• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede özgürlük yok !

Bu dediklerine karşı dahi olsa İslam resmi ve resmedilmeyi haram kılmıştır demek yanlış olur.
elbette.. düşünün kabe resmi var adam 5 vakit namazında koyuyor bunu karşısına namaz kılıyor aşırılık yapıyor kii bu ülke neler gördü yok oyuncak bebekler günah,, yapan kişilere sorulacakmış can ver diye külliyen yalan.. hayvan resmi yapan içinde külliyen yalan gerçek anlamda İSLAM çok ama çok güzel benim ihtiyacım yok tarikat liderlerine ona buna şuna peygamberim yeter kör değilim ben salakta

deistler dinlere ve elçilere inanmaz ama sen demin onlardan bahsediyordun
Norvecli, ben dinlere inanmiyorum diye onlar ortaliktan yok olmuyor. her dinde guzel seyler de var, mantigimin almadigi seyler de.. Tumune inanmadigim bir dinin azina da inanmam. En iyi bildigin dinden bir ornek vereyim, hirsizin elinin kesilmesine razi olmam, benim icin insan vucudu kutsaldir, Allahin ozene bezene yarattigi harika otesi bir duzenek, bir varliktir, Allahin boyle bir emir verdigine beni kimse inandiramaz. Bunun gibi bir cok seyler var dinlerde, inanmadigim tek bir ornek dahi olsa ben Allahin kitaplarina inanirim diye kendime yalan soyleyemem, once kendime durustum, sonra sana.

elbette.. düşünün kabe resmi var adam 5 vakit namazında koyuyor bunu karşısına namaz kılıyor aşırılık yapıyor kii bu ülke neler gördü yok oyuncak bebekler günah,, yapan kişilere sorulacakmış can ver diye külliyen yalan.. hayvan resmi yapan içinde külliyen yalan gerçek anlamda İSLAM çok ama çok güzel benim ihtiyacım yok tarikat liderlerine ona buna şuna peygamberim yeter kör değilim ben salakta
Kabe resmi koyup namaz kılması bence kötü bir şey değil.
Ben hoş görü ile karşılıyorum bu durumu. Adam gitmek isteyip de gidemiyordur. Kabede namaz kıldığını farzediyordur.

aynen oyle amaçları bu zaten ben ısıdn debı orta dogu pırojesı oldugunu dusunuyorum zaten ıslamfobıyı arttırmak muslumanları karalamak ve onların yaptıgını islama muslumanlara maal etmektı amaçları ulastılar amaçlarınada
İSLAM çekmedi cahil müslümanlardan çektiği kadar

hanzalanın çizerini öldürdüler de kimse yürümedi.adaletini yiyim bu dünyanın.
onu sorarsan ırakta ışıd 15. yy dayız gibi kafa kesip deri yüzerken yürümedi bunlar.. kişi ölünce
hemen yürüyüş yaptılar..terörün farkına yeni vardı adamlar

kabe resmi seccadeler de var onu ben simge olarak görüyorum namaz da zaten kabeye yöneliyorsun o mana da bu yoksa bunda garip bir şey olduğunu sanmıyorum

yani bu kadar ince düşünüp bu kadar da sorgulamamak gerek

Kabe resmi koyup namaz kılması bence kötü bir şey değil.
Ben hoş görü ile karşılıyorum bu durumu. Adam gitmek isteyip de gidemiyordur. Kabede namaz kıldığını farzediyordur.
işte canım sen cevap vermişsin zaten içi öyle coşuyorki yurdum insanın başlıyor aşırıya kaçmaya peygamber resmedilse sakalını sürecek yüzünü sürecek öpecekte öpecek yanlışlık o aşırı çoşkuda başlıyor zatenn..

Norvecli, ben dinlere inanmiyorum diye onlar ortaliktan yok olmuyor. her dinde guzel seyler de var, mantigimin almadigi seyler de.. Tumune inanmadigim bir dinin azina da inanmam. En iyi bildigin dinden bir ornek vereyim, hirsizin elinin kesilmesine razi olmam, benim icin insan vucudu kutsaldir, Allahin ozene bezene yarattigi harika otesi bir duzenek, bir varliktir, Allahin boyle bir emir verdigine beni kimse inandiramaz. Bunun gibi bir cok seyler var dinlerde, inanmadigim tek bir ornek dahi olsa ben Allahin kitaplarina inanirim diye kendime yalan soyleyemem, once kendime durustum, sonra sana.
saraylım bence her halt yanlış yorumlamaktan ya da yanlı yorumlamaktan kaynaklanıyor.
Bazen biz kendimiz çok iyi bilmemize rağmen okuduğumuz kaynakların yanlı oluşundan bile yanlış bilgi öğrenebiliriz.
ya da kulak duyma şeyler...
"Elinin kesilmesi" hangi din bunu destekler? İŞİD'in kelle kesmesinden farkı ne?
elini kesmek nefsine hakim olmak ve tövbe etmek anlamındadır derin İslami kaynaklara göre. Yani bir daha yapmayacak şekilde nefsini terbiye etmek. Yoksa elini kesersin de günahlarını bağışlatabilir misin? ya da elini kestiğin adam elini kestiren dine inanır mı?

