• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siyasi düşünce farkı

Önemli bence ya, hayat görüşleri farklı demek ki. Herkes kendi yaşam biçimine ve hayat görüşüne uygun olan siyasi görüşe sempati duyuyor neticede. Parti fanatikliğinden ziyade bu açıdan bakmak gerek. O anlamda çok da farklı değillerse sorun olmaz.

mrb kolay gelsin geçen ay kuzenimi istemeye geldiler (görücü usulü) iki tarafta görüştü tanıştılar filan ama bir sorun var kız ile erkek arasında siyasi görüş farkı var tam zıt görüşteler acaba bu ilerde evlilik için sorun yaratır mı
Onlar sorun haline dönüştürmezse sorun olmaz.
Farklı görüşü dinleyebilir, kendi görüşünü özgürce ifade edebilirsen; illa benim dediğime geleceksin diye hırslanmadan, ya da bana hiç hakvermedi diye kinlenmeden fikir paylaşımı yapılırsa neden problem çıksın ki?
Önemli olan yaşam tarzları. Onda uyumsuzluk var mı?

Birer dakika arayla neredeyse aynı şeyleri yazmışız : )

Benim için olurdu. Siyasi görüş dediğiniz iki üç slogan, bir iki beylik laf değil. Hayat görüşü, yaşayış tarzı. Bu kadar zıtsa siyasi görüşler, hayat tarzı da zıttır bazı konularda. Ben, bana bu kadar zıt görüşte biriyle yapamazdım. Facebookta bile tartışıyorken bir de evlenmek...

Siyasi görüş tek başına bir şey ifade etmez, o insanın yaşam tarzını da etkiler, hayata bakışını da, değerlerini de..
Bu durumda çok fanatiklerse eğer sorun olur bence.
Ama bu insanların ortak olmayan tek yönü siyaset değildir belki, belki bir çok nokta vardır farklı oldukları ve anlaşamayacakları.
Bu yüzden evlenmeden önce zaman geçirmeleri lazım bol bol. Birbirini tanımalarına zaman vermesi lazım büyüklerin.

Önemli bence ya, hayat görüşleri farklı demek ki. Herkes kendi yaşam biçimine ve hayat görüşüne uygun olan siyasi görüşe sempati duyuyor neticede. Parti fanatikliğinden ziyade bu açıdan bakmak gerek. O anlamda çok da farklı değillerse sorun olmaz.

:KK70::KK70:komik geldi.Ama ileride çok fanatiklerse sıkıntı olabilir.

Bence problem olur, kuzenince bilemem
Kıl olurdum ben bir kere

Ikiside asiri degilse yani taparcasina, bununla beraber birbirlerinin düsüncelerine saygi duyarsalar, sorun olmaz...Ama görücü usulu birbirlerini pek tanimiyorlar, yani bilemezler, en iyisi ayni taraftan olani secmek.... Heleki düsündügüm iki tarafsa, aman allahim...:KK14:

Bence bu daha temel bir probleme , kafaların uymamasına işaret ediyor olabilir, bu işe o tarafından bakmak gerek derim.

Mesela ben AKP'ye oy vermiş biriyle kesinlikle olamam. bana %100 ters. Irkçı, milletini çok sevmeyle kendi milletinden olmayan herkesten nefret atme ayrımını yapamayan biriyle de yapamam.

Ama başka siyasi görüşlerde insanlara hiçbir itirazım yok. Sonuçta adamla %100 aynı olamayız, zaten bana çok benzeyen biryle olmak sıkıcı olurdu :) Farklı görüşlerini duymak , dinlemek de isterdim sevdiğim insanın ; dünyanın bir de onun gözüyle görmek isterdim . Değişik görüşler olması normal, bence ilişkiye renk katabilir.

Lakin burda farkli bir durum var, gorucu usulunde patlama olasiligi cok yuksek. hemen karar vermesinler, birbirlerini iyice tanisinlar o zaman.

