkes seytana uyuyo nerdeyse ayy allah korusun :) agızlarınıza saglık :)

ebis ne güzel demiş,madem yaşı geçiyo,önemsiyo böyle şeyleri
30 yaşına kadar aklı neredeymiş??
evlenseymiş genç yaşında..
hazır değilsen hazır değilsin demektir,vardır ki içine sinmeyen şeyler böyle hissediyosun.
Hem 30 yaş bi erkek için trenin kalkacağı bir yaş değil,abartmasın o da:)
Bu ilişkide onun kadar sizin de söz hakkınız var,
emin olmadan böyle büyük adımlar atmayın derim.

şimdi şöyle.
bana göre bir kızın evlenmesi için en ideal yaş 25.bence bu kadar sıkma kendini.eninde sonunda evleneceksin.kendini evliliğe hazır hissetmemen normal birşey.helede baba evinde rahat yaşamış el üstünde tutulmuş kız için bu ne kadar zor ben bilirim.30 yaşına geldiğinde bile yine evlenmek istemeyeceksin emin ol.o zamana kadar daha da seçici olucaksın hiç birşeyi beğenmeyeceksin.evlilik senin gözüne dahada kötü gelecek.diyelim ki evlenmedin ve 30"da evlendin ve 32-33 yaşında anne oldun.bebeğine bakıp keşke daha önceden evlenseydim diye içinden geçirmeyecek misin? ben bu şeyi yaşayan ve burda böyle yazan kadınlar çok gördüm.geçen zamanlarına acıyorlar hepsi.
yemekti temizlikti bunları boşverin.zamanla herşeyi öğreneceksin.ben böyle şeyleride çok gördüm.baba evinde hiç bir şey yapmayanlar maşallah koca evinde neler neler yapıyorlar.yemek temizlik falan.
siz aslında evlilikten korkmuyorsunuz sadece baba evinden ayrılmak istemiyorsunuz ki sizede hak veriyorum.ama onunda bir çaresi var.evlendikten sonra hergün siz gidersiniz onlar size gelir.böylelikce zaman akıp gidecektir.

Evlilik ve hizmetçilik?
Ne saçma yakıştırmalar..
Ben eşime, eşim bana severek hizmet ederiz..
Hizmet ettiğimiz içinde hizmetçi değiliz!
Zaman zaman bunalmalarımız olur ama bu insan yapısında olan bir şey..
Evlilik sorumluluk almaktır, yemek yapmayı bilmek sorumluluk almaya yetmez zaten..
Yemeği tarife bakarakta yapabilirsiniz..
Ve evlilik, sorumluluğu çift taraflı üzerine almaktır..
Yani karşınızdaki insana güveniniz sonsuzsa bu sorumluluğu almaya korkmayın..
İnsanlar her yaşta biraz çocuktur zaten ama yeri geldiğinde büyümeyi bilmek, fedakarlık etmekte lazım..

Merhaba,
Ben sorunuza önce cevap vermek istiyorum; hazır değilken sırf erkek arkadaşınızın yaşı geçiyor diye bence evlenilmez, ben yaşı geçiyor diye evlenmedim(evlenirken eşim de 30 yaşında idi ben de 25)ben eşimi sevdiğim için ve ondan başka aile olabileceğim birini düşünemediğim için evlendim.Dolayısıyla aklıma ne yemeği ne çamaşırı ne de ütüsü gelmedi.Ben de evlenmeden önce evin tek çocuğu olarak bir kere bile mutfağa girmedim ki eşim babaannesi ile büyümüş dolayısıyla yılların yemek yapmışlığı olan birinin sofralarından sonra benim yemeklerimi nasıl beğendireceğimi hiç düşünmedim.Evlendikten sonra yemekte yaktım, çiğ de koydum ama öğreniyorum bende yavaş yavaş.Yani demek istediğim şey şu;Sorun sadece ev işleri ya da evliliğe uyum sağlayamama korkusu mu?Yoksa sevgilinizden emin olamamanız mı?Siz eğer evliliğe hazır değilseniz evlendikten sonra pişman olursanız ne olacak? Bu soruları sorduğunuzda cevaplarınız neler?

Ne alakası var canım yaaaa
Neleri getirmişsin aklına
Sen evlenince sevdiğin o adama yemekler yapmak o kadar zevkli ve eğlenceli ki
Hele ki yemeklerin güzel olup eşin parmaklarını yediği zaman aldığın o zevk.
Temizlik demişsin kendi evini temizlemek çok zevkli eşyaların yeni mis gibi herşeyin sana ait olduğun bilmen vb...
O temizliği bile büyük bir zevkle yapıyorsun.
Çocuk olayına gelince onu zaten bir süre sonra kendin istiyorsun olsun diye emin ol

:20: Kendini bu kadar şartlama herkes evleniyor nasıl yapıyorsa sende bir şekilde yaparsın hemde dört dörtlük yaparsın

Back
X