Sitede üstüme yürüyen çocuklar

Allah kahretmesin ya!! Ne biçim insanlar bunlar, güvenlik napsın adam işinden olacak belliki, cahillikten kırılıyor resmen o zavallı çocukların zavallı basit aileleri.

Cepleri paralıysa Hak hukukta arayamazsın o arsızlar bir şekilde yolunu bulur.

Sitede mülk sahibimisin yoksa kiradamısın?? Kiradaysan seni bile attırmaya kalkışabilirler o yüzden söylüyorum.

Mülk sahibi isen birşeylerin peşine düşersin ama çamur gibi yapışırlar insana öyle edepsizler.

Arkanda birileri varsa seni kollayacak uğraş ama yoksa ne bileyim sitede öğrencisindir teksindir falan sakın bulaşma uğraşırlar seninle canın sıkılır yok yere.
Ne yazık ki kiraciyiz, bunlar aidat toplamak için kaç çalışanın hakkını yediler Allâh şahit. Bende ondan korkuyorum yok babama söylerim icabına bakar falan diye arkamdan söyleniyor. Tavuk muyum ben benimde ailem var, bende 21 yaşındayım öyle büyütülecek bir şey demedim sadece saygı rica ettim. Ama onlar paralı ve kaliteli oldukları için böyle ahkam kesiyorlar. Olay yüzünden üzüntü duyuyorum sinir değil, şimdi benimle uğraşırlar mi, yoksa böyle çözümsüz mu kalır bilmiyorum. Gece gece onlar eğlendi ben stres yaşadım sadece :KK43:

bilmiyorm bu işleri ama imza fln toplasanz yada sizle aynı fikirde olan kişilerle dilekçe yazsanız faydası olur mu acaba.. belki tümden kapatmazlar ama belli saat aralığnda giriş yasak olabilr.
farklı yazı stilnde bi sürü dilekçe yazın ve altına başka isimlerde kişilern adıyla imzasını attırın.
uğraştırır ama başka yol yok gbii

Ne yazık ki kiraciyiz, bunlar aidat toplamak için kaç çalışanın hakkını yediler Allâh şahit. Bende ondan korkuyorum yok babama söylerim icabına bakar falan diye arkamdan söyleniyor. Tavuk muyum ben benimde ailem var, bende 21 yaşındayım öyle büyütülecek bir şey demedim sadece saygı rica ettim. Ama onlar paralı ve kaliteli oldukları için böyle ahkam kesiyorlar. Olay yüzünden üzüntü duyuyorum sinir değil, şimdi benimle uğraşırlar mi, yoksa böyle çözümsüz mu kalır bilmiyorum. Gece gece onlar eğlendi ben stres yaşadım sadece :KK43:

Ayy allahım Rezil ailelerin şımarık çocukları, aslında kedinin fareyle oynadığı gibi oynayacaksın böyleleriyle de baya dişli olmak lazım. Yoksa uğraştıgınla kalırsın birde stres üstüne stres yaşarsın.

Bir tek rahatsız olan siz değilsiniz diye tahmin ediyorum bir kaç hane birleşerek sikayette bulunabilirsiniz.

Ali kıran baş kesen değiller dağ başıda değil yaşadığımız yer kusura bakmasınlar insan olmayı öğrenecekler. Çok elitiz kaymak tabakayız diye geçinirler ama bir gram saygı,kibarlık, hoşgörü yok böyleleri sonradan görme oluyor genelde.

İş yönetim de bitiyor aslında bizd de yönetim değişti ama iyi ki değişti daha iyiler havuz var mesela belirli saatlerde yüzülüyor sabaha kadar açık kalmasını isteyenler oldu bazı ailelerden yani hiç kapanmasın ama diğer site sakinleri ve yönetim istemedi kapanmayan havuzdan gürültüde eksik olmaz.

Aidatlarda ne gibi sorun var.Makbuz veriyorlar mı karar defteri vs var mı.

Ya buradaki anneler kusura bakmasın lütfen ama gerçekten tüm çocuklardan soğudum artık yeni nesil ailelerin bu yetiştirme tarzı yüzünden.
yüz kere beğenmek istiyorum bu mesajı terbiye vermemeyi saygı duymasını öğretmemeyi özgüvenli ezilmeyen çocuk yetiştirme zanneden analardan da yetiştirdikleri çocuklardan da nefret ediyorum

Sorun önce, o evlerin dibine halı saha, park bilmem ne yapan yönetimde. Kim yaptırdıysa. Diğer sorun o çocukların onları öyle yetiştiren ailelerinde. Siz haklısınız yani. Bazılarından güzellikle rica ettiğiniz zaman sizi ezmeye çalışıyorlar o yüzden öylelerinin ağzına s...mak müstehak özür diliyorum ama öyle. Ben sitede değilim,4. kattayım ama bazen odamın tam altına gençler geliyorlar, bağırıp çağırıyorlar, küfürler vs havada uçuşuyor. 5 senedir burada oturuyoruz ilk kez bu sene uyarmaya başladım. Ben şimdi birbirleriyle konuşma tarzlarına göre yapıyorum uyarımı. Geçen gün normal bir dille uyardım, gittiler ama onun öncesinde, bir önceki gün gelen çocuklara küfür etmiştim mecburen. "Gençler gidip başka yerde konuşur musunuz, saat geç oldu" falan dedim, tersledi bi tanesi. Argo bişeyler geveledi, bağırdım ben de. Gitmezseniz polis çağırırım falan dedim küfrettim bir de. Gittiler. Anladıkları dil bu yani.

