Siz benim yerimde olsaydiniz ne yapardiniz?

PrensesEla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
80
0
86
A.B.D.
Siteyi uzun suredir takip ediyorum ve konusmalar cok icten geliyor...

Ben de sizlerin tavsiyelerine ihtiyacim oldugu icin derdimi paylasiyorum.. Siz benim yerimde olsaydiniz napardiniz?

Yaklasik 2 yil once yurt disina gelin geldim. Kimse evlenmemi istemesede, ben direttim evlendim ve geldim. Geldigimden beri esimin isleri hic iyi degil. Surekli maddi problemler yasiyoruz. Turkiyede ailemin durumu cok iyidi ve parasiz hic kalmazdim. Surekli alisverislerdeydim. Burada ise 2 senedir uzerime dogru duzgun bi se alamadim bile. Evimi bile istedigim gibi doseyemedim!!
Ayrica turkiyeden cok iyi bir universiteden bir diplomam var. Yalniz burada ise yariyormu deseniz, HAYIRRR!! Burada bir suru ise basvurdum ve dil problemim olmamasina ragmen, hic bir yerden aranmadim gorusmeye cagrilmadim.
Master a basvurucam ama bu yilki basvurulari cesitli nedenlerden dolayi kacirdim. Basvurunca taaaaaa 2011 eylulde basliyorum.
Henuz bebegim yok ( gecenlerde 5 haftalikken bebisim dustu!! )

Esime donelim, sen orada cok daha iyi isler yaparsin diyorum, donmek istemiyor.
Diyorki biz donersek orada senin ve benim ailem bizi rahat birakmaz, ayriliriz.

Ben ise omur boyu burada yasamayi dusunemiyorum. Esime, madem taaa seneye basliyicam mastera, o zaman bu surecte turkiyeye gideyim, bir iste calisayim dedim. Hem para kazanicam ve rahatlicam, hem de ailemle olucam.
Esim kabul etti. Serbest calistigi icin kisa dogru o da gelicek, biraz kalicak...

Siz olsaydiniz gidermiydiniz cennet vataniniza, calisir miydiniz?
Esimi cok seviyorum ama parasiz ask da tam olmuyor!!! Hele de parali bir ailede buyuduyseniz!!
Esimi seviyorum, cok anlayisli bir insan.. Merhametli... Iyi niyeli...

Napmaliyim? surekli uykularim kaciyor, hep bu durumu dusunuyorum...

Gideyim mi master a baslayana kadar ???

bilmiyorumkismile

git bence.ailenle kalıp paranı biriktir.
eşini de sonra temelli dönmeye ikna edersin belki.
yurt dışına gelmek istemediğini söylersin,o da senin mutsuz olduğun bir şehirde yaşatmaya diretmemeli.
istemediğiniz sürece kimse sizi rahatsız edemez.:umursamaz:

ben olsam kocami birakip (dogruysa taaa amerikalarda) ailemin yanina hastalik keder olmadigi surece donmezdim. bir kere trde isiniz hazir mi? ayrica trde biriktireceginiz para dolara cevrilince ne olacak? ayri kaldiginiza,araniza onca mesafeyi soktugunuza degecek mi? bence bir sogani bolun yiyin ama birlikte atlatin bu gunleri... kari koca olmak bu demek degil mifisfisfis?

esin tr ayrirlar diyorsa katlanin biraz sartlara..Allah korusun esinizin korkulari dogru cikarsa o zaman bugunlerinizi ararsiniz..master icin mutlaka basvurun derim..esinizin isleri hep boyle gitmez ya ileride duzelecektir..

Hmm.
Basta gitsen daha iyi olur, git tabii diye dusundum ama, sonra yukarida bir arkadasin yazdigini okuyunca fikrim degisti.
Sizinki biraz da zoru sıkıntıyı gorunce kacmak gibi oluyor. Durumunuz ne kadar kotu olursa olsun, esinizi te nerelerde birakip durumu iyi olan ailenize gitmek dogru mu sizce? Siz parali olmaya, rahata alismis olabilirsiniz, ama bu esi birakip gitmeye bahane olamaz. Ne yani, esinize "sen toparla burda durumlari, ben sen halledene kadar aileme gidiyorum" deyip, durum duzelince mi geleceksiniz? Bu mudur evlilik yani? Tamam, sizin amaciniz burda sadece okula baslayana kadar TR'de vakit gecirmek ama bu da cok abes duruyor yani. Gittiginiz yerde kendi meslegin olmasa da baska isler yapabilirsin master icin okula baslayana kadar.
Ha deseniz ki, "ben Turkiye'ye esas master yapmaya gidiyorum, bitince esimin yanina donecem", anlarim; gercekten bir amac var ortada derim.
Ama sizin yapmak istediginiz sey bana mantikli gelmedi acikcasi.

