Mesele diploma değildir. Sevgilinizle aynı dili mi konuşuyorsunuz, önemli olan o. Bir insan ilkokul terk olsun, kendini geliştirmişse, belli bir dünya bakışını kazanmışsa o insanla hakim olsanız bile evlenebilirsiniz bana kalırsa. Tam tersi de oluyor, adam okuyor, okuyor okuyor ama ot gibi, entellektüelim diye ortada gezinip de iki laf konuşamadığımız insanlar yok mu? Bir yığın. O yüzden diploma kaprislerine kapılmadan önce mantıklı düşünün. Siz yüksek lisans yapacaksınız sevgiliniz de okulu bitiremeyecek olduğunda bile sevgiliniz sizden daha sığ olmuş olmuyor. Eğitim illa ki insanı geliştirir ama sevgiliniz bunu aşabilir. Aşamaya da bilir. Yani demek istediğim mesele diploma değil bu iletişim, uyum, bakış olmalı. Aranızda bir uçurum varsa bu onun okulu bitirmeme ihtmali senin de yüksek lisans yapma ihtimalinden kaynaklı değil. Yani bu uçurum değil. Uçurum başka türlü olur. Eğitim seviyesi bana denk değil diyerek yanlış yapıyorsunuz. Bence ayrılın. Bu düşünce şimdiden varsa hep aklınızı kurcalayacak.