Roaccutane kullanmıs biri olarak kullanmak gercekten cok zor diyebilirim. Yüzün pullanır dudakların kurur sanslıysan burnun kanar gerisi olmaz. Ama cogu kiside sivilce atar yani en kötü ihtimale hazır ol ilk 3 ayda yüzün eskisinden cok kotu olacak. Ama 4.aydan sonra inanılmaz degisiyor. Sahsen bende oyle oldu yuzum cok güzellesti bitirdikten sonra 5 ay boyunca harika bi cildim vardı. Amaa simdi yine cıktı eskisi kadar olmasa da yine var. Doktor degistirdim bana az almıssın 4 ay daha kullanman lazımdı dedi. Yeniden baslıyorum bugun ya da yarın hayırlısı insallah kurtulucam. Ama soyle bir sey var kullanan kisileri %90 ında tekrarlamaz benimle beraber kuzenimde kullanmıstı hicbir sey yok hala:) Ben sanssız taraftayım. İnsallah seninkide tekrarlamaz ama iyi oluyor canım gercekten suan yinede var sivilce ama eskisi kadar degil. İnsallah anlatabilmisimdir sorun olursa cevaplarımArkadaşlar merhaba hamgi konu başlığına yazacağımı bilemedim ama bir bilene gerçekten ihtiyacım var o yüzden buraya yazıyorum. 21 yaşındayım üniversite son sınıf öğrencisiyim. Yüzüm yağlı olduğu için yıllardır sivilce problemi hep çektim. Önceleri kremle filan hallediyordum ama artık çıkanlar zor geçiyor ve leke olarak kalıyorlar. Geçen yıl gittiğim cildiye uzmanı aknetrent verdi ama ailem kullanmama izin vermedi. Bugün yine gittim artık canıma tak etti bu sivilceler hiçbir zaman pürüzsüz bir yüzüm olmadı. Bu sefer kararlıydım doktor ne derse yapacaktım. Acnegen isimli ilacı verdi doktor. Bu da sanırım diğerleriyle aynı etkiye sahip roaccutane, aknetrent gibi. İlaca ilk olarak 20 mglık dozda başlayacağımızı günde iki hap 40 mg yani söyledi doktor. İlk hapı akşam aldım ama içimde hala bir kuşku var. İnternette araştırdım o kadar çok farklı yorum var ki insan hangisine inanacığını bilemiyor. Kafam daha da çok karıştı. Sizden kullanan yan etkilerini, olumlu, olumsuz nasıl sonuçlar aldığını yazan olursa gerçekten çok sevinirim. Bir de asıl merak ettiğim bu yıl kpssye hazırlanıyorum. Dikkatimi toplamama ya da ders çalışmama etkisi olur mu diye de korkuyorum. Çok uzun oldu farkındayım ama bu aşamalardan geçen birileri olduğunu biliyor ve beni anlayacaklarını düşünüyorum. Buraya kadar okuyup da cevaplayan olursa gerçekten çok çok çok teşekkür ederim.
Kaç ay kullandın peki ,dozu ne kadardiRoaccutane kullanmıs biri olarak kullanmak gercekten cok zor diyebilirim. Yüzün pullanır dudakların kurur sanslıysan burnun kanar gerisi olmaz. Ama cogu kiside sivilce atar yani en kötü ihtimale hazır ol ilk 3 ayda yüzün eskisinden cok kotu olacak. Ama 4.aydan sonra inanılmaz degisiyor. Sahsen bende oyle oldu yuzum cok güzellesti bitirdikten sonra 5 ay boyunca harika bi cildim vardı. Amaa simdi yine cıktı eskisi kadar olmasa da yine var. Doktor degistirdim bana az almıssın 4 ay daha kullanman lazımdı dedi. Yeniden baslıyorum bugun ya da yarın hayırlısı insallah kurtulucam. Ama soyle bir sey var kullanan kisileri %90 ında tekrarlamaz benimle beraber kuzenimde kullanmıstı hicbir sey yok hala:) Ben sanssız taraftayım. İnsallah seninkide tekrarlamaz ama iyi oluyor canım gercekten suan yinede var sivilce ama eskisi kadar degil. İnsallah anlatabilmisimdir sorun olursa cevaplarım
7 ay kullandım günde 40 mg olacak sekilde. Bugun yeniden basladım gunde 60 mg kac ay kullanacagım daha belli degilKaç ay kullandın peki ,dozu ne kadardi
Doğru çoğu kez roaccutaane tek çözüm oluyo. Ama belli süre sonra tekrarlayaniliyoBen yıllar önce Roaccutane kullanmıştım 6 ay kadar, sonuç mükemmeldi.. Üstelik başkalarının muzdarip olduğu hiçbir yan etkiyi de görmedim. Sadece burun ve dudak kuruluğum oldu, o da aldığım sonuca değerdi.
Ancak 3-4 sene sonra sivilcelerim daha az da olsa tekrarlamaya başladı. Kökten bir çözüm olmadı yani.
Bu tekrarlayanları da Clinique ürünleriyle kontrol altına aldım.
yani konu tamamen bünye ile alakalı. 30 yaşındayım ve halen sivilce sorunlarımla uğraşıyorum. antidepresan kullandığım içinde roacuttane'a tekrar başlayamıyorum.
Umarım sen de muadili ilaçların faydasını görürsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?