• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şirke girmişim,ne yapacağım ? :(

“Beni israil’den iki adam vardı. Birinin ibadetleri çok iyiydi. Diğeri ise ibadetlerinde ihmalkardı. Onlar birbirleriyle kardeş olmuşlardı, ibadetlerini iyi yapan kişi arkadaşının günah işlediğini görünce: “Ey arkadaş! Günahtan vazgeç” dedi. Arkadaşı ona: “Allah ile benim arama girme. Sen bana bekçi olarak görevlendirilmedin” dedi. Bir gün ibadetkar olan kişi arkadaşını büyük günah işlerken gördü. Ona şöyle dedi: “Yazıklar olsun sana, günahtan vazgeç.” Arkadaşı ona: “Rabbimle benim arama girme. Sen bana bekçi olarak görevlendirilmedin” dedi. Bunun üzerine ibadet kar olan: “Vallahi Allah seni affetmeyecektir” veya “Allah seni hiçbir zaman cennetine sokmayacaktır” dedi. Rasulullah (s.a.s) şöyle devam etti:

“Allah onların ruhlarını kabzetmek için melek gönderdi. Sonra Allah’ın huzurunda toplandılar. Allah, günahkar kişiye: “Rahmetimle cennetime gir” ibadet kar olana: “Sen benim ne yapacağımı biliyor muydun? Benim sahip olduğum şeylerde tasarruf hakkına mı sahiptin ki böyle söylüyordun” buyurdu. Sonra meleklere: “Bunu ateşe sokun.” dedi. :KK61:

Bence bu konuyu daha fazla uzatmayın .kırmızı renkle belırttıgım alanda gösterıyorkı yaradanın rahmetı sorgulanmaz .Sadece rahmetıne sıgııp af dılerız .Affeder yada affetmez diyemeyız çnkı bunu bılemeyız .

tövbe et dua et insanlara iyi davran kötü şeyler düşünme vs..hatalar biz insanlar için.hiçbirimiz günahsızız diyemeyiz.önemli olan yaşadıklarımızdan ders alıp kötü şeyleri tekrar yapmamak.

seyhlrn kalbin den geçenleri bilir düşüncen sadece sirk diğer konuyla alakasi yok

bu gunahın bilincinde olmayıp ısrar etseniz farklı, farkedip pişmanlık duyup kalbinizin yanması ayrı.. abdest alıp tövbe namazı kılın, bolca istigfar edin ve Allah a yalvarın.. Rabbim hepimizi affetsin

Ya valla amacım dalga geçmek veya geyik yapmak değil de, affedilmeyen günah dedikçe aklıma Harry Potter'daki affedilmeyen lanetler geliyor : (

Neyse sustumo_O

Back
X