- 23 Kasım 2014
- 89
- 22
- 13
- 36
- Konu Sahibi emirimherseyim
-
Ben çalışmak istiyorum hemde çok istiyorum hatta denedim annem çocuğa baktı ben ise gittim ama siz de bir kadın olarak bilirsiniz hem iş hem çocuk olmuyor ve bende epilepsi hastasiyim cok zorlandım..en ufak bir örnek vereyim eşim ise giderken oda 1 hafta gitti.. neyse öğlen 3 de iş başı alacak ken saat 2 de kalkiyordu gidiyor du..ben öğlen üç te gidecekken sabah 8 de kalkiyordum oğlumun kahvaltısini yaptıriyordum ev işlerimi yapiyordum vs vs..ve buna bünyem dayanmadi zaten normal dede sara nöbetleri yasiyorum..busefer sıklaştı..birde annem isyan ediyor diyo kocan evde oturup Afedersiniz gö...ünü büyütsün ben coucuga bakiyim sen calis..çocuğum daha küçük 15 aylık..Kürtajı düşünüp ağlayarak kendinize sıkıntı yaratıyorsunuz, geçmiş geçmişte kalmalı.
Eşinizin çalışmamasının yarattığı sıkıntıyı anlıyorum ancak 7/24 gördüğünüzü yazmışsınız o zaman siz de çalışmıyorsunuz, değil mi? Nasıl geçiniyorsunuz?
Eşinize kızarken siz de aynı hataya düşmeyin, iş bulup çalışın derim, eğer öyle değilse.
2 senedir evinizin geçimini kim sağlıyor evde çalışan kişi olmadığına göre,ve sizin aileniz 2 senedir çalışmayan bir adam için bekle düzelir mi diyorlar,2 senede düzelmemiş bu adam kaç senede düzelecekmiş ailenizde şaşırdım,size destek olması gerekirken bekle diyorlar.Hanımlar Merhaba..
ben ilk bebeğimi aldırmak zorunda kaldım çünki o kişi ona sahip çıkmadı vs vs..ve ben onun üzerine evlenmeme rağmen hatta bir çocuğum olmasına rağmen bu Piskolojiyi bir türlü atamiyorum üzerimden...hala geçeleri gizli gizli bebeğime Ağlıyorum..mesela oğlum aynı babasına benziyor ya oda öyle olsaydi o çocuktan nefret edermiydim?ama bir anne olarak insan evladindan nasıl nefret eder..
zaten bebek alindiktan hemen bir süre sonra evlendim ve çocuğum oldu çünki o bebek alindiktan sonra tek.gayem içimdeki boşlugu doldurmakti..Piskolojik yardım aldım ama icimdeki acıyı hicbirsey dindiremiyordu..sonucunda hislerimden emin olmadan yaptığım bir evliligin ortasında buldum kendimi..duygusuz ruhsuz..eşim beni seviyor ona herseyi anlattim çünki dayanacak saklıcak gücüm yoktu..o kadar büyük bir olgunlukla karşıladi ki şaşırdım..onu sevmedigimide söyledim o zamanki Piskolojimin getirdiği duygu karışıkligindan ötürü herseyin beni ona ittigini anlattım...seveceksin elbet birgün diye sabırla bekliyor..ama ben..
o bana dokunduğunda bile irkiliyorum ona karşı zerre duygu kalmamış içimde hicbirsey...Bugün sordu tamam o zaman bosan benden dedi..yada bir sans ver ilişkimize ben is bulursam beni daha az görürsen belki özlersin beni zamanlada seversin dedi..bir şans daha verdim..ama günden güne iyiye gitmiyor hicbirsey..eşimin işsiz oluşu sürekli evde oluşu beni dahada çok boguyor..evleneli iki sene oldu belki toplam 1 ay calişmıştır.her ay maddi sıkıntı yasamak herseyi dahada zor hale.getiriyor.ikimiz de epilepsie hastasiyiz o surekli ben hastayim her isi yapamam diyor ve basta ailem olmak uzere cevremdekiler ha sen bekle bu adam olur calisir diyorlar..yani en beni bunaltan en buyuk sorun calismamasi tum gun evde olmasi hicbir isin ucundan tutmamasi..cocukla bile zar zor ilgilenir gece gec yatar playstation oynar.sabah geç kalkar... artik 7/24 onu gormekten sıkıldım daraldim..icimde tane duygu vardı ise oda kalmadi..bekar iken her istediğimi alan ben şimdi herseye uzaktan bakiyorum.
