sivrisinek paratoneri

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.562
32.876
798
İyi geceler... sivrisineklet sağolsun yine uyutmadılar... artık her tarafım yara bere oldu, eşimi hiç sokmazlarken neden sürekli beni sokarlar anlamıyorum. Yıllardır sivrisinek paratoneri gibiyim... systral diye işe yaramayan bir ilaç da kullandım kaşıntıyı alsın diye ama yok...
Sivrisinek ısırığının kaşıntısını alan bir ilaç- etkili bir dopal yöntem var mıdır?

Al benden de o kadar. Ama çözüm yok, Eşimin bu duruma cevabı da sivri sinek mal mı sen dururken niye beni ısırdı :)

Yeni ısırıldıysanız, 3-4 buz küpü tam olarak aradığınız şey olabilir. Buz, kaşıntı bölgesini uyuşturarak ısırık sonrası şişmeyi önler. Buzları bir havluya sarıp, 10 dakika ya da katlanabileceğiniz kadar süreyle ısırıkların üzerine pres yapın.

Çaydaki doğal tanin maddesi, kanamayı durdurucu-büzücü etkisiyle, rahatsız edici toksinleri vücudunuzdan atarak, rahatsızlığınızı azaltır. Kullanılmış bir çay poşetini, kaşıntılarınız azalana kadar ısırıkların üzerine bastırın.

Çay ağacındaki antiseptik özellik, özellikle deri kökenli rahatsızlıklarınızda size yardımcı olacaktır. Sivrisinek ısırıkları buna dahil tabii. Bir pamuğa birazcık çay ağacı yağı koyun ve ısırığın olduğu bölgeye hafifçe sürün. Lavanta ve nane yağı da aynı zamanda işinize yarayabilir.

Kabartma tozuna birkaç damla su ekleyin, bir kapta karıştırın ve direk ısırığın üzerine uygulayın. Kuruyana kadar bekleyin. Kabartma tozundaki alkaliklik, enfekte olmuş bölgenin pH dengesini nötralize ederek, kaşıntıyı azaltacaktır.

En az 30 tane ısırık var çay poşeylerin yapıştırıp gezeyim bari :)
Kabartma tozunu deneyeyim teşekkürler

Kan grubun ne Koalina ? 0 pozitiflere gelirmiş en çok

Oda için demiyorum sokakta bile oluyor, otururken gelip beni buluyor...
Aaa çok ilginç beni asla yemezler sadece bazen ayağımı yerler oda çok nadir
Baksana off un bir spreyi var üstüne sıkıln odamı işe yaramıyor

Aaa çok ilginç beni asla yemezler sadece bazen ayağımı yerler oda çok nadir
Baksana off un bir spreyi var üstüne sıkıln odamı işe yaramıyor
Onlar işe yarıyor da sürekli onları sıkmak da uyuz bir şey. Sivrisineğin çok olduğunu bildiim yerdeysem sıkıyorum bazen. Geçen yüzüme sürmemiştim gelmiş elmacık kemiğimi sokmuş

Ay ben de paratoner gibiyim. Kan geubuyla alakası olduğunu sanmıyorum. Ben b+ eşim a+ ama hep beni buluyorlar nedense. Sadece sivri olsa yine iyi her türlü haşerat sokabiliyor beni. Arı, örümcek, karınca vs. buldukları yerde affetmiyorlar.

Benim çantamda hep sinkov vardır. Kötü kokuyor ama çok etkili. Dışarda özellikle tek koruyan ürün sinkov. Yoksa yediğim yemek bile zehir oluyor.

Kaşıntılar için biberiye yağı kullanabilirsin. Anında söndürüyor şişliği. Aldığın yağın nane gibi kokmaması lazım ama, çok daha keskin olacak. Bi araştır bak bir çok şeye de iyi geliyor. Sakar bir insan olarak ben habire oraya buraya çarpar morartırım kendimi. Önceden morarık, morarık gezerdim. Şimdi çarpınca sürüyorum biberiyeyi hiç bişey olmuyor. Evde bulunması şart olan yağlardan bence.

İsmini hatırlayamadım da vucuda sürülen seyler var bunun için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…