Hic tasvip etmezdim böyle birseyi arkadasim.

Ne olursa olsun anca beraber kanca beraber benim icin.

Bu kadar direttigin aileni bile karsina alip gittigin yerden bu sekilde dönmek bence mantikli degil.

Ayrica esini böyle uzun bir süre yanliz birakmanida dogru bulmuyorum. Gözden uzak olan gönüldende uzak oluyor....bu senin icinde gecerli...

Ben olsam, madem kendi isimde is bulamiyorum, master yapana kadar baska bir is bulur, bir cafede bir marketde veya herhangi baska bir isde calisir zamani böyle degerlendirirdim.

zoru görüp kacmak sizinkisi :umursamaz:

illa koca koca sirketlerde calismak zorunda degilsiniz

bulun ufak tefek isler calisin ve esinize destek olun

ben olsam gitmezdimm...kıyamazdım...ailemin durumu iyi demişsiniz onlar size en azından siz orda iş bulana kadar master a başlayana kadar yardımcı olsalarrr??
birde sonraa çokkkkkkkk pişman olabilirsinnn
seni burda görmeyelim seneye eşimi bıraktım geldimm ama şimdii o başkasıyla falann:)))
bu tamamen bu sitede çok gördüğüm bişey olduğu için şakaydıı:)))
hayırlısı olsunn...

bencede gitmeyin eşinizi tek bırakmayın
zaten evlilik her durumda beraber olmaktır.1,5 sene ayrı kalmaktan bahsediyorsunuz bu süre çok uzun 1,yada 2 ay tatile gelmiş gibi olabilir belki ama 1,5 sene çok uzun
bencede eşinizin yanında kalın küçük bir iş bile olsa girin çalışın eşinize destek olun
birde unutmayın gözden uzak gönülden uzak diye bir söz var.böyle bir yanlışı yapmayın bence:1no2:

sıkıntıyı tek başınıza siz yaşamıyorsunuz herhalde eşiniz de yaşıyor.neden siz bu durumdan sadece kendinizi kurtarmaya çalışıyorsunuz?amacım yargılamak değil ancak böyle bir teklif bile eşinizde nasıl bir yara açmıştır düşünebiliyor musunuz?bir erkeğin en zayıf noktasını yüzüne vurmak gibi oluyor.araya "sen" "ben" kavramlarını soktunuz mu birdaha biz demeniz çok zor olur.kaldı ki aile rızası da olmadığını düşünürsek araya giren soğukluğun telafisi çok zor olur.aynı durumda olsaydım inanın eşime sonuna kadar destek olurdum,onu bu zorluktan çıkması için motive ederdim ve aileme hiç bahsetmezdim.sonuçta eşiniz de istemez size bunları yaşatmayı.eğer anca beraber kanca beraber diyebiliyorsanız tabi...

para kazanabılıyorda insan eşiniz yanınızda olmayınca huzur bulabılecekmısınız pekı merak ettım:uhm:
benim şahsi fikim eşim olmadan cennet vatanım bıle gözüme cehennem gıbı görünebilirdi....bu benım fikrim tabiki...buyrunnnnnnnnn

bence de

zor zahmet yapılabilen bi evlilik...ona kavuşmak için neler yaşamışsınız, şimdi ayrılmak kolay mı?
akannehir

yazık bu gençlerimize acıyorum yurt dişına gidenler hep mutsuz ac perişan
ve sonrası ayrılıkkkk
eşiniz orda bırakkıp gelmenize gerek yok bi süreliğine eşinizle gelin burda deneyin bakılm burdaki hayata yaşamada eşiniz ayak uyduracakmıkiiii:uhm:

evet ben de böyle düşünüyorum
ufak da olsa bir iş bulur çalışırdım ama eşimi uzun süre yalnız bırakamazdım

evlilik bu değilmidir zaten boşuna denmiyo iyi günde kötü günde diye iyi günde iyide neden kötü günde böyle oluyo evet parada önemli bi unsur ama birlikten kuvvet doğar sen eşine destek olursan herşey daha iyi olur bence tabi bu benim düşüncem ...
bana düşüncen çok yanlış geldi sonuçta bi hayatı paylaşıyosunuz ...
yinede sen bilirsin hakkında hayırlısı olur inşallah...

