Şiveli Konuşan Erkek

deretepe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
787
544
73
Biriyle tanıştım, görüştüm. İyi biri. Anadolunun küçük bir şehrinde doğmuş büyümüş ama okul başarısı olduğu için liseyi ve üniversiteyi başka şehirlerde okumuş. Anlaşabileceğim biriydi buraya kadar sorun yok.
Ama gel gelelim bu arkadaş o kadar eğitime rağmen şiveli konuşuyor kaba bir şive sesi de kaba bir ses olunca konuşması beni rahatsız etti. Sırf bu sebeple bitirdim. Böyle bir rahatsızlık duyarak bir ilişki yürütülmez diye düşündüm çünkü.
Mesele şiveli konuşması değil aslında onun konuşma şeklinin beni rahatsız etmesi. Kesinlikle hor görmüyorum ama uyum da sağlayamadım. Çok da mahçup utangaç ve tecrübesiz bir insandı aynı zamandı.
Mesele ne derseniz, kötü kalpli, samimiyetsiz, çıkarcı insanları gördükçe ona haksızlık mı ettim bazı şeyleri görmezden mi gelmeliydim diyorum.
Çünkü gönlüme göre birini bulmam çok zor gibi gelmeye başladı.

Daha iyi adaylar olmadığı için döneceksiniz.
Arkadaşın yerinde olmak istemezdim.
Empati yapmakta fayda var.

Yıllardır hemde küçük yaştan itibaren başka bir toplumda yaşamasına rağmen şivesini düzeltemeyen adam asla kişisel gelişime açık değildir.okumak öğretimdir..eğitim bambaşka birşey ve ailede başlar insanın kendisinde biter..sizin arkadaşta kendini eğitemeyenlerden..Bende olsam ayrılırdım ..

evet iyi biriydi ama değişime ve kendini güncellemeye biraz kapalıydı sanırım.

ben doğuda yaşadım yıllarca ve batıda yetişmiş biri olarak tuhaf gelirdi şive kabul ediyorum.ama arkadaslarım ve ilişkilerimin bana öğrettiği:
şiveli olabilir ama gelişime kapalı olduğu anlamına gelmez bu.çünkü 2 erkek arkadasım ve sosyal arkadaslarım cok bilgili çok kültürlü ve sosyokültürel seviyesi yüksek ailelelerin çocuklarıydı.
yani bunun kavgasını etmem,utanmam,cekinmem diyorsan ilişki yürüyebilir.hatta sonraları sen daha cok sevip ipler onun eline gecebilir bile.
ama burada 1 kişiden bahsediyoruz tabi sen anlaşmışsın gelişime kapalı olduğunu vs.zaten şive değişmez emin ol.bir psikolog arkadasım vardı şiveli düşün o kadarda alanında başarılı ama şive var :)
burada mesele kişilikleriniz,uyumunuz,ciddiyete giderse aileleriniz vs...çok umutlanırmı arkadasınız bilemem ama biraz tanımak gerekir...
biz genelde bizi yoran insanların peşinden gidip iyi olanlara bakmayız önümüzü kapatırız bazen.

doğu şivesi değil iç anadolu şivesiydi ama inan o da bi o kadar istanbul konuşmasına uzak bir şive.
o da çok zeki, akıllı ve düşüncelerini beğendiğim biriydi kültürlüydü, hobileri vardı ama geleneksele bağlı olmak farklı bir şey. onun yerinde bir başkası olsa şiveyi istediği zaman konuşup istediği zaman konuşmayabilirdi öyle insanlar da çok ama bu kocaelide üniversite anakarada lise okuyup bunu yine de becerememiş. değişmezdi konuşması ve de bırak diğer insanları daha ben bile kabullenememiştim konuşmasını.
karşı taraf çok ümitlendi bu aşamada bile ayrılık onu çok üzdü zaten uzak şehirlerdeyiz onu daha fazla ruhen ve bedenen yormak istemedim biraz daha tanışmak adına. uzatmadım sürdüremeyeceğime ikna olduğumda.

Bolgenin onemi yok tabi.icine sinmediyse zaten cokta uzatilmaz...zaten sevgi farkli birsey hic istemedgin ozelligi olan birine gun gelir gonlunu kaptirirsin.kader yani...zaten bu kisi icine sinmedi:)
Hayirlisi olsun.amac kimseyi kotulemek degil buarada herkesin farkli farkli ozellikleri olabilir istemez istemessin...

kötülemiyorum zaten hatta iyi biriydi hata mı ettim diye kendimi sorguladım.
ben hiç sanmıyorum açıkcası kafama uymayan birine gönlümü kaptırabileceğimi fazla kontrolcuyum duygusallıkta azalıyor bir yaştan sonra.

Yok canim sana kotuledin demedim.ben oyle anlasilmak istemedim.bu arada bende dert ederim bu tarz seyleri.bende kendimi kontrolcu sanirim ama bazen errorrrr oluyo iste :)
Hayirlisi olsun senin adina.

Bence sevmediginiz için şive gòze batmistir

Bi ara benimle konusmsk isteyen biri vardi cocuk doktor ama bi sive var ki inanmassin iste okumus etmis universite doneminde hic mi toparlanmaz diye dusunuyosun rahatsizlik veriyo zaten pek uzun surede konusmamistik (bu arada yani gorusmeyi kesmemizin nedeni sive degildi)

Ama daha sonradan biriyle tanistim ki ben hayatta kendi memleketimden biriyle uyusmam diyen ben bu insana resmen hayranlik duyuyordum ki bu insan benim rahatsiz oldugum siveyle konusuyordu ama niyeyse hic rahatsiz etmiyordu

O kisi kapidan her girisinde o ŞİVESİ ile halimi bi soruyodu ya sanki kalbimden milyonlarca kus kanatlanip uçuyordu

Sözün özü o ki kardesim sen sevsen o şiveden dökülen cumleler zaten bırak rahatsiz etmeyi dunyanin en guzel cumleleri olarak gelirdi kulagina

Şiveli konuşan insanları bende çok itici buluyorum. Şivesi bozuk olan adam kendini yetiştirememiştir diyen arkadaş çok haklı. Kitap okuyan insan İstanbul Türkçesini kapar zaten. Demek ki biraz olsun kitap okuyup kendini geliştirmeye çalışmamış.

Bir sey hissetsen gozune batmazdi.

Esimle ben resmen ayni dili konusmuyorduk.

Hazeyince mi ne var hala tam bilmem. Adam istanbula gelmis ama cevresi isi evi hala bu dili konusan insanlarla dolu. Tam dil de degil de yari turkce yari baska kelimeli bir sey.

Simdi istanbul beyefendisi gibi konusuyor. Benden daha ozenli. Istanbullu biriyle evli olmak adli siirim

Gozune battigina gore zaten hoslanmadin. Bosver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…