söyleyin siz benim yerimde olsanız neyapardiniz?nefes alamiyorum artık..sevmedigim biriyle aynı evde yasamak cok zor..
Sizede geçmiş olsun ama bu hastalık la yaşamayi bilirsek mutlu oluruz..ben mesela gece kriz geçiriyorum başım ağrıyor heryerim tutuluyor ama sabah kalkip yiyenede cocugumla ilgileniyorum..hele ilk Doğdugunda zaten emziremiyorsun haplar Süre karışiyor neyse her iki saate bir kalk mama ver sürekli kriz geçiriyordum..eşimin hiçbir desteğini görmedim bu KONUDa oda hasta olmasına rağmen beni desteklemedi..Elbette, her radyasyon gibi zarar veriyor.
Ama her epilepsi hastasini bir seyin tetiklemesi gerekmiyor.
Cesit cesit bayilma turleri: duyusal, gorsel ya da kut diye bayilmalar tarzinda.
Gorsel olanlari fazlasiyla etkiliyor tv, pc, tel.
Ama her tv degil mesela.
Ben kotu elektrik aldiklarimi ayirt edebiliyorim.
Siz yanlış anlamişsiniz onlar mecazi anlamda söylüyor hatta buyüzden annemle birçok kez tartışdim neistiyorsun bosanmami?bu benim ikinci evliligim daha 26 yasindayim fakat 18 yaşımda saçma sapan bir evlilik yaptım kısa sürdü boşandım hani ikinci kez ayrilirsam milet ne der korkusuda var..Eşimde diyor annen neden seni kışkırtıyor bosanmanimi istiyor vs vs...babamda ayni sekilde bundan adam olmaz bu bi işi beceremez bir çivi dahi cakamiyor..2 senedir evinizin geçimini kim sağlıyor evde çalışan kişi olmadığına göre,ve sizin aileniz 2 senedir çalışmayan bir adam için bekle düzelir mi diyorlar,2 senede düzelmemiş bu adam kaç senede düzelecekmiş ailenizde şaşırdım,size destek olması gerekirken bekle diyorlar.
Kusura bakma o zaman,evinizin geçimini senin ailen mi yapıyor.Siz yanlış anlamişsiniz onlar mecazi anlamda söylüyor hatta buyüzden annemle birçok kez tartışdim neistiyorsun bosanmami?bu benim ikinci evliligim daha 26 yasindayim fakat 18 yaşımda saçma sapan bir evlilik yaptım kısa sürdü boşandım hani ikinci kez ayrilirsam milet ne der korkusuda var..Eşimde diyor annen neden seni kışkırtıyor bosanmanimi istiyor vs vs...babamda ayni sekilde bundan adam olmaz bu bi işi beceremez bir çivi dahi cakamiyor..
Hem çocuk hemde daha sonra neolur korkusu pişman olurmuyum diye çok korkuyorum..annem le hiç anlaşmayan biriyim ama ayrilirsam da onunla Yaşamak zorunda kalacağım çünki hem hastayım hani nöbetlerim oluyo hemde bir ufak çocuğum var.ve ben ikinci kez evlendim 18imde saçma sapan bir evlilik yaptım 6 ay bile sürmedi ayrldim tr de evlendim olmadı zaten hayatima almanyada kaldigim yerden devam.ettim fakat bircok hata yaptım örnek o hamilelik sonra bu evlilik..ben şimdi ayrilsam asla.bir daha evlenmem diyorum ama şimdi böyle diyorum sonra fikrim değişecek ama busefer farklı çocuğum var..İşte tüm bu korkular beni durduyor..Bosanmani engelleyen nedir ?cocuk demede sakin ???
