Siz gider miydiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zemo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hepinize hayırlı geceler hanımlar. Suan evimiz satılık daha büyük bir ev alma planı yapıyorduk. Eski bina olduğu için tapuda filan sıkıntı çıktı. Eşimde bu evi satarsak memlekete gidelim köy hayatı yaşayalım diyor. Köy hayatı nedir bilmem asla yadırgamıyorum ama yapabilir miyim diye de korkuyorum. Inek sagma, tarlaya gitme filan. Eşim üç günlük Dunya'da niye kendi işimizi yapmayalım diyo. Çalışmaya karşı beyfendi :KK70:mandira filozofu diyorum ben ona:KK70:adam herşeye karşı. Şakaya vuruyorum bakmayın stres yaptım iyice. Eşimle konuşuyorum ben yapamam alışkın değilim diye ama. Ben bıktım burda başkasının kahrini çekmekten diyor. Bilmiyorum hanımlar içimi dökmek istedim sadace. Seviyorum hepinizi :KK200:
Bende de var aynısından kk daş!
O işler öyle kolay diil coluk çocuk hastalık var,ihtiyarlikda kim bakcak onca mala v.s v.s

Biz de bıktık istanbuldan.. Pislik her yeri.. Biz karar verdik.. Artvin Şavşata yerleşeceğiz.. Elimin memleketi.. Kafasında çok güzel planlar var.. Ahşap ev işine girecek.. Arıcılık da yapacak..İnşallah her şeu yolunda giderse oğlumuzu daha güvenli bir ortamda büyüteceğiz.. Trafik yok, hava kirliliği yok.. Heer yere yürü.. Mis gibi orman havası.. Hasta olmuyor insan köy yerinde.. Oksijen bol.. Biz ilçede yaşayacağız.. Köy 5 dakika.. Köye ev yapıyoruz.. Ama ilçede yaşayacağız.. Kayınvalidemler köyde oturacaklar.. E sosyal hayat diye soran olacak? Zaten istanbulda trafiğe bir yakalandın en yakın yerden 2 saate döndüğün xamanlar oluyor.. E ben şavşattan çevre illerr de 2 saate gider gezer dönerim.. Sanki bu İstanbul'un kalabalığında her gün gezilşyor mu? Yooo.. E çocuk desen.. İstanbul o kadar karışık ki ben çok korkuyorum.. Servis derdin yok.. Sınıflar jalabalık değil gideceğimiz yerde.. Tut çocuğunun elinden götür okuluna.. Herkes birbirini tanır.. Ben de orda kurslara gider hobi edinirim diye düşünüyorum.. Nasip tabi her şey... Ama ben gideceğim.. Bu istanbul insanı yavaş yavaş öldürüyor..

Bi de böyle bi sorunumuz var canım iyiki hatirlattin. Ailem annem ablam eniştem herkes eşimi çalışmayı sevmeyen tembel olarak görüyor. Öyle zoruma gidiyor ki daha bu güne kadar kimseye muhtaç etmedi kocam beni. Ama o sebebiyet veriyor böyle dusunmelerine
Mandira filozofu diyeceksin ama butun dusunce insanlari sistemin kolesi olmamayi secmis kisilerdir.
Ayrica esin sizi muhtac etmeyen biri ise baskasina ne oluyor?
Bak bu kapitalizm hukmettigi koleleri oyle etkilerki eger bu duzene uymuyorsan koleler seni sorunlu ilan ederler, hicbir sorunun yoksa dahi digerleri tarafindan arizali gorunursun, ayni esine oldugu gibi. Amma bu gercegi degistirirmi ? Elbette hayir. Zira dogru tekdir.
Köleler falan diyorumda lutfen hakaret olarak algilama, tamamen tabir amacli soyluyorum, teşbihte hata olmaz.
Sahsen sana onerim ailene gerekli sartlari sagliyor ise esine destek ol. Su bu o karsi cikiyor diye dogrudan sasma.
Mevcut duzen dogru olsaydi dunya bu halde olmazdi.
Ya aslinda konu o kadar derinki...
Dedigim gibi uygun sartlar altinda benimde hayalimdir. Sevmiyorum ben bu sisteme duzene dahil olmayi, gerci sevecek bir yanida yokki. Sundugu mutluluk, rahatlik, dusunmeye calismadigin surece rahat bir gelecek, gosteris, şatafat, lüx hayat istegi, ve bunun pesinde kosarak omur harcamak vs vs hepsi aslinda sahte. Dedigim gibi insanin omrunu caliyor bunlar.
Allah sonumuzu hayr etsin.

