Sirkenin bir güzelliği daha..

misilleme

. . .
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2008
572
320
123
Arkadaşlar, biliyorsunuz ki her mutfakta bulunması gereken bir sıvıdır sirke.
Hatta dilerseniz, yalnızca mutfak değil evin hemen her yerinde kullanabilirsiniz.

Annemin bulaşık makinesi için geçen hafta servis çağırdık.
Servis elemanı arkadaş, kireçlenme olduğunu söyleyip temizledi.
Sonra aynı marka olan çamaşır makinesi ve su sebilini de kontrol ettirelim dedik,
ama arkadaşın başka yere gitmesi gerekiyordu. Kendiniz de yapabilirsiniz dedi ve tarif etti.

Deterjan gözüne 1.5-2 lt sirke koyup en yüksek derecede boş olarak çalıştırın.
(Bu işlemi evdeki suların kireç durumuna göre 2-3 ayda bir tekrarlanabilirmiş)

Çamaşır makinesinde denedik, hakkaten pırıl pırıl oldu.
Kendi evimde de hem bulaşık hem çamaşır makinesinde uyguladım.
Özellikle bulaşık makinesinde farkı hemen anlıyorsunuz

bulaşık makinesinin deterjan gözü 1.5-2 lt sirkeyi nasıl alabildi ki...

Kuaura bakmayin onu soylememisim. Bulaşık Makinesinin hem deterjan gözüne hem parlatıcı gözüne koyuyorsun. Parlatici baya bi alıyor, kalanı da içine serperek döküyorsun. Bu arada parlatici gözünde kalan sonraki yikamalarda da parlaklık veriyor. Ama kokudan rahatsiz olurum derseniz o göze hiç koymayabilirsiniz.

Kuaura bakmayin onu soylememisim. Bulaşık Makinesinin hem deterjan gözüne hem parlatıcı gözüne koyuyorsun. Parlatici baya bi alıyor, kalanı da içine serperek döküyorsun. Bu arada parlatici gözünde kalan sonraki yikamalarda da parlaklık veriyor. Ama kokudan rahatsiz olurum derseniz o göze hiç koymayabilirsiniz.

elma üzüm farkar mı?

zaten bulasik makinasina parlatici yerine koyuyorum her zaman...ve camasir makinasinada hem deterjan kismina deterjanin uzerine hemde yumusatici kismina koyuyorum..hem kirec icin iyi hemde mikroplari oldursun diye..

camaşır ve bulaşık için etkisi olduunu bilmiyordum. öğrendiğim iyi oldu bu akşam deneyim. ayrıca 1 kova suyun içine 3 kapak sirke döküp yerleri silersek pırıl pırıl oluyor.
her sabah ta aç karna bir bardak ılık suyun içinde bir kapak ELMA sirkesi baya bir yaralı ve kilo vermeye yardımcı:)
:17:

Bulaşık makinemin parlatıcı gözüne sirke koyuyorum ama hiç sade denememiştim

Merhaba,
Ben çok uzun sûredir sirkeyi bir çok iste kullaniyorum , bunlarda bir kaç tanesi
1.mutvakta ,yeni aldigim sebze vede meyveleri buzdolabina koymadan önce bir leyene 5 litrelik su 1/2 çay pardagi sirke koyuyorum içine sebzeleri bastiriyorum biraz karistirdiktan sonra 3,4 dakkika daha bekletin sizde göreceksinizki yagvede ilaç tapakasinin üste çiktigini sonra biraz daha çalkalayip sebze dolapina kaldiriyorum "meyveler parlasin sebzeler çürümesin diye ilaç vede yag koyuyorlar bunlari bir tek sirke çikarabiliyor sebzeye veyahut meyveye hiç bir zarari yok
2.Banyo veyahut mutvaktaki yer ;duvar kalepodurlari yikadiktan sonra 3litre suyun içine bir cay bardagi sirke atiyorum her tarafi bununla çalkaliyorum nedeni * sirke kalepoduru parlatiyor * yerlerdeki ayak izlerini göstermiyor * banyodaki nem kokusu bazen nerden geldigini bilemedigimiz küf kokusunu,mutvaktaki yemek kokusunu, balik,yanmis yag kokusu, her türlû kokuyu alir
2* eskiden sigara içerdim ,arkdaslarim sigara içerdi kis zamaninda bazen salon kiratane gibi kokardi ,salonu topladiktan sonra , salonun ortasina piknik tüpü koyar üstüne 1 büyük su bardagi su tencerede kaynatirken içine 1 büyük su bardagi sirke attardim simdi ise elektirikli kahve pisirme makinesi kullaniyorum agzima bir mendil balardim 10 dakika sonra aletleri kapatirdim birakirdim koku her tarafa iyice sinsin yarim saat sonra çamlari acin bekleyin hiç bir koku kalmiyor
3* banyonun dus camlari sabun kiri kirec sararmasi süngerinize karbonat vede sirke koyun camlarinizi ovun dusunuza önce karbonat sonra sirke koyun bir kaç dakika sonra silin çok kirli ise yarim saat sonra ovun calkalayin
4* camlarinizi yikadiniz ,bir temiz bezin üstüne birkaç damla sirke kuyun çamlari onunla bir daha temizleyin çamlariniz parlayacak vede yagmur suyu kayacaktir camda daha az iz birakacak
*Tencereniz yandi aksamdan balkona koyun içine bolca karbonat atin sonrada 1 barfak sirke sabah yanigin cözüldügü göreceksiniz
*benim vitrinlerim degisik kristal bardaklari ile degisik kristal süs esyalari ile doludur yilda 3 /4 defa dolaplari bosaltir bulasik makinesinde doldururum bulasik sabunu kulanmam onun yerine sadece 1 bardak sirke koyar kisa devrede yikarim muhtesem parlak olurlar
* buzdolap içini sabunlu suyla yikadiktan sonra sirkeli suyla çalkalarim
*evimdeki halilari kendim yikarim sonrada sirkeli suyla çalkalarim "sirke mikroplari,bakterileri öldürür ,halilinin renklerini canlandirir
evimde her zaman 3 litre sirke vardir
biraz uzun oldu ama umarim birilerine yardimci olur eskiden çamasir suyu çok kullanirdim ama hem cigerlerime zarar,hem ejortmanlara yaptigi beyaz lekeler birde dogaya yapti zarar çok fazla
bol sanslar

Kızlar sirke tek kullanım için makinelerde kullanılabilir ama parlatıcı gözüne sirke doldurmak bana mantıklı gelmiyor. Sirke asitli olduğundan bu plastik yüzeyleri aşındırabilir ve makineye zarar verebilir. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım :)

Back
X