deistim deyince öyle anladım .
insan elinin kesilmesine bende razı olamam emin ol sadistlik bu apaçık. ama bu suçluyu tevkif etmek de lazım kutsal ama onun bir şeref yoksunu olduğu gerçeğini ve cezalandırılması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor mesela.
modern zamanlarda ceza evleri var zaten.
ama senin gözünün önünde aileni katleden birini sende katletmek istersin değil mi
işte insan her zaman kutsal vücuttur ona dokunamam diye bakamıyor.

kabe resmi seccadeler de var onu ben simge olarak görüyorum namza da zaten kabeye yöneliyorsun o mana da bu yoksa bunda garip bir şey olduğunu sanmıyorum

yani bu kadar ince düşünüp bu kadar da sorgulamamak gerek
yok seccade olayı değil o sonuçta kıbleye seriliyor şunu kastetmiştim tanıdığım biri kocaman kabe resmi yaptırmış odasına koymuş ve o odanın dışında kimseye namaz kıldırmıyor bir arkadaşı uyardı onu bu yaptığın hoş değil..

Burada yazılanları okudum , okudukça aklımda hep bu şarkı vardı.
Biraz da olmasını istediğim birşeydir bilemiyorum.Çocukların öldüğü insanların acı çektiği bir dünyada dinler,hocalar ,ruhani liderlik,siyaset,politika,hırslar vs hepsi boş.Keşke çocuk masumiyeti ile yaşayabilsek , yüzlerindeki gülümsemeleri hiç soldurmak,açlıktan soğuktan savaştan ölmesler.

Imagine there’s no heaven’
Cennetin olmadığını hayal et

It’s easy if you try’
Eğer denersen bu kolay

No hell below us’
Altımızda cehennem yok

Above us only sky’
Üstümüzdeyse sadece gökyüzü var

Imagine all the people
Hayal et bütün insanların

living for today...
bu gün için yaşadığını...

Imagine there’s no countries’
Hiç ülke olmadığını hayal et

It isnt hard to do’
Bunu yapmak zor değil

Nothing to kill or die for’
Öldürecek ve uğruna ölecek bir şey yok

No religion too’
Ve din de yok

Imagine all the people
Hayal et bütün insanların

living life in peace...
hayatı barış içinde yaşadığını

Imagine no possesions’
Mülkiyetin olmadığını hayal et

I wonder if you can’
Yapabilir misin merak ediyorum

No need for greed or hunger’
Hırsa ve açgözlülüğe gerek yok

A brotherhood of man’
İnsanların kardeşliği

Imagine all the people
Hayat et bütün insanların

Sharing all the world...
Tüm dünyayı paylaştığını

You may say Im a dreamer’
Benim bir hayalci olduğumu söyleyebilirsin

but Im not the only one’
ama tek ben değilim

I hope some day you’ll join us’
Umarım bir gün sen de bize katılırsın

And the world will live as one
Ve dünya yekvücut olarak yaşar

yok seccade olayı değil o sonuçta kıbleye seriliyor şunu kastetmiştim tanıdığım biri kocaman kabe resmi yaptırmış odasına koymuş ve o odanın dışında kimseye namaz kıldırmıyor bir arkadaşı uyardı onu bu yaptığın hoş değil..

Ben bunda bir kötülük ya da aşırılık göremedim. Hatta kıldığı namaza saygı duyuyor izlenimi verdi bana. Belki Kabe’de kılıyor diye motive ediyordur kendini.

nasıl yani maket tarzı bir şeymi yapmış:KK57:

eger öyleyse onun ki hastalık yada adı her neyse iyi hoş bir şey değil.:KK17:

saraylım sen inanmıyorsan dinler ortadan senin için yokolur tabiki .. inanmadığım birşey benim için varlığını sürdüremez

Aslında bu tür durumlar pamuk ipliğindedir. Yani çok fazla sorgulayan insan bir gün inanmayabilir. çünkü insan beyninin kapasitesini aşan sorular vardır. Bu durumda biz inananlar teslim oluyoruz. Ancak o noktaya girdiğin zaman çıkmak mümkün olmayabilir ya da zor olabilir. bunun tam tersi olarak da Ateist olan insanların da bir gün çok dindar oldukları olabilir. Çizginin iki tarafı gibi. Mesela Necip Fazıl Kısakürek 30 yaşına kadar atesitmiş. Sonra İslamı seçmiş, sonrası malum biliyorsun. Ve demiş ki "TAM OTUZ YILDIR SAATİM İŞLEMİŞ BEN DURMUŞUM GÖKYÜZÜNDEN HABERSİZ UÇURTMA UÇURMUŞUM''

ne güzel demiş .. evet necip fazıl örneği mesela

saraylım mel gibson filmi vardı son 24 saat diye izledin mi?

