Arkadaşlar benim sadece burnumun üstnde siyah nokta vardı ve şu an yok denecek kadar azlar..ve gözeneklerim biraz açılmıştı şimdiyse tamamen kapandı diyebilirim.Zaten ben 19 yaşındayım yani gençlerde olan gözenek problemleri çok kolaylıkla (maskeyle falan geçiyor)Yapmanız gerekenler şunlar:Siyah noktalar için=haftada bir buhar banyosu yapın sonra siyah noktalarınıza ve gözeneğiniz varsa bunların üzerine peeling yapın parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak.daha sonra tonikleyin(ben rosense gül suyunu kullanıorum ama bazılarında da gözenekleri acıomus herkese etkisi farklı sanırım)..Her gece yatmadan önce yılan yağı sabunuyla(valensey)olması şart değil aktardan hangi markayı bulmuşsanız..onunla siyah noktalarınızı yıkayınn..Sonra 10 günde bir yosun maskesi yapın hazırlanışı=1tk yosun ile 1 tk suyu karıştırın siyah noktalı bölgelerinize uygulayayın 10-15 dk bekleyin yıkayın.tüm bu bakımlar siyah noktalarınız için baya faydalıdır tamamen azaltır...en azından bende işe yaradı inş sizdede yarar
Gözenek problemim vardı önceden onun içinde yapmanız gerekn..Yukarda yazdıklarım aslında peeling (burun ve gözenekler için masaj yaparak) ve yosun maskesini burnunuza yapmışken gözeneklerinizede yapın çünkü yosun maskesi siyah noktaları temizler ve gözenekleri kapatır...ben yılan yağı sabununu hem siyah noktalara hemde gözeneklere uyguluyorum.gözenkler içinde faydası büyük...