Son düzenleme:
mrb kolay gelsin geçen ay kuzenimi istemeye geldiler (görücü usulü) iki tarafta görüştü tanıştılar filan ama bir sorun var kız ile erkek arasında siyasi görüş farkı var tam zıt görüşteler acaba bu ilerde evlilik için sorun yaratır mı

hem de ne büyük sorun.... resmen uçurum olur aralarında....

Her insanın bir tahammül sınırı vardır .
Ben de Atatürk düşmanı bir insana tahammül edemem arkadaşlık dahi kurmam bırak evlenmeyi barklanmayı ,

eşimin ailesiyle benim babam arasında da siyasi görüş var fanatizm boyutunda zıt kutuplardalar
beni istemeye geldikleri dönem referandum yapılacaktı ayy ne korkmuştum tartışcaklar diye çok şükür sağsalim atlattık
kuzenin damat adayıyla konuşabiliyosa babasını tembihlemesini söyleyebilir annesi de babasını kontrol eder
böle yaptık biz :KK49::KK14:

Amannn kuzeninize söyleyin adamın önce huyuna suyuna baksın, siyasi görüşüne değil. Sanki bütün evlilikler siyasi görüş farklılığından mı bitiyor?
Bence de ya... yaşam tarzımız neredeyse iki kardeş gibi çok benzer, ama siyasi görüşümüz tamamen zıt arkadaşlarım var.
Önemli olan sevgi+ saygı.

problem oluyor arkadaşımda, sorunun büyümesi tutuculuğa bağlı.

bizde eşimle farklı görüşlerdeydik. tabi kp le de :)

ama eşim için siyaset gereksiz bişi olduğundan genelde sustuğundan sorun çıkmazdı.

hararetlenir hararetlenir susardım :))

Amannn kuzeninize söyleyin adamın önce huyuna suyuna baksın, siyasi görüşüne değil. Sanki bütün evlilikler siyasi görüş farklılığından mı bitiyor?

Buna ben de katiliyorum ama adami tanima, sevme gibi bir durum yok ki, yani ortada bir ask yok. Ask varsa zaten insan hicbir seyi umursamiyor :KK49:

eğer işin içine ırkçılık girecek kadar farklıysa örüşleri kesinlikle zorun yaşarlar.
kültür farkı da olur o zaman. ki bu çok önemli.
biri sürekli ailesiyle oturalım der diğeri bizim ailede o yok der.
yemek zevkleri bile farklı olur.
tabi bunun nişan, düğün faslı var.
sonra bebek faslı var. var oğlu var..
ırk değişikliği olmadıktan sonra eşimle ben de siyasi görüş açısından farklıyız ama partizan değiliz. sandıkta biter bizim
siyasi görüşümüz..

biri çapulcu biri islami burjuvadan ise de olmaz .
Olmazzzzz olmazzzzz burada okumuyor musunuz kocam kapanmamı istiyor sevgilim açılmamı istiyor gibi şeyleri .
Ben Gezi Parkı'na gideceğim desem kocam hayır dese ne olacak şimdi .Olmazzzzzz

Buna ben de katiliyorum ama adami tanima, sevme gibi bir durum yok ki, yani ortada bir ask yok. Ask varsa zaten insan hicbir seyi umursamiyor :KK49:

Görücü usulü olacak sanırım, tanıma fırsatı bulmalı önce tanıması gerekiyor, tanıdıkça aşık olabilir belki. Zaten aşk yoksa arada evlilik niye olsun ki? İnsan aşık olmadığı, sevmediği bir adamla bir ömür geçirebilir mi?

ask yoksa sorun olur ask varsa hersey vizzz gelir esimle benim burcum birbirine zit iki burc evlilikleri saglikli olmaz diyor kac kez bakdim ama gel gorki biz cok iyi anlasiyoruz ask sevgi herseyden ustun geliyor ustelik siyasi olarakda farkli goruslerimiz tek ortak olan sey ailemiz biz bir aileyiz ne olursa olsun yikilmayiz dediginde hersey bitmistir bizim icin onlarda biz bir yuva kurcagiz gerisi bos derse set olsa durmaz onlerinde:KK66:

Back
X