• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler sırtımın üstü ve omzum sivilce dolu :(

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

hazal_diren

lafa bakarım laf mı diye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2008
4.086
613
448
ilk kez böyle birşey başıma geldi. yaklaşık son 1 aydır sırtımın üst kısmı ve omzum berbat bir halde. yüzümde ise bir sorun yok. aynı ergenlik sivilcesi gibi ağrılı, cerahatli sivilcelerdi, biraz biraz ağrılı durum geçti gibi ama sivilceler aynen duruyor. berbat görünüyorlar ya. :50: ne yapabilirim? kükürtlü sabun kullansam acaba iyi olur mu? ya da önerebileceğiniz birşey var mı? ergenliğimde bile böyle sivilce sorunum olmamıştı. :5:

ilk kez böyle birşey başıma geldi. yaklaşık son 1 aydır sırtımın üst kısmı ve omzum berbat bir halde. yüzümde ise bir sorun yok. aynı ergenlik sivilcesi gibi ağrılı, cerahatli sivilcelerdi, biraz biraz ağrılı durum geçti gibi ama sivilceler aynen duruyor. berbat görünüyorlar ya. :50: ne yapabilirim? kükürtlü sabun kullansam acaba iyi olur mu? ya da önerebileceğiniz birşey var mı? ergenliğimde bile böyle sivilce sorunum olmamıştı. :5:

Ayni sorun bende de var.Ergenlilte bile cikmayanlar simdi cikiyor herhalde.

Aynı problem bende de var. strestende çoğalıyor. bir de izi kalıyor tam geçmiyor geçince . off :31::5:

Canm hormon testi yaptr bence ergenlikten snra cikinca hormonal diye biliyrm. Bide haftada bir annene falan soyle sirtina kese yapsin. Bide vucut peelingleri var onlardan yap. Ayni sorun bendede vardi doktor sivex diye bi jel vermsti.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

cnm benim de vardı şükürler olsun sırt sivilcem kalmadı...ezcaneden MOOS yosun özlü yıkama jel al banyoda sırtını onunla yıka memnun kalacagına eminim sevgiler :34:

Son düzenleme:
Alnımda sivilceye meyilli izler var hani kücük kücük sivilceler olur ya iste onlardan ne yapmam lazim okullarin acilmasina az kaldi ve gitmesi lazim evde ne uygulayabilirim gecmesi icin bi kiz var okulda cildinde hic bir sey yok cok kiskaniyorum lutfen yardimci olunn

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Alnımda sivilceye meyilli izler var hani kücük kücük sivilceler olur ya iste onlardan ne yapmam lazim okullarin acilmasina az kaldi ve gitmesi lazim evde ne uygulayabilirim gecmesi icin bi kiz var okulda cildinde hic bir sey yok cok kiskaniyorum lutfen yardimci olunn

ergenlik sivilcesidir o. 1-2 sene içinde geçer birşey sürme bence.

Alindaki minik sivilceler için doktorum bana benzamycin önerdi. Çok da memnunum geçirdi ama biraz kızarıklık kaldı tabi cilt tipine bağlı o biraz da

aynı durum bu sene benimde başıma geldi doktorada gittim bu yüzden antibiyotik kullandım ama geçmedi.. sonra biraz araştırdım deniz ve güneşlenmek çok iyi geliyormuş bu tarz sivilcelere 2 gündür denize giriyorum ve birer saat güneşlendim şu an sırtım omuzlarım pürüzsüz oldu gerçekten tuzlu su ve güneş çok iyi geliyor imkanın varsa mutlaka denize gir canım

aynı durum bu sene benimde başıma geldi doktorada gittim bu yüzden antibiyotik kullandım ama geçmedi.. sonra biraz araştırdım deniz ve güneşlenmek çok iyi geliyormuş bu tarz sivilcelere 2 gündür denize giriyorum ve birer saat güneşlendim şu an sırtım omuzlarım pürüzsüz oldu gerçekten tuzlu su ve güneş çok iyi geliyor imkanın varsa mutlaka denize gir canım

ben tatildeyken ağrılı bir hale geldi bu sivilceler. şu an kükürtlü sabun kullanıyorum. ağrılı hali geçti, ama elime pürüzlü pürüzlü geliyorlar, kurudular. dökülecekler sanırım. umarım tamamen kurtulurum.

Suna Dumankaya Sivilce Tedavisi İçin Neler Önermiştir?

