ya arkadaşlar bende hiç işe yaramadı yani bir iki tane aldı aldıysa yani normal olması gerektiği gibi yaptım ama hiç olmadı.
siyah noktadan sonra şu diyet hakkında da bilgi versen bana ne güzel olur gitmesi gereken on küsür kilom var da
merhaba canım :) ben öncelikle şöyle söyliyeyim daha önce kısa süreli diyetisyene gitmiştim benim yaşımdaki biri için kilomuda gözönüne alarak bana göre bir liste hazırlamıştı doktorum onu uygulamıştım düzenli bir şekilde iyi kilo vermiştim ama sonra bir koyverdim pir koyverdim.
kesin bir çizelgem yok şimdilik ama kendimce o diyetimden aklımda geri kalanını uyguluyorum biz yemeklere puan vererek liste yapardık. mesela karbonhidrat yani ekmek falan 6-7 et(yumurtada dahil) 4 meyve 3 gibi puanlarla hallederdik. ben sana kabataslak aklımdaki diyeti söyliyeyim ama ben ergenlikte olduğum için benden pek kısmadı benim metabolizmama uygun birşey olduğu için size ağır gelebilir yani etkili olmayabilir.
ama şunu söyleyebilirim;
yemeklerini 6 öğüne böl.
sabah kahvaltını yapmadan yarım saat evvel ılık su iç.
kahvaltıda 1 yumurta 2 dilim yağsız peynir ve 2 dilim çavdar ekmeği ve sınırsız salatalık.
annem benim için şöyle yapardı; domates ve biberleri yağda kızdırıp bir yumurtayı üzerine kırar menemen gibi yapardı yanına da peynirimi koyardı. çay bağımlısıysan veya toz şeker kullanıcak her hangi birşey tüketiyorsan sana hamilelere bile önerilen bir tatlandırıcı söyleyeyim; splenda.
biraz pahalıdır 17 lira mı ne ama değer doğrusu. hem tek kişi kullanıyorsun hemde öyle çok tüketmezsen 1buçuk ay falan gider.
öğleden önceki arada bir meyve veya yoğurt tüket.
öğlen bol proteinli tüketmelisin ki akşam yakamayacağın için bol protein almak zorunda kalmayasın.
yani bizim klasik akşam tükettiğimiz karbonhidratlı ve etli menüyü öğlen tüketmelisin ki eritebilesin gün içinde.
salata 2-3 parça et 4dilim ekmek yada 6 kaşık makarna. (2dilim ekmek=3kaşık makarna)
öğleden sonraki arada form ürünlerinden birşey veya gene meyve tüketebilirsin.
(ama iki arada da meyveler sınırlı tüketilmeli yani 2 tane muz falan tüketmemelisin. 1 elma 4-5 erik 8 çilek falan bir porsiyona denk geliyor artık sen hesapla

)
akşam yemeğinde mümkün olduğunca zeytinyağlı barbunya fasülye veya karnıbahar gibi bu tür sebze yemekleri tüket. zeytinyağlı olursa 2kaşık yağsız yaparsan 3kaşık yeterli bu yemeklerde.
bu arada nurs denilen bitkisel çayı ve demleme olmayan taze yeşil çayı kendince demleyerek tüketirsen ve sabah kahvaltıdan 30dk evvel ılık su tüketirsen metabolizmana katkı sağlarsın. bol bol sıvı tüketmek boynumuzun borcu tabi ama öyle umarsızca alakasız ard arda içmek de böbreklerimizi harab eder canım bunu da belirtiyim :)
tabi tüm bunları yaparken sıkı bir spor ve egzersizde elzemdir maalesef