Sizin de dediğiniz gibi ne hasta insanlar var ne işler yapan..ben şunu diyorum kendime eğer turkiyede yaşamış olsaydık kesin sokakta kalirdik..esim meslek yaptı orasida epilepsi hastalarina özel biryerdi bende ordaydim yurt da kaldık..zaten orda tanıştık..neyse satıcı olarak meslek yapti..ama elim ağır diyor ya gerçekten de öyle çok uyuşuk bu hastalığındanmi kaynaklanıyor bilmiyorum..gercekten kafam cok karışık yurtta bile işe gitmezdi kaytarirdi çoğu kez..iste o.zamanlar gorseydim herseyi..Piskolojim beni ona itmeseydi hiçbişey böyle olmazdıBen normal bir adami yani calisip cabalamis ama tutanamamis bir adami baz alarak, belki bir kacis olarak goruyordur oyunu diye yorumladim eger bagimlisi degilse.
Yine de oturmadiginin farkindayim zira hastanede tanistigimiz bir epilepsi hastasi abimiz, insaatta calisiyordu cephe boyacisi olarak.
Tam da olaya vakif degiliz, es ne is yapiyor, becerikli biri mi vs.
O yuzden cok da saapmadim.
Hayır dedim ya almanyada yasadigimiz için devlet sağlıyor kirayi öduyorlar ve gecinebilecegin kadar para veriyorlar ama o.para da bize sadece ay ortasina kadar yetiyor gerisinde hep birilerine muhtaç oluyoruz genelliklede anneme..halbuki oda devletten geçiniyor ama daha idareli..ay sonu cebimizde beş kuruş olmuyor avrupa gibi biryerde..yani hastalansak taxi ye binemiyecegiz..Kusura bakma o zaman,evinizin geçimini senin ailen mi yapıyor.
Anladim canim.Biz almanyada yaşadıgimiz için geciminizi devlet karşılıyor kirayi onlar ödüyor ve gecinebilecegin kadar da para veriyor ama o para seni anca ay ortasina kadar getiriyor sürekli anneme muhtaç oluyoruz yada ay sonu elimizde hiç para kalmıyor çocuğun ihtiyaçları alınıyor biz beş kuruşsuz dolasiyoruz avrupa gibi bir yerde..Bunlar ağrımaya gidiyor..baba evinde hiç görmedim..
Bilmiyorum ki hastalığının ardına mi sığınıyor dedim ya ikimiz de epilepsie hastasiyiz mesela ben hala nöbetler yasiyorum gece bazen kriz geciriyorum ve yine sabah kalkıp ogluma bakıyorum yani uzan dinlen yok..hastalanmaya bile korkuyorum yani normal bir soguk alginligi çünki eşim bana bakamaz öyle bir kişiligi yapisi yok..cocuguna Bugüne dek en fazla 2 3 kez Zorla mama yedirmistir..yapamıyorum diyor çıkıyor işin icinden..calismayada kalktim ama olmadı eşimden hiçbir destek göremedim hem iş hem çocuk olmadı nöbetlerim çoğaldı..annemde dedi senin kocan afedersiniz gö...ünü büyütsün gidip idda cafelerde zamanini geçirsin ben çocuğa bakiyim sen calis yok öyle..Geçmişte yaptığınız yada yapmaz zorunda hissettiğiniz bu hatadan pişman olmanız kötü birşey değil bu insan olmanın en büyük Fazileti. Kürtajı defalarca yapıp rahatça hayatına devam eden hatta doğan çocuğunu satan insanlar dahi var.
