SİTEM!

pandemeter

Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2022
81
87
8
30
Merhaba anneler ve anne adayları ama herkesten önce merhaba bebeğini kaybetmiş anneler... Bugün 8+1 boş gebelik teşhisi almış bir anne adayıyım. Herkes gibi gebelik haberini sevdiklerime ilettim büyük mutluluk ile paylaştığım bu haberi şimdi acı ile yeniden yakın çevreme vermek durumunda kaldım. Beklediğim elbette teselli değil çünkü bunun bir tesellisi yok. Herkesin gençsiniz henüz ilk gebelik yeniden hamile kalırsın ya da bak ne güzel hamile kalabiliyorsun gibi tesellileri yeterince boğdu beni. Herkesin iyi niyetle davrandığının farkındayım fakat bazen o kadar konuşmak için konuştuklarının farkına vardım ki bunu da benim durumumda olan insanlara paylaşmak istedim. Bir yakınım bana bugün acaba çok mu stres yaptın yetmedi neyse inşallah bir daha ki sefere inşallah gerçek gebelik yaşarsın demesiyle beynime kan fışkırdı. Bu nasıl kahredici bir cümledir anlatamam. Dile kolay elbet daha büyük acılar var fakat herkesin acısı kendi icinde büyük olduguna inanıyorum. İki ayı devirdim ve şimdi olmadığını öğrendim. Bazen bazı teselliler kendi içinde öyle merhametsiz bir dille yapılır ki acı artık acı değil öfke ve kırgınlık da barındırır. Sevgili bebeğini kucağına alamamış anneler bu bizim suçumuz değil doğmamış bebeğimizin de suçu değil. Acınızı tüm kalbimle hissediyorum tek dileğim tesellisi olmayan bu acının yerini gökkuşağı bebekler almasıdır. Hepinize sevgilerle

Yaşamadım ancak empati kurabiliyorum, çok üzücü bir durum.
Size tavsiyem bu tür toksik insanları hayatınızdan çıkarın. Ne yazık ki bizim kültürümüzde acısı olan, yas tutan insana söylenen teselli cümleleri yaşanılan acıdan daha çok can acıtıyor.
Umarım hayırlı zamanda hakkınızda hayırlısı ile dilekleriniz en güzel şekilde kabul olur.

Bana 10. Ahaftada boş gebelik demişlerdi ama düşük yapınca embriyoyu gördüm. Boş gebelik değildi. Sonra bebek trizomi 22 çıktı. Yani genetik nedenli bir kayıpmış. Sizin de ileri hafta o nedenle sizin de genetik nedenli kayıp olabileceğini düşündüm. Allah sabır versin. Ben bol bol temiz havada yürüyüşlere çıkardım o dönemde. Kimseyi de aramazdım. Hiç bir teselli cümlesi yok da insanlar da belki o nedenle saçmalıyorlar

Sizin adınıza çok üzgünüm, malesef teselli nedir bilmeyen insanlar var. Böyle insanlarla da görüşmemek gerek. Sadece başkaları için kendinizi üzmeyin. Stresin size bize bi faydası yok. Evet herkesin acısı kendine ağır ama acılarımızı kontrol etmeyi de öğrenmek bizim elimizde. Bunu yapamazsak ya da ne kadar geç yaparsak zararı bize. Bende bebeğim olsun çok istiyorum annem aramadık dr bırakmıyor farklı sebeplerle olmuyor herkesin ağzı açık, aynı sorular, dipsiz kötü düşünceler ama yapabileceğim birsey yok. Sizde Herseyin daha güzel olacağına inanarak yolunuza devam edin, yolunuza çıkan dikenlere aldırmadan.

Teşekkür ediyorum ihtiyacım olan anlaşılmak değil iyi niyet tıpkı sizin gibi

Genetik durumu dikkate alacak muhakkak doktorumla bu durumu konuşacam.
Yürüyüşe henüz bugün güç buldum iyi de geldi
Siz nasılsınız yeniden denediniz mi yoksa dinlenmek mi istiyorsunuz bir süre

Genetik durumu dikkate alacak muhakkak doktorumla bu durumu konuşacam.
Yürüyüşe henüz bugün güç buldum iyi de geldi
Siz nasılsınız yeniden denediniz mi yoksa dinlenmek mi istiyorsunuz bir süre
Bu bizim ikinci kaybımızdı. Şubatta düşük yapmıştım, haziranda tekrar hamile olduğumu öğrendim. Sonra bir sonraki şubatta doğum yaptım. 7 aylık olmak üzere bebeğim. Darısı başınıza.

Ne kadar teselli cümlesi duyarsanız duyun o ilk zamanki acı geçmiyor, o acının yerini dolduracak tek şey sağlıklı bir hamilelik haberi olacaktır. Bende öyle oldu, inşallah Rabbim sana da çok bekletmeden hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip eder. Asla ümidini yitirme

Bir Şubat soğuk diğer Şubat sımsıcak geçmiş desenize tebrik ediyorum huzur sağlık diliyorum

Hayatta önümüze gelen herşey bizi geliştirir dönüştürür. Acılar olmasaydı burasının adı dünya değil cennet olurdu. Acıniz çok büyük tarifi mümkün değil biliyorum ama , artık yeni baslangiclariniz var. Çevre hep konuşuruz. Densiz konusur, ayarsız konuşur,kırıcı konuşur. Özellikle kırıcı konuşur bazen. Ama hep aaaa ben ne dedim ki olur. O yüzden çevreye kulaklarınızı kapatın. En tatlı anlarınızda bile size hep konuşacaklar.
Bu arada diliniz çok güzel kendjnizi ne güzel ifade etmişsiniz. Rabbim gonulunuze ferahlık versın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…