Muğla gibi bir yerin köyü olsa belki giderdim :KK68: dizilerde cikiyor gercekten guzel.. Ama oteki turlu haklisiniz sartlar agir olabilir

Biz de bıktık istanbuldan.. Pislik her yeri.. Biz karar verdik.. Artvin Şavşata yerleşeceğiz.. Elimin memleketi.. Kafasında çok güzel planlar var.. Ahşap ev işine girecek.. Arıcılık da yapacak..İnşallah her şeu yolunda giderse oğlumuzu daha güvenli bir ortamda büyüteceğiz.. Trafik yok, hava kirliliği yok.. Heer yere yürü.. Mis gibi orman havası.. Hasta olmuyor insan köy yerinde.. Oksijen bol.. Biz ilçede yaşayacağız.. Köy 5 dakika.. Köye ev yapıyoruz.. Ama ilçede yaşayacağız.. Kayınvalidemler köyde oturacaklar.. E sosyal hayat diye soran olacak? Zaten istanbulda trafiğe bir yakalandın en yakın yerden 2 saate döndüğün xamanlar oluyor.. E ben şavşattan çevre illerr de 2 saate gider gezer dönerim.. Sanki bu İstanbul'un kalabalığında her gün gezilşyor mu? Yooo.. E çocuk desen.. İstanbul o kadar karışık ki ben çok korkuyorum.. Servis derdin yok.. Sınıflar jalabalık değil gideceğimiz yerde.. Tut çocuğunun elinden götür okuluna.. Herkes birbirini tanır.. Ben de orda kurslara gider hobi edinirim diye düşünüyorum.. Nasip tabi her şey... Ama ben gideceğim.. Bu istanbul insanı yavaş yavaş öldürüyor..
Gidin gidin turizm işine girin hatta ahşap pansiyon yapın yazı ayrı güzel kışı ayrı güzel memeleketin

Köy hayatında tabiki zorlukları var ama gözünüz korkmasın insan oğlu herşeye alışıyor. 1 ay köyde kalırız fındık toplarız inekte sağarım soba da yakarım odunda keserim istanbul da yasıyorum ama bana kalsa giderim köyüme mis gibi

Köy hayatı missss.. Çocukluğumun çoğu günleri çamurların arasında yuvarlanarak geçti. İyiki bir yanım köy diyorum. Hafta sonları kafa dinlemeye gidiyoruz dalından koparıp yediğim meyvelerin taze sütlerin sebzelerin yumurtaların vs çoğu şeyin tadına hayranım. Şimdi oraya kendimize ahşap ev yaptırıp her canımız istediğinde gitmeyi düşünüyoruz. Bu Ege’de iki dağ arasında yemyeşil alanda bir köy diğer yerleri hiç bilmiyorum yaşanabilir mi..

Gittiğiniz yere bağlı eşiminde benim de köyleri çok güzel değil.hiç kimse yok yaşlılar bile kalmıyor şimdi ben gidip orda kalamam.Yurtdışında yaşiyorum burda yaşayan bir arkadaşim buradaki evini falan satıp köyüne değil ama ilçesine yerleşti .köyü ile ilçesi arası arabayla 40 dk falanmiş söylediğine göre.Eşi arkadaşıyla köylerinde büyükbaş çiftligi kurmuş yetiştiriyormuş .eşi hergün ilçe den köye gidiyor.3 sene oldu geri dönmediler memnunuz diyorlar.

