kusura bakmayın ama ben kürt diye bir ayrımcılık yapmadım kürtçe konuşuyor dedim ikisi çok ayrı şeyler..Ben farklı dille konuşulmasına karşıyım sonuçta burası türkiye cumhuriyeti ve resmi dil türkçedir. Yanılıyor muyum ve ben kürtçe bilmiyorsam ve türkiyedeki insanların çoğunluğu türkçe konuşuyorsa o bana saygılı olmak zorunda ben ona değil..lütfen empati yapın sizin yanınızda başka biriyle başka bir dilde konuşsaydım ne hissederdiniz hemde bunu bağıra çağıra yapsaydım. Art niyet sezmiydiniz hiç mi yahu bu insanlar ne konuşuyor diye merak etmez miydiniz.
kusura bakmayın ama ben kürt diye bir ayrımcılık yapmadım kürtçe konuşuyor dedim ikisi çok ayrı şeyler..Ben farklı dille konuşulmasına karşıyım sonuçta burası türkiye cumhuriyeti ve resmi dil türkçedir. Yanılıyor muyum ve ben kürtçe bilmiyorsam ve türkiyedeki insanların çoğunluğu türkçe konuşuyorsa o bana saygılı olmak zorunda ben ona değil..lütfen empati yapın sizin yanınızda başka biriyle başka bir dilde konuşsaydım ne hissederdiniz hemde bunu bağıra çağıra yapsaydım. Art niyet sezmiydiniz hiç mi yahu bu insanlar ne konuşuyor diye merak etmez miydiniz.
Ahhh bu vatan sizin gbler yuzunden ilerlemez tabi
Ben derdimi anlatırken sadece bir cümle içerisinde kürt kökenliler sürekli kürtçe konuşuyolar dedim diye nasıl bu işi vatan millet meselesine getirdiniz Allah aşkına yapmayın...bana iyi yada kötü şekilde yorum atan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum eleştiriye açık bir insanım ama bu şekilde düşünülmesi beni gerçekten üzüyor. Ben bu cümleyi kullandım evet ama koskaca cümleler topluluğu içinde..Ve bazı arkadaşlar cımcızlayıp önüme koydular bende kendimce açıklıyorum fakat ya ben anlatamadım yada onlar anlamak işstemiyorlar.Tekrar sölemek istiyorum benim kürtlerle Ermenilerle İngilizler lazlarlar çerkezlerle...vs vs hiç bir sorunum yok. Sorun kimin nereli olduğu değil yada hangi dili konuştukları değil sorun bu dili bilmeyen biriinn yanında o bilmeyen kişinin bildiği dili konuşabildiği halde konuşmak istememesidir. Ben bunun nedenini sorduğumda bana ablası tarafından söylenilen cümle aynen şudur ' bazen insanın 2.dilinin olması iyi oluyor gizli konuşulması gereken şeyleri rahat konşabiliyoruz ' bunu şakayla karışık söylemiş insanldır ablası. Benimde hoşuma gitmeyen bu saygısızlık zaten anlatabiliyor muyum. ayrıca bazı arkadaşlar demiş evinde istediklerini konuşurlar zaten ben aksini söylemedim ki tabiki konuşlacaklar ama malum yaz ayındayız camlar vs açık oluyor evlerde karşılıklı olduğu için bize de komşularada aşırı ses gidiyor birde kürtçe başka arkadaşlarımın da belirttiği gibi gırtlaktan konuşulan bir dil olduğu için 2 katı fazla ses geliyor sanki bağırıyorlarmış gibi,hem sadece biz değil kaç kere komşular bile şikayet ettiler biz limoni oluyoruz bize sölüyolar sürekli annem babam büyük diye onlara söyletmeye çalışıyorlar
Senin art niyetle soylemedigini cogu kisi anlamistir merak etme..
Benim esimde kürt ve yazlari ailesine gittigimizde ne misafirler gelir anlatamam. Gelen 3-5 gun kalir:))
Ama ben senede bir gelmisim belki onlarla vakit gecirmek istiyorum belki gezmeye gitmek istiyorum... Surat yapar kv'yi koseye sıkıştırıp gitsin bunlar diye baski yapiyorum:) kadin misafiri postalamak zorunda kaliyo benim yuzumden:))))
Yani kurt kulturunde uzun misafirlik normal karsilaniyo. Yenegeniz iyi niyetliyse konusup anlatin gelmesin degil de gurultu yapilmasin diye ama.. Eger iyi niyetliyse zaten olay biter olmadi babaniz abiniz ile daha net planlar yapsin
evet hem bahsettiğiniz durumdan dolayı hemde sadece kendi evlerinde değil bizim yanımızdada konuşuyorlar kaç kere söyledik biz o dili bilmiyoruz lütfen bizim yanımızda bari türkçe konuşun diye ama nafile hala aynı şekilde devam ediyolar hemde yetmezmiş gibi kendi evlerinde de bunu bağıra çağıra yapmaya başladılaryani anlayacağınız sorun kürtçe konuşmaları değil sorun gizli konuşacakları olduğu zaman kürtçe konuşmaları. Kim olsa rahatsız olur siz olmaz mısınız? belki benim hakkımda konuşuyolar, nerden bilicem bunu..