Ama şimdi bir çocuğunuz var onunla ayakta durabilirsiniz. Ben eşime deli divane aşık evlendim ama şimdi rabbim bana oğlumu hediye etti inanın gerçek aşk evlat. Eşimi sevmiyorum diyemem ama öyle durumlar yaşadığım olduk bazen çocuğuma bakıp bu melek ikimizin parçası diyip kötü şeyleri maziye gömdüm.
Şu an asıl sorununuz eşinizin çalışmaması. Epilepsi hastalığı Çalışmamak için bir nedenmi bunu bilmiyorum ama yanlış biliyorsam düzeltin lütfen geç saate kadar uyumamak ve Playstation gibi oyunlarla uzun zaman geçirmek hastalığı tetikler diye biliyorum. Eşinize bir gözdağı vermek şart ama eğer eşinizi bırakırsanız ailenizin yanına sığınmak gibi bir şansınız varmı. Çünkü eğer giderseniz eşiniz yine çalışmaz ise geri dönmeniz için bir sebep olmayacaktır.
Çocuğu malesef daha nisanliyken yaptık çünki dedim ya o zamanlar tek isteğim bir çocuğum olsundu..şimdi elimde bir sihirli değnek olsa beni ilk hamileligimden önceki güne götürmesini dilerdim..ondan sonra hayatım maf oldu..kürtaj dan sonrası zaten Piskolojimin beni götürdügu son durum bu...suan tutundugum tek yasam kaynagim oglum..ama eğer o günlere donebilseydim ne bu evlilik olsun isterdim ne bu çocuk..Çünki olan ona olacak..Bu şekilde bir ömrü geçirebileceğini düşünüyor musun?
Boşanmak için neyi bekliyorsun?
Daha da önemlisi 2 senedir ikinizde çalışmazken üstüne bir de çocuk yapmışken neyle geçiniyorsunuz?
Kafamda çok yorum yaptım ama hiçbir sonu alamıyorum korkuyorum sadece korkuyorum tkr hata yapmaktan korkuyorum..playstation epilepsiyi körükler.
üstelik çalışmayan bir adam, her oyunu dünyanın parası.
neyle geçiniyorsunuz peki?
boşansanız ( ki aslında sizin durumunuzda en mantıklısı ) ne yapmayı düşünüyorsunuz?
ailenize mi döneceksiniz? çalışıp çocuğunuza mı bakacaksınız?
plan yaptınız mı hiç ?
Herşeyi tkr tkr yazmak olmuyor çoğu şeyi ben burda cvbladim..neyle gecindigimizide 2 3 defa cvpladim...zorunlu evlilikti çünki nisanliyken hamile kaldim ki zaten tek istegim se oydu ama benim tm Piskolojik sorunlarimdan hani kurtaj dan dolayıydi ama eşim aile baskısı olmasına rağmen ve onlardan çok cekinmesine rağmen oda o bebeği çok istiyerek yaptı onun da amacı hani bir an önce evlenmekti beni kaybetmemekti.çünki annesi düğün için durumum yok 2 seneden önce sizi evlendiremem.diyordu Eşimde ha hamile kalirsa hemen evleniriz akliyla hamile.bıraktı kendi aklinca beni..benim ise o zamanlarki ruhsal dengem zaten yerinde değildi tek amacım bir çocuk tu gerisi salla gitsnBebeğinize üzüldüm... Bence hala onun psikolojisi sizi rahat bırakmıyor. Eşinize gelince de zorunlu bir evlilik değildi yani siz isteyerek evlendiyseniz şimdi neden böyle? 7/24 evde diyorsunuz normalde bayanlar hep eşleri yanlarında olsun ister burada açılan konulara bakın "Eşim eve gelmiyor,eşim eve geç geliyor..." anlayamadım. Çalışma konusunu da anlamadım madem hiç çalışmıyor ne ile geçiniyorsunuz? Hem 2 sene içinde hiç mi iş bulamadı bu adam yaaa...