Ah eğer böyle bir şansınız varsa ne mutlu. Hayvanlarınız, tarlanız varsa kaçırmayın. Akıllı yatırımlarla, hem sağlıklı,stresten uzak bir hayat sürersiniz hem de iyi bir geliriniz olur. Biz de çok istiyoruz eşimle ama ikimizin de köyü yok, arsa lazım, üzerine hayvan lazım, çok tuzlu olacak diye hep erteliyoruz.

Benim koca ve ailesi koy hayati askiyla yanip tutusarak bir ciftlik aldilar bundan dort sene evvel; eski iki evi var birinde ben digerinde kayinvalide yasiyor...tavuk kuzu inek ordek kopek her turlu hayvan var...kotu bir hayatmi asla!peki ben seviyor muyum hayir!benim boyle bir idealim yok suan cocuklarim kucuk ve ben disarida ekme bicme hayvana bakma isi icin oldukca mesgulum.Esim desen bin pisman,isler ona kaldikca soylene soylene yapiyor satmak isteseler evler eski,burda araziye degil eve fiyat biciliyor...Kp satmak istemiyor cunku ilerisi icin bulundugu nokta iyi bir yatirim olur diyor (dogru ama)kv dede bikmis durumda hayal ettigi gibi gunluk gulistanlik degil bu hayat...birgun hasta yatayim sut sagmayayim tavugin yumurtasi altinda kalsin diyemiyorsun,ciddi bir sorumluluk isi...ben sozlerinizden sizinde hic hevesli oldugunuzu sanmam,bana kalirsa hiccc bulasmayin davulun sesi uzaktan hos geliyor

Sorma canım benim eşim de 28 yaşında 2050 de emekli olacakmış da yok bastonla mı işe gidecekmiş de. Ne kadar yasayacagimi bile bilmiyorum diyor. Beni düşün kızımızı düşün diyorum güzel bir gelecek bırakalım ona diyorum. Burda ki eğitimle köydeki bir olmaz diyorum bana diyor ki yeter ki içinde olsun geçen haberlerde çobanlık yapan bi çocuk teog birincisi oldu onun örneğini veriyor. Yeter ki içinde olsun diyor

Teog kalkti ama. Cocugu mecburen en yakin okula yazdirmak zorundasiniz. Ve tarim ve hayvanciligin bittigi ülkede öyle gecinmekte kolay değil.

Köy hayati zaten öyle kolay bir hayat değil. Yaz, kiş, yağmur demeden o hayvanlari gütmen gerekiyor. Tarlan ile oğraşman gerekiyor. Hayvan hasta olursa yada tarlada ektiklerin o sezon iyi çikmazsa, geçimin çok daha zor olur.

Bide bunun yaşliligi var. Şimdi çalişmasaniz emekliliginiz ne olacak? Çocuklarinizdanmi para alacaksiniz? Coğu ülkelerde emeklilik yaş üstelik 65 üzeri.

Yapacagi en mantikli şey ise para kenara atmaktir. Yatirim konusunda bilgili ise yatirim yapmak. Bu şekilde kim bilir 55inde emeklilige ayrilir. Köy hayati bana mantiksiz geliyor açikçasi.

