Siz gönderir miydiniz?

Sen geceni gunduzunu cocuklarin icin harcayip onlarin gelecegini dusunmeyen biriysen aman kiminle evlenirse hangi aileye girecekse girsin diyeceksen ve herkes boyleyse kendi tercihleri. Ama burda kendi dengin birini bul diyenlerde var.

Valla yumurta kabugundan cikmadik. Benimde Ailem Bizler icin fedakarlik yapti.Fakat hepimize kendimize yetebilme ve karar verebilme yetisi kazandirdi. Birde baska bir arkadasta dikkat cekmis. Burslu okuyorsan okuluna para vermiyorsun demek ki. Herkesin Annesi babasi calisiyor sonucta. Sen Bize ailemin karari laf dusmez dersen biz ne diyelim. Cevabini ailen vermis zaten. Neden konu acip bizi yordun ki?

Bu ikinci konu acisin , her konuda kaynanaya sucu atiyosun..

nisanlin evlenmeyi biliyorsa , kendine bir is bulup calissin , neden Annesini bekliyorki , ayrica hergun gorusen bir cift olabilirsiniz millet aylarca gorusmuyor , bu tartismak icin sebeb degil...

Sizde dil bilgisi ogretmesiniz sanirim.
Yok hic alakasi yok. Amerika da hem okuyup hem calisiyorum.5 yildir hic Turkce konusamadigimdan Turkce konusurken zorlaniyorum diyebilirim.Ingilizcem Turkcemden iyidir. Lisede ogrendiklerim kadar Turkce bilgim. YouTube Dan Turkce video izliyorum hatirlamak icin.

Bu ikinci konu acisin , her konuda kaynanaya sucu atiyosun..

nisanlin evlenmeyi biliyorsa , kendine bir is bulup calissin , neden Annesini bekliyorki , ayrica hergun gorusen bir cift olabilirsiniz millet aylarca gorusmuyor , bu tartismak icin sebeb degil...
Sizin evlenceginiz insanin annesi ogluma bir is yeri acicam dese senin ailende anca bu olursa kabul etse kalici bir isi olacak diye cunku meslegi yok. Acamasa bile hic degilse gecinebilecegimiz bir gelir elde etmelerini istese. Ama kaynanan yalan soylese size ve oyalasa. Kaynanam haklidir . Hadi sozlum git calis mi dersiniz? Zaten calisacak calismak zorunda benim kizdigim konu neden oraya gitti o zamn burda calissaydi neden annesi herkesi ayaga kaldirdi hadi dorugu gonderin kredi cikti diye. Benim sinirlendigim nokta bu yoksa benim annesiyle hicbir sorunum yok . Meltem gibi bir kiz tanimadim cok iyi biri der.

Valla yumurta kabugundan cikmadik. Benimde Ailem Bizler icin fedakarlik yapti.Fakat hepimize kendimize yetebilme ve karar verebilme yetisi kazandirdi. Birde baska bir arkadasta dikkat cekmis. Burslu okuyorsan okuluna para vermiyorsun demek ki. Herkesin Annesi babasi calisiyor sonucta. Sen Bize ailemin karari laf dusmez dersen biz ne diyelim. Cevabini ailen vermis zaten. Neden konu acip bizi yordun ki?
Benim sorumu anlamadiniz sanirim aileniz boyle bisi istese ve karsi tarafin annesi boyle bir durum cikarsa ortaya siz ne yapardiniz diye sordum . Ayrica burslu okuyorum ama %50 ayda 12 milyar okuluma gidiyor sonucta. Ayrica aileme laf etmemeni rica ediyorum.

Sana ailen karar verebilme yetisi kazandirirken edep yetisi kazandiramamis sanirim forumlara yaptiginiz yorumlara baktim da erkeklerin uzuvlarinin boylarindan bahsederek neler yasadigini anlatmak da ulu orta yerde bazi yetilerin eksik kaldigini gosteriyor.

