- 25 Kasım 2022
- 818
- 1.387
- 33
- 29
- Konu Sahibi portakalafisildiyordum
-
Ahlakli siirlerim de var.Banlarlar ama seni böyle
Ahlakli siirlerim de var.
Şiyir ve şayir yazarak dalga geçiyormuş ama unutmuş sanırım bunu yaptığını sonra doğrusunu yazmış.Şiir mi şiyir mi peki bilmediğimden soruyorum hangisi doğru
Merhaba hatun kişiler,
"portakiki" mahlasıyla uğruna şiyirler yazıp defterine çantasına sıkıştırdığım çocuk bugün herkesin ortasında resmen aşağıladı beni. Çok ağır konuştu, utancımdan yerin dibine girdim. Sizce şiyirlerim o kadar kötü mü? Benden aşk şayiri olmaz mı?
Şiyir 1
sütyen kopçasını
tek eliyle açtığında
"neden" dedim, "tanrım, neden;
iki elin sesi
ne zaman bitti?"
the bra adli siirimin Sabahattin Eyüboglu cevirisi, 1939, tütsüler diyari katmandu
Şiyir 2
güzel bir sofraya oturduk onlan;
"herkes memesi kadar içecek" dedi
benden geç kalktı,
ayrıldık
"requiem for meme" adli siirimin Sabahattin Eyüboğlu çevirisi, sene 1945, roussilon'da şarabiçerken.
Geçti istemem gelmeniMerhaba hatun kişiler,
"portakiki" mahlasıyla uğruna şiyirler yazıp defterine çantasına sıkıştırdığım çocuk bugün herkesin ortasında resmen aşağıladı beni. Çok ağır konuştu, utancımdan yerin dibine girdim. Sizce şiyirlerim o kadar kötü mü? Benden aşk şayiri olmaz mı?
Şiyir 1
sütyen kopçasını
tek eliyle açtığında
iki elin sesi
ne zaman bitti?"
the bra adli siirimin Sabahattin Eyüboglu cevirisi, 1939, tütsüler diyari katmandu
Maalesef yazarlık ve şairlik mesleği o kadar ele düştü kiBen sabah kalktığımda kendi adımı hatırlamıyorum resmen, millet neler yazıyor. Şu enerjinin binde biri bende olsa kovulma korkusu çekmem
Düzgün yaz şiyir bi bi kere oAhlakli siirlerim de var.
Şiir*Merhaba hatun kişiler,
Şiyir 1
sütyen kopçasını
tek eliyle açtığında
iki elin sesi
ne zaman bitti?"
Merhaba hatun kişiler,
Şiyir 1
sütyen kopçasını
tek eliyle açtığında
iki elin sesi
ne zaman bitti?"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?