Hepinize hayırlı geceler hanımlar. Suan evimiz satılık daha büyük bir ev alma planı yapıyorduk. Eski bina olduğu için tapuda filan sıkıntı çıktı. Eşimde bu evi satarsak memlekete gidelim köy hayatı yaşayalım diyor. Köy hayatı nedir bilmem asla yadırgamıyorum ama yapabilir miyim diye de korkuyorum. Inek sagma, tarlaya gitme filan. Eşim üç günlük Dunya'da niye kendi işimizi yapmayalım diyo. Çalışmaya karşı beyfendi :KK70:mandira filozofu diyorum ben ona:KK70:adam herşeye karşı. Şakaya vuruyorum bakmayın stres yaptım iyice. Eşimle konuşuyorum ben yapamam alışkın değilim diye ama. Ben bıktım burda başkasının kahrini çekmekten diyor. Bilmiyorum hanımlar içimi dökmek istedim sadace. Seviyorum hepinizi :KK200:
Çalışmaya karşıysa alacak 3-5 büyük baş küçük baş bi kaç dönüm tarla hepsini sana yıkacak kendi de kahvede kaba yerlerini yayacak. Bilmiyorum ama öyle hissettim yazdıklarınızdan. Şehir hayatının kolaylığından sonra köyde çok zorlanırsın hele ki köy hayatını bilmeyen birisin.

Eşimde aynı kafada. O merkezde yaşamak istiyor ama işi köye kuracak tabiki. Yani hayaline göre. Bende çocuklar evlenince gideriz diyorum. :)

Şahsen ailem de gelse memlekete ve normalde ilçe de yaşayacak olsam, elimin altında bir köy hayatı beni çok mutlu ederdi. Köyün çok eşsiz bi güzelliği var her mevsime has. O mevsim geçişlerindeki güzellikleri kaçırmaz kafa dinlerdim. Ama temelli sadece köy hayatı, hele hele tarla hayvan işlerine birini bulmayacak siz yapacaksanız, asla. :KK12:

Ben böyle yapacağım
Önce oturduğumuz şehirde merkeZe yakın köylerden bir arsa ya da eski ev alıp istediğimiz gibi müstakil bir ev
Biraz koyun
Biraz tavuk
Bi de meyve ağaçları

Ama ben işi bırakmayacağım
Ben sabit geliri getireceğim
Eşim bu işlerle ilgilenecek

Ama benim dediğim ege tarafında şehir merkezine 6 km bi köy
Aslında mahalle diye geçiyor
İçine iki katlı çelik konstrüksiyon prefabrik ev ve kat kaloferi olmazsa gitmem tabiki :)

Ben böyle yapacağım
Önce oturduğumuz şehirde merkeZe yakın köylerden bir arsa ya da eski ev alıp istediğimiz gibi müstakil bir ev
Biraz koyun
Biraz tavuk
Bi de meyve ağaçları

Ama ben işi bırakmayacağım
Ben sabit geliri getireceğim
Eşim bu işlerle ilgilenecek

Ama benim dediğim ege tarafında şehir merkezine 6 km bi köy
Aslında mahalle diye geçiyor
İçine iki katlı çelik konstrüksiyon prefabrik ev ve kat kaloferi olmazsa gitmem tabiki :)
Hayırlısı cnm :) biz direk köy hayatına atilacagimiz için böyle bi seçeneğim yok. Köyde yerleri var maalesef :)

Çalışmaya karşıysa alacak 3-5 büyük baş küçük baş bi kaç dönüm tarla hepsini sana yıkacak kendi de kahvede kaba yerlerini yayacak. Bilmiyorum ama öyle hissettim yazdıklarınızdan. Şehir hayatının kolaylığından sonra köyde çok zorlanırsın hele ki köy hayatını bilmeyen birisin.
Çalışmaya karşı derken böyle emir altında çalışmayı sevmiyor. Benim korkum eşimden değil inanın kendimden. Yazın bile gittiğimizde yatıp tatil yapacağı yerde fındık topladı. Ne biliyim canım hakkımızda hayırlısı

Hayırlısı cnm :) biz direk köy hayatına atilacagimiz için böyle bi seçeneğim yok. Köyde yerleri var maalesef :)
O zaman iyi düşünün ya bence çoğu iş kadına bakacak yine de
Soba beni çok zorlar
Çocukluğum sobayla geçti
Dün sobalı bir yerde kaldım da şu an yataktan çıkamıyorum soğuktan

Back
X