Six Feet Under

dids

f & d
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
6.481
22
358
44
six_feet_under.jpg

FISHER AİLESİNİN YAŞAMASI İÇİN BİRİLERİNİN ÖLMESİ GEREKİYOR.
AMERICAN BEAUTY�NİN YARATICISINDAN BENZERSİZ BİR DİZİ.

Six Feet Under, Los Angeles�taki Fisher & Diaz Cenaze Evi�nin sahibi ve işletmecisi bir ailenin yaşamı. Geçimlerini �başkalarının ölümlerinden� kazanan bir ailenin� Aile şirketinin kurucusu ve evin reisi Nathaniel Fisher artık yaşamıyor; aile bireylerinin kalplerinde ve düşlerinde ise tahmin edemeyeceğiniz kadar �capacanlı�.

Kim Kimdir?

Nate Fisher (Peter Krause)
Fisher Kardeşler�in en büyüğü. Babasının trajik ölümüne kadar Seattle�da yaşıyordu. Fisher & Sons Cenaze Evi�nin yarısı ona miras kaldığında aklına ilk gelen, payını babasının rakibine satmak oldu.Kardeşi David ile konuştuktan sonra şirketin yoluna devam etmesine karar verdiler.

David Fisher (Michael C. Hall)
Fisher Kardeşler�in ortancası. 20 yaşından bu yana aile işinin ayrılmaz bir parçası. Nate�in şirketi satma önerisine başta sıak baksa da Nate vazgeçip �devam kararı alınca� düşlerini yok sayıp aile şirketi için çalışmaya ikna oldu.

Claire Fisher (Lauren Ambrose)
Fisher Kardeşler�in en küçüğü. Büyüdüğü ev her zaman doluydu; ölmüş ya da yas tutmakta olan insanlarla�

Ruth Fisher (Frances Conroy)
Ruth, Fisherlar�ın, hayatını insanlarla ilgilenerek, onlar için bir şeyler yapmaya çalışarak geçiren anneleri.

Nathaniel Fisher (Richard Jenkins)
Fisher Ailesi�nin reisi. Cenaze arabasıyla yaptığı bir kazada öldü. Sık sık dalga geçmek için bir hayalet olarak ailesine görünüyor ve onlara birçok zaman ilham veriyor.

(alıntıdır)

türkiye de yayımlanan bir kaç kaliteli işten biridir.
süper biz diziydi.
izleyenler ölümü çok sorgulamıştır sanırım.

Dizi seyir hayatımın birinciliği bu dizide.. Beş sezon oynadı, güzelce, derli toplu bitirildi. Aradan zaman geçti.. Benim birincim hala Six Feet Under.
Başka bir diziden, bu kadar etkieleneceğimi düşünmüyorum. En azından şimdilik..
Nice bölüm olmuştur ki, gözlerimden yaşlar akarken bir sahne sonrasında kahkaha atmışımdır.
İleri sarma düğmesine basılmış olan bir teybe konmuş "hayat kasedi" gibi.. Dizi biterdi ve ben koltuğumdan kalkamazdım. İlk refleksim televizyonu kapatmak olurdu. Üzerinde düşüneceğim bir çok yeni kavram hediye ederdi her bölümü..

Bütün kalıpların dışında durup, insana yeniden düşünmeyi ve keşfetmeyi ve tüm at gözlüklerinin kırılmasını öngören bir senaryo.

Ülkemizde de gösterilen American Beauty filmiyle Oscar almış olan yönetmen Alan Ball dan bir şaheser.. Six Feet Under dizisinin beş ayrı sezonu da, defalarca çeşitli festivaller ve ödül programlarında aday olarak gösterilmiş ve içlerinde Emmy de olmak üzere bir çok değerlendirmede ödül almıştır.

İlginç bir bilgiye rastladım..
Edebiyatın ustası, Brezilyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in oğlu, Six Feet Under dizisinin yönetmen kadrosunda yer alıyormuş..