biz ailecek izledik gözyaşlarına boğulduk heleki annem bir kaç gün etkisin den kurtulmadı.hayatının sadece son 24 saatini çarmaga gittiğin anlar ve o çarmak sahneleri muazzam bir filmdi.

dediğin gibi onun hayatı bambaşka her peygamberin bir hikayesi var ama hz.isa bambaşka o farklı ve islamiyete göre kıyamette tekrar yeryüzüne gelip peygamberlik yapıcak buna inanıyoruz

ve ben bu yıl iki kez hz.meryemin evine gittim birin da pazar günüydü ayin vardı digeri başka bir gündü.efeste dağın başın da bir yerde oraları gezerken dedim ki nerden buralara geldi nasıl oldu da bu dağlara çıktı nasıl yaşadı ne yedi ne içti ormanların uçurumların olduğu dağın başında bir yer.çok duygusal anlar yaşadık imkanın olursa gelip gezmeni isterim

ben Müslümanım hz.Muhammet benim dinimim peygamberi
ben bunu rahatça söylüyorsam başka inançtakiler de rahatça söylemeli ben buna inanıyorum ...
O filmi izlemedim, belki birgun izlerim. Meryemana evine biz de gitmistik ziyarete, guzel gecmisti bizim de ziyaretimiz, hos bir ani. Valla gibi ben de musluman veya baska bir dine inansam senin gibi rahatca soylerim ama yok...:KK43:

O filmi izlemedim, belki birgun izlerim. Meryemana evine biz de gitmistik ziyarete, guzel gecmisti bizim de ziyaretimiz, hos bir ani. Valla gibi ben de musluman veya baska bir dine inansam senin gibi rahatca soylerim ama yok...:KK43:

olabilir buda senin görüşün...dediğim gibi saygı duyarım

diyorsun ya aklımda sorular oluyor birine cevap bulsam biri çıkıyor o yüzden mantığım kabullenmiyor diyorsun ya

benim ki sadece iyi bir dilek o sorular cevabını bulur ve inanırsın.sakın yanlış anlama lutfen

saraylım bence her halt yanlış yorumlamaktan ya da yanlı yorumlamaktan kaynaklanıyor.
Bazen biz kendimiz çok iyi bilmemize rağmen okuduğumuz kaynakların yanlı oluşundan bile yanlış bilgi öğrenebiliriz.
ya da kulak duyma şeyler...
"Elinin kesilmesi" hangi din bunu destekler? İŞİD'in kelle kesmesinden farkı ne?
elini kesmek nefsine hakim olmak ve tövbe etmek anlamındadır derin İslami kaynaklara göre. Yani bir daha yapmayacak şekilde nefsini terbiye etmek. Yoksa elini kesersin de günahlarını bağışlatabilir misin? ya da elini kestiğin adam elini kestiren dine inanır mı?
O dedigin anlami Incilde Isanin agzindan yazar, ama Kuranda bir emir olarak "elini kes" diye gecer. Islami kaynaklar dedigin Hristiyan kaynak olmasin? Neyse, bu islere fazla dalmayalim Hristiyan hayrani Islam dusmani filan ilan edilmeyelim.

Evet yıldızımız çok barışık değil seninle, atıştık baya ama hiçbir konuda anlaşamayacağız diye bir şey yok tabii kin tutmanın alemi yok :)

Çok sayfa geçmiş hepsini okuyamadım ama göz attığım kadarıyla hala hassasiyetim de hassasiyetim. Bunun öznel olduğunu ve ölçülebilir bir şey olmadığı için bir kıstas olamayacağını anlatamamışız.

Misal biri demiş ben dinimle ilgili hiçbir eleştiri duymak istemiyorum, çok hassasım, tahammülüm yok. Yazamayız o zaman hiçbir şey herkesin hassasiyetini gözetmemiz gerekiyorsa.

Küfür, aşağılama, hakaret(ki hakaret de öznel de neyse) kullanılmaması yeterli olmalı, birinin hassasiyetine temas ediyor mu etmiyor mu kırılımına kadar inemeyiz bu kadar kalabalık bir ortamda hatta bunu bariz şeyler dışında bilemeyiz de zaten.

ben unuttum gitti zaten gerçek hayatta da kin tutamam burada da uğraşmak saçma olur bir insana takılıp iyisi mi zeytin dalı uzatayım :)

Back
X