İnat ettim okudum konunuzu.Öncelikle siz kayınvalidenize hırslanmışsınız neden öyle dedi? neden yanına çağırdı? neden o dükkanı açmadı?neden aileme yalan söyledi diye.Oyuncağı alınmış çocuk gibi aynı noktaya takılmışsınız,oysa bir evladı her ne kadar yakınında veya uzağında olursa olsun, annesi ebebeynleri bilir.Hiç kusura bakmayın Doruktan bir şey olmayacağının çok farkında o hanım.Kadıncığaz dükkan açsa burası verginin vergisi alınan bir ülke.16:00 kadar yatan bir adam işinin başında durmayacak,yarın kazanamazsa vergisini cezasını ödeyecek hadi ödemedi diyelim,Kendi üzerine yapsa haciz ona gelecek,Doruğun üzerine yapsa hapislik olacak evlat sonuçta bir yerde düşünüyorda.
Bakın iş olmamış ancak gelmese bile bulunduğu şehirde bir işe girmiyor bir yerden başlamıyor.26 yaşında dışardan liseyi bitirme gayretinde bulunmuyor.
Konuda hiç babadan bahsetmediniz ya erken vefat etmiş veya boşanmışlar.O kızdığınız hanım belliki zorluk yaşamış şimdide size aynı zorlukları gösteriyor aslında,ancak siz hırsınızdan anlamıyorsunuz.
Aileler haşarı çocukları için el kızı adam eder belki diyerek bu tarz flört,nişan sözlere ilk başta bir şey demezler,genç sorumluluk alınca toparlar derler,fakat evlat değişmeyince vicdanı olan aile çeker kendini.İşin başında o bağlılık (söz,nişan vs) bozulsun herkes yoluna baksın diye bakar.Kişisel fikrim kayınvalidenizin sizi biraz ayrı tutarak bunu idrak etmenizi sağlamaya çalışması.
Biraz karşı yorum gelince hemen tepkiye geçiyorsunuz emek vermişsiniz ilişkiye bir yerde yazmışsınız hep ben çabaladım....
Sözlenmişsiniz yarın ayrılsam x de şöle der y de böle der duygusu da geçiyordur aklınızdan (elalem ne der)
Annesi aileme yalan söyledi ;ne biliyorsunuz kadının kredi çekipte sonra vazgecmediğini iade etmediğini,sevgilinizin size yalan söylemediğini.Ha olduda oldu diyelim,
Doruk sakin bir çocuksa siz onu ezersiniz,ailenizde ezer ve sizde buna karşı durmazsınız çünkü yorumlarınızda hırs dışı tek bir sevgi kırıntısı yok.Yok Doruk hırçınsa o sorun yapar,sizi hırpalar, es kaza çocuk falanda olursa, çocuklu eşinden ayrılmış kısmına yazarsınız bizde okuruz.Bir laf vardır benim size tavsiyem anca o laf olur....
Allah sizi korumak için,bazı insanları hayatınızdan çıkarır peşlerinden koşmayın....

Hiç parlak bir tablo görünmüyor.Doruk 26 yaşında ipsiz sapsız bir adam.Annesinin çektiği krediyle hop diye iş kurup hemen şakır şakır para kazanması tamamen hayal.Farzet dedikleri gibi işi kurdular,evlenince birkaç aya batıp yan gelip yatmayacağını nerden biliyorsun ? Taşıma suyla değirmen dönmez.Girsin adam gibi bir işe,sebat edip yükselmeye çabalasın daha hayırlı olur.

Sana ailen karar verebilme yetisi kazandirirken edep yetisi kazandiramamis sanirim forumlara yaptiginiz yorumlara baktim da erkeklerin uzuvlarinin boylarindan bahsederek neler yasadigini anlatmak da ulu orta yerde bazi yetilerin eksik kaldigini gosteriyor.

kusura bakmayın ama konu açmışsınız insanlarda yorumda bulunuyorlar terbiyesizlemenin luzumu yok bence.O arkadaş ne aılenıze laf söylemiş nede uslubunu bozmuş dikkatinizi çekerim.

Kendini ifade edebilmeyi falan geçiyorum, baba hala haklı benim gözümde çünkü kendi kararlarını kendi alabilen ve hayatını birleştirmeyi ciddi olarak düşündüğü insan konusunda yeteri kadar değerlendirme yapamamış ve başlarına gelen aksiliklerin sebeplerini 3. kişilerde arayan bir evladı var.

"Siz gönderir misiniz?" sorusuna cevabım benim hayatımda var, o zamanlar sevgilim olan eşimin annesi babası mezun olduktan sonra memleketlerinde çok iyi bir iş buldular, madem ki evlilik düşünüyorsunuz şimdiden para biriktirmen daha kolay olur dediler, sevgilim sırt çantasını alıp benim bulunduğum şehre geldi, sıfırdan orada yalnız başıma başlayacağım, onunla olmadıktan sonra paranın kıymeti yok dedi, seneler sonra en güzelini yaptığını tekrar tekrar ailesi de kendisi de kabul etti, ben zaten hiç gel dememiştim, sen nasıl istiyorsan öyle olsun demiştim. Sorumlu insan diye övünecek değilim ama kimseye minnet borcumuz yok, sevgiyi ve saygıyı ne kadar perçinlediğini anlayamazsınız.

Kendini ifade edebilmeyi falan geçiyorum, baba hala haklı benim gözümde çünkü kendi kararlarını kendi alabilen ve hayatını birleştirmeyi ciddi olarak düşündüğü insan konusunda yeteri kadar değerlendirme yapamamış ve başlarına gelen aksiliklerin sebeplerini 3. kişilerde arayan bir evladı var.

"Siz gönderir misiniz?" sorusuna cevabım benim hayatımda var, o zamanlar sevgilim olan eşimin annesi babası mezun olduktan sonra memleketlerinde çok iyi bir iş buldular, madem ki evlilik düşünüyorsunuz şimdiden para biriktirmen daha kolay olur dediler, sevgilim sırt çantasını alıp benim bulunduğum şehre geldi, sıfırdan orada yalnız başıma başlayacağım, onunla olmadıktan sonra paranın kıymeti yok dedi, seneler sonra en güzelini yaptığını tekrar tekrar ailesi de kendisi de kabul etti, ben zaten hiç gel dememiştim, sen nasıl istiyorsan öyle olsun demiştim. Sorumlu insan diye övünecek değilim ama kimseye minnet borcumuz yok, sevgiyi ve saygıyı ne kadar perçinlediğini anlayamazsınız.
Ya siz boyle nasil konusabiliyorsunuz ben hala anlamiyorum sen beni taniyor musun? Nasil bir evladim biliyormusunda yasadigim iliski uzerinden beni yargiliyorsun? Yazik.

Back
X