Benim gibi CNBC delisi bir insan,nasıl olur da bu diziye rastlamaz,nasıl bir kez olsun izlemez hakkaten şaşırdım.
Hem de püsküüt'üm, 5 sezon oynadı demişsin.:1shok: Cidden nasıl görmedim ben bu diziyi.
Neyse,tek avuntum mutlaka tekrar yayınlanacaktır..
Ben de bu kez kaçırmam.:içelim:

3. sezona kadar izlemiş devam ettirememiştim.
İlk bölümden itibaren izlemeye karar verdim henüz 8. bölümdeyim :) hiç bitmese hep hayatımda olsalar dediğim türden karakterlere sahip bu yüzden yavaş yavaş tüketiyorum . gerçekten müthiş bir dizi.

Bugün final bölümünü izleyip bitirmiş bulunmaktayım.
Derinden etkilendim , müthiş bir finaldi.
Bitmesine çok üzüldüm ve hatta ağladım,
bir daha böylesine güzel bir dizi çekilmeyecek.
Büyük ihtimalle ben bu hazzı başka bir dizide yaşayamayacağım.

Mutlaka izleyin,izlettirin.

1. sezondayım daha. Ba-yı-lı-yo-rum.
Müthiş karakterler.
İnanılmaz güzel. Çok değişik bir havası var.
Enteresan. Şahane.

Bu dizi değil başka bir şey. İzledikten sonra yıllar geçse de unutamazsınız. Yaşananlar sanki sizin başınızdan geçmiş gibi bir etki yapar.

Dizi seyir hayatımın birinciliği bu dizide.. Beş sezon oynadı, güzelce, derli toplu bitirildi. Aradan zaman geçti.. Benim birincim hala Six Feet Under.
Başka bir diziden, bu kadar etkieleneceğimi düşünmüyorum. En azından şimdilik..
Nice bölüm olmuştur ki, gözlerimden yaşlar akarken bir sahne sonrasında kahkaha atmışımdır.
İleri sarma düğmesine basılmış olan bir teybe konmuş "hayat kasedi" gibi.. Dizi biterdi ve ben koltuğumdan kalkamazdım. İlk refleksim televizyonu kapatmak olurdu. Üzerinde düşüneceğim bir çok yeni kavram hediye ederdi her bölümü..

Bütün kalıpların dışında durup, insana yeniden düşünmeyi ve keşfetmeyi ve tüm at gözlüklerinin kırılmasını öngören bir senaryo.

Ülkemizde de gösterilen American Beauty filmiyle Oscar almış olan yönetmen Alan Ball dan bir şaheser.. Six Feet Under dizisinin beş ayrı sezonu da, defalarca çeşitli festivaller ve ödül programlarında aday olarak gösterilmiş ve içlerinde Emmy de olmak üzere bir çok değerlendirmede ödül almıştır.

Başlığın öne çıktığını görünce bakayım dedim..
Bak taaa 2008 yılında yazmışım bu mesajı..
O zamandan bu yana dünya dizi izledim..
Yok anacım yok!

Six Feet Under tadında dizi hala yok!

4 yıl daha geçsin, uğrarım yine.. :33:

Geçen gün bitirdim ben de. :)) Yaklaşık 1 ayda 5 sezon bitti.
Karakterler hayatımın bir parçası olmuştu artık.
Hepsini o kadar çok seviyordum ki. Hala da çok seviyorum gerçi. Unutmak imkansız. :31:
Hayatımda 1 gün içinde 6 bölüm üst üste izlediğim tek dizi oldu ayrıca.
Rekorum oldu benim. :))))
Sondan 3. ve 4. bölümlerde ağlamktan bitap düştüm. :(((
Çok fena canım yandı. :14::14:
Ama harika bitirdiler.

David Fisher favori karakterim. Aşırı sevimliydi. Adamı her görüşümde öpesim geliyordu ekran başında. :D
Bebek gibiydi yau. :)))

six feet under çok oyunculuk ve senaryo bakımından çok yüksek kalitede bir dizi. kendisi benimde favori dizimdir. cnbce de yayınlanırken izlemiştim ama maalesef çok uzun sürmedi. gerçi kısa olunca daha mı tatlı oluyor ne.

Dün acaba bir daha mı izlesem diye düşündüm. Evet izlemem lazım. Buna karar verdim.
Seve seve yeniden izleyeceğim. (:

Ama kış mevsiminde. Şu an değil.

Çok özledim bu diziyi.

Son düzenleme:
Back
X