siyahtan başka renklerin olduğunu fark etmek

bihterrrr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2015
28
5
3
34
arkadaşlar.... mrb..
insan hayatına farklı yönden bakarsa neden eleştirilir.
sen ben herkes farklı farklı ve farklı hayatlar yaşıyoruz. birbirimizi anlamak yardımcı olmak bu kadar mı zor
başımıza gelince mi anlarız karşıdakini
çaresizlik zorluklar yaşamak zorunda olduklarımız bu hayat bizi öyle olgunlaştırıyor
bu site de birbirimize yardımcı olmak eleştirmek değil
laf sokma yeri değil kendi egonuzu tatmin etme yeri değil bilene
siyah sayfadan yeni renkler açmak istiyorum
güzel bir sayfa

cook dogru, buraya sirf egosunu tatmin etmek icin dadanan bir suru insan var.
kimisi rahat yasayan, goren ogrenen birine bilir bilmez, dinden inanctan dem vurur ders vermeye kalkar.
kimisi, mecbur kalmis, hata yapmis yurdum kadininin gozune egitimli sehirli modern kadini sokusturur.
kimisi kalkar, baskasinin siyasi gorusunu, hayat tarzini, yonetmeye calisir.
kimse kimseyi o kisinin sartlarina gore degerlendirmiyor, herkes kendi penceresinden bakiyor da degerlendiriyor.

Başına gelmeden 'ben olsaydım 'diye konuşmak biraz boş oluyor evet bazen bende yapmisimdir ama genelde başıma gelenlere ve gorduklerime gore konusuyorum
21 yaşında olmama rağmen burda anlatsam başıma gelen ve yaşadıklarımi, atlattiklarimi ,hala izlerini taşidiklarimi bana farkli gozle bakmaya baslar insanlar bundan eminim
Bazen bazi insanlara kiziyorum ama sebebi yermek olmuyor
Neden kendine bunu yapiyorsun diye
Bazi seyleri ben atlattiysam ben yaptiysam herkes yapar ve inanin sert olmak kötü birsey degil
Bazen birinin bizi silkelemesini isteriz kendimize gelmek icin ama bunu yapana kizip savunmaya geciliyorsa bu kendine gelmek istemedigini gosterir icten ice hakli oldugunuda dusunur yargilanmaktan korkar aslinda

Benim bazi sevdigim arkadaslarim vardi onlar yanlis yapmasinlar diye kalplerini cok kirdim basta bana kizsalarda hakliymissin diye geri donduler iyiki oyle yapmissin diye
Ve ben cidden kotu seyler yasadigim icin sert durmaya, surekli gardimi yuksek tutmaya calisiyorum oyle olmasam bi kösede depresyonlar geciriyor olurdum hala toplanip hayata devam edemezdim yani benim tavrim kimseye hava atmak,bilmislik degil tamamen yaşanmisliktan kaynakli ,biraz konunun disina ciktim ama yazini gorunce yazasim geldi
Dahada yazacak cok seyim var ama yeri degil ki :))) tesekkurler
Imkansiz dedigimiz seyler aslinda kendi kendimize koydugumuz engellerden baska hicbisey degil

Son düzenleyen: Moderatör:

kırmad an eleştirmek , yönlendirmek yardımcı olmak, kendinle barışık olmak
yapıcı olmak kısaca bu cümleye neler söylenir yani insan olmak
bende onu söylüyorum .
evet kaldığımız yerden devam etmek düşmek kalkmak
çare aramak vazgeçmemek duygularımızda düüşüşlerimizde sorunlarımızda insan gibi fikir üretip yenilenmek
çünkü kimse dörtlük dörtlük değil. hayat insana çok şeyler öğretiyor. bu açıdan birbirimize yardımcı olmak
yıkmak düşene bir tekme vurmak değil , yargılamak aşağılamk değil empati kurmak işte gerekli olan bu
ama sitede saldırmak ve laf sokunca zevk almak için girenler var yazık diyorum
gerek yok!!! sorunları olan kimseyle paylaşamayan kimsesi olmayan insanlar buraya yazıyor olabilir
herşeyden önce saygı duymak, birgün kınamdığımızın bizim de yapıyor olacağımızı düşünmek büyük konuşmamakk
hayata yapıcı yaklaşmak, çözüm üretmek yardımcı olmak bunlar kötü şeyler değil insanı güzelleştiren şeyler insani vasıflarını besleyen dir bence ......

