Canim oncelikle bebegin hayirli olsun ♡
Boyum 1.65 47 kilo ile hamile kaldim...
Ilk aylarda 42-43 kiloya dustum...
55 kilo ilede doguma gittim...
Su an oglum 1 haftalik ve masaallah sutumde epey var...
Onun bunun laflarina bakma sen canim...
Ilk oglumda ayda en az 1 kilo alirdi sadece anne sutumle ...
Kilo ile bir alakasi yok dogumdan sonra her emzirme ardindan 1-2 bardak sivi tuketimi ve hafif atistirmalarla (hurma ceviz kayisi vs.) Bu isin ustesinden gelebilirsin ;-)
Yeter ki bebegine yetebilecegine inan ♡♡♡
Inaniyorum ya Allah in izniyle dombili bi bebek yapicam onu.
Ayy keşke şişko olacağıma zayıf olsaydım. şu bilim adamları ne b.k yiyolar bilmem hala kilo aktarımını icat edemediler. Ne güzel sana bir on kilo verirdim en yağlısından

Sağlıklıysan her şey yolunda gider merak etme. Sütün en büyük düşmanı stressmiş, rahat ol
Evet maalesef hersey var kilo aktarimi yok. Stres yapmamam gereken zamanda stresleniyorum iste.
Benim annem kardesime hamileliginde cok kilo aldi. Ama sütü az geldi. Bende de az gelmis yetmemis.
Kuzenim, yengelerim cok zayif insanlar. Pek kilo almadilar hamileliklerinde. Ama sutleri iyiydi. Baya da emzirdiler.
Kiloyla pek ilgisi yok yani. Kafaniza takmayin yapi meselesi. Süt bezleriyle ilgili.
Sunu ye bunu ye sut yapar diye de bir sey yokmus onu ogrenmistim lisede biyoloji dersimde. "Nasil bazi insanlar hic terlemez bazilari da en ufak harekette terler. Ter bezleriyle ilgili bi durum. Sut de ayni. Sut bezleri ve calismasiyla ilgili." demisti hocam. Calismasini artiran besinler kurler var midir bilmiyorum ama ben sahsen inanmiyorum artik bir seyler yiyince sut yapacagina.
Saglikla kucaginiza alin insallah bebeginizi. Stres yapmayin.
Eger yemekle ilgili degilse kalitsaldir. O zaman annem anneannem babaannem halam vs. sutle ilgili hic sikintilari olmamis hatta annemin kardesim emmedigi zaman fazla basinctan disari siziyordu. Olacak bu is olacak
İnşallah.
Bebişin cinsiyeti ne? :)
Kaynana olucam
Korkma kiz. Esas yeterince yağ olmasaydı vücudunda o zaman hamile bile kalmazdın. Hamile kalacak kadar varsa emzirecek kadar da vardır.
Allah bebisini saglikla kucağına almayi nasip etsin. Sütum gelmeyecek endişesini bırak. Ne şişmanlar ne koca memeliler de bile bazen süt olmuyor. Zayiflik sismanlikla pek alakası yok bence. Eğer ısrarla meme verirsen süt gelir. Önemli olan sabretmek, inanmak ve moralini yüksek tutmak.
süt için zaten arpa suyu falan içiyor millet.
İştahını belki hamilelik sebebiyle hala kapalıdır. Zaten hamile olmadan önce de eğer iştahsızlık cekiyorsun hamilelikte artması normal. Kaç aylık 6. Aydan sonra belki artar iştahın.
Ben o kadar fena olmuştum ki hiç bir şey yiyemiyordum. Ve insanlarin yemek yiyebilmeleri çok anlamsız geliyordu. Eskiden nasıl yemek yiyebildigimi bile anlayamıyordum. Hele ben yemek yemeği çok seven bir insandim. Tv de falan yemek görmeye bile tahammül edemiyorum.
Evet suan gercekten insanlarin yemek yiyebilmeleri anlamsiz geliyor. Yani inanamiyorum nasil bu kadar rahat yemek yiyebiliyorlar...
bence beslenmeniz gayet iyi inşallah bol bol sütünüz olur
Amin cok sagolun.
Arkadasim doguma leblebi yutmus solucan gibi gitti
1.70 boya 55-60 arasi bi kilodaydi
Son 2 ay almisti o da kilo
Dogumdan cikti aldigi butun kilo gitmistir herhalde
Suan cok zayif bekarkenki kilosundan da baya dusuk kiloda
Cocuk 1.5 yasini gecti hala emiyor masallah
Maasallah ya cok sevindim.
Sorunun cevabi geldi burdayim :))gorunce yazmadan edemedim.Bende 168 boy ve 50 kg yim.2. Bebegimi kucagima alali 30 gun oluyo tam tamina.Masallah suan sadece anne sutu ile besliyorum.Ilk kizimida 13 ay emzirdim ve hamile kalinca mecburiyetten kestim.Dogumdan sonra herkes kilo vercem diye ugrasirken ben nasil kilo alcam diye aglastim,napalim bizimkidr boyle bir dert.Herkes karnima bakip ay cocugun gelismez,zayif dogar bik bik diye oterken 2si de nur topu gibi 3 er kg kilonun ustinde dogdular masallah..Demem o ki senin zayifliginla gebeliginin,sutunun,bebeginin alakasi yok kafana takip uzulme bos yere.
Bir tek ben olmadigima sevindim. Cevremde zayif hic kimse yok. Herkes kilo vermeye calisan tipler. Dolayisiyla kendimi baya bir anormal gormeye baslamistim. Rabbim sizin de bebeginizi saglikla buyutmenizi nasip etsin.
Boyunuza göre kilonuzun normal olduğunu düşünüyorum, zira 168boyla o kilolara inmişliğim var.
Fakat hamilelik döneminde kaç kilo almanız gerektiğini elbet doktorunuz bilir ama en az 4 kilonun şart olduğunu okudum birkaç yerde(bebeğin kilosu, su kesei bebeğin eşi toplam olarak).
Size tek söyleyeceğim şey, hayatım boyunca yemek yemek benim için zorunluluk değil bir zevk meselesidir ama hamilelik dönemimde tam tersini yaşıyorum.
30 kilo almayı, sınırsızca yemek yemeyi hedefleyen ben, 4.ayım bitmek üzere ama gram kilo almak yerine 3-4 kilo verdim.
Koca günü küçücük bir tost yiyerek, bazen onu bile yemeden geçiriyordum.
Birkaç gün demir ve vitamin haplarımı kullanmayı unuttuğumda baktım ki güzelce yemek yiyebiliyorum.
Doktoruma bunu söylediğimde hapları haftada 2 güne indirmemi, diğer günlerde protein bakımından zengin beslenmemi söyledi.
Siz de belki hapların etkisiyle böyle bir iştah kesilmesi durumu yaşıyor olabilirsiniz, birkaç gün haplara ara verip deneyin derim.
Kilo alamıyorsanız da bebeğinizin gelişimi iyi olduğu sürece hiç mi hiç dert etmeyin, sizin depolarınız da yeter bebeğinize.
Kendinize en küçük hedefi yani 4 kiloyu belirleyip, o yönde ilerleyin.
Haplari biraktigim zamanlar da oldu da birsey degismedi. Benim yapim bu. Hamileyken bogazim acilir cunku herkesin oyle oluyor dedim ama olmadi. Bebegimin gelisimi de cok sukur iyi gidiyor.
Benim bildiğim canım sütü yapan en güzel şey suymuş inşallah bol bol içiyosundur

