• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siyasi düşünce farkı

kk da eskiden bir konu açılmıştı aynı bu şekilde..herkes yazdı yazdı,görüşler açıklanmamaıştı..en sonunda konu sahibi BDP li,nişanlısı da MHP li çıktı..
yani zıt kutup var zıt kutup var..
bana sorarsan sorun olur mu evet, çünkü ülkemizde siyasi görüş yaşam biçimi farklılığına dönüştü..

Benim icin cok onemli.. Siyasi gorusleri farkli demek;hayata bakis acilari farkli demektir. Ortak noktada bulusmalari zor olur ve eger adamda despotluk varsa kuzeninizi kendi siyasi gorusu altinda asimile etmeye baskilamaya calisacaktir diye dusunuyorum. Aslinda bu kisiye gore de degisir. Ben cogu zaman saygi duyanini gormedim. Karsit gorusler hep kendi bakis acilarini empoze etmeye calisiyorlar ve bu catismaya neden oluyor. Siyasetin hic konusulmayacagi tv de siyasi haberlere denk gelindiginde yorum yapilmayacagi bir evlilik olmali ancak bu isin olmasi icin bence.

Kişiye göre değişir. Eğer gerikafalılık edip birbirlerine kendi görüşlerini empoze etmeye kalmazlarsa, ya da karşısındakini görüşü üzerinden ezmeye, ayrıştırmaya kalmazlarsa sorun olmaz. Ama görücü usulu dediniz, apar topar evlenmeyip birbirlerini tanımaya çalışıp bunun hayatlarını etkileyip etkilemediğini görmeye çalışmaları en mantıklısı.

Benim icin cok onemli.. Siyasi gorusleri farkli demek;hayata bakis acilari farkli demektir. Ortak noktada bulusmalari zor olur ve eger adamda despotluk varsa kuzeninizi kendi siyasi gorusu altinda asimile etmeye baskilamaya calisacaktir diye dusunuyorum. Aslinda bu kisiye gore de degisir. Ben cogu zaman saygi duyanini gormedim. Karsit gorusler hep kendi bakis acilarini empoze etmeye calisiyorlar ve bu catismaya neden oluyor. Siyasetin hic konusulmayacagi tv de siyasi haberlere denk gelindiginde yorum yapilmayacagi bir evlilik olmali ancak bu isin olmasi icin bence.
Eşiyle aynı görüşte olmayıp yürüyen evliliklerin bir çoğunda bir taraf apolitik oluyor zaten. Bu taraf özellikle de kadın oluyor. Her seçim sandığa gidip oy vermekten başka siyasetle ilgisi olmayan bir insan tabi ki sorun etmez.

Kocasının talimatıyla oy vereceği partiyi belirleyen kadın sayısı o kadar çok ki .
Ne kadar enteresan kadınlar bunlar .

farkli siyasi goruslere sahip kisilerle arkadaslikta hatta dostlarimda pek sorun yasamam.
saygi siniri asilmadigi muddetce gelistirici tartismalar bile yapilabiliyor.

ancak evlilik bambaska birsey, benim icin hayati ortaklastirmaktir.
bir ideolojinin farkli fraksiyonlari olsalar kisilerin karakterine gore tolere edilebilir diyebilirdim de tamamen zit kutuplarsa sahsen ben yapamazdim, cunku siyasi dusunceniz sizin sosyal hayatiniza da yansir, bu da ortak paydalarinizi kisitlar bence.

cocuk yetistirirken bile ona birey olarak kendi hayatina yon vermesini isteyip saygi duysaniz dahi kucuk yaslarda onun adina alacaginiz kararlar veya ogrettikleriniz icin surekli catismaniz olasi.
sahsen tv.deki haberi izlerken gosterdigim sogukkanliligi cocukta yitirecegimi dusunuyorum.

kk da eskiden bir konu açılmıştı aynı bu şekilde..herkes yazdı yazdı,görüşler açıklanmamaıştı..en sonunda konu sahibi BDP li,nişanlısı da MHP li çıktı..
yani zıt kutup var zıt kutup var..
bana sorarsan sorun olur mu evet, çünkü ülkemizde siyasi görüş yaşam biçimi farklılığına dönüştü..
katılıyorum. yalnız konu siyasetle ilgili. kapatmam lazım sanırım

siyasi görüşten ziyade hayat tarzı önemli... hayat tarzı aynıysa kültürler yakınsa sorun olmaz...

ama sandığa giderken kimse kimseye laf etmeyecek... ben eşimi tanımazken (siyasi görüşünü bilmezken) bana sandıkta şuna at buna at deme diye uyarmıştım. ha aynı görüşte çıktık da neyse...

büyürkende o şekilde büyüdüm. siyasi inancın olsun. ama diğerlerine saygı duy... farklı görüşte arkadaşlarım vardı. hatta onlardan kitap isterken "bu sana olmaz, senin görüşe ters vs" diye uyarırdı arkadaşım.

imagemaker imagemaker arkadaşım yazdıkların aslında hayat tarzı yada inança girer, siyasete girmez...

1. 1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.
  2. sitede siyaset bölümü dışında siyasi konu yasaktır. bu yüzden kapatıyorum

Back
X