Siz çok güzel bir konu açmılsınız aslında
insanlar birbirini yericem diye hazır ki konuyu dagıtıyor
ama biliyorsunuz ki bazıları var o kadar da olmaz dedirtiyor
ben cok yardımcı olmaya calısırım bazen hatta yetmez ozelden yazar teskın ederım herkesın herkesten ogrenecegı seyler vardır
bu yuzden ınsanlar farklı zaten
ama ne yazık kı bazı kısıler aklının farkında degıl varmak ıstemıyor kullanamıyor akıl ve zeka da farklı seyler
hayatını bıle bıle çöpe sürükleyen kısılerı gorunce elbette bazı kısıler de tatlı sert cıkısıyor

keske ama keske gercekten bırılerının sabıt fıkırlerı degısebılse
mesela göz göre göre dayak yemekten zevk alan bır ergene sorulmaz mı basında aılen var okulun var ama sen hala senı dovenı secıyorsun denılmez mı şimdi
ya da nasıl denılır
aman salla gec te denmıyor kucuk bır hayat sonucta
sonuc olarak üzülüyoruz işte insanlık varsa daha da cok üzülüyoruz
günümüz berbat oluyor hatta

evet katılıyorum haklısınız
aslında olay şudurbence...
bir insanı ergen veya değil ona sert çıkışarak değil hareketlerinizle tavırlarınızla anlatabilirsiniz
peki dinleyecek mi diyorsunuz??? evet o an dinlemeyebilir . unutmayalım insan hata yapa cak
yani biz ona kuvvet uygulasakta veya sert davransakda saatlerce ko nuşsakda kişi kendinden sorumlu dur.
yani yönetemeyiz. öneririz anlatırız yumuşak bir dille. küçükse de büyüksede saygı duyarsak duyduğumuzu anlatırsak
hareketlerimiz vücut dilirmizle, ve biraz sabır en az hata ve kayıpla atlatabilir. bence ama birşeye panik yapıp yada keskin çizgilerle k esersek kopar. faydadan çok zarar olur. ya psikolojisinde oluşan zararlar tamir olması çok zor
yani hayat deneydir. kimse kimsenin avukatı ahlak bürosu yetkili merci değildir. sadece yardım etmek öneri sunmak
kırmadan o kişiye çözüm üretmek , sonuca ulaşmak vardır. bilmediklerimizi öğrenmek, bilgilendirmek hayatı güzel ne kadar yaşanabilirse o kadar yaşamak lazım. en az hasarla !!! olaybu

öyle tabi ama gecenlerde bırısıyle saatlerce konustum
benım cıddı anlamda işlerim yogun bakmayın oyle aktifliğime, cogu ısım bılgısayarla oldugu ıcın de klavyem hızlıdır
yetısırım cok kıtap okudugum ıcın de hızlı okurum
bundan oturu dedım su kızla ılgılenıyım
kendımden aılemden guzel ornekler verdım hah dedım ya anladı ezdırmıcek kendını vs vs
derken
ama ben ona kıyamam kı bı kere gülse erırım yok mok dedı
ulen dedım harcadıgım zamana yazık
iyi dayak yee
ınsan kızıyor yanı ne bılıyım

evet haklısın
o kişinin eğitimi gerekli yani onun ilk önce kişiliğini bulup kendini eğitmesi kendine değer vermesi gerekir
birine bağımlıyaşanmaz. yada siz özürlü değilsiniz ki kıyamam deyip idare edesiniz.
sadece çevresel etkenler sanş vs türkiye şartları insani bazı durumlara bir süre olsa mecbur bırakıyor co cuklar vs
ama o insan kendini geliştirdikçe çevresini kendini tanıdıkça sans vs yardımı ile bazı bağımlı durumlardan kurtulabiliyor
sabır mücadele herkese kendini kanıtlama hepsi oluyo
ama insanız boşluğa düşebiliyoruz ve bu durumda paylaştığımz şeyde ilk sorunda ilk yapılan şey yerden yere vurmak
ahlak bürosu kesilmek aynaya bakmadan pişkin pişkin eleştirmek bana acımasız geliyor
aslında karşısındaki zavallı küçük geliyo kendine güveni olmayan egosunu tatmin etmek isteyen zavallı insanin ilk yapacağı şey saldırmak hakaret etmek eleştirmek adı altında çirkefleşmek işte bunu kabul edemiyorum
yada böyle insanları görmek istemiyorum yardım etmek ve paylaşmak bu kadar..sevmek

bilmiyorum ya dedıgınız gıbı keske degısebılse herkes
ama su da var ınsan degısmez hanı duygusuzsa duygulu olması zor bencılse degısmesı zor
ama aptalsa degısebılır, kendını ezdırıyosa guclenebılır
guvensızse guvenı gelebılır
bunlar olabılır
bı zamanlar agladıgımız seye zaman gelıp guldugumuz gıbı
umarım etrafımızda daha fazla gormeyız zarar goren kısıleri

aynen katılıyorum
çok haklısın . inşallah görmeyiz oyle insanları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…