Bu bizim sitede ilk vukuatlari değil, sitedeki kedileri istemeyen bir topluluk var. Hepsini toplatacaklardi ancak engel olduk, belediyeye kadar gitti iş. Kedileri sopayla dövdüler ve hala site çalışanı kimin yaptırdığını söylemeden işinden oldu. Anne kedi kaçtığı için yavrular ortada kaldı ve sahiplendim. Ama nereye kadar eve alacağım? Koyduğum küçücük mama ve su kapları peyzaj görüntüsü bozuluyor diye toplanıyor. Ama sitede havuza koca koca çocuklar kaka yapınca bir alkış tutulmadigi kalıyor. İnsanlarla uğraşmak çok zor iletişim kurmak neredeyse imkansız...

Kıyamet yaklaştı ne insana ne hayvana saygı sevgi yok. Kıyamet kopsunda hayvanların çektiği eziyet bitsin. Allah fırsat vermesin onlara şerefsizler. Hepsi gebersin ölsün

Sikayet et, cektir karakola... Şimdiden boylarinin olcusunu almazlarsa durmaz bunlar... Edepsizler.... Dogurup atiyorlar disari, sen rahatsiz olmussun kime ne?

Ama sonra basina dert olur hem aileleri hem kendileri...

Boyle cocuklari yetistirenlerden hayir beklemiyorum cunku...

Balkondan su dokseydin üstlerine. En güzeli canım bir yerde sıkıştırıp doveceksin. Yanında arkadaşları var diye efelenmis.
ya da sen de onların blokgunun altına git ismail yk allah belanı versin çal son ses.

çevre kanunu var zabıtaya gıdın bıde bimere yazın mutlaka donuşu olur... herşeyın usulu var saatı var ...

bir tane oğlum var Rabbim bağışlar inş. o sokaklardaki canavarları gördükçe ben de soğuyorum çocuklardan.
onların annesi de anne diye geziyor işte. çocuğu parka götüremiyorum. taşlar havada uçuşuyor. yapmayın etmeyin dedim. bu defa ateş yakmaya başladılar. yazık değil mi çevreye can ve mal kaybı olsa?? markete girdim birgün sonra falan. bir çocuk kafası sarılı. marketçi dedi ki oğlum noldu kafana naptın yaramazlık mı yaptın? yok abi parkta taş geldi kafama! boşuna korkmamışım işte.

eşim de çocuğu çıkarmıştı sinirlenip geldi. n'oldu diyorum parkta çocuklar yalın ayak, pislik içindeler anneri de oturup çene yapıyor. sen öyle olsan boşardım diyor. haklı yani. el kadar çocuklar başı boş. büyüdükçe de azman oluyorlar. hep ana babaları suçlu. çocuklara bişey diyemeyeceğim o yüzden.

Yarı açık sitedeyim yani güvenlik Yok başka site ve apartmanlarda çocuklar gelebiliyor kaldı ki bizimkiler yetiyor zaten kufur ve bagiris cagiris sürekli gurultu kendi cocugumda var içlerinde ve alt kat parka bakiyorum
Disarda kufur kavga olduğu zaman müdahele ediyorum aynı onların dilleriyle başka türlü anlamıyorlar çünkü
Geçen gün evden duyuyorum dışardan gelen bir çocuğun ki 10 yaşında ve oğlumun sinif arkadaşı sesinden tanıdım 7 yaşında ki kız çocuğuna doma...ma 'yi anlattığını duydum...balkona firladim sen dedim ne anlatıyorsun ama gurluyorum resmen suçunu biliyor ki kivirmaya başladı dedim seni bir daha burda gormucem görürsem çok fena olur gitti daha görmedim umarım bir daha gelmez
Demem o ki çocuklar gençler hiç iyiye gitmiyor hele her yaptığını onaylayan ebeveynler olduğu sürece kendi çocuğumdan da korkuyorum sen ben saygılı yetiştiriyoruz disarda herhalti öğreniyor geçen sene 15 yaşında ki ergen yüzünden çocuklara korku filmi izletmis benim oğlan hala da korkuyor tek yatmak istemiyor

Konu ne yazık ki çok üzücü fakat yalnız olmadığıma sevindin bir yerde sanıyordum ki tek benim her parka,sokağa çıktığımda sinir küpü olup eve geri dönen..eskiden çok tartışırdım,ikaz ederdim özellikle hayvanları seviyorum ayağına zarar verenlere,huzur kaçıranlara ama artık korkuyorum kimin ne olduğu belli değil ortalık çok karışık,zihniyetler bulanık, gözler kararmış ne bileyim çok yazık o_O

