• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz bu durumda olsaniz ne yapardiniz?

sofarsogood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
972
4.168
313
38
Merhaba hanımlar,
İstanbul'da yasiyorum. Erkek arkadasimla evlendikten sonra yasayacagimiz ev icin bakinmaya basladik. Kirada oturmayalim kira odemek yerine ev borcunu oderiz dedi. Olur dedim ben de. Birikmis parasi var biraz. Biraz da ben verecegim. İstanbul'daki konut fiyatlarini az cok biliyorsunuzdur. Sorunum su ki erkek arkadasim abi dedigi bir adama borc vermis iki sene kadar once. Verdigi borc az buz bi para degil. 110 bin tl. Adam bayagi zenginken isleri ters gidiyor ve batiyor. Yana done para ararken bizim saftirik abi benim bankada birikmisim var al odersin diyor.
Simdi bu adam moralim bozuk herkesten utaniyorum ben bu hallere düşecek insan miydim ayagina erkek arkadasimla gorusmeyi kesti. Ve iki yildir paradan tik yok. Guvendigi icin senet sepet de yok ortada.
Hadi iyi niyetine guvenelim. De be adam bari uc dort ayda az az eline ne gecerse ver degil mi. Ya da ara adam gibi kardesim ben bu parayi odeyemiyorum ya da su tarihte odeyecegim de.
Erkek arkadasima ben tek kelime etmedim bununla ilgili. Sonucta para onun parası. Ama bu kazigi yemesi beni delirtiyor. Agzini acip bi sey demiyor adama. Varsa yoksa dedigi x abide param kalmaz elbet oder. O parayi alabilse ilac gibi gelecek bize ama nerdeee.
Siz yerimde olsaniz bununla alakali bi sey der miydiniz? (tek bir kelime dahi etmedim)
Uzun olduysa affola...

bu zamanda senetsiz borç mu verilir.birde o kadar para.valla pes nisanliniza.insanlara güveni cok fazla galiba.bu darbeyle epey bir sarsılır sanırım..umarım alabilirsiniz ama zor gibi..
nisanlanmadan önce verdiyse pek bisey diyemezsiniz.ama nisanliyken verdiyse ben cok fena kizardim açıkçası.nisanliniza paranın kolay kazanilmadigini ve bu devirde bir daha böyle islere girmemesini öğütleyin.belki ise yarar bundan sonrasi için..

Sana bişey demek düşmez. Kendi parası ve vereceğine güveniyor. Ne denir ki? Gidip boğazına yapışacak hali de yok.
Bogazina yapismasin tabii de nazikce bir hatirlatsa bari. Onu da yapmiyor ki...

bu zamanda senetsiz borç mu verilir.birde o kadar para.valla pes nisanliniza.insanlara güveni cok fazla galiba.bu darbeyle epey bir sarsılır sanırım..umarım alabilirsiniz ama zor gibi..
nisanlanmadan önce verdiyse pek bisey diyemezsiniz.ama nisanliyken verdiyse ben cok fena kizardim açıkçası.nisanliniza paranın kolay kazanilmadigini ve bu devirde bir daha böyle islere girmemesini öğütleyin.belki ise yarar bundan sonrasi için..
Yok bizim iliskimiz yoktu henüz o zamanlar. Benim de hic umudum yok acikcasi. Ama hala verecegine dair umidinin olmasi beni sinirlendiriyor. Verecek olsa zaten bi kismini olsa verirdi simdiye kadar.

Böyle bir durumda esim olacak insana derdim ki;

Abin dedigin kisi ön ödeme olarak 50-60 bin versin gerisini de ya aydan aya tamamlamasini yada senin belirledigin bir tarihte toplu getirsin derdim. Senin islerine karismak gibi olmasin ama ortada buyuk bir para var ve bu para bizim hayallarimize ilac gibi gelebilir gibi seyler söylerdim.