Bayan, erkek hepimizin belirli dönemler başımızın belası olan sivilceler oldukça önemli cilt hastalıklarından bir tanesidir. Bin türlü yöntemlerle sivilcelerinizi kapatmak derdinden kurtulmak ve bir kâbustan uyanmak için bugünkü makalemizde Suna Dumankaya sivilce tedavisi hakkında neler anlatmış bunlara deyineceğiz. Cilt bakımı alanında oldukça geniş bilgiye sahip olan uzmanlarımızdan biri olan Suna Dumankaya sivilce tedavisi için doğal ve oldukça basit bir şekilde hazırlanabilecek maske tarifleri açıklamış ve sivilcelerden korunmanın yöntemlerini belirtmiştir. Cilt bakımının oldukça olduğu günümüzde sivilcelerinizin çıkmaması için belirli yöntemler almalı ve sonrasında eğer sivilceleriniz oluşursa bunun için belirli tedavi yollarını uygulamalısınız.
Suna Dumankaya Sivilceler İçin Ne Önermektedir?
Genellikle sivilceler ergenlik döneminde oluşmakla beraber sağlıksız ve düzensiz beslenmenin yanında vücutta meydana gelen fazla yağlanmadan...
dolayı oluşmaktadır. Bu süreçte fazla yağlı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmaya ve cildinizi sık sık temizlemeye özen göstermelisiniz. Suna Dumankaya sivilce için cildin temizleme jeli ile temizlenmesi gerektiğini söyleyerek sivilceler için maskeler geliştirmiştir. Vücudumuzun suya olan bağımlılığını bildiğimiz gibi sivilceler için de su oldukça önemlidir. Mineral bakımından zengin olan su aynı zamanda cilt için oksijen kaynağı olarak cildin yenilenmesini ve sivilcelerin geçmesini sağlamaktadır. Suna Dumankaya sivilce tedavisi için birçok maske geliştirmiştir. Sizler maskeleri uygularken cilt özelliğinize göre veya maske içeriğindeki malzemelere karşı alerjiniz olup olmadığına göre tercih edebilirsiniz.
Suna Dumankaya Sivilce İçin Hangi Maskeleri Geliştirmiştir?
Suna Dumankaya sivilce tedavisi için birçok maske geliştirmiştir. Kendinize göre tercih edebileceğiniz maskeleri şu şekilde sıralayabiliriz.
1.Gül Suyu Maskesi
Malzemeler: 2 tatlı kaşığı gül suyu, 2 tatlı kaşığı bal
Yapılışı: Gül suyu ve balı iyice karıştırarak cildinize iyice sürün.20 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla yıkayarak temizleyin. Hazırlamış olduğunuz maskeyi sivilceleriniz geçene kadar her gün uygulayın.
2. Aspirin Tozu Maskesi
Malzemeler: Yarım tatlı kaşığı aspirin tozu, yarım tatlı kaşığı limon suyu ve kil
Yapılışı: Tüm malzemeleri iyice karıştırarak cildiniz üzerinde bulunan sivilceleriniz üzerine sürün. Sürdükten sonra 20 dakika bekleyin ve ılık su il iyice temizleyin.
3. Soğan Maskesi
Malzemeler: soğan, 2 tatlı kaşığı kükürt, yarım çay bardağı limon suyu
Yapılışı: çok büyük olmayan bir soğanı pişirdikten sonra mikserden geçirin. Kükürtü hazırladığınız limon suyu içerisinde erittikten sonra mikserden geçirdiğiniz soğan ile karıştırın. Hazırladığınız maskeyi sivilcelerinize uygulayın.

Suna Dumankaya sivilce tedavisi için geliştirdiği maskeleri doğal besinlerden yararlanarak hazırlamıştır. Doğal tedavi yönteminin oldukça önemli olduğu cilt hastalıklarında özellikle bal, limon ve kükürdün sivilceleri geçirme ve cildi yenileme gibi özelliklerinden dolayı maskelerde ağırlıklı olarak bu malzemeler kullanılmıştır. Suna Dumankaya sivilce için tercih ettiği malzemeler ile hazırlamış olduğu bu maskeleri kendi cilt tipinize ve özelliklerinize göre tercih ederek kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

teşekkürler paylaşım için.

bu arada, kullandığım kükürtlü sabun işe yaradı. sivilceleri kuruttu. pürüzler tek tük var artık.
:nazar: :KK49:

Son düzenleyen: Moderatör:
ilk kez böyle birşey başıma geldi. yaklaşık son 1 aydır sırtımın üst kısmı ve omzum berbat bir halde. yüzümde ise bir sorun yok. aynı ergenlik sivilcesi gibi ağrılı, cerahatli sivilcelerdi, biraz biraz ağrılı durum geçti gibi ama sivilceler aynen duruyor. berbat görünüyorlar ya. :KK50: ne yapabilirim? kükürtlü sabun kullansam acaba iyi olur mu? ya da önerebileceğiniz birşey var mı? ergenliğimde bile böyle sivilce sorunum olmamıştı. :KK5:
evet canım dogal sabunlardan kullan ben oyle yaptım hatta sabunu kendim yapıyorum

Back
X