Lütfen bahçeci’ye gitmeyin, kapısından bile geçmeyin. 2,5 senemizi, emeğimizi, sağlığımızı ve elbette paramızı çöp ettiler. Geçirdiğim dış gebeliği bile fark etmediler. İç kanamayla acıbadem hastanesine kaldırıldığımda da ilgilenmediler kendi imkanlarımla pazar gecesi hastaneye doktor getirtip ameliyat oldum. Labaratuarı iyi hikayesi nereden çıktı bilmiyorum ama kesinlikle iyi değil.
Bahçeci’de 15 yumurtam toplandı, 12 embriyomuzun hepsi 4bc kalitesiydi. O embriyolar ile 3 denemem negatif oldu.
Memorial’da sıfırdan toplattım. Hiçbir zaman tüm embriyolar aynı kalite olamaz, ilk denemenizde merkez hatası var dediler. Yeni toplamamda yaşım 2 sene daha geç olmama rağmen 5aa, 4aa, hatta 6aa embriyolarım oldu. İlk denemede de hamile kaldım.
Bahçeci’ye adım atmasaydım başıma hiçbiri gelmeyecekti muhtemelen. İlgisiz doktorları mı dersiniz, beceriksiz asistanları mı, kalitesi belirsiz embriyologları mı? Bahçeci içinde 2 doktor değiştirdim. İkincisinde yağmurdan kaçarken doluya tutuldum. O kadar şey yaşamama rağmen dış gebeliğimden sonra bile doktor hikayemi hatırlamıyordu. Memorial’da en azından her hastanın bir dosyası var. Hangi doktora giderseniz onun önüne aynı dosya geliyor.
Ayrıntılı açıkladım, herkes görsün istedim. Beden ve ruh sağlığınızı önemsemiyor, boşa yıllar geçirmek istiyor ve paranızı da çöpe atmak istiyorsanız bahçeci’ye gidin evet.
Memorial iyidir kısaca. Başka yer aramanıza gerek yok.