evlilik zoru beraber gosuslemektir bence gitmeyin derim cunku araya giren mesafe evliliginize yansiyacaktir illaki. umarim calisabilecegin ufak bir is bulabilirsin ve yuku sadece kocana birakma yaninda kalip sabirla destek ol ozaman daha cabuk atlatirsiniz herkesin hayatinda fedakarlik ettigi durumlar olmustur gozden uzak olan gonuldende uzak olur ve bu soz cok dogrudur hakkinizda hayirlisi olsun.

eee ne anlamı kaldı o zaman evliliğin.
hem ben göçebe gibi 1 sene orda, 3 sene burda yaşanması taraftarı değilim.
siz bunları bile bile evlendiyseniz dişinizi sıkacaksınız..
hee; bence madem durumunuz bu kadar sıkıntılı bebek işini bir süre erteleyin derim..

Butun yorumlar su sonuca cikiyor:
birakip gitmek bir nevi bencillik oluyor.. Sikintiyi beraber cekmek, destek olmak ve sabretmekle guzel gunler bizi bekliyor...
Aslinda bu yorumlari okuyunca ne kadar yanlis dusundugumu farkettim... Bunu bana gosteren sizlere tesekkur ederim. Insan bazen herseyi saglikli dusunemiyor. Sikilip bunalinca kacasi geliyor hemen. Burada cok is aradim ama bir turlu giremedim cunku burada en dandik isten bile geriye aramadilar.

Kiyas yaptim biraz ve yanlisi orada yaptim.. Turkiyede olsaydim iyi bir ise girerdim ama ben burayi tercih ettiysem zorluklarinada katlanmam gerekicek... Buradan disimi sikarak alacagim bir master diplomasiyla bende guzel isler bulabilicem ama sanki o sure coooooooooooooooook uzun gibi geliyor bazen... Bitmeyecek gibi...

Yurt disi gercekten bazen cok zor olabiliyor ve bunuda ancak yasayan anliyor. Kimsesiz olmak cok zor geliyor... Turkiyede aileler rahat birakmaz demistim cunku ailelerimiz hep iyiligimiz icin karisiyor olsada ne yazikki karismalar arada huzursuzluklara neden oluyor...

Burada kalip mucadele etmeye karar verdim ama insallah Allah onumuzdeki tum engelleri kaldirir ve islerimizi acar....

Hepinize tekrardan ayri ayri tesekkur ederim bana ayna tuttugunuz icin...opuyorumnanaktan

abd'de yaklasik 8 senedir yasiyorum. inan ilk zamanlar kabus gibiydi, alisma sureci cok sancili geciyor. her tatilde Turkiye'ye donup, kalabildigim kadar uzun kalirdim. bir de herseyi kiyaslardim, iste simdi orda olsaydim soyle olurdu, boyle olurdu gibi.

esinin yaninda kalma kararini destekliyorum cunku evlilik bana gore iyi zamanda da, kotu zamanda da yanyana durup gogus gerebilmek ve mutlu olabilmektir. is imkanin ilk zamanlarda ordaki gibi olmayacaktir ama masterini alinca istedigin kosullarda is bulabilecegine inaniyorum. bu zaman zarfinda kendini gelisterecek ya da seni oyalayacak isler yapabilir ya da kurslara gidebilirsin. inan bana vakit cok cabuk geciyor, anlamayacaksin bile gecen zamani. sana verebilecegim tek tavsiye kiyaslamayi kesin bir sekilde birakman, sonucta burasi bambaska bir yer ve kiyaslama sadece insani mutsuz eder. bence sikayet etmek yerine, bulundugun yerin farkli yonlerini bulmaya calis. goreceksin ki o zaman fikirlerin degisecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…