Ne diyeyim ki şimdi... Kendiniz kendinize yapmışsınız. Önemli olan bundan sonrası. Psikolojinizi bir an önce düzeltmeye bakın bence.Herşeyi tkr tkr yazmak olmuyor çoğu şeyi ben burda cvbladim..neyle gecindigimizide 2 3 defa cvpladim...zorunlu evlilikti çünki nisanliyken hamile kaldim ki zaten tek istegim se oydu ama benim tm Piskolojik sorunlarimdan hani kurtaj dan dolayıydi ama eşim aile baskısı olmasına rağmen ve onlardan çok cekinmesine rağmen oda o bebeği çok istiyerek yaptı onun da amacı hani bir an önce evlenmekti beni kaybetmemekti.çünki annesi düğün için durumum yok 2 seneden önce sizi evlendiremem.diyordu Eşimde ha hamile kalirsa hemen evleniriz akliyla hamile.bıraktı kendi aklinca beni..benim ise o zamanlarki ruhsal dengem zaten yerinde değildi tek amacım bir çocuk tu gerisi salla gitsn
Hanımlar Merhaba..
ben ilk bebeğimi aldırmak zorunda kaldım çünki o kişi ona sahip çıkmadı vs vs..ve ben onun üzerine evlenmeme rağmen hatta bir çocuğum olmasına rağmen bu Piskolojiyi bir türlü atamiyorum üzerimden...hala geçeleri gizli gizli bebeğime Ağlıyorum..mesela oğlum aynı babasına benziyor ya oda öyle olsaydi o çocuktan nefret edermiydim?ama bir anne olarak insan evladindan nasıl nefret eder..
zaten bebek alindiktan hemen bir süre sonra evlendim ve çocuğum oldu çünki o bebek alindiktan sonra tek.gayem içimdeki boşlugu doldurmakti..Piskolojik yardım aldım ama icimdeki acıyı hicbirsey dindiremiyordu..sonucunda hislerimden emin olmadan yaptığım bir evliligin ortasında buldum kendimi..duygusuz ruhsuz..eşim beni seviyor ona herseyi anlattim çünki dayanacak saklıcak gücüm yoktu..o kadar büyük bir olgunlukla karşıladi ki şaşırdım..onu sevmedigimide söyledim o zamanki Piskolojimin getirdiği duygu karışıkligindan ötürü herseyin beni ona ittigini anlattım...seveceksin elbet birgün diye sabırla bekliyor..ama ben..
o bana dokunduğunda bile irkiliyorum ona karşı zerre duygu kalmamış içimde hicbirsey...Bugün sordu tamam o zaman bosan benden dedi..yada bir sans ver ilişkimize ben is bulursam beni daha az görürsen belki özlersin beni zamanlada seversin dedi..bir şans daha verdim..ama günden güne iyiye gitmiyor hicbirsey..eşimin işsiz oluşu sürekli evde oluşu beni dahada çok boguyor..evleneli iki sene oldu belki toplam 1 ay calişmıştır.her ay maddi sıkıntı yasamak herseyi dahada zor hale.getiriyor.ikimiz de epilepsie hastasiyiz o surekli ben hastayim her isi yapamam diyor ve basta ailem olmak uzere cevremdekiler ha sen bekle bu adam olur calisir diyorlar..yani en beni bunaltan en buyuk sorun calismamasi tum gun evde olmasi hicbir isin ucundan tutmamasi..cocukla bile zar zor ilgilenir gece gec yatar playstation oynar.sabah geç kalkar... artik 7/24 onu gormekten sıkıldım daraldim..icimde tane duygu vardı ise oda kalmadi..bekar iken her istediğimi alan ben şimdi herseye uzaktan bakiyorum.
söyleyin siz benim yerimde olsanız neyapardiniz?nefes alamiyorum artık..sevmedigim biriyle aynı evde yasamak cok zor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?