ne güzel hiç doğurmamış gibi olucan ne gıcıksın sen öyle

çekil gözümün önünden

şişko oluncs böyle olii
Ama ben tombalak bisey olmak istiyorum. Hamileye benzemek istiyorum. Cok sey mi istiyorum
Bu arada kilo alamadigim icin bi tane selulit catlak biseyim yok. Hala cok fit bi vucudum var. Bil istedim

(Belki nazar deger de kilo alirim

)
Canim hiic sıkıntı yapma ayricada kilonda az degil biyuna gore cok guzel bence ayricada sismanlarin sutu olmuyo genelde gozlemlerim bu zayiflarin sutu bol oluyo sismanlara bakiyorum hep mama veriyolar bebeklerine niye sutun yok diyolar. Bide yapi meselesi hamilelik boyu 14 kilo aldim cok saglikli beslendim oyle guzel beslendimki heo bebek icin bebek cok iyi gelissin diye masallah uzun boylu guclu bi bebek dogurdum dogdugu gun basini tutabiliyodu ayrica inanilmaz belki ama sanirim 2 aylikti kucagimdayken govdesini kaldiriyordu herkes sasirirdi herseyi cok erken yapti amma velakin okadar beslenmeye saglikli gidalara ramen sutum olmadi hic bebegim hic ememedi cunku dogum onceside kilom vardi biraz hamileykende aldim bence sismanlik sutu engelkiyo olabilir.
Maasallah bebisinize. Omur boyu boyle guclu kuvvetli olur insallah.
Oğluma hamileyken kaynana sen zayıfsın göğüslerinde çok küçük sütün olmaz demişti ben annemi emmediğim için emzirmek çok önemliydi benim için çok gücüme gitmişti. Oğlum aşırı derecede gazlı kolik bir bebekti sabah baba işe gider bizim mesaimiz başlardı 164 boy 47 kiloydum ve 1 dakika durmadığı için eşim akşam gelene kadar sadece suyla besleniyordum boğazımdan lokma geçmiyordu. Ama oğlumu 2,5 yaşına kadar emzirdim. Kafanıza takmayın tamamen beyinde bitiyor bu iş
Evet anladim ki beyinde bitiyor.
Canım benim eltim 45 kilo ile hamile kaldı 53 kilo ile doğurdu. 5-6 ay kadar da emzirdi.
53 bile olabilir miyim acaba
Bi arkadaşım hamile kalana kadar 46 47 kiloya ulaşamamıştı :) hamileliğiyle birlikte 65 le doguma gitti.
Şuan 3 aylık falan bebeği ve emziriyor.
Aslında tavsiye istememişsin ama yinede kulak ardı etme derim.
Pek kimse bilmez belki de biliyordur :) ama BOZA. Hem aşırı bir süt depolaması yapar sana ve birde kilo da aldırıyor.
Arkadaşım bozayla çok kilo aldı ama sırf sütü çoğalsın da uzun süre emzirebilmek için.
Günde 2 3 bardak içiyordu. Umarım seviyorsundur. Denemekten zarar gelmez heralde.
Bende son aylara doğru başlayacağım ara ara boza içmeye. Biraz fazla kiloyla hamile kaldım biraz daha da şişicem ama yeterki sütüm olsun :)
Bozayi hiiiic ama hiiiiic sevmiyorum. Ama dogumdan sonra sutle ilgili bir aksilik yasarsam bebegim icin icerim ne olacak.