Babanızı karıştırmayın diyen arkadaşların önerisi üzerine babam konuşmadan önce ben abimle konuştum. Annemin hasta olduğundan haberiniz yok mu neden biraz çocukları susturmadınız dedim annemin 2 gündür hasta olduğunu biliyorum ama acile gittiğinden haberim yoktu dedi bende istemiyorum bağırmalarını ama ne desem anlamıyolar daha çok bağırıyolar dedi ablasıda vurdumduymaz abla sende bişeyler söylesene diyorum ama biraz çocuklarına kızıyomuş gibi yapıp sonra susuyor bende misafir diye bişey diyemiyorum dedi. Yengemde sonra bize geldi heralde abim onada sölemiş özür diledi çocuklar adına...annemin halini hatrını sordu fln öyle işte ablası da dün akşam gitmişti daha yeni konuşabildik işte gelişmeler bu şekilde inşallah bi dahaki gelişlerinde böyle olmaz. Aslında yengem değilde ablası çok tuhaf bir kadın...Valla ben onu çözemedim AlLah onun eşine sabır versin o çocuklar ve o eşle gerçekten üzülüyorum haline.
lütfen üslübunuza dikkat edin bana siz kim oluyorsunuz diyemezsiniz, sizin de böyle demeye hakkınız yok. Benim yanımda ko-nu-şa-maz-lar kendi evlerinde konuşabilirler tabiki buna karışmaya hakkım yok zaten ama ses tonlarına dikkat ederek konuşmaları gerekir bağırarak değil. Anlatabilmişimdir umarım. Hem resmi dil türkçeyse ve türkçeyi çok güzel bi şekilde konuşabiliyolarsa benim yanımda tabikide türkçe konuşmaları gerekir bu bir saygıdır.Bir konu anlatırken Yarı kürtçe yarı türkçeyi karıştırarak konuşarak ne yapmaya çalışıyorlar amaç nedir ben anlayamadım anlaşılan siz anlamışsınız bana da açıklarsanız haklı bulupta özür dileyebilirim bnm gibi düşünen herkez adına..
bizde çerkeziz bizimde iki kişi bir araya gelince ne kadar dikkat etsekte dilimiz ister istemez kayıyor kendi dilimize
kimseninde yüzüne baka baka hakkında konuşmuyoruz
ayrıca yurtdışında yaşayan akrabalarım var ve kendi aralarında o ülkenin dilini konuşuyorlar
bende anlamam ama hiç de üstüme alınmam bana gerekli birşey söyleyeceklerinde zaten söylüyorlar
ha hakkımda konuşurlarsada bu onların ayıbı olur
ayrıca size ben ve bir arkadaş daha yazmış evleri ayırın dedik ama görmezden geldiniz
sizin derdiniz sorununuza çözüm olsaydı hiç değilse bir iki kelime yazardınız önerimize
ama sadece yengenizi ve ablasını kötülemek için açmışsınız gibi ha ne dersiniz ?
kirmizili yeri okudugumda cok sasirdim.insanlarin hangi dili konusacaklari kendisine kalmistir.ben almanyada türkce konusuyorum diye kimse kalkip bana burasi almanya,resmi dilde almancadir.türkce konusulmasini istemiyorum diyemez.bu ne cesaret böyle.herkesin bir ana dili vardir,bu türkcede olabilir,kürtcede,almancada...kusura bakmayın ama ben kürt diye bir ayrımcılık yapmadım kürtçe konuşuyor dedim ikisi çok ayrı şeyler..Ben farklı dille konuşulmasına karşıyım sonuçta burası türkiye cumhuriyeti ve resmi dil türkçedir. Yanılıyor muyum ve ben kürtçe bilmiyorsam ve türkiyedeki insanların çoğunluğu türkçe konuşuyorsa o bana saygılı olmak zorunda ben ona değil..lütfen empati yapın sizin yanınızda başka biriyle başka bir dilde konuşsaydım ne hissederdiniz hemde bunu bağıra çağıra yapsaydım. Art niyet sezmiydiniz hiç mi yahu bu insanlar ne konuşuyor diye merak etmez miydiniz.
lütfen üslübunuza dikkat edin bana siz kim oluyorsunuz diyemezsiniz, sizin de böyle demeye hakkınız yok. Benim yanımda ko-nu-şa-maz-lar kendi evlerinde konuşabilirler tabiki buna karışmaya hakkım yok zaten ama ses tonlarına dikkat ederek konuşmaları gerekir bağırarak değil. Anlatabilmişimdir umarım. Hem resmi dil türkçeyse ve türkçeyi çok güzel bi şekilde konuşabiliyolarsa benim yanımda tabikide türkçe konuşmaları gerekir bu bir saygıdır.Bir konu anlatırken Yarı kürtçe yarı türkçeyi karıştırarak konuşarak ne yapmaya çalışıyorlar amaç nedir ben anlayamadım anlaşılan siz anlamışsınız bana da açıklarsanız haklı bulupta özür dileyebilirim bnm gibi düşünen herkez adına..
kirmizili yeri okudugumda cok sasirdim.insanlarin hangi dili konusacaklari kendisine kalmistir.ben almanyada türkce konusuyorum diye kimse kalkip bana burasi almanya,resmi dilde almancadir.türkce konusulmasini istemiyorum diyemez.bu ne cesaret böyle.herkesin bir ana dili vardir,bu türkcede olabilir,kürtcede,almancada...
resmi dil türkce diye sizin yaninizda türkce konusulmasi gerektiginide nerden cikardiniz.bence insanlarin konustugu dili kabullenmekte saygidri.saygiyla ayrim yapmayi birbirine karistirmayin istersenirz.
iki dil bazen birbirine karistirilarak konusulabilir.mesela cocuklarim bana okuldan bisey anlattiklarinda türkceyle baslarlar,sonra gittikce almanca karisir,aliskanlik olabilir,veya o an uygun kelimeyi türkcede bulamamistir..
arti niyet aramak gerekmez böyle durumlarda,birazda siz anlayisli olabilirsiniz...
bu kaçıncı anlatışım bilmiyorum ben bu konuyu tartışmak için açmadım sadece fikir almak istemiştim kendimi savunmak istemiyorum daha fazla...sadece şunu son kez belirtmek istiyorum benden daha güzel türkçe konuşuyorlarsa neden kürtçe?...Ben bunu sorduğumda ablası neden benle alay eder tavırda 2 dil iyi oluyor gizli birşey konuşulacaksa kürtçe konuşuyoruz dedi? art niyet aramayın diyorsunuz kadın zaten apaçık söyledi yüzüme eski msjlarımdada bu durumu belirttim zaten.. ve hala bazı arkadaşlar beni suçluyor gerçi çok önemli de değil suçlamaları ben sadece fikir danışmak istedim benim düşüncelerim bu şekilde aklına yatmayan arkadaşlarım muhakkak ki olacak onlarıda anlıyorum yinede yorum yazma zahmetinde bulunmuşlar teşekkür ediyorum..Ama beni anlayan arkadaşlarım anladı zaten..DAha fazla bu konu hakkında konuşmak istemiyorum lütfen sizden de ricam uzatmamanız ama bana yardımcı olcak fikirleriniz varsa paylaşırsanızda tabiki mutlu olurum
Buarada LAle arkadaşım sana yazamadım inşallah dediğin gibi olur...
Prenses333 aynı şekilde sanada yazamadım yorumun için sağol zaten hallettik sayılır sorunu..Tabi bi dahaki gelişlerinde aynı durum devam etmezse
arkadaşım bir üstteki mesajımı okursanız yengemi kötülemediğimi anlarsınız ben sadece ablasının hareketlerinden etkilendiğinden bahsettim görüyorum ki msjımı okuma tenezzülünde bulunmadan yorum yapmışsınız. Evet ablası hakkında bi yorum yaptım ama onun yaptığı davranışları gözlemleyemediğiniz için beni yanlış anlıyorsunuz ve kötülediğim kanısına varıyorsunuz ama durum hiçte öyle değil! ayrıca çözüm aramak için konu açmamamışsınız demişsiniz ama dediğim gibi üst msjda arkadaşlarımın önerisinden yola çıkarak sorunu halletme aşamasında olduğumuzu belirttim lütfen yargılamadan önce enine boyuna bir düşünün derim... yinede eleştiride olsa yorum yapıp zahmet etmişsiniz saygılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?