• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siyasi görüş farklığı evlilikte sorun yaratır mı

Biz de zıt görüşlerdeyiz ve acayip sinirimi bozuyor.yıllardır tanıyorum eşimi ,işim olmaz siyasetle diyen adam meger nefret ettigim görüşlerdeymiş.biraz dikkat ettim üzerine gidince de söyledi.bazen alevleniyor sinirim.ćocuğumu etkiler diye çekinmiyor değilim.

Ben hayatta yapamazdım.. Eşimle aynı siyasi görüşteniz şükür. Ama farklıı bir siyasi görüşü olsa ki siyasi görüş bir çok konuda hayata bakış açınıza ve yaşayışı da etkilediğine göre zor anlaşırsınız. Özellikle buraya konu açacak kadar dert ediyorsan.

valla bizim olmuyo, eşimle tamamen farklı görüşlerdeyiz, farklı yerlere oy veriyoruz, haber izlerken tartıştığımızda oluyo ama sadece fikirlerimizi çarpıştırıyoruz, saygı aşılmadığı sürece yararlı bile oluyo

Ben ve esim buna iyi bir ornegiz. esimle siyasi ve dini görüşümuz tamamen zit. hatta soyle soyleyim meclisteki ak ve kara olan iki bambaska partiye oy veriyoruz, dini inanisimiz ayni degil. ama cok mutluyuz. bu tamemen kisilerin saygisina olgunluguna ve zit olan bu olgulari gunluk hayatlarina ne kadar yansittiklarina bağlı.

Saygıyı koruyabildiğiniz sürece sıkıntı olmaz.
Tarafların kırmızı çizgiledi önemli.

Akp li ve HDP liyse benim için yaratır . Ayy tüylerim diken diken oldu :D

çok çok zıt görüşlere sahipseniz muhakkak zorluk yaşarsınız
birde işin içine farklı görüşlerdeki ailelerde girerse daha da beter olur bence

Şahsen ben evlenmem. Oy verilen partiler kişilerin yaşam tarzını da ele veriyor. Mesela ben Cumhuriyetçi, özgürlüklere önem veren biriyim. Anti demokrat veya Anticumhuriyetçi insanla yapamam. Bir yola da girmem.

Ben yapamam, platonik aşklarımı da bu yüzden kalbime gömmüşlüğüm var. Siyasi olarak çok zıt olduğum insanlarla belli bir samimiyet sınırını aşan ilişkiler kuramıyorum zaten. Aşık olacak kadar yakınlaşamayız bile muhtemelen :D Ben siyaseti futbol takımı gibi görmüyorum, gaflet-dalelt ve ihanet halindeki bir siyasiyi desteklemek çeşitlilik gelmiyor bana. Yani kimseyi yaftalayıp dışlamam ama belli bir seviyeyi de geçemem.

Ama yaşam tarzı sanırım sizin takıldığınız şey. Yani aynı siyasi görüşü paylaşıp bambaşka hayatları yaşayan insanlar da var sonuçta. Bizde sorun olmuyor diyenlerin çoğunda çocuk daha rahat olanın formatına göre yetiştiriliyor bence.

Ha süper siyası-hayat tarzı uyumu olup da mutsuz olabilirsiniz, bu işler kısmet.

Bu arada konu kapanabilir, temkinli olmak lazım ;)

Arkadaşlar 2 zıt görüşe sahip kişiler evlenince sıkıntı olabiliyo mu. Evlenmeden gözüne batmaya n şeyler sorun teşkil ediyor mu. Aramızda böyle evlilikeei olan varsa bi fikir verebilir mi. Biri var hayatımda ama siyasi görüşlerimiz hayata bakışımız zıt ama onun dışında çok iyi anlaşıyoruz. Ben biraz herşeye mantıksal ölçüde yaklaştığım için belki de abartıyorumdur. Yorumları bekliyorum teşekkürler :))))
iki kişide inadım inat gidiyorsa zor

Birbirinize saygi duyabildiginiz surece sorun olmayacaktir. Hatta cesitlilik iyidir:) biz ayni konudayiz mesela sıkıcı oluyo elestirelim arada birbirimize goruslermizi savunalim felan isterdim:)

Bu konu kapanır çünkü başlık siyasi yoruma davetkar ve parti isimleri başladı bile.
Tadında kalsın ki bugün banlananlar listesine yenileri eklenmesin.

Back
X