Herkese iyi akşamlar diliyorum..
Benim ki dert sayılır mı bilmiyorum. Yaklaşık 4 yıldır aynı sitede oturuyoruz. Bizim binanın alt tarafı normalde otoparkti,yönetim onu hali saha yaptı. Bu yüzden çocuklar kontrolsüzce oynuyorlar yatak odaları camları hep kapalı. Benim sorunum çocukların oyununu engellemek değil, asla haddime değil. Ancak gece 22:00-01:00 arası 12-17 yaş aralığı o sahada oturuyor bağırtilar küfürler havada uçuşuyor. Farkındayım çok uzun oldu ancak olayı tam anlamıyla objektif yorumlar için detaylı anlatıyorum.

Bende biraz önce markete indim çocuklar bağırıyordu bende dedim ki aylardır cam açamıyoruz yine konuşun ama küfür edip bağırmayın bebeği var yaşlısı var bana verilen cevap "buraya bu banki oturalım diye koydular sana mı soracağız" bende bana sormayın tamam ama hukuken bir yolunu bulup kaldırırım sizi, sakince rica ettim terbiyesizlik yapmayın lütfen dedim o sinirle, ben çok dobra ve sinirli olamıyorum maalesef. Derken öbür kız yanlış anladı benden rahat 5 yaş küçük "sen kimsin beni aldıracaksin" diye ayaklandı üstüme yürüdüler hepsi birbirinin kolundan tutup. İnanın kala kaldım.

Hukuki olarak yapabileceğim bir şey var mı gerçekten, yardımınıza ihtiyacım var.. Güvenliğe söyledim çocuklar güvenliğe senin paranı benim babam ödüyor diye efelik yapıyor anne babaları güvenliğe saldırdı geçen hafta sen benim çocuğuma karışamazsın diye. Yazım hataları için kusura bakmayın telefondan yazıyorum.
Kişilerle muhatap olmayın direk yönetime şikayet edin.

Cehaletten gözlerim kanadı okurken. Kedi yavrusunu sallayıp atan çocuğun annesinin çocuktur yapar demesi :kızgın:Bu sadece sevgisizlikle falan açıklanacak bir şey değil toplumca cahiliz. Geçtiğimiz gün köpeğe tekme atan Suriyeli "o köpek ben insanım tekme atarım" dedi ya bizim ne farkımız var ki ? Kendimizi herşeyden üstün görüyoruz. Ben bu ülkede yaşamaktan çok bıktım kendi adıma. Keşke gidebilsem imkan olsa da.

Size de akıl vermekten çok kendi derdimi anlattım ama yapılacakları arkadaşlar yazmış zaten. Allah yardımcın olsun.

sitenizin belirlemiş olduğu bir yönetmelik veya kural sistemi olmalı, yoksa da mutlaka site yönetimi tarafından oluşturulmalı. belli kurallar çerçevesinde yaşamaya alışmadığımız sürece hak ve hukuktan bahsedemiyoruz. ortak yaşam kurallarını hem öğrenmek hem de öğretmek ile mükellef olmalıyız. Siz de böyle bir sisteminiz var ise onu referans alarak önce yönetiminiz sonra da daha üst yetkililer ile görüşmelisiniz bence.
Bu devirde kimin ne olduğu belli değil, kendinizi fiziksel tehlikeye atacak bir olaya imkan vermeyin.

ailesi sen benim çocuğuma karışamazsın mı demiş :d
ya ne yaptıklarını aileleri bilmiyor yada çocuklar ailelerinin yolunda gidiyor.

geçen gün şurada bir konuda fikrimi yazdım diye kadın bana siz şöylesiniz zaten ramazanda yemek yiyen insan döversinize getirdi . nerden çıkardı bu yorumu şaşkınım. hayatımda hep hoşgörülü olmuşumdur . yani bir de böyle kavgacı tiplerin en doğru kendini görmesi vardır. şimdi siz uyarınca çocuk bu nerde oynayacak diye bir başlarlar . çocukların özgüveninden bitirirler . çocukların yüzde 80 i bencil kavgacı ve başkasının hakkına saygısız . bu çocuklar çok Mutlu mu değiller . ailelerin yalan yanlış kulaktan duyduğunu en doğru sanıp o yetiştirme şeklini seçmesi yüzünden . okumuş cAhillik denen kavram bu. ne tam okuyup anlayacak kadar bilgili aileler ne de etraftakilerin önerilerini ciddiye alacak kadar mütevaziler . tv programında duyduklarıyla herkes kendini prof sanıyor çünkü . bence pes etmeyin . belki bir yerden başlarız.

Asla altta kalma. Olayı soğutmadan aileleriyle konuş sert ve kesin bir dille. Ve hemen gidip savcılığa tüm olanlara dair bi şikayet dilekçesi ver. Böyleleri bu tarz dersleri hakediyor.

Back
X