90 lı yılların başlarında babam birine ev ödedigi emekli tazminatını cekip veriyor.Daha bunun sonrasinda baska şeylerde yaptı o verdiği herif neyse.Arada 3-5 birşeyler attı adam.Ama ne bizim hayatimizi mahvetmenin ne de borclarinin karşılığı değildi bu paralar.Yıllar geçti babam artik hayatta değil ama hakkimiz olan hicbirseyi de alamadık o kisiden.Sevgilinde babam gibi çok iyi niyetli sanırım.Gecmiste olan olaya karışma.Ama ola ki evlenirsiniz çok dikkat et.İyi niyet değişmez ve bunu kullanacak kötü insanlar bolca var.Tekrar ayni hatayı yapmaması için dikkatli ol.

Sevgilin fazla iyi niyetli davranmış. Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin diye bosuna demiyorlar.
Umarım o parayı geri alabilirsiniz.
Burdan bakınca pek mümkün görünmese de....

Merhaba hanımlar,
İstanbul'da yasiyorum. Erkek arkadasimla evlendikten sonra yasayacagimiz ev icin bakinmaya basladik. Kirada oturmayalim kira odemek yerine ev borcunu oderiz dedi. Olur dedim ben de. Birikmis parasi var biraz. Biraz da ben verecegim. İstanbul'daki konut fiyatlarini az cok biliyorsunuzdur. Sorunum su ki erkek arkadasim abi dedigi bir adama borc vermis iki sene kadar once. Verdigi borc az buz bi para degil. 110 bin tl. Adam bayagi zenginken isleri ters gidiyor ve batiyor. Yana done para ararken bizim saftirik abi benim bankada birikmisim var al odersin diyor.
Simdi bu adam moralim bozuk herkesten utaniyorum ben bu hallere düşecek insan miydim ayagina erkek arkadasimla gorusmeyi kesti. Ve iki yildir paradan tik yok. Guvendigi icin senet sepet de yok ortada.
Hadi iyi niyetine guvenelim. De be adam bari uc dort ayda az az eline ne gecerse ver degil mi. Ya da ara adam gibi kardesim ben bu parayi odeyemiyorum ya da su tarihte odeyecegim de.
Erkek arkadasima ben tek kelime etmedim bununla ilgili. Sonucta para onun parası. Ama bu kazigi yemesi beni delirtiyor. Agzini acip bi sey demiyor adama. Varsa yoksa dedigi x abide param kalmaz elbet oder. O parayi alabilse ilac gibi gelecek bize ama nerdeee.
Siz yerimde olsaniz bununla alakali bi sey der miydiniz? (tek bir kelime dahi etmedim)
Uzun olduysa affola...
O para gitmjs gelmez oyuzdende erkek arkadasini bunaltma oda busfe rkafasina takar dugunden gelen takilarida katar alirsiniz

Sizden önce ve şuan siz sevgilisiniz karışmaya kesinlikle hakkınız yok , sevgilin çok mu iyi niyetli saf mı bilemedim. Bu devirde nasıl güvenipte senetsiz borç vermiş.

110000 borç veren biri ile ilgili ciddi düşünürdüm.. pesine de dusmuyor.. ileride yine güvenip ona buna kefil olursa yakar ailesini.. ders çıkardı mi tövbe etti mi ona bakarım.. çevremde borç verdiği için başını duvarlara vuran çok insan var..

110 bin az para değil burda ev alınır o paraya nişanlin nasıl vermiş şaştim bi de teklif ondan gelmiş kolay para kazaniyor heralde...dikkat et bundan sonrası için...vahh gidene..

Bir şey demeye hakkım olmazdı tabiki kendi parasını vermiş ama böyle davranan biriyle evlenmeyi iki kez düşünürdüm sanırım.

Yaaa ben de boyle bir arkadas istiyorummmm
Ama boyle bir eş ister miydim, asla.
Parasina malina sahip cikamayan insanlara güvenip onlarla yola cikmam, yillarin deneyimi diyelim...

1 değil 10 değil tam 110 bin tl. Geçmiş olsun. 2 sene geçmiş aradan:olamaz:

Hiç senet sepet olmadan o kadar para verilirmi ya?Nişanlın çok iyi niyetli galiba hatta fazla..
Siz birşey desenenizde demesenizde birşey değişmez ki..gitmiş artık o para ödemez geri